Мъничко остана вече, през АВГУСТ да си имаме човече

• 41 489
  • 632
  •   1
Отговори
# 75
момичета,

щом си имате контракции не се безпокойте, пък дори да преносите до десет дни бива, пък и със система ще ви предизвикат раждане, не се потдавайте на мислите за секцио.
С тези мисли лекарите ли ви натоварват, незнам защо препоръчват тази крайна мярка при условие, че сте за нормално раждане засега?

Бях чувала преди, че секциото се плаща по скъпо по здравна каса от естественото раждане, да не би нещо да се гони норма.

# 76
Виола, предизвикването на раждане след първо секцио е опасно и противопоказано.
А относно пренасянето - различните лекари са склонни да чакат различно време. Някои биха предизвикали раждане и на термин.

# 77
  • Оранжевата стая
За съжаление мнооооого голям процент от предизвиканите раждания завършват така или иначе със секцио - статистика!

# 78
Аз бях на преглед вчера и бебето  не се е обърнало.
И както не исках да се настройвам за секцио така в петък съм на изследване и евентуално в понеделник ще ме предвидят за секцио.
Сега почвам да чета и да гледам какво се случва със секциото. Cry

# 79
За съжаление мнооооого голям процент от предизвиканите раждания завършват така или иначе със секцио - статистика!

Да, това също е вярно, а също така за съжаление голям процент от предизвиканите раждания са предизвикани без реална медицинска необходимост.

# 80
Milenita,аз си преносвам!Тази вечер имах болки,и то според мен със сигурност бяха родилни болки,ходих на лекар направи ми запис на тоновете и преглед за разкритие- няма активна родова дейност ми каза.Главата о6те си е високо.И до петък ако не тръгне,каза да отида сутринта в 7 и 30 за система ooooh!,а така се бях настроила,че ще е тази вечер, но уви!!!!

Хубавото е че бебка и е ок вътре и тоновете са идеални!Пък аз ще търпя,какво др ми остава  Grinning.Хайде лека вечер от мен!! На раждащите - бързо и леко!!

# 81
последния месец е  най-тешко като чели ни се връща за спокойните предходни 8 месеца  #Crazy

# 82
Честито на всички станали мами, няма да ги изброявам, че са много от както не съм писала да не пропусна някоя. Да са ви живи и здрави бебоците и много да ви радват! Бързо възстановяване на всички.
Относно пъпчето да знаете, че топоцита е спрян от производство. На нас педиатърката ни превърза пъповете с конец като ни изписаха и каза да слагаме спирт и да пристягаме конеца на всяко преобуване. На Ники му падна още същия ден, но на Ачо му беше много дебел и лошо щипнат и отне една седмица. Сулфатициол ни каза да слагаме чак след като падне, първо да почистим със спирта и после прахчето. 
Солта е опасна и може да изгори кожата на бебето, помислете и се информирайте добре има много писано в нета колко е вредно.
На всички, които са още 2 в 1 стискам палци за бързо и леко раждане. Аз като преносвах ми препоръчаха качване на стълби, дълги разходки и секс, така че дерзайте  Simple Smile

# 83
  • София, България

Да, това също е вярно, а също така за съжаление голям процент от предизвиканите раждания са предизвикани без реална медицинска необходимост.

Те и секцио правят без реална медицинска необходимост  Simple Smile абе ...

Аз бях на преглед вчера и бебето  не се е обърнало.
И както не исках да се настройвам за секцио така в петък съм на изследване и евентуално в понеделник ще ме предвидят за секцио.
Сега почвам да чета и да гледам какво се случва със секциото. Cry

Емалина сина си го родих седалищно нормално. Всичко зависи от лекаря. По сигурно им е със секцио, но ако ти искаш, и ако бебето е разположено правилно (не странично) може и нормално. Питай ги за всеки случай. Ще избираш ли лекар, или ще раждаш при който се случи ?

# 84
Алексче, не знаех че момичетата са имали преди това секцио.
Поне до миналата година си се чакаше до 10 дни в майчин дом, знам едно момиче което преносваше и не са му налагали другия вид.

Това за предизвикването без мед. причина не си го обяснявам, но предполагам, че и се съобразяват с нетърпението на майката, а и лекарите го правят, за да се подсигурят относно здравето на бебето-околоплодни води, големина на бебето, тонове.

ето ако не сте видели статията във нашия форум, според която за преносване се говори след 42 седмица
http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=4212

# 85
Хоп, и аз в темичката Simple Smile
КОКОРЯСВАМ  Shocked си тука сама посред нощите Simple Smile
Все така сме 2 в 1, а толкова много искам да се видя вече с моя малък герой. Остават само 6 дни до термин, а аз от почти две седмици си се разкарвам без тапа, без особени болки (затихнаха след падането на тапата) и ужасно изнервена от всичкото това чакане. Изнудих мъжО и правихме секс, всеки ден катеря стълби до 6 етаж и т.н. ама начало на родовия процес ЙОК Crossing Arms
Дано скоро нещо да започне да се случва, и под скоро имам предвид най-късно до 10-ти, че хич не ми се преносва  Praynig Имам чувството, че ще изперкам  Joy МРЪН  Joy Joy Joy

# 86
  • София
Ще оставя NBM да каже мерки и теглилки Simple Smile Но е горда мама на един малък Виктор (3-ти август)Simple Smile

# 87
Радос, Бебето е настрани доктора каза че ако настоявам ще ме изражда нормално, но при мен има повече от три фактора и затова не му се рискува.
Бебето е с дупето в малкия таз, седалищно, настрани, едър плод, и много тежко предишно раждане при което бебка ми беше 1 мес. в неонатологията и не ни даваха надежди за живота и .
И при всички тези фактори, той казва "изборът си е твой аз съм участвал във всички тежки случаи и операции, но лично аз не бих рискувал".
Казва че секциото също не е лека операция, въпреки че майките на 2-3 ден искали да подскачат като сърнички.
И сега като разбрах, че рисковете са по-големи при нормално отколкото при секцио две нощи не мога да мигна.
Най-важен е крайният резултата baby_neutral

# 88
NBM, Честито! Добре дошъл на Виктор.
Много здрави и щастливи заедно, бързо възстановяване Hug

# 89
  • София, България
NBM, честит малък Виктор !!! Здрав и щастлив, послушен и добър !!!

Емалина, наистина крайния резултат е най-важен. След като са се събрали толкова фактори няма какво да му мислиш. Ще се възстановиш, няма страшно  Hug

Мацки, какво мислите за многократните пелени ("памперси", които се перът) ? Някой мисли ли да ги ползва  newsm78 Аз се набутах в темата за пелените и днес имам среща с една мама да ми ги покаже и да ми обясни как стават работите. Нали сме много екологични та мисля да ги пробвам. Когато гледах големия ми син нямаше такива работи  Sad

Общи условия

Активация на акаунт