Идеи за бизнес 15

• 105 835
  • 699
  •   1
Отговори
# 660
  • На дивана, под юргана
Абе кви приходи и разходи, бизнеса е игра и удоволствие hahaha

Не бе! Бизнеса е скука! И досада!  Laughing

# 661
diplodon а какво стана в бюрото по труда? Нали щеше да ходиш следобед? Или те домързя да отидеш?

# 662
diplodon а какво стана в бюрото по труда? Нали щеше да ходиш следобед? Или те домързя да отидеш?
ooooh! Върни се на предната страница, че теб те е домързяло да четеш. Не разбрах откъде такава загриженост за профан като мен Laughing

# 663
  • най-шареното място

Както казва един приятел - "Това че имаш писалка не те прави писател".
Както аз ще кажа - това че имаш бизнес, не те прави бизнесмен. Той и бившия ми шеф имаше 'бизнес' и се перчеше, но всеки го разбра що за бизнесмен е. Не аз му докарах 'бизнеса' до фалит. Та, той и белота е игра, ама за играчи Wink А дали аз съм играч или съм прост чиновник, това ти не можеш да го кажеш без да ме познаваш. Така че можеше да си спестиш репликата.
По принцип избягвам да използвам "прост" като допълнение за каквато и да е професия. Всяка професия трябва да бъде уважавана. Имало е, има и ще има много хора, които се мислят за бизнесмени. Лично аз не се смятам за бизнесмен, макар дейността която развивам да ми носи и печалби. Не те познавам - само чета това, което си написал самият ти. А дали си бизнесмен или служител - и в двата случая най-важното не са уменията ти, а отношението към работата. Умения се научават, отношение - не.

Не издържах целия пинг понг, на второ обяснение на Diplodon съм, но без да се връщам знаех къде е думата „прост“ и колко е безмислен пинг-понга...

# 664
  • В Балкана

Между другото се оказа, че наистина мога да се включа в програмата, та поне 1 курс да изкарам, ако не друго. Така и така се очертава цяла зима на топло, ако не ме уредят и мен някъде...Друг е въпроса че както нямат срок за подаване на молби, може да отиде до другата зима Thinking

Само това ли ти казаха? Надявах се да събереш повече информация от мен.  Simple Smile На подпис съм след две седмици, дано до тогава да има някакво раздвижване. Мисля си че декември ще стартират курсовете.

п.п. Благодаря за линковете към книгите!

# 665
  • Варна
Цитат
А да стартираш бизнес без да си си направил сметката и да си претеглил приходи и разходи, чакайки от този месец да се научиш за другия е меко казано несериозно.

Аз пък така несериозно съм направила всичко.
Пример: В бизнеса с дрехи цените постоянно се променят. Качеството на дрехите които пристигат /втора употреба / е винаги различно. Имала съм камиони на 80 % брак и други неочаквано добри. Как да си направя сметките като никога не се знае какво ще дойде? Започвайки, нямаше как да зная, че в този бизнес ще ми се наложи доста скоро  да имам прес машина за бали, чембер машина, банцинг за текстил. Идва клиент, и просто ги иска дрехите нарязани или пресовани и това е ненадеен ,но много голям разход за мене. Идват пожарникарите и ми казват че пожарогасители не ги устройват, искали незнам си кви врати и противопожарни системи за 150 000 лв.  Данъчния пък искаше 10 % от оборотите, и то не защото нещо не ни беше наред, а за да не ни притеснявал постоянно.  Е, данъчния сега си е в затвора, ама доста пари си стоят белязани и затворени и ще чакат да мине делото , защото са доказателството, че е взел подкуп. Shocked Кой може да предвиди такъв разход ми кажи? Както и да се смята, винаги има изненади.

# 666
ooooh! Върни се на предната страница, че теб те е домързяло да четеш. Не разбрах откъде такава загриженост за профан като мен Laughing
Ами, когато не е много интересно с конкретни факти и идеи чета по диагонал, за това не съм ти забелязала поста. Идеята е, че трябва да вършиш работа не само да се заяждаш с хора, които никак не познаваш, че да си вадиш някакви изводи. Но ако ще категоризираме и за мен ти си средностатистическия чиновник на възраст 28 г. Трябва да си нещо повече от това, за да постигнеш успехите на Марк Зукърбърг. Или 1/10 от тях.  Laughing

# 667
Само това ли ти казаха? Надявах се да събереш повече информация от мен.  Simple Smile На подпис съм след две седмици, дано до тогава да има някакво раздвижване. Мисля си че декември ще стартират курсовете.
Ами нищо не знаят все още, засега само приемат заявления. Нито знаят срока, нито могат да кажат кои ще бъдат одобрени, нито дали няма да има 2-ро сито, т.е. и сред одобрените за курса, дали след него няма да има пак отсяване на кандидати, които да разработват проект. Защото все пак първоначалния подбор е на база документи и е нормално в хода на курса да се установи че някой няма потенциал, въпреки привидно по документи да е бил читав кандидат.

п.п. Благодаря за линковете към книгите!
Ето, че има и хора, които се съсредоточават върху важното, а не са дребнави и се хващат за една казана дума, която всъщност съм обяснил защо съм използвал.

