Мъничко остана вече, през АВГУСТ да си имаме човече

• 41 438
  • 632
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте мами!Извинявайте че се набутвам в темичката ви,но имам едно питане към ЛЛЛ или ако някой друг може да ми даде някакъв съвет.Имам бебе на 10 дни,като се роди изплака трудно и го сложиха на кислород под наблюдение и на антибиотици (имал някаква инфекция),не ми го даваха и са го захранили с АМ за 3 дни от биберон които е с такава голяма дупка че сам тече,без бебо да си дава зор.На 4 ден ми го донесоха да се закърмим,но без успех,защото от лекарствата само спеше и не искаше да засуче.Цедих се и с шише му давах кърма..Като се прибрахме на 7 ден вкъщи вече на спокойствие успяхме да се закърмим,вече не е сънлив.Но от вчера не иска да засуче веднага-нахвърля се лакомо,дръпва 2-3 пъти и се дърпа,разплаква се,после пак се нахвърля.И така поне по 15 минути,после успява да засуче,заспива,будим се и така около 40 мин.Храним се на поискване,някой път е на 1,5 час,друг път спи по 3-4 часа.В болницата виждах по колко яде,но тук не знам.Мисля че имам достатъчно кърма,успявам да поизцедя след като се нахрани.Памперсите са по 5-6 напишани и почти във всеки има по малко ако което е жълто зелено и стои като на парченца,гъсто (нормално ли е?).Защо не се храни спокойно,и двамата се изтормозваме докато засуче спокойно.Само на кърма сме,и понякога след храна по 1-2 глътки вода.Извинявайте за дългия пост и благодаря предварително

# 406
...мислех си че само аз останах LaughingАз си взех направлението за раждане,обаче ме притеснява че нямам май обменна карта,какво представлява?Имаше много хора и докторът много бързаше,затова не знам дали са ми дали всичко необходимо,да не ми направят проблем в последния момент!Да не би тази обменна карта да е личният ми картон или е нещо друго?
Спокойно,не си останала само ти. Моят термин е на 25,08  Simple Smile
Включвам се по въпроса ти за т. нар. обменна карта. Понеже аз имах същите притеснения и предположения(дали не е личния картон) Моята лекарка  ми издаде 2 основни документа заедно с болничния лист за 45-дневния. Единия дакумент е направление за хоспитализация в 2 екземпляра и направление на бременна до родилно заведение в 1 екземпляр.  Втория вид документ се явява обменната ти карта (поне така ми обясни на мен АГ-то ми). Ако имаш и двата вида документи не би трабвало да се притесняваш.   А и каквото и да стане не могат да те върнат от болницата. Спокойно. Дано да съм ти била поне малко полезна Flutter Пожелавам ти леко раждане,здраво бебче на финала и бързо възстановяване.  Hug

# 407
  • София
baba_vuna,
Както ти е писала sonia_nik  преди мен, обменната карта е направление на бременната до родилното. В него са описани предишни раждания, аборти, как е протекла бременността, придружаващи заболявания и са нанесени и задължителните изследвания, които ги искат в болницата: кръвна група, хепатит и сифилис. Това е като цяло. Мисля, че е по важно, ако нямаш такава обменна карта, поне да имаш документ за изследванията и да си ги носиш с теб.

Аз вчера пак бях на преглед, този път при моя си доктор. Отново направих запис на тоновете, този път апарата отчете контракции, бебка е добре, все още нямам разкритие, шийката е скъсена на 50%. Наближавало раждането /има няма 10 дни  Grinning/. Каза ми в никакъв случай, че не трябва да преносвам. Надявам се да не стигам до там.

