Идеи за бизнес 15

• 106 593
  • 699
  •   1
Отговори
# 540
  • Варна
Не, не, не. Не пращайте никакви книжки по пощата. Ако изчезне някъде вие сте виновни. Аз правя следното: Назначавам ги на 6 месеца изпитателен срок, без предизвестие. Това означава че във всеки един момент мога да ги изгоня, без предизвестия. Сега в този случай това е ок., но мацката е от Бургас, аз от Варна, тя отказа да подпише заповедта за освобождаване,като твърди че ние не й връчваме такава.Следва по закон аз да й изпратя заповедта по пощата с обратна разписка и обратната разписка е всъщност  нейния подпис. В това писмо с обратна разписка добавям писмо, да се яви на 31.10 в 15.00 в офиса на фирмата, за да си получи месечното възнаграждение и трудовата книжка. Тя идва, подписва ведомостта и фиша си, давам и парите и приключваме отношения. Ако не дойде когато съм я поканила, проблема си е нейн. Заради ината си, и мерака да ни съдела за 5 000 лв. сега трябва да бие път до Варна, а иначе аз й дадох възможността да си подпише заповедта на място като бях там, и щях да й пратя книжката по мой служител допълнително, но квото почукало, такова отговорило. Ако се заинати , мога да й давам заплатата и 8 години , като давността пък е 3 години, но надявам се да не ме предизвиква повече.

# 541
Въпросните  съоръжения се взимат от Китай и струват около 2000-2500лв (говоря за малки съоръжения).
Прочети 'Наредба за условията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра' има си част за площадките в закрити помещения. Като знам съоръженията за открити пространства, които са със сертификат и са по наредба колко са скъпи ( и рядко в България!)... представям си и тези за закрити колко са и едва ли са 2000-2500лв. Ти си сложи такива, вземай по 7лв на дете, но просто, както казаха по-нагоре няма да е за качество  Simple Smile
Извинявай, нищо лично, но площадките с кофти съоръжения са ми болна тема и затова се намесвам Simple Smile

# 542
Следва по закон аз да й изпратя заповедта по пощата с обратна разписка и обратната разписка е всъщност  нейния подпис.
Хубаво, ама ако е дала адрес по лична карта на който всъщност не живее? 80% от служителите са така - примерно на квартира в София, а адресът - в Горно У....во. Кой ще подпише тогава писмото и дали ще се води редовно връчено? newsm78

А за дисциплинарното уволнение да допълня, понеже Ерин спомена, че ако не се яви 3 дни на работа можеш да го уволниш дисциплинарно. Добре, ама  в КТ пише, че уволнението се отхвърля от съда, ако работодателят не е приел писмените му обяснения по случая. Е как да ги приеме, като пичът не се появява?!

# 543
Питайте си счетитата как тълкуват чл. 328, ал. 1, т. 12 от КТ - Обективна невъзможност за изпълнение на трудовия договор.
При него обяснения не се искат и си мисля, че е най-безболезнен и за двете страни, защото работодателят по него не дължи обезщетение на работника.
А осовобденият служител има право на пълна борса - обезщетение от бюрото по труда за повече от 4 месеца (спрямо тр. стаж)

Последна редакция: сб, 22 окт 2011, 16:46 от Анджелина

# 544
Абе то дисциплинарното доста работодатели изкушава, ама не е баш лесна работа.  Ако беше .. не ми се мисли. 

Нещо не вервам на сценария на Пуканката.

# 545
Тъй като си намерих работа, пиша тук само с намерение да помогна. Не че ще започвам бизнес. Искам да споделя някои впечатления относно детските центрове. Ще прощаваш мила Ерин Б. знам, че е много коментирано, но ще се радвам, ако въпреки това продължиш да се включваш.   bouquet
Та мисля си, че детски център във Варна има перспектива, особено, ако е с ниски цени и предлага нещо различно и нещо за дивите деца също. С едно прилежно дете (каквото бях аз) е лесно: даваш му да рисува - рисува, пускаш му филм - гледа, предлагаш му ядене - няма претенции (освен за хигиена). Но има децата (предимно момченца), които биха отказали вс изброено, дори биха направили панаир (скандал), ако им предложиш нещо такова. За тях решение е нещо от типа на пътеката на Тарзан в Морската градина. Но сигурно и това е струвало доста пари, а и не е функционално през всички сезони. Мисля си, че в София детските центрове вървят най-добре и се учудвам, че Ерин не пипа там. Може би има споразумение с някой?  newsm78  Друго, което забелязах в София: в Младост към Патиланци може да има голям наплив, но детският център в кино Арена Младост затвори. Чак ми стана малко тъжно.
Но при всички случаи мисля, че "меца" трябва да направи нещо. Дори защо да не е по 1 лв. в началота.  Simple Smile Няма да наемаш персонал започни само ти с някоя приятелка или роднина примерно. Ще има клиенти и за теб и за по-елитните (че децата искат разнообразие). Едното е за по-често другото за след заплата. Ще се радвам, ако някой се сети за още нещо и допълни.   newsm10

Последна редакция: сб, 22 окт 2011, 19:05 от Vacantion

# 546
Еее ...4ак сега открих тази тема,има да 4ета. Моми4ета може и да сте писали ве4е...но много ми се иска да споделя с вас моята идея и да ми дадете съвети.
От много време ми се мъдри идеята за едно семейно хотел4е със 5,6 стаи.Живеем в голям град ,идват много туристи тук и т.н.Но...нямам нищо свое,ще търся някакво помещение под наем,ще се наложи да го ремонтирам за да има във всяка стая баня ,трябва да купя мебели,телевизори и др.Нямам си и идея колко ще ми струва вси4ко,мисля си да персонализирам  стаите с мои идеи и малко пари,пове4е фантазия.Моля ви дайте ми съвети и ме питайте каквото ви дойде на ум newsm78 .Напишете ми вси4ките отрицателни страни,за които знаете.Надявам се,4е моята идея и ме4та ще превърне в реалност.Благодаря на вси4ки за вниманието  Money

# 547
Хотел тип семеен с 20 стаи, край Варна - 450 000 евро и е твой Simple Smile

# 548
 Стига де ...с тези пари заминавам на някой остров и ще живея от рендита Laughing
Анжелина...май не ме разбра,аз търся нещо мъни4ко...скромни4ко с 5,6 стаи.

# 549

Но при всички случаи мисля, че "меца" трябва да направи нещо. Дори защо да не е по 1 лв. в началота.  Simple Smile Няма да наемаш персонал започни само ти с някоя приятелка или роднина примерно. Ще има клиенти и за теб и за по-елитните (че децата искат разнообразие). Едното е за по-често другото за след заплата. Ще се радвам, ако някой се сети за още нещо и допълни.   newsm10
Shocked ooooh! Crazy

# 550
  • Варна
Цитат
Нещо не вервам на сценария на Пуканката.

Някъде да съм се надявала  или искала  да ми вярваш? Случило ми се е , ще се оправям някак. И на мене не ми се вярваше че като заплаши, ще го направи, ама е факт че още на следващия ден ми се обади  бургаски адвокат.

# 551
Пуканка, замисляла ли си се дали това не е постановка на конкуренцията?

zarapn, в помагалото по математика за първи клас, в урока за цифрата 4, най-отгоре, пише така с дебели букви: "Това е цифрата 4. Това не е буква от азбуката!"
Ако искаш смислени отговори, задай си грамотно въпросите, но първо попрочети нещо сама.
Материята е доста обемна.
Успех.

# 552
Е как пък все ще се намери някой да се заяде .
Люлин ,моля те ако желаеш да пишеш нещо по темата пиши..ако не просто ме подмини моля те.
Писах тук за съвети .Не мисля,4е сте се ограни4а само с този форум ,просто ми е интересно да обсъдя с хората тук моите намерения.

# 553
Стига де ...с тези пари заминавам на някой остров и ще живея от рендита Laughing
Анжелина...май не ме разбра,аз търся нещо мъни4ко...скромни4ко с 5,6 стаи.

Това ми хареса!  Laughing А който няма идеи и няма какво да каже или да сподели според мен не трябва да се чувства длъжен да пише  Crazy
Много зависи къде искаш да си правиш хотел. Аз доста се озадачих като видях, че в Драгалевци на сумати вили пише хотел. А и из самия град на неща, които изобщо не приличат на хотел. Мисля, че има хляб в тази работа все пак, но наистина има значение къде как и т.н.

# 554
Не бива да го приемаш като заяждане. Напротив, отговорих ти - да четеш. Бих добавила още - да се разходиш, да видиш, да питаш хората и т.н. То ако ставаше докато седиш в интернет, хубаво, ама не става.
Хотелиерският бизнес е супер трудоемък, няма работно време.

А принципно между хотел и публичен дом има разлика, все пак.

Общи условия

Активация на акаунт