Мъничко остана вече, през АВГУСТ да си имаме човече

• 41 446
  • 632
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте!!
искам да попитам нещо вчера дойде педиатъра и  погледна езичето на малкия имало малко бяло и ме кара със сода и мед да го търкам ,но защо не ми обясни и сега се мача да си го  обясня и жие търкали ли сте езичетата на бебчетата си ? И друго как да му чистя нослето ????? newsm78

# 391
Kivity, аз лично капя в нослето физиологичен разтвор и само ако сополчето е почти навън много внимателно го подхващам с бебешка клечка за уши да го измъкна.
А за меда със сода... Аз поне съм чувала, че е доста опасно да се дава мед на бебе, а да му търкаш езика не е по-различно, но сама си прецени. Предполагам, че има млечница сигурно, но не се ангажирам с мнение. Може би ще е добре да се посъветваш и с друг педиатър. Успех!  Peace

# 392
  • София

1. От известно време имаме проблем при кърменето - към 15-20мин пуска гърдата и започва да плаче неистово като я удря. Проверявам за мляко и има, незнам защо прави така - проблема в млякото ли е или другаде?

Пробвала ли си да го изправиш, за да се оригне? Моят калпазанин така прави, когато има въздух в коремчето и трябва да го изкара.

Набързичко се включвам да честитя всички бебоци - на Фентъзи, на Брадата, на Алексче, на Лунната пътека, Грийн айс...простете, със сигурност пропускам някой, но съвсем ми се омотаха никове - познати и непознати от форума и фейсбук  Hug.

При нас все още е лудница, поради неспособността ми да изпратя майка ми по живо и здраво да си ходи. Стискайте палци за утре, да си я натоваря на колата на баща ми и да си я води удома  Mr. Green, след това ще имам едно бебе по-малко  Twisted Evil
Надявам се, след което да имам повече време за форума.

# 393
  • Пловдив
Kivity, за първи път чувам да се търка езичето на 6-дневно бебче със сода и мед  Shocked
Медът е страшен алерген, на големия ми син дадох мед чак като навърши 3 години. Защо не потърсиш и второ мнение?
Нослето чистя по същия начин както и doktor_la описала - с физиологичен разтвор и клечица.

# 394
Momicheta, blagodaria za pojelaniata... Nie sme si u doma i tova e nai-hubavoto, che v bolnicata 5 dni izdiviah.... Ne che usloviata i personala tuk v Belgia ne sa na nivo, naprotiv, no u doma si e nai-dobre...
Za kolikite, v bolnicata mi kazaha da probvam da uvia bebeto mnogo stegnato s edna tanka pelena ili charshaf /racete platno do tialoto i krakata opanati/ i taka da go sloja s koremcheto varhu moia korem da se zatopli.... Az go probvah edna vecher kato placheshe i imashe efect - posle si spa v kosharata mnogo dobre... Sledete dali bebko aka dostatachno, zashtoto ot tova sashto plachat vse edno imat koliki... Kazaha mi ako ne se e izakalo da mu "pomogna" s termometar v dupeto...
Na vas kazaha li da zapochnete da davate vitamin K i vidamin D? Nie shte zapochvame tezi dni s tezi vitamini....
Da popitam i za jaltenicata, niakoi ot vashite bebcheta ima li? Nie imame ot bolnicata, no ne ni izpisaha nishto - bila v leka forma i shte mine sama.... newsm78  Za kolko dena minava tazi jaltenica ot samo sebe si????
Za nosleto - fiziologichen raztvor e dostatachen....

# 395
ЧЕСТИТИ БЕБОЦИ НА ВСИЧКИ МАМИ,КОИТО СЕ ОБЕБИХА ПРЕЗ ТЕЗИ ДНИ,ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ!
Ние сме добре,растем по-малко,кога спим,кога ревем,но така ще е.Елеонора е със страшни колики и нямам време ни за форум,но з афейс,но и това ще отмине.
За колики давам Колийф и Инфакол,както и чайче на Хип.

# 396
към ЛЛЛ здравейте искам да попитам нещо малкия е на 6 дена и се кърми според мен кърмата ми  е достатъчна защото след всяко хранене има още , но малкия  не яде на 3 часа а на по малко някой пат се случва и на 1 нормално ли е или кърмата ми не е "добра" като хранителни качества или е просто лаком малкия? newsm78

Последна редакция: пт, 19 авг 2011, 17:06 от kivity

# 397
  • Сливен
Въпрос към ЛЛЛ
Въпрос към ЛЛЛ
Имам бебче на 10 дни .Въпроса ми  е следния :храненето ни е основно на кърма на 3 часа (6,9,12,13,18,21,24,04,06),а през ноща се събужда и хапваме в 4 00 и после пак в 6 00 .Събуждам бебчето да го кърмя през деня ,но когато го сложа на гърдата суче около 5-6 минути и после заспива продължава да суче в сънено състояние  опитвам се да го събудя ,но без особен ефект  и така след 3 часа отново ,когато в началото започне да суче млякото тече много и понякога се задавя .Мокрите памперси са около 6-7 на ден а нааканите 3-4 .Това което мен ме притеснява защо бебчо е толкова сънлив и дали  се насуква за това време .Не усещам гърдите си много напрегнати ,но след като се накърмим са меки и после нищо не мога да изцедя от тях  Кърменето е само от едната гърда.Това сънено състояние нормално ли е за 10 дневното ми бебче.

Да попитам мамите вашите бебчета така ли спинкат през деня и колко като време за деня будуват.