Hug

# 408
към ЛЛЛ здравейте искам да попитам нещо малкия е на 6 дена и се кърми според мен кърмата ми  е достатъчна защото след всяко хранене има още , но малкия  не яде на 3 часа а на по малко някой пат се случва и на 1 нормално ли е или кърмата ми не е "добра" като хранителни качества или е просто лаком малкия? newsm78
kivity,
Честито бебче  bouquet!
      Повечето новородени имат различни нужди и съвсем различен режим на кърмене. Някои се насукват за 10 -15 минути, други за повече, а трети успяват да се нахранят за 5. Това е и една от причините за различните паузи между отделните кърмения при бебетата.  Ето защо Влади може да иска да се храни по-начесто  - просто  такива са неговите нужди за момента HugХубаво е да се има предвид, че храненето на 3 часа или „хранене под режим“ е предназначено за бебета, които са на адаптирано мляко - АМ по-трудно се усвоява от бебешкия организъм, за това 3те часа му дават достатъчна пауза за усвояването, както и подсигуряват редовния прием на храна.
      Кърмата, от друга страна  се усвоява значително по-лесно от бебето и не натоварва коремчето му излишно, за това дълги паузи не са необходими – на всяко хранене бебето си набавя каквото му е нужно.Относно кърмата и хранителните й качества – често срещана заблуда е, че тя може да е „нехранителна“ Peace. Всъщност  това е най-добрата храна за новороденото, която майката може да предложи и тя е уникална – само за нейното бебе - съставът й се променя при всяко хранене, така че да удовлетвори всяка потребност на бебето от  храна и течности. Тук има статия относно състава на кърмата – може да ти е интересна http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=21245  

# 409
Здравейте и от мен,
Ние с бебе НИКИ сме си в къщи но се храним на 30мин 1 час и не ми остава време.
Няма да мога да ви прочета назад.
Честито на всички с бебенца и на не родилите успех и леко раждане Hug

# 410
  • Sofia
Привет! Изпуснала съм доста от темичката.
Честито на всички мами, да са ви живи и здрави бебчетата!

Видях, че някой е донесъл вестта за моят син, за раждането да кажа, че в крайна сметка родих секцио, след като бебо си тръгна сам. На 2-ри вечерта ми изтекоха водите, ама не си представях, че за такъв теч става дума, истински водопад в продължение на няколко часа, добре че имах много от огромните превръзки за родилки, налагаше се постоянно да сменям, да не говорим, че омазах всички легла, на които ме слагаха.
Отидох в Шейново, провериха ми разкритието но беше пълна нула, та ме пратиха да ходя да спя. Както се бяхме разбрали с моя лекар не са ми слагали системи, окситоцин или каквото и да е, обаче си имах контракции на 5-10 мин и си ме болеше, та изобщо не можах да спя и обикалях коридорите цяла нощ. Честно казано тази липса на сън много ме изтощи. На сутринта разкритието ми беше само 1 см, та с доктора решихме да не чакаме повече, заради изтеклите води и затова минах на секцио, което в известен смисъл беше облекчение.

Гледам, че има доста въпроси към ЛЛЛ, та бързам да ви успокоя, че след първия месец кърменето влиза в ритъм, доста от проблемите отпадат и става лесно и приятно  Laughing

Здравейте!!
искам да попитам нещо вчера дойде педиатъра и  погледна езичето на малкия имало малко бяло и ме кара със сода и мед да го търкам ,но защо не ми обясни и сега се мача да си го  обясня и жие търкали ли сте езичетата на бебчетата си ? И друго как да му чистя нослето ????? newsm78

Това ме разби  Shocked Медът в такава възраст е опасен, защото може да предизвика ботулизъм:

Заболяването се среща основно при деца под 1-годишна възраст, по-рядко при хора с понижена стомашна киселинност или операции на стомаха, които отстраняват по-голямата част от него. Сред възможните причини се предполагат ниската киселинност на стомашната среда, като при деца до 1 годишна възраст pH на стомашния сок не е по-ниско от 5 по време на хранене, а при възрастни е около 2 /Неутралното pH е 7, като стойности под 7 показват кисела реакция, а стойности над 7 - алкална/. Поради ниската киселинност на стомашния сок при кърмачета /деца до 1 годишна възраст/ постъпилите с храната спори на причинителя на ботулизма не могат да бъдат унищожени, а се превръщат в живи организми, които отделят силен екзотоксин, причинител на смъртоносното заболяване. Друга причина за по-лесното развитие на ботулизъм при кърмачета е липсата на достатъчно друга бактериална флора, която на конкурентна основа, както и поради блокиране на рецепторите на епитела на стомашно-чревния тракт за които клостридиите се захващат да не му позволи да се развие. Тази особеност на стомашно-чревния тракт на децата е съществена причина да се препоръчва да не се дава натурален пчелен мед на деца под една годишна възраст.

