Кой е егоиста в случая?

• 23 900
  • 528
  •   1
Отговори
# 270
Може и да няма сериозни причини, а просто да не иска! Да не иска пак да дебелее, да не иска бебешки плач, да не иска насрани памперси и всички тия злободневни неща.

# 271
Кое точно ще те изуми, Ели?
Нима решенията не се променят?
Да, променят се. Но това не е просто решение, нали. Може да не искаш деца и да вземаш необходимите мерки за това, а след това да решиш че искаш и да спреш да се пазиш. Но при условие, че бременността вече е факт и то от човека, когото обичаш, от когото имаш едно дете и нямаш финансови проблеми...не знам.
Аз не съм правила аборт, но си мисля, че ако направя от човек, с когото имам връзка, с аборта ще приключа и връзката си с него, независимо че аборта е бил мое решение. Просто не бих могла да правя секс повече с него...сигурно ви звучи странно, но такова ми е усещането.

И продължавам да се чудя как забременяват тези жени, при условие, че пият противозачатъчни. Струва ми се много мистериозно ,но ще питам доктора си, да не говоря глупости.

# 272
Елиас- и аз мисля, че ако някога направя аборт по нечия принуда (немислимо ми е ,но откъде да знам накъде може да ме завърти живота) няма да остана с този човек и минута след това.
Но ,това е само ако той ми е предал доверието и не ме е пазил.
И вече го казах че тъй като моето тяло ще е на масата -вземам доста мерки това да не става от както съм сексуално активна.
А забременяват с конрацепция само  не внимателните жени пропускащи хапче, или не пилите го в определената схема и часове.

# 273

И ако повече жени се замисляха преди да им позволят на мъжете да го направят в незащитена територия... Не забравяйте, че неписаното правило е, че жените отговарят за това...

Мъчим се да излезем от това правило. Науката ни помага. Мръсницата искала да забременее, че после иска и издръжка. И го излъгала. А той малумен ли е?
[/size]

Да, но така се случи, че гледах едно запитване по Чанъл 4 тук и само 30 процента казаха, че биха използвали контрацептиви за мъже, другата част се изказа, че са доволни от сегашното положение.  ooooh!

Азия,  в един от миналиите си постове написах, че никоя работа не би ме накарала да си абортирам детето, особено ако вече имам семейство и родени деца. Ама, явно жената си има сериозни причини. Ние не знаем какви са им отношенията вкъщи. Бащата може да декрарира желание за детето, ама после да откаже да го обгрижва и  всичко да легне на ръцете на майката.
[/size]
 Peace
Говорех за първия пост на темата от Мира. Но да права си, не знаем какви са отношенията на истина, за това и попитах Мира до каква степен всъщност и тя е запозната, ако наистина се говори за 3то лице.

# 274
  • София
Елиас- и аз мисля, че ако някога направя аборт по нечия принуда (немислимо ми е ,но откъде да знам накъде може да ме завърти живота) няма да остана с този човек и минута след това.
И вече го казах че тъй като моето тяло ще е на масата -вземам доста мерки това да не става от както съм сексуално активна.
А забременяват с конрацепция само  не внимателните жени пропускащи хапче, или не пилите го в определената схема и часове.

Ти може би не би останала, но сега то твърдиш на думи. Дали ще мислиш така, на практика, когато въпросът е дали да не правиш аборт и да оставиш вече роденото си дете без баща или да направиш аборта и да продължите да живеете заедно? Толкова много са семействата, в които жените са правили дори повече от един аборт по настояване на мъжете си, имат по едно-две родени деца и живеят така цял живот, че е трудно да се опише. Решението за раздяла при принуда за аборт не е толкова лесно и праволинейно, колкото изглежда.  Peace Според мен е по-лесно в семесйтвото да се роди нежелано от бащата дете, защото в един момент той все ще свикне, човек към куче се привързва, какво остава към собственото си дете!

Последна редакция: ср, 03 авг 2011, 13:32 от Andariel

# 275

И продължавам да се чудя как забременяват тези жени, при условие, че пият противозачатъчни. Струва ми се много мистериозно ,но ще питам доктора си, да не говоря глупости.

Пропускат някой прием, не четат листовката и неподходящите комбинации с тях... Не е като да не действат хапчетата.

