Кой е егоиста в случая?

• 23 831
  • 528
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Цитат
А това е толкова разпространено, че чак се плаша.
Толкова много мъже, които "забебват" жена си с такава цел.
Отвратително.
Обратното е в пъти по-разпространено.
А всъщност избор има. Винаги има.
АБсолютно, а това го казах вече.
И двата варианта се среща и в двата варианта не е приемливо.

# 136
Мира, от последния ти пост става ясно, че бащата има някакво специално крайно отношение към абортите. Според мен пък липсата на пари и на условия в жилището е изключително важна... някак си не мога да си представя този татко да се върне изморен от работа с главоболие и да няма къде да легне да си почине за 1 час понеже навсякъде има ревящи деца скачащи му на главата, ще си осмисли набързо политиката ми се струва...

# 137
  • София
Чл. 64, СК - Всеки родител може да припознае своето дете. Могат да бъдат припознати и заченати деца.
Интересно, ако мъжът не е убеден, че бебето е човешко същество, а например мечка, явно първо трябва да се убеди, че да го припознае  newsm78
Това какво общо има с казуса?
АКо жената е решила да направи аборт?

# 138
Аз не разбрах, тази жена бременна ли е, или просто е споделила на мъжът си че не иска второ дете?

# 139
Аз не разбрах, тази жена бременна ли е, или просто е споделила на мъжът си че не иска второ дете?
Бременна е и таткото вече е измислил името на детето  Laughing

# 140
  • София
Мира, от последния ти пост става ясно, че бащата има някакво специално крайно отношение към абортите. Според мен пък липсата на пари и на условия в жилището е изключително важна... някак си не мога да си представя този татко да се върне изморен от работа с главоболие и да няма къде да легне да си почине за 1 час понеже навсякъде има ревящи деца скачащи му на главата, ще си осмисли набързо политиката ми се струва...

Ей, брей, да се чуди човек как ли оцеляват татковците, които имат по две и повече деца, живеят в малко жилище и "навсякъде е пълно с деца"! Не бой се, оцеляват! Дай сега по този повод да имаме само по едно дете, че таткото да си почива! Парите и жилището са важни, но не са всичко. Където е едно дете, там е и още едно, все пак не говорим за пет или осем деца!

# 141
  • София
Можеше да подчертае, че иска да има повече деца и само с едно се чувства нещастен и ще трябва да се разделят за да може всеки да е щастлив ... напримерно.
Заплахата за раздяла при едно такова решение Е насилие и заплаха, с колкото и мек тон да е изказана.
Не си запознат достатъчно с формите на насилие.

# 142
Ей, брей, да се чуди човек как ли оцеляват татковците, които имат по две и повече деца, живеят в малко жилище и "навсякъде е пълно с деца"! Не бой се, оцеляват! Дай сега по този повод да имаме само по едно дете, че таткото да си почива! Парите и жилището са важни, но не са всичко. Където е едно дете, там е и още едно, все пак не говорим за пет или осем деца!
А не, с това категорично не мога да се съглася  Stop

# 143
Стигнахме ли до теорията за "просто още една чаша вода в супата".

# 144
А заплахата "аборт" насилие ли е?
Ако съм мъж, искам второ дете, но
няма как да го имам без жената до
мен ...?

# 145
Стигнахме ли до теорията за "просто още една чаша вода в супата".

Joy

Аз съм била много неща против, но през годините съм правила много от тях по стечение на обстоятелствата. НО в случая - не бих предпочела още една чаша вода - тогава - когато паничката ми побира само една  Wink

# 146
  • Пловдив
Да искаш дете (особено щом имаш вече такова и знаеш какво представлява грижата за него) според мен изобщо не е егоизъм. А поставянето себе си на преден план вие кажете как се нарича, аз не искам да кажа. Никого не осъждам, това са човешки чувства и отношения. Като не искаш дете, внимавай да не се получи, а не после да го махаш.

# 147
Е, добре де - ама ето - случило се - трябва ли да се остави при всички положения? Въй, сякаш сте така безгрешни...

# 148
  • Galaxy 13197853088
Заплахата за раздяла при едно такова решение Е насилие и заплаха, с колкото и мек тон да е изказана.
Всяко изразено мнение за бъдещето несъвпадащо с чуждото ще да е заплаха и насилие ...
Как би следвало той да заяви своето виждане за бъдещия им съвместен живот в който той не се вижда като неин съпруг заради това, че не желае да живее с жена която е абортирала неговото дете, та да не е заплаха и насилие.

# 149
  • София
А заплахата "аборт" насилие ли е?
Ако съм мъж, искам второ дете, но
няма как да го имам без жената до
мен ...?
Е, ако тя не го иска, какво следва?

Освен да я убеждава, друг вариант не намирам за приемлив.
И има приоритети в този живот.
АКо за един мъж второто дете е приоритетно пред любимата жена, която не е толкова любима, явно, значи нещо не е така.
Не, че няма толкова много хора, за които децата са пред партньора и не се раждат от любов и взаимно желание.

Всяко изразено мнение за бъдещето несъвпадащо с чуждото ще да е заплаха и насилие ...
Как би следвало той да заяви своето виждане за бъдещия им съвместен живот в който той не се вижда като неин съпруг заради това, че не желае да живее с жена която е абортирала неговото дете, та да не е заплаха и насилие.
Въпрос на приоритети, казах го по-горе.
Ако една жена е наясно с мисълта, че се обвързва с мъж, чиито приоритети я поставят в такава позиция ще е съзнателен избор.
АКо постфактум установи, че нейната роля в съвместният им живот е третостепенна и неподдържаща, със сигурност би се почувствала унизена и незначителна, каквато, всъщност ще бъде съвсем реално.
Ако мен един мъж ме третира по подобен начин, като утроба, никога не бих пожелала дори и за секунда да остана в интимни отношения с него, не бих могла.

Последна редакция: вт, 02 авг 2011, 15:39 от Azzy

Общи условия

Активация на акаунт