Мъничко остана вече, през АВГУСТ да си имаме човече

• 41 462
  • 632
  •   1
Отговори
# 330
Дани, според мен имате колики. Даваш ли и нещо за тях?

# 331
Нищо не и давам!Педиатърката ни изписа Колийф,ако започнат колики,защото излизаше в отпуска.Ще видя тази вечер как ще е като пропусна салатите....!

# 332
Коликите са най-силно изразени следобед и вечер. И аз давам колийв - мн съм доволна от тях.

# 333
Здравейте, майчета!
Да се похваля и аз - на 04 август родих дъщеря си Боряна с мерки 3500гр, 50 см. Вече сме си у дома.
Успех на всички майчета.

# 334
ей да му се не види...не можах да се справя с тази линийка..къде точно да я поставя в профила на настройки,след като съм я копнала...ама много съм...
А кой може да ме запише...термин 26.08.2011-второ бременност,момченце...

# 335
Щърлекова вест - Мама Вяра си има трето момиченце! Малката Мария се е родила тази сутрин в 5.50. Тежи 3815 гр. и е висока цели 53 см. Има си и руса косичка. С мама веднага са успяли да се закърмят Simple Smile
 Да е жива и здрава малката Мария и мноооооого да радва мама и тати, и двете каки
  newsm51

# 336
Честито на всички станали наскоро мами Hug Да са ви живи и здрави съкровищата и много да ви радват. А на останалиоте(като мен),които се чакат всеки момент-прекрасни оставащи дни и леко раждане. Hug

# 337
Щърлекова вест - Мама Вяра си има трето момиченце! Малката Мария се е родила тази сутрин в 5.50. Тежи 3815 гр. и е висока цели 53 см. Има си и руса косичка. С мама веднага са успяли да се закърмят Simple Smile
 Да е жива и здрава малката Мария и мноооооого да радва мама и тати, и двете каки
  newsm51

Дошла си е с името! Да е жива и здрава!

# 338
Още 1 щърлекова вест -Iv4eto232 e станала мама на малкия Ясен с манекенски мерки  3420 гр и 51 см.
Да е жив и здрав малкия и много да слушка  smile3525

Последна редакция: пн, 15 авг 2011, 10:12 от villito_s

# 339
Здравейте,момичета  bouquetЧестито на всички новопоявили се бебоци,да са живи и здрави,и късмета да е винаги до тях Praynig
Ние сме си вече вкъщи,нагаждаме се,засега поне всичко е спокойно-Елица кара тежка форма на жълтеницата и предимно спи....давам глюкоза,кърмим се засега успешно-тя е доста лакома Heart Eyes
иначе раждането си мина точно по план,възстанових се доста бързо след операцията,но малката имаше проблеми първия ден..много бях притеснена,защото стенела първите 4 часа след като се е родила.включили я малко на кислород и следили пулса,че бил малко по-ускорен...Слава богу се оказа,че всичко е наред и е било просто трудно адаптиране към външните условия..
сега си имам прекрасно бебе и една мноооооого грижовна кака-просто съм една щастлива майка Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
щях да забравя-честит имен ден на всички,които празнуват на този прекрасен празник!!!!!!!!  bouquet  bouquet  bouquet

# 340
Привет маминки Hug
Честито на всички,които гушнаха своите рожби през изминалите дни,няма да изброявам поименно,да не прескоча някой Heart EyesЖиви и здрави да растат малките сладури!
Ние сме добре,нагаждаме се още една към друга,кърмим се за сега успешно,кога на 2ч,кога на 3-4ч,дано и стига само кърмата,но всеки ми казва,щом спинка и пълни редовни пампите,няма проблем,дано е така.Днес ставаме на 11дни,а като се сетя че на този хубав празник трябваше да се роди Елеонора Heart EyesКака от днес е на градина,тати започна работа,та ще се справяме сами от сега нататък,през днея е спокойна и имам време и за домакинкса и друга работа,вечер е по неспокойна,не иска в леглото,само на ръце,но това да ни е проблема,ще се справим и с това.
Честит празник на всички малки и големи които носят прекрасното име Мария,много здраве и щастие Hug  bouquet

# 341
Я и аз да изкажа моя опит за кърменето. Засега се справяме по мое мнение отлично. Кърмя на поискване, като се старая по възможност да има поне час и половина отстояние между храненията, но не винаги се получава. Tired Инак нощно време ми е доста спокоен (ха дано си остане такъв) - 2х3 + манджа, както казва татко му, т.е. спи си по около 3 часа, стига да не го мъчи нещо. Относно газовете, за които и Дани пише, Роско също има и се напъва бая, но мисля, че се дължи не само на храната, но и на това, че яде лакомо и се нагълтва с толкова въздух, че не може да го изкара с оригване и опира до "Б изход". Много ми е мъчно като го гледам как напъва и се мъчи, но просто нямам как да му помогна (или поне не знам). Единственото, което що-годе помага, е спане по корем на гърдите на мама или носене тип "тигър на дърво" от тате (мен много бързо ми се изморява ръката). Нашия доки му изписа едни капки за подпомагане на полезните бактерии или каквото там има в стомахчето и червата и май помагат, но газове пак си има. Какво да се прави, без дребни неволи не може.  Sad
Ох, пак зор... Бягам.  Hug