# 411
NBM, честито! Аз също бях с мераци са естествено раждане след секцио, но си останах с мераците. Първите дни съжалявах малко, че не бях по-настоятелна, но след това се абстрахирах от тези си мисли и вече съм ок. Приятно гледане с бебо!
Emalina, добре дошла!

# 412
Здравейте милички HugЧестити ни нови бебоци  bouquet
Днес нямам много време за писане защото в 19.00ч ни е кръщенката,но
Имам въпрос към ЛЛЛ
Днес малката бебонка стана на 16 дни и решихме да я притеглим,оказа се че е 100гр по-малко от как ни изписаха преди 10 дни-роди се 3.420гр,а казаха че ни изписват 3.390гр,сега в момента е 3.290гр.как е възможно това?така се притесних че чак сърцето ме заболя Sad
Бебка суче около 10-15мин от едната и толкова от другата,понякога се храним на около 3-3.30ч,понякога на 2ч-2.30ч.Детето е спокойно,като се има впредвид спокойно-спинка си през деня,не личи да е гладна,реве само като я боли коремче,вечер си мисля че не и стига кърмата-като се нахраним към 20.30ч после не можем да дочакаме 11.00 и още към 22.30 се храним,тогава бебка се успокоява и заспива,буди се чак към 2.00ч през нощта.Та въпроса ми е нормално ли е да има такъв спад за 10 дни,ние и карахме жълтеница през това време, и всеки ме успокоява че било нормално бебето да спадне,но чак пък толкоз и нищо да не наддаде за тия 10дни?дали кърмата и стига?следобед ще направим пробно кърмене и пак ще теглим,да видим какво ще покаже кантара.Благодаря ви предварително за отговора Hug

# 413
  • София
Simona, много е възможно грешка да има и в измерванията на давта кантара  newsm78, но чак пък да е свалила 100 грама...не ми се вижда нормално.
Защо суче само 10 мин. на гърда, ти ли я преместваш на другата гърда или тя сама пуска зърното и тогава я местиш? Възможно ли е да изсуква само "предното" мляко, т.е. това, което вече е събрано в гърдата, без да стига до това, което се произвежда в момента на сукане?
Иначе е нормално късно следобед и вечер кърмата да е по-малко и бебетата да сучат по-често, а нощем кърмата да е повече. Ще следя и аз с интерес отговора на ЛЛЛ.

НБМ, добре завърнала се  Hug. Знам, че и ти и Алексче имахте големи надежди за естествено раждане, но здраве да е, важното е дечицата да се адаптират бързо и да растат здрави и щастливи  Heart Eyes

# 414
Здравеj те ! Днес поръчах да ми вземат физиологичен разтвор ама ми донесоха 1 голяма бутилка на актавис и  пише Natrium Chloride Actavis дали е това което  на мен ми трябва за почистване на нослето искам аз и как да му го чистя така?????????

# 415
  • Sofia
Ами те моите надежди бяха по две причини - първо ми се искаше детето само да избере кога да се роди. С първото дете аз си избрах дата и някак ми се струваше странно, че аз съм му казала кога да се роди. Така че в този смисъл съм доволна - водите ми изтекоха, детето тръгна, значи все пак този път той си каза кога ще излиза.  Laughing
А втората причина беше чисто любопитство, но след цяла нощ будуване и неприятни контракции направо ми се изпари любопитството  Mr. Green

# 416
Здравейте и от мен, честит рожден ден на всички бебоци появили се на бял свят, честито и на мамите, да са ви живи и здрави! Стискаме палци на всички очакващи малките съкровища.