# 276
  • София
А забременяват с конрацепция само  не внимателните жени пропускащи хапче, или не пилите го в определената схема и часове.

Ти може би не би останала, но сега то твърдиш на думи. Дали ще мислиш така, на практика, когато въпросът е дали да правиш аборт и да оставиш вече роденото си дете без баща или да направиш аборта и да продължите да живеете заедно? Решението за раздяла при принуда за аборт не е толкова лесно и праволинейно, колкото изглежда.  Peace

С извинение, ама това са пълни глупости, валидни за човек, който няма дупе да си отстоява принципите.
И го казвам от позицията на жена, която е направила точно гореописаните дейности, които се считат за невъзможно трудни. Напротив - много лесно и праволинейно беше даже.

# 277
  • София
Само ще цитирам една приказка, не помня кой беше авторът й - по-трудно е човек да живее според принципите си, отколкото да ги защитава. За теб е било лесно, за стотици други - не.  Peace

# 278
  • София
Само ще цитирам една приказка, не помня кой беше авторът й - по-трудно е човек да живее според принципите си, отколкото да ги защитава. За теб е било лесно, за стотици други - не.  Peace

Въпрос на характер.

# 279
Кое точно ще те изуми, Ели?
Нима решенията не се променят?
Да, променят се. Но това не е просто решение, нали. Може да не искаш деца и да вземаш необходимите мерки за това, а след това да решиш че искаш и да спреш да се пазиш. Но при условие, че бременността вече е факт и то от човека, когото обичаш, от когото имаш едно дете и нямаш финансови проблеми...не знам.
Аз не съм правила аборт, но си мисля, че ако направя от човек, с когото имам връзка, с аборта ще приключа и връзката си с него, независимо че аборта е бил мое решение. Просто не бих могла да правя секс повече с него...сигурно ви звучи странно, но такова ми е усещането.

Причините могат да бъдат много.
Трудна първа бременност. Трудно раждане. Следродилна депресия. Отегчително майчинство, липса на помощ от мъжа. Труден преход от моминството към ангажиментите с детето. Амбициозност и стремеж към ка риера, в което не се вписва отсъствие от работа през Х години за по Х години. Мъж, който пътува. Проблеми с първото дете. Ако щеш д ори наднорменото тегло и липсата на свободно време. Защо пък8 трябва всяка жена да е крава за разплод? Не може ли да има различни стремежи от това да ражда?

# 280
  • Бургас
Аз така и не отговорих.
За мен и двама са егоисти, но в по - голяма степен мъжа. Защо? Той поставя условия и заплахи, за тежест, която няма да падне в голямата си част върху него. Щом успява с такъв размах да взима такива решения, значи нещо определено куца. Той на практика казва на жена си: Ти ще си бременна, ти ще родиш, ти ще гледаш дете защото аз така искам.  newsm78 Т.е Ти ще предоставиш тялото си за 9 месеца, после ваг..ната си за няколко часа и после времето си за няколко години, защото аз искам. Ми да беше подходил с "Защо не опитаме. Ще помагам. Ще  те подкрепям /макар, че тези неща би трябвало да се подразбират/!"А не с аз искам.
Има и нещо друго. Значи те имат едно дете и той е готов да го осваи с разделени родители?????Тук съм шах и мат по отношение на отговорност към дете.

# 281

Прочети си листовката. Ясно си пише, че предпазването не 100 процентово. Второто ми дете е факт, благодарение на тези два процента вероятни бременности.

# 282
  • София

Прочети си листовката. Ясно си пише, че предпазването не 100 процентово. Второто ми дете е факт, благодарение на тези два процента вероятни бременности.

Нищо никога не е 100 % сигурно!!!!! Така че просто да сме благодарни на по-големите проценти.

# 283
  • София
на нас два пъти ни се случи да се скъса презерватив, късмет че не съм била в овулация, че щях да дундуркам още бебета! Гаранция няма, дори при вазектомия може да се случи оплождане. Май само при отстранени яйчници и тръби не може.

# 284
Аз пък се чудя коя от тук назидаващите може да се закълне, че няма да пропусне хапче - ама нито веднъж. Щото то не е като да си пиеш антибиотика 5 дни и толкоз, а е всеки ден, понякога с години наред.

Общи условия

Активация на акаунт