Кой е егоиста в случая?

• 23 821
  • 528
  •   1
Отговори
# 120
Жаве, от всичките ми приятелки с репродуктивни проблеми, нито една не е правил аборт. Да, всяко нещо крие риск, но нека не пресилваме нещата. Една бременност и раждане, може да са по-рискови от един аборт.
Не се е загрижил за нея.

# 121
  • София
А не е ли насилие да кажеш "Бременна съм и не ме интересува дали го искаш, аз ще родя детето, а ти ще се ожениш за мен"  Whistling
АБсолютно.

Защо сама, той детето няма да зарязва  Laughing
Не съм срещала мъж от този тип, които да не е "наказал" бившата си жена с финансови рестрикции, които неизбежно рефлектират върху детето.

# 122
Мира, и приятелката ти е твърдо убедена, че няма да обича това дете, то ще и бъде в тежест и е нужно да го махне?

# 123
Жаве, от всичките ми приятелки с репродуктивни проблеми, нито една не е правил аборт. Да, всяко нещо крие риск, но нека не пресилваме нещата. Една бременност и раждане, може да са по-рискови от един аборт.
Не се е загрижил за нея.
Сигурна съм!  Peace  Дадох просто един различен поглед. Ние не знаем какви са тези хора - обичат ли се, близки ли са си, равноправни ли са във връзката или единият е свикнал винаги да се налага, каква им е средата, убежденията, има ли външен натиск.... Затова гадаем само.

# 124
А не е ли насилие да кажеш "Бременна съм и не ме интересува дали го искаш, аз ще родя детето, а ти ще се ожениш за мен"  Whistling

Когато правиш секс, дори и с 3 презерватива, винаги трябва да имаш наум мисълта, че може да се получи и  бременост.

# 125
Не съм срещала мъж от този тип, които да не е "наказал" бившата си жена с финансови рестрикции, които неизбежно рефлектират върху детето.
Какви финансови рестрикции, за Бога, та нали тя има шеметна кариера, предполагам е финансово независима  Rolling Eyes Или не е  Thinking

Когато правиш секс, дори и с 3 презерватива, винаги трябва да имаш наум мисълта, че може да се получи и  бременост.

Да бе, не съм чула много хора да забременеят след секс с три презерватива  Wink
Нещата са станали вече, въпросът е, че трябва да се обсъдят и от двете засегнати страни, тъй като последствията ще са и за двамата.
Ако аз забременея и мъжът ми ми каже "Йок, махай го", без дори да ме чуе какво искам да кажа, най-вероятно ще направя аборт, тъй като детето трябва да е желано и от двамата родители, но този мъж вече няма да ми е никакъв.

Последна редакция: вт, 02 авг 2011, 14:51 от елиас

# 126
Естествено, че ще го обича, когато се роди.
Аз и 10 да са, ще ги обчаим. Но не искам да ги раждам. И отношението ми към мъжа ми ще се промени много, ако не се съобрази с решението ми.

# 127
Естествено, че ще го обича, когато се роди.
Аз и 10 да са, ще ги обчаим. Но не искам да ги раждам. И отношението ми към мъжа ми ще се промени много, ако не се съобрази с решението ми.

Така е, ще се промени. Simple Smile

# 128
  • Канада
Не разбирам жени, които правят аборт от съпрузите си...
Още повече, ако той е доказал, че е отговорен.
Ако по принцип тя иска второ дете, наистина не виждам защо да се стига до там.

Ако на мен ми се случи това, моят мъж също щеше да реагира много остро.

# 129
  • София
Мира, и приятелката ти е твърдо убедена, че няма да обича това дете, то ще и бъде в тежест и е нужно да го махне?
Според мен никой не и е оставил този избор.
Да се успокои, да си помисли и в един спокоен разговор да я убеди в любовта, помощта, грижата и щастието в собствения и живот и бъдеще.
Просто някой е решил, че тя има друга мисия в живота си и точка. Никой не я пита.
Има някаква схема, в която тя или влиза или излиза генерално, няма среден вариант.
А това е толкова разпространено, че чак се плаша.
Толкова много мъже, които "забебват" жена си с такава цел.
Отвратително.

Какви финансови рестрикции, за Бога, та нали тя има шеметна кариера, предполагам е финансово независима  Rolling Eyes Или не е  Thinking
Без значение тя какви възможности има.
И за щастие забелязах и аз, че има собствен финансов фундамент и една такава заплаха не би я поставила в зависима позиция и изнудването е само емоционално, не финансово.
Но, все пак, тя и милиони да изкарва, което ме съмнява, пак финансовата отговорност за едно дете е и на двамата.

# 130
Според мен никой не и е оставил този избор.
Да се успокои, да си помисли и в един спокоен разговор да я убеди в любовта, помощта, грижата и щастието в собствения и живот и бъдеще.
Просто някой е решил, че тя има друга мисия в живота си и точка. Никой не я пита.
Има някаква схема, в която тя или влиза или излиза генерално, няма среден вариант.
Отвратително.

Тук съм съгласна. Някой да мисли, че нямаш право на глас, или по-различно от неговото мнение е просто абсурдно.

# 131
Единственият напълно убеден в решението си той.Бебето категорично остава.По никакъв начин не може да има дори наченки на разговор.Какво ще правят,как и къде ще го гледат,кого биха могли/и биха ли/да ангажират някого в помощ.когато излезе майчинство парите ще стигат ли за всичко...и още куп неща.За момента него нищо друго не го интересува.Само едно "споко,няма проблеми".
За кариерата и-не е шеметна.Има опции да се развива,харесва и,чувства се добре.Вярно,че е опция след година да се върне на работа.
Проблемът соред мен е главно категоричното отношение на съпруга.Чувал е разказ на мъж завел жена си да абортира.Казал нещо от сорта на "нямаме ари,няма кой да помага,в тясно жилище живеем...."ей такива обяснения.И на човека му идело да го одуши,за него това не било причина да се направи аборт.Вярно,че той може да осигури на жена си спокойна бременност и раждане и гледане,но може и нещо да не е като хората.Как беше думата newsm78 Ако няма причина,значи причина все пак има

# 132
  • Galaxy 13197853088
Цитат
Отвратително.
Обратното е в пъти по-разпространено.
А всъщност избор има. Винаги има.

# 133
  • В градината...
Чл. 64, СК - Всеки родител може да припознае своето дете. Могат да бъдат припознати и заченати деца.
Интересно, ако мъжът не е убеден, че бебето е човешко същество, а например мечка, явно първо трябва да се убеди, че да го припознае  newsm78

# 134
Мира, нещата които разказваш са ужасни  Sick
Лабрадор, прав си, обратното е в пъти по-разпространено, но тогава никой не ожалва таткото и ако посмее да си каже мнението, бива обвинен в най-черни грехове и невидЕн егоизъм ooooh!
Ако след два дни пусна тема с обратната картина,  темата ще се напълни с #2gunfire по адрес на егоиста-оплодител, който не иска да си развали рахата и да спре да пие вечер ракия с Гошо  Crossing Arms /последното е почти точен цитат от темата "Как да убедя таткото..." ooooh!

Последна редакция: вт, 02 авг 2011, 15:07 от елиас

Общи условия

Активация на акаунт