Мъничко остана вече, през АВГУСТ да си имаме човече

• 41 455
  • 632
  •   1
Отговори
# 360
Честито на обебилите се мами!!! Да са ви живи и здрави малките палавници и много да ви радват!!!

Вече и на мен така ми се иска да идва това бебче, че чак ми се струват две седмици много дълго време.

Имам и въпросче към всичи мами. Случвало ли ви се е да не мърдат бебчетата цял ден, нито шут, нито ръчички, само хълцане ?

Поздрави и прегръдки на всички.  bouquet

# 361
  • София
Надявам се да не е писано, но и да е - няма лошо да ви информирам пак Simple Smile.
Днес в  в 13.40 Green_eyes гушнала голям мъж Виктор - 4050, 52 см. Да са живи и здрави!

Последна редакция: вт, 16 авг 2011, 17:09 от angel5

# 362
  • Пловдив
Честито на мама Green_eyes за Виктор!

# 363
  • Бургас
Da se napravq na shtyrkel i az-tazi sutrin v 6.25 sled sekcio po spe6nost se poqvi na6iqt Ivailo-51sm 3.760 Simple Smile

# 364
  • София
Честито на всички щастливи мама и татко на новопоявилите се бебенца! Да са живи и здрави! Да ви правят много горди  Simple Smile

Брадата, разкажи как така се случи по спешност раждането.

# 365
Честити ви мъжлета, бързо възстановяване и много сладки и послушни да са ви бебчетата !!!

# 366
Имам въпрос към консултантите от ЛЛЛ:
С бебето не можем вече 6-ти ден да си изградим режим. Опитвам се да я будя на 3 часа, но ако е заспала не иска, понякога правеше и малки паузи от 2 часа. Но днес се искаше да се храни доста пъти и аз се полъгах по нейния апетит и й давах, но памперсите ми се вижда, че се пълнят с по-рядка конситенция, тя се напъва доста и е неспокойна. Какво може да се направи? Аз не мога да й наложа режим на 3 часа, защото тя плаче прекалено много ! Мога ли да й дам нещо за стягане на акото?  newsm78

# 367
  • Германия
Имам въпрос към консултантите от ЛЛЛ:
С бебето не можем вече 6-ти ден да си изградим режим. Опитвам се да я будя на 3 часа, но ако е заспала не иска, понякога правеше и малки паузи от 2 часа. Но днес се искаше да се храни доста пъти и аз се полъгах по нейния апетит и й давах, но памперсите ми се вижда, че се пълнят с по-рядка конситенция, тя се напъва доста и е неспокойна. Какво може да се направи? Аз не мога да й наложа режим на 3 часа, защото тя плаче прекалено много ! Мога ли да й дам нещо за стягане на акото?  newsm78
praznika, честита дъщеричка!
Паузите от 2 часа са съвсем в реда на нещата, точно чрез честото кърмене бебенцата подсказват на гърдите да произвеждат достатъчно мляко. Сега растат най-бързо и е естествено да търсят мама, за да могат редовно да "зареждат батериите" Wink . Чудесно си подходила, водейки се от нуждите на Ива.  Flutter  През първите седмици е добре да има минимум 8 хранения, а най-добре 10 и повече вкл. и нощно. Кърменето на поискване е оптималният и естественият начин на хранене за мъничетата; до скоро е била задоволявана всяка тяхна нужда чрез пъпната връв, сега може да се разчита само на мама, да откликне възможно най-скоро за утоляване на глада и жаждата.
Това, за което е нужно да следиш е, Ива да суче ефективно и изсуква добре едната гърда, преди да и дадеш втората. Така тя си набавя и от мазната, задна кърма, а не остава само на т.нар. предна, която от своя страна би могла да причини колики.

Понеже описваш рядка консистенция, би ли уточнила..как изглежда? Освен кърма, нещо друго даваш ли и? Колко наакани пампи е имала дневно?
Понякога храната на майката може да се отрази на кърмачето, помисли ти самата какво си яла/ пила през последните 72 часа?
Срещу колики, (ако Ива наистина има такива) помага топло на коремчето; носене в поза тигър на дърво; по-често оригване, държане в по-изправено положение при кърмене и разбира се ...правилното поставяне на гърдата.

# 368
към ЛЛЛ
Благодаря за бързия отговор!
Дневно имаме около 6-7 памперса добре пълни, но преди тяхното съдържание ми изглеждаше по-гъсто, а сега сякаш е разлято, има зелено жълт цвят, а тя днес става на 7 дни. Малко след като я сложа на гърдата и тя получава газове, доста силни. Давам й по мъничко вода и нищо друго. Това, което ме притеснява е дали правилно храносмила, дали не съм нарушила ритъма на стомахчето с нещо и ако е така какво трябва да направя?

# 369
  • Сливен
Честито на всички мами да са ви живи и здрави бебоците.
Имам въпрос към ЛЛЛ:

Бебчето ми се роди и на втория час го сложих на гърдата малкия засука и така докато бяхме в болницата гърдите ми бяха много напрегнати това ми е трето дете и каналите ми са отпушени след като го накърмех изцеждах по 30-40 грама от гърда сега от вчера гърдите ми са отпуснати (меки) няма напрежение в  тях  малкия се насуква според мен (спи си 3 часа и се буди за следващото хранене пълни по 4-5 памперса на ден ) ,но след като го накърмя от вчера не мога да изцеда нищо и от двете гърди и това много ме притеснява взех си чайче на хип мисля си ,че кърмата ми ще спира вие какво ще ми посъветвате .Благодаря  Ви предварително .

# 370
Добро утро и от мен ! ДА се похваля вече сме си в къщи с големия мъж!Папкаме много пълни памперсите и растем Simple Smile
Малкия се роди на 13.08.2011 г. в 02:00 с размери -3.640кг. и 52 см.

Честито на всички който са станали мамчета! newsm51

Малко да ви разкажа как и аз родих докато бебо спи.  При мен беше много трудно! Аз преносих с 5 дена и  в петък трябваше да го предизвикат,но се оказа 4е съм имала малко разкритие като пристигнахме в болница ,но пак ми сложиха таблетка и това бе6е в 9 сутринта ! имах много слаби болки и към 12 бях вече с 5 см разкритие и уж казаха до 8 ще родя ама не сложиха ме на система към 18:00  за да засилят болките и  да се приключва но точно тогава стана страшното за мен като се сетя ме побиват тръпки newsm09 Стигнах границата по  20 милиграма да ми слагат   и изведнъж  апарата който отчита контракциите и тоновете светна червено и  пищеше погледнах и тоновете на бебо паднаха до 60 откачиха ме по най бързия начин от системи колани всичко  накарахме да стана за да може да диша малкия    а в същия момент ми биха 4 инжекции за да поеме въздух мишленцето ми ,но  от болка припаднах като станах и са ме върнали на леглото след като ме събудиха аз пак станах само зареди него   въпреки че много ми се караха ,но за миличкото м и момче всичко ще направя станах ,но пак припаднах за щастие е имало ефект второто ставане и се стабилизираха тоновете   и ме оставиха  да почивам от системата малко и към 23:00 пак ме пуснаха на нея  и  така към 01:00 стана 8 см. разкритие  чакахме до 10см.и към 01:40  на едната контракция доктора си завъртя ръката вътре и станаха 10 см.и  ме преместиха в другата зала и в 2:00 малкия принц се роди като го видях направо  всичко спря да ме боли успокоих се нацелувах го гушках го разплаках се от щастие  amiiii!Просто ЧУВСТВОТО Е ВЕЛИКО пожелавам го на всяка бъдеща майка да го изпита просто човек не може да го  опише с думи  newsm76 .Зашиха ме 12 шева защото било голямо бебе за 1 раждане и в 6:00 ми го донесоха защото 2 часа лежах на магарето с пясък  и после още 2  на леглото без да ставам! Донеса го и така му се радвах ! Сега  с тати ни радва на мах кърми се от 1 ден още хубаво папкаме  пални  памперса  малко още сме жълти ама ще ни мине  Simple Smile Ами това е в общи линии!Вчера следобед се прибрахме и отпразнувахме на таткото рождения ден и идването на малкия в къщи smile3510

Пожелавам на всички  Леко  и Безпроблемно раждане smile3525 И да ви радват мъниците както нашия малак принц радва нас smile3522

# 371
Честито на Галенсия, Фентази, Грийни и Брадата, извинявам се ако пропускам някой, да са им живи и здрави бебоците, на мамите бързо възстановяване!   bouquet

Успех и на мамите, които са още 2 в 1, бързо и безпроблемно раждане им желая  Hug

Ние сме добре, ядем и спим, ходим доста по разходка и затова нямам много време за писане.

# 372
Ей, брадичке, честито! Да ти е жив и здрав Ивайло! На теб ти пожелавам бързо да се оттървеш от болежките и да се чувстваш вече по-добре!
Грийни, честито и на теб голям мъж! Да ти е жив и здрав, смел и силен!
Честито на Честито на Галенсия, Фентази и Кивити! Много радости с бебоците ви пожелавам!
Кивити, като чета разказа ти и тръпки ме побиват, съпреживях го някак си, радвам се, че краят е бил успешен и сега се гушкате!

И ние като Мария сме по разходки и нямам много време за нет. Пожелавам успех на всички чакащи все още бебоците!

# 373
  • Германия
към ЛЛЛ
Благодаря за бързия отговор!
Дневно имаме около 6-7 памперса добре пълни, но преди тяхното съдържание ми изглеждаше по-гъсто, а сега сякаш е разлято, има зелено жълт цвят, а тя днес става на 7 дни. Малко след като я сложа на гърдата и тя получава газове, доста силни. Давам й по мъничко вода и нищо друго. Това, което ме притеснява е дали правилно храносмила, дали не съм нарушила ритъма на стомахчето с нещо и ако е така какво трябва да направя?
praznika, не е необичайно акито на новороденото да е по-течно и да има цвят на горчица или..къри (то нали също беше едно такова жълтеникаво newsm78. Просто храната на майката може да окаже своето влияние върху цвета на бебешкото аки. Физиологично е съвсем естествено, когато бебето засуче, да се задейства и перисталтиката и да се почне едно пръцкане (или и акане).
Това, което обаче би могла да направиш е, наистина да изчакаш бебката да изсуче добре първата гърда (това ще рече, че ти не усещаш напрежение, Ива е посукала поне 10-15 минути активно и в идеалният случай е пуснала самичка гърдата) и чак тогава да и предложиш втората. На следващото кърмене много майки започват от последно предлаганата гърда, идеята е, бебето да може да изсуква достатъчно задно мляко и гърдите да се стимулират оптимално.
Отново се връщам към твоята храна, понякога прекалени количества от определени храни и напитки, приети от майката, могат да повлияят неблагоприятно на бебчето, затова: всичко е позволено, но с мярка. Шоколадът също  Mr. Green
Ритъмът на стомахчето..може би ще е добре да се водиш по Ива, да ти покаже тя, кога е гладна и има нужда от следващото хранене. Ние възрастните също се храним, когато огладнеем, а не под строго определен час и винаги едно и също количество, а според глада и апетита ни Wink

# 374
Здравейте
честито на всички нови мами. Здрави бебенца ви пожелавам, Леле kivity много трудно раждане си преживяла. От тук нататък само положителни емоции вече с бебчо да си имате.

Аз съм още 2в1. Петък съм на преглед да видим как са нещата. Хич не искам да преносвам, мисля да питам док ако не съм родила до 22/термин/ дали ще се съгласят да предизвикат раждане. Притеснявам се за бебчо че лекарите ми казваха че плацентата е узряла и ще родя по рано и тъй като не раждам по рано дали с тая узряла плацента бебето получава достатъчно храна. А и от друга страна си мисля че вече е станал доста голям и ще раждам голяяямо бебеее и при тази мисъл се шашкам. Айде оплаках се  Rolling Eyes

приятен ден на всички

Общи условия

Активация на акаунт