И ние имане новина на 15.08 чрез секцио се роди и моето момченце Христо 3,490кг, 52см.

От вчера сме си в къщи, и се опитваме да се кърмим, та по тоя повод имаме един въпрос към ЛЛЛ:
Въпросът ми е, задължително ли е да се до изцеждат гърдите след кърмене след като не са напрегнати, страхувам се, че ако ги изцедя няма да имам мляко за следващото кърмене.

# 417
Въпрос към ЛЛЛ
Въпрос към ЛЛЛ
Имам бебче на 10 дни .Въпроса ми  е следния :храненето ни е основно на кърма на 3 часа (6,9,12,13,18,21,24,04,06),а през ноща се събужда и хапваме в 4 00 и после пак в 6 00 . ...

Анджела – и на теб честито бебче – много да те радва  bouquet!

От това, което пишеш като интервали на хранене и намокрени/наакани памперси – нещата ми изглеждат съвсем добре. Казваш, че храненето ви е основно на кърма – даваш ли му нещо друго, което може да окаже влияние върху кърменето – залъгалка, биберон, чай, вода, кърма от шише? Ако ми отговориш, мога да съм ти по-полезна откъм идеи Simple Smile
Понякога новородените бебета имат нужда от повече сън, както и от нежна стимулация, за да се разсънят хранене – дали ще е нежно погалване, пощипване, изцеждане на няколко капки в края на устничката  или прокарване на зърното по външния й край – колкото да се събуди интереса на бебето - може да пробваш каквото прецениш Hug . Ако на бебето му е горещо, може да е добра идея да се разсъблече и да се кърмят с мама „ кожа до кожа“, като може това да се случва  в  странична позиция, за да не е допълнително топло – 3та и 4та снимка от тук : http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=106752.0 ( разбира се,ти ще си решиш коя е най-удобна за вас). За задавянето – може съвсем нежно да опиташ да изцедиш мъничко кърма преди да предложиш гърдата, за да не е толкова  силна първоначалната струя Peace

След бурните промени, които търпят гърдите по време на бремеността и непосредствено след раждане, режимът на кърмене се установява и става малко по-постоянен, за това много майки споделят, че не усещат гърдите си толкова напрегнати или рефлексът на потичане на млякото не е толкова силен. Обикновено се счита, че около 30 -40 дни след раждането режимът на кърмене е установен ( при бебетата, кърмени на поискване), за това гърдите са по-спокойни, като този период варира при различните майки. Добре е да се има предвид, че изцеждането след кърмене е недотам надежден ориентир – има майки, които успешно кърмят, но не успяват да изцедят никаква кърма преди или след кърмене, а при други самата мисъл за изцеждане действа блокиращо.  В този ред на мисли най-точният  показател е доволното и добре наддаващо бебе, освен броят на кърменията и намокрените/нацапани пеленки Heart Eyes

# 418
  • Сливен
velv
Благодаря ти за пожеланията ,бързия отговор и ценните съвети .Бебчето не приема нищо друго освен кърмата нито залъгалка или чай ,вода,кърма от шише храним се само на гърдата.Понякога може да изпие няма и 10 мл вода за деня,но това е много рядко по принцип и водичка не иска да пие.Ще пробвам кърмене ,,кожа до кожа ,, и ще изцедя малко гърдата преди да го сложа  на нея.Относно меките гърди така ме успокой .Това ми е трето дете с каките му имах много кърма гърдите ми бяха напрегнати и цедях около 250мл .(без да преувеличавам)от  гърдата от  която са сукали  сега всичко е различно и затова се притесних да не би да ми спира кърмата а,имам огромното желание да го кърма ,но вече съм по -спокойна .Снощи претеглих малкия и се оказа ,че е качил 120 гр над теглото с което се роди .Още веднъж благодаря за съветите.

# 419
Момичета, на 11 август в 11.30 се роди синът ми Валентин - 2700, 48 см. Вече сме в къщи и се гледаме. Свиквам с новата ситуация, която много ми харесва.

Общи условия

Активация на акаунт