Както и да се смята, винаги има изненади.
Ето защо казах, че 2+2 никога не прави 4, когато говорим за разходи. В прогнозните разчети за разходи, както и да ги смяташ, винаги е добре да заложиш едно 20% в повече, след като ги калкулираш. Май наистина ще взема да си помисля, че ставам за бизнес. Mr. Green

Vacation, съжалявам, че казвайки истината, спрямо теб това е 'заяждане'. Ти, обаче, сама си си постлала (не само в тази тема). Така че без да те познавам, запознавайки се с 'творчеството' ти в темите, си вадя изводите. Затова ти казах да научиш какво значи 'профан', преди да го използваш срещу другите.

Последна редакция: сб, 29 окт 2011, 11:37 от diplodon

# 668
Понеже наближава 50-тата страница, давайте идеи за анкета.Какво ви е интересно да проучим и обобщим за малкия и среден бизнес в България?

Иначе по сегашната анкета може да се съди, че положението е 50-50 .Половината биват, другата половина не биват.Аз очаквах малко по-песимистични резултати,радвам се, че не съм била права.

# 669
  • Варна
Цитат
В прогнозните разчети за разходи, както и да ги смяташ, винаги е добре да заложиш едно 20% в повече, след като ги калкулираш. Май наистина ще взема да си помисля, че ставам за бизнес. Mr. Green

Много хубаво. Ама 20 % при мене не покриваше непредвидените разходи за данъчен и пожарникари. Mr. Green Помисли си също дали като слагаш тия 20 % стоката  или услугата ти няма да станат непродаваеми. Все пак и тепърва трябва да се налагаш на пазара.Оборотите ти отначало сигурно ще са много малки в сравнение с конкуренцията,а рекламата повече.  
Трябва да си и гъвкав  в решенията си.Трябва да ходиш по ръба на законното и незаконното за съжаление . Е, дано не ти се налага де, но може и да се случи. Примерно аз не дадох подкуп на данъчния,  и спестих пари,но пък  с пожарникарите нямах парите за такава инсталация, но и да ги имах нямаше да ги дам, защото склада е под наем.Реших проблема като си останах с пожарогасителите и взех на работа жената на единия пожарникар. Mr. Green Иначе трябваше да търся друг склад с готова инсталация, което е почти невъзможно.

# 670
Много хубаво. Ама 20 % при мене не покриваше непредвидените разходи за данъчен и пожарникари. Mr. Green Помисли си също дали като слагаш тия 20 % стоката  или услугата ти няма да станат непродаваеми.
За различни неща говорим. Аз говоря за прогнозните разчети за разходи, при разработката на бизнес проект, още когато си правиш калкулациите, за да видиш дали проекта е изгоден и ще има възвращаемост. Не може да си надуя прогнозните приходи, а прогнозните разходи да ги сведа до една цифра, която съм изчислил, но не знам с колко още ще набъбне, поради непредвидени разходи от рода на споменатите от теб. Затова казах поне едно 20%, а не максимум 20.

# 671
По повод анкетата- "какво трябва да се промени, за да стане бизнеса по- успешен?"
diplodon ако ще правиш бизнес- заповядай!
Ако си безработен и търсиш работа- има друга тема!
Ако правиш бизнес планове и разработки основани на опита и труда на другите - може би това е 3- та тема!
Успех и креативност ви желая!   bouquet

# 672
  • Варна
По повод анкетата- "какво трябва да се промени, за да стане бизнеса по- успешен?"
diplodon ако ще правиш бизнес- заповядай!
Ако си безработен и търсиш работа- има друга тема!
Ако правиш бизнес планове и разработки основани на опита и труда на другите - може би това е 3- та тема!
Успех и креативност ви желая!   bouquet

Че тя така темата ще остане без хора. Laughing Колко тука влизат за да си споделят идеите? Единици. И обикновенно ги нападаме. Според мене е крайно време темата да се кръсти Съвети за бизнес, а не идеи за бизнес, защото идеи тука не се пишат обикновенно. Пък и като пишем съвети за бизнес, има по голяма вероятност някой да влезе и да си сподели идеята за да иска съвет. Laughing

# 673
Само не разбрах това като критика ли да го разбирам, че едва ли не само си чеша езика тук, без да имам намерение за бизнес? Защото дори така да е, мисля че доста по-конструктивни неща казах, отколкото някои, които ще правят 'бизнес'. Разбира се, за тези последните, просто се заяждам.

То стана ясно че съм безработен и търся работа. Както и че аз няма да правя бизнес, а имам бизнес идея, за която бизнес ангелите ми се струват най-добрата алтернатива.

Кажи ми какво от тук може да ми послужи в разработката на бизнес план, че едва ли не се възползвам наготово от опита и труда на другите !?

# 674
  • Варна
Цитат
Кажи ми какво от тук може да ми послужи в разработката на бизнес план, че едва ли не се възползвам наготово от опита и труда на другите !?

Въпроса ти не е към мене, ама пак да се обадя. И аз мога да ти кажа кое от тук може да ти служи за бизнес план, ама нали разбираш че първо трябва да си кажеш идеята.  Wink  Не мога да спя заради твойта тайна идея,която е чак пък за бизнес ангелите. Crossing Arms

Айде, някой друг иска ли темата да се казва Съвети за бизнес, за да пишат повече хора.Иначе нормално само я четат и тука си пишем едни и същи хора.

Общи условия

Активация на акаунт