# 342
Привет и от мен! Hug Имам един въпрос Thinking мога ли да постъпя в болница (защото и това ме чака съвсем скоро Mr. Green) само с направлението и изследванията, т.е. без обменната карта?! newsm78 Защото днес, за моя жалост установих, че докторката ми си е удължила отпуската до 31-ви.. ooooh! а заместник няма.. Crazy
Та се чудя какво да правя сега точно.. Thinking Не стига, че едва се завлякох до там в тоя пек, ами те сменили бележката на вратата.. #2gunfire #Cussing out

# 343
Здравейте! Имам въпроси към консултантите на ЛЛЛ
 Кърмим се успешно на поискване с момиченцето ми,което е на 10 дни.Преди няколко дни имаше много газове,коремчето къркорише и се напъваше.Установих,че това се дължеше на ядените от мен смокини....

Дани,

Привет и честито бебче! Hug  bouquet
Понякога отнема време за бебетата да се свикнат с новия свят и различния начин, по който си набавят така важните за тях хранителни средства. И макар, че няма категорично становище дали определени храни, приемани от майката, причиняват дискомфорт при бебето, то е чудесно, че наблюдаваш как се храниш  и се стремиш да изключиш храните, които смяташ, че дразнят Мими. Това, обаче, не означава, че трябва да се ограничаваш – счита се, че много бебета имат представа за хранителния режим на майката още от утробата и донякъде са свикнали с него.

Случва се понякога – няколко дни до седмици след раждане бебето да стане по-неспокойно, да плаче без видима причина и да се присвива – често става въпрос за колики. Тук  http://missby.wordpress.com/2008/01/08/colic/може да прочетеш повече за тях и различни начини за преодоляването им, а и накрая на  статията има и списък на повечето храни, които биха могли да дразнят бебешкото коремче.

Обикновено избягване на храните, които се считат, че дразнят бебето помага, независимо дали кърмата е замразена или бебето суче директно от мама. Цветът на кърмата може да различен, както и съставът й – той е уникален при всяка двойка мама- бебе и се определя от конкретните нужди на бебето. Понякога кърмата условно се дели на „предно“ и „ задно“ мляко, като „предното“ е по-прозрачно и с по-воднисто съдържание, предназначено да задоволи жаждата на бебето, а „задното“ е с по-гъста консистенция и по-високо съдържание на мазнини – то засища бебето. Ето и една кратка статия за цвета на кърмата и как да се съхранява: http://missby.wordpress.com/2008/01/08/store-milk2/

Ако се притеснеяваш, че кърмата не й стига, може да опиташ да предлагаш едната гърда, така че Мими да я изсуче добре, за да има и от „предното“, както и от „задното“ мляко. Обикновено по-начестото предлагане на гърда успокоява бебето, особено в първите месеци, а и допринася за увеличаването на кърмата – тя се „произвежда“ на принципа на търсенето и предлагането –колкото  по-често суче бебето, толкова повече кърма  се образува.Ако ми напишеш какво те кара да мислиш, че кърмата не й стига, мога да ти бъда полезна с  повече идеи, които да пробваш при вас.  Също може да ми напишеш как се случва кърменето при вас – колко често – денем/нощем, даваш ли биберон/залъгалка, как й предлагаш изцедената кърма, бебето пие ли нещо друго освен кръма – например вода/чайче.

Доколкото разбирам, притесняваш се, че  Мими будува повече – бебетата са толкова различни – някои са поспаливи, други по-активни, едни се засищат по- дълого, а други за по-кратко време успяват да изсучат каквото им е необходимо. Счита се, че бебетата нямат същите понятия като възрастните за ден и нощ, както и за режим на хранене – обяд, закуска, вечеря. В повечето случаи гушкането  при мама и възможността да посуче успокояват бебето  и така по-лесно се минава през тези периоди на нагаждане към външния свят Heart Eyes. Надявам се скоро да ми пишеш как са нещата при вас Hug

# 344
Здравейте!

Честит имен ден на всички бебета и майки с името Мария или мъжките му производни! Да сте живи и здрави!    bouquet  bouquet  bouquet
И дано всички очакващи да имаме късмет за успешно раждане и здрави бебета!!!  Praynig

Моят термин беше на 12, така че вече преносвам, днешният преглед показа че няма пак никаква промяна на шийката, така че докторът каза да постъпвам в сряда за секцио. Той не се наема с повече изчакване след сряда. Иначе бебка я мерят към 3500, така че не  е малка а и главата си е почти 10 см!

Ми тва е от мен, ако не се включа до сряда, стискайте ми палци, моля!  HugЩе се отчета веднага щом има възможност!
На всички други късмет и леко раждане!!! Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт