Мъничко остана вече, през АВГУСТ да си имаме човече

• 41 451
  • 632
  •   1
Отговори
# 375
  • Оранжевата стая
  Притеснявам се за бебчо че лекарите ми казваха че плацентата е узряла и ще родя по рано и тъй като не раждам по рано дали с тая узряла плацента бебето получава достатъчно храна. А и от друга страна си мисля че вече е станал доста голям и ще раждам голяяямо бебеее и при тази мисъл се шашкам.
мдаааа - все едно чета моите мисли  Mr. Green  Joy

# 376
Ей, много ме зарадваха последните щъркелови вести!
Брадата, аз май малко на пророк го изкарах, а?  Mr. Green Дано всичко ви е наред и от сега нататък само положителности разни да ви се стоварват отгоре!
Грийни, специално честито и на теб! Да сте вижи и здрави и бързо нагаждане към увеличения състав!
Честито и на всички други мами! Всичко най-готино и цветно ви пожелавам!
Ние вчера бяхме на поредната голяма разходка с Роско и голям сън му дръпна. Само дето трябва да се разбързам с тоя прословут слинг, че голямо криво и за него, и за мен да се замятам с шалове и т.н.  ooooh!

# 377
  • Бургас
Da se napravq na shtyrkel i az-tazi sutrin v 6.25 sled sekcio po spe6nost se poqvi na6iqt Ivailo-51sm 3.760 Simple Smile

Брадице, за малко се разминахме! Утре ще ходим да ни махат конците и ще питаме дали ще ни пуснат да те видим!

# 378
Momicheta, nai-nakraia i az da se pohvalia - na 12.08.2011 v 8.41 sas sekcio se rodi moiata princesa LUIZA - 3250 gr, 51 cm
Ot dnes sme u doma i sam mnogo shtastliva mama...... Grinning
A i tati e nai-shtastlivia tati....  Laughing

Chestito na vsichki naskoro rodili mami, a na tezi oshte 2 v 1 - stiskam palci i uspeh!!!!!! Niama po-goliamo shtastie da si gushnesh malkoto sakrovishte.... Hug Hug

# 379
Лунна пътека, честита ти Луиза, да е жива и здрава!   bouquet

# 380
silvena83 благодаря за пожеланието !!!
 Искам да питам вече родилите мамчета как разпознавате коликите и какво давате на малките  за да с  успокои  да предложите нещо ефективно,защото на пазара има много капки но казват че не всички са ефикасни и не знам   като дойде времето към какво да се насоча
 smile3506

# 381
  • Оранжевата стая
защото на пазара има много капки но казват че не всички са ефикасни и не знам   като дойде времето към какво да се насоча
Кивити, ползвах няколко вида - не мисля, че някой от тях имаше особен ефект. При нас коликите бяха леки и минаваха само с гушкане и разнасяне и търпение.
Някои майка споделят, че са доволни от определени марки капки, но според мен ефекта от капките е нищожен - коликите си отшумяват сами в определен момент.  Peace

# 382
  • Оранжевата стая
Как се казва групата ни във Фейсбук   newsm78

# 383
Днес бяхме на преглед - корема продължавал да ми расте, плацентата била узряла, бебето около 3500 гр и абсолютно никакви признаци за раждане  Cry Имала съм много отоци, даже и по корема  Rolling Eyes Най-вероятно ще пренося и ми каза лекарката след термин една седмица се чака и ме праща в болницата да видим какво правим. С моя късмет сигурно до секцио ще го докараме в крайна сметка, ако много го пренося и не тръгне  no Пък в началото на месеца ми каза - оо ще тръгне по-рано, вече е готово ... даааа ама друг път  Sad

Много ми е гадно и ми се иска да се ражда най-сетне обаче нямам избор - ще се чака пък както дойде то се е видяло  cry

За капак на всичко тъпата ни съседка сега точно реши да си прави някакъв ремонт и вече 2 ден един чичо кърти някаква стена в тях по цял ден, чак до към 7-8 вечер, а женицата се изнесла на почивка да не и пречи шума  Cry Шума е невероятен - дели ни само една стена  Cry

# 384
  • София, св. Троица
Брадата, големи палци (ръчни и крачни) от мен. Аз почти те бях заподозряла, че си родила вече, но то пак е скоро.  Grinning
Аз съм с бърза питанка към ЛЛЛ и към всички майчета, ползвали слинг. Тези на Премакс удобни ли са за кърмене на "обществени места"?  Rolling Eyes Че аз вече сериозно засилвам наш Роско по улиците и ония ден правих някакви гимнастики с пелената му в парка за да го нахраня, ама не си е удобно така. И то не толкова за мен, колкото за околните де... Пък и само да надничам и да се чудя пелена ли да крепя или бебе не става. Crossing Arms Мерси предварително за инфото! Simple Smile

Здравей doctor_la,

Естествено е кърменето навън понякога да е по-различно като усещане, от кърменето вкъщи. В същото време, прибиране в къщи за кърмене или използване на пособия за прикриване, може да не е много възможно или удобно всеки път.
Слингът, може да е удобен, както за кърмене, така и за разходка. На пазара има голямо разнообразие от модели и марки и е въпрос на личен избор и предпочитания. Някои модели могат да се поръчат да са по-къси или по-дълги в зависимост от твоя ръст и желания. Може да е добра идея, ако имаш възможност да изпробваш няколко модела, за да прецениш кое ще е удобно на теб и бебето.
За улеснение могат да се използват дрехи, които да предлагат лесен и бърз достъп до гърдата –най-обикновени от две части, вършат страхотна работа. Също така има и специални кърмачески дрехи, които са много удобни и освен това са и много красиви. Ето тук можете да  видиш такива примерни http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=585525.0  Има и удобни кърмачески сутиени, които са с предно закопчаване на чашката и биха могли да прикрият останалата част от гърдата, която евентуално остава незакрита от главичката на бебето. Можеш да потренираш пред огледало и сама да прецениш дали това, което се вижда е приемливо за теб и дали има вариант за по-дискретно и удобно кърмене.
Всъщност, много майки кърмещи на открито споделят, че околните дори не забелязват какво се случва – от страни се вижда само как бебето е гушнато. Главичката му обикновено така се позиционира, че самата гърда почти не се вижда, дори ако няма никаква дреха.
Може да е много приятно да се кърми навън, в близката градинка, пред блока или в парка. От една страна бебето е на разходка и в същото време е нахранено и спокойно. От друга страна, мама може да обикаля магазините, сладкарниците или да си почете книжка в някоя градинка.
Някои майки споделят, че първите кърмения навън са провеждали в компанията на някоя приятелка за морална подкрепа, други са се възползвали от подкрепата на роднини – бащата може да е много добър избор в това отношение, а защо не и някоя баба?  Peace Можеш да посетиш някоя лекция, среща или бебешко кафе във София, където да видиш как други майки кърмят дискретно бебетата си и ако прецениш и се престрашиш да "потренираш" в дружелюбна кърмаческа обстановка. Hug На подобни събирания в приятна  компания си хапваме разни вкусотиики, бъбрим си за бебета и кърмене. От страницата на фейсбук можеш да получиш повече информация за кърмаческите събития във София: http://www.facebook.com/#!/lllsf Тези статии се отнасят за дискретното кърмене и може би ще ти бъдат интересни: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=23953.0 http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24525.0

bouquet

# 385
Да се похваля и аз: снощи се роди синът ни Йоан, 3280 гр., 50 см. Наложи се спешно секцио и беше в кувьоз през нощта, но днес вече се кърмихме.
Честито на всички нови майки и успех на все още чакащите!

# 386
Честито на Алекс и lunna pateka ! Да са ви живи и здрави и много радости и усмивки ви желая!

# 387
Честити рожби на всички! Да са здрави и щастливи и да слушат малките бебоци, а мамите да са горди с тях   newsm51

# 388
Здравейте милички!
Честито на всички майчета, които гушкат вече своите съкровища!  bouquet

Ани - Брадичке Hug Hug Hug Целувки и на малкия Иво и бързо възстановяване!

# 389
Здравейте, имам въпроси към ЛЛЛ:

1. От известно време имаме проблем при кърменето - към 15-20мин пуска гърдата и започва да плаче неистово като я удря. Проверявам за мляко и има, незнам защо прави така - проблема в млякото ли е или другаде?

2. Ядем по 6-7 хранения на ден, което казват, че е малко за толкова малко бебе (19 дни) - но аз го храня на поискване. Ако примерно будува 2-3ч (често изкарани в рев и дрямки) му давам на 2,5 часа, че не различавам плача - от глад ли е или от колики, но като заспи спи по 3 часа, та сме малко разредени. Незнам дали е нормално?

3. Преди го държах по около 50-60мин на гърда, че е леко мързелив. Откакто го премериха и се видя, че за 10 дни е качил 500гр реших да го държа по 30мин, но реално активните му смуквания не са определно 10-15мин. Незнам ленив ли е или има друг проблем. Жълтеница няма.

4. И ака по рядко - 2-3 пъти на ден (даже и по малко), като много се напъва и явно не може. Уж казват, че капките за колики (Колийф) не запичат, пък незнам, освен да не се храни добре.

Последна редакция: пт, 19 авг 2011, 09:50 от o_fortuna

Общи условия

Активация на акаунт