Кой е егоиста в случая?

• 23 888
  • 528
  •   1
Отговори
# 240
Не виждам егоисти тук.
Виждам двойка глупаци, които се плодят, въпреки, че определено не са достигнали ниво на разум за отглеждане и възпитание на деца. Щото, то физическото раждане хубаво - и уличните кучето го правят. Ами после?

# 241
  • София
Защото не е такъв човек и цял живот ще и тежи,че е скрила от бащата
Аз съм толкова категорична в нежеланието си за второ дете, че ще направя аборт, без мъжът ми да разбере. Той е предупреден, тъй че не мисля, че ще имам угризения, въпреки огромния ми страх от аборти  Rolling Eyes
Единствено ме човърка, че бяхме решили да имаме две деца, но след раждането, при което и двете с детето щяхме да "заминем", не искам и да помислям за второ дете. По-добре здрава жена и дете, отколкото две деца с тотално откачила майка, хоспитализирана в лудница.

# 242
tonkabonka , щом си убедена и аз мисля, че това е по-доброто решение.  Но жената явно не е толкова убедена и иска да си поделят отговорността.

# 243
  • София
Трещи, убедена съм, но това не ми пречи да се разтапям като мед при вида на бебенца  Blush
Ако, както по филмите се случва, ми оставят едно мъниче пред вратата, няма да го върна!
Просто моите причини да не искам са от друго естество.

# 244
tonkabonka, имах предвид да не казваш на мъжа си. Няма смисъл да товариш и него.  Нещо като при изневярата - да си призная, за да съм честен, но какъв е смисълът.

# 245
А пък аз ту искам, ту не искам.

# 246
  • София
Трещи, разбрах те, но си казах и другото  Wink

А пък аз ту искам, ту не искам.
вили, плачеш си мъжът ти да те забремени случайно  Wink

# 247
 Joy
Той е на същото мнение, тоест липса на мнение - като мен.

# 248
Joy
Той е на същото мнение, тоест липса на мнение - като мен.

А ако се случи случайно?

# 249
Ми то се случи. Тогава бяхме на вълна - не искаме.

# 250
Добре де.Как може да се скрие един аборт?Ако не дай Боже има усложнения?Тогава с какви очи ще погледнеш мъжа до себе си?Как ще реагира той,когато разбере,че ето бременна е жена му,отива да прави аборт не само без да е искала мнението му по въпроса,а дори не му е и споменала,че е бременна. newsm78

# 251
 Joy Joy Joy
Ша умра  Joy
Как я докарахте до хипотетичната ситуация тя вече да е бременна, абортирала, че и с усложниения и как щяла да погледне мъжа си  Joy
Аз се смея, ама на вас не ви ли тежи да живеете, обременени с толквоа много хипотетични страхове?

# 252
  • София
Добре де.Как може да се скрие един аборт?Ако не дай Боже има усложнения?Тогава с какви очи ще погледнеш мъжа до себе си?Как ще реагира той,когато разбере,че ето бременна е жена му,отива да прави аборт не само без да е искала мнението му по въпроса,а дори не му е и споменала,че е бременна. newsm78

Зависи от отношенията в семейството. В това, което ти описваш, отношенията са всичко друго, но не и нормални. И в този смисъл подобна стъпка е напълно логична.
В нормално семейство раждането на дете би трябвало да е обмислено, обсъдено и осъществено с ясното съзнание и от двамата, че това дете е желано. Всяко насилие, проявено от която и да е от страните, дава възможност на другата да направи това, което сметне за добре.

# 253
  • Бургас
Аз ще си кажа защо не искам второ дете към момента. Ванката си го изгледах сама. Мъжа ми го хвана липсата. Нито ми е помагал, нито се е свъртал около бебето. Имаше реплики: "Не съм мечка да играя"...."Какво само мрънкаш да помагам", "Цял ден си седяла вкъщи"...
Това беше докато бях в майчинство. Сега нещата са други. Помага. Но втори път такова майчинство не желая да карам. Ако ще и пистолет на главата да имам.
И ако пък се случи да забременея случайно...бая мисъл ще вложа.
Правихме опити миналата година при изрична уговорка, че взимаме детегледачка, но не се получи. Не ме разбирайте грешно, искам дете. Обичам дечица, но ми е трудно по 24 часа сама. Понякога буквално изтрещявах.
Ако и твоята приятелка е изживяла нещо подобно я разбирам на 100%.
Всяка реплика придружена със заплаха и ултиматум при мен не важи. Дори има обратен ефект. Най - много него да изгоня ако ми се държи по този начин.

# 254
Егоистът е майката според мен. Създали са дете, невинно е и чисто, нищо, че не е планувано, а тя иска да го убие защото има хубава работа...

Разбирам, че понякога абортите са наложителни по медеценски причини или ако сте в такова положение, че детето би живяло зле, гладно, мръсно и пр. Но при наличие на вече създадено семейство, то едно ново допълнение е винаги нещо хубаво.

А и щом е желано от единия родител, то другия няма право да го убие. Ами я си представи, че ти си на мястото на мъжа и го искаше тооолкова силно, а жена ти казва не, това си е моето тяло!

Помислете малко и за мъжете, те не са само донори на семе, те са вашите мъже и това са вашите общи деца. Жената е дарена, дори привилегирована с възможността да ражда, но не бива да злоупотребява с това за сметка на мъжа.

Общи условия

Активация на акаунт