Последна редакция: пт, 19 авг 2011, 17:15 от andjela 09

# 398
Kivity, за нослето капвам по малко физиологичен разтвор във всяка ноздра и след това издърпвам сополите с такъв аспиратор.
За налепа по езика, не бих търкала със сода, понеже ми се вижда доста грубо за бебе. Понякога предписват перорален гел Дактарин, но най-добре се посъветвай с лекар какво да ползваш.

# 399
Лунна пътека, добре дошли вкъщи. За жълтеницата и при Ивайло изби като се прибрахме, но минава от самосебе си, ако бебчето се храни добре. С първото ми дете трая доста дълго, но това беше, понеже имахме проблем с храненето може би.
Витамин Д моята педи каза, че ще давам чак към есента, за сега разходките и слънчевото време при нас били достатъчно. Може би при вас времето не е такова, както тук и за това...

# 400
Привет от мен,
Тези дни само нерви и притеснения при мен. Колкото повече наближава момента на срещата с бебка, толкова по притеснена се чувствам. В събота успях най накрая да си взема нещата от доктора от женската. Три седмици не мога да го открия да си взема направлението за раждане и обменната карта. Накрая ходих и се разправях с шефката на центъра, та успях да си ги получа. В направлението ми написал, че съм за секцио...досега не сме коментирали въобще въпроса и ме психяса отново. Днес ходих до майчин дом за консултация и мнение от техните доктори да се произнесат за секцио ли съм или не. Преди малко се прибрах и вече ми е по спокойно. Бебка е добре, тоновете са перфектни и секцио - ако се наложи в хода на раждането. Не е голямо бебе за да се притеснявам.
Ох оплаках се и аз, но за три дена що сълзи пролях от притеснения. Милата ми душичка да се роди жива и здрава, пък после сигурно ще се смея над поведението си и нещата за които съм се притеснявала.

Hug
Icheto,и аз съм притеснена като тебе,малко остава и напрежението расте,като гледам повечето бебета са се родили,мислех си че само аз останах LaughingАз си взех направлението за раждане,обаче ме притеснява че нямам май обменна карта,какво представлява?Имаше много хора и докторът много бързаше,затова не знам дали са ми дали всичко необходимо,да не ми направят проблем в последния момент!Да не би тази обменна карта да е личният ми картон или е нещо друго?

# 401
Честито на всички мами от последните дни!!!! Да са ви здрави и усмихнати бебчетата!!!
Последно ви писах как на 15.08 около 10ч. ни върнаха в къщи.... но сега мога да ви се похваля ....
на 16.08 в 03:36 ч. се роди Биляна с размери 3,500 кг и 50см. /термин08.08/
и двете сме добре и вече сме си в къщи.

# 402
 Притеснявам се за бебчо че лекарите ми казваха че плацентата е узряла и ще родя по рано и тъй като не раждам по рано дали с тая узряла плацента бебето получава достатъчно храна. А и от друга страна си мисля че вече е станал доста голям и ще раждам голяяямо бебеее и при тази мисъл се шашкам.
мдаааа - все едно чета моите мисли  Mr. Green  Joy
оооо да, и моите тревоги са като вашите.... Mr. Green Laughing дано свършат скоро.. ooooh!

Честити бебоци на Алексче и Брадата, както и на другите майчета!  HugМного здрави да са ви дечицата и много да ви радват!  bouquet
teddka! Hug   bouquet

Последна редакция: пт, 19 авг 2011, 21:00 от Bebeto 2

# 403
Честито на всикчи, които састанали мами вече   bouquet
И аз вече имм въпроси към ЛЛЛ:
Кърмя на два часа и половина. Само от една гърда, за по 15 мин. след което доизцеждам кърмата. До преди два дни имах около повече от 100-150 мл.кърма след кърмене, усешах гърдите си твърди преди всяко хранене, сега обаче са меки и след кърменето има няма 10 мл. Интересува ме да продължавам ли да доицеждам, има ли опасност да ми се запушат каналите, ако не го правя? Другото, което ме интересува е как да увелича количеството кърма, както си беше по-рано (сама си течеше), притеснява ме да не намалее и да спре  Cry
Бебето е на 23 дни, ходихме на пробно кърмене вчера и суче около 90 гр. за 15 мин. (повече не иска).

# 404
Здравейте момичета Hug ние сме си вкъщи от понеделник, но все не ми остава време да ви пиша, само ви хвърлям по едно око Embarassed

При мен раждането мина по план, така си беше решено за 10.08. На 09.08. влязох в болницата направиха ми последните изследвания, тонове и др. за моя изненада бях изключително спокойна, за разлика от мъжо и наште те се бяха панирали якооо. Сутрината ме започнаха от 6:00 часа клизми, катетър, тонове и в операционната. Събудих се много лесно направо в реанимация, иии болките бяха ужасни първите 6 часа, другото беше че още не бях виждала беба. Там стоях 24 часа до другата сутрин и ме качиха в стаята. Там вече се чувствах много по-добре, чакаше ме семейството и донесоха бебка, гоооляма госпожица - 2800 гр. и 48 см. В болницата беше горе-долу добре като се има предвид, че е болница. Вкъщи се чувстваме чудесно, папкаме, спинкаме и тати много ни помага.
И аз вече се чувствам по-добре, свалиха ми конците и се надявам нещата да влизат в ред вече, че от време на време ме тресе хормона и пусна по някоя сълза за няма що Crazy

Hug за всички мами и бебенца, а за чакащите мами успех и леко раждане Hug

Общи условия

Активация на акаунт