Отговори
# 75
Здравейте мацки!
Аз малко позарязах форума, но бяхме на пътешествия из страната и като видях, че сте изписали 2 теми, май няма да мога да ви изчета.
Да се похваля кръстихме Преслава в Бачковският манастир, вече си имаме християнче:)
Освен това докато  си пътувахме ни излязоха и нови зъби, така че вече имаме 2 напълно изникнали и още 4 наполовина Laughing
Преслава ми се струва доста напълняла и нищо чудно след като баба и непрекъснато и даваше да си опита всичко от масата. Нямам търпение да отидем на консултация и да видя какво ще отчете кантара.
Хайде засега това е от мен, друг път повече подробности, че умирам за сън.Лека вечер ви желая.Дано от тук нататък имам време да ви следя малко повече.
P.S. Не съм  - много се радвам за теб, лека бременност и от мен.

# 76
Briksi, добре сте се разходили Simple Smile Честито ти християнче!
Хипо, мисля,  newsm78че не сме френдс, аз съм там Antonia Taulus, потърси ме, не би трябвало да има много с това име, но аз и там не съм особено редовна.
Мирка, и ние имаме същия проблем със столчето за кола, ама на мен ми се струва, че е защото човечето е пораснало и това вече не му е толкова удобно, пък и е толкова любопитен и столчето го ограничава. Баща му като го разхождал веднъж с колата взел, че се освободил, ама добре че мъжа ми го видял и набързо спрял в аварийната лента. Започвам да търся подходящо ново столче, някой да даде съвет? Аз ще търся или на Maxi Cosi или на Römer, че тук тези основно продават.
Ние между другото на Мадейра бяхме наели кола под наем и Ник се вози няколко дни в моя скут, аз малко на тръни бях да не ни спрат някъде, а и там са едни планински пътища и не е супер удобно пътуването, но мина добре и без рев. Пък и тук редовно го кърмя в движение, дано не ни спрат, че няма да мога да платя глобата сигурно.
Бърди, сигурно нови зъби вади Майчето, дано скоро да се успокои.
Noel, честито зъбче!
Хейли, докторите не са постъпили никак добре, ама как така няма да те питат #Cussing out
Аз отивам да се хоризонтирам, че пак не остана време за спане. Лека нощ и спящи неопробудно бебчета!

# 77
Добро утро!

Ели, Ноел, Брикси, честити зъбчета! Да са здравички и белички! Party

Ноел, обувките на Симеон са на Колев и Колев. Много съм доволна! Преди тези обувки стъпваше на пръсти, сега си ходи на цяло ходило даже и без обувките.

Момичета, столчетата за кола са не защото иначе ще имате глоба, а защото иначе може и да нямате дете... Не го казвам, за да ви държа сметка Peace .Но децата задължително трябва да пътуват в безопасно детско столче, с посока обратна на движението! При краш-тестовете ако се блъснете челно с 40км в час, а детето е в скута на майка си, ще излети от колата...
Може да му е неудобно, може да плаче, но така трябва, за да е безопасно! Peace

Смехи, никой-нищо не ти казва! Комуникация никаква нямат!  А как разбрах - Симеон както си е спокоен и весел и започва един страхотен плач, който аз до сега никога не съм чувала, че чак и на писъци го избива. И казвам, че това не е присъщо за него, явно нещо му има. Мед. сестрата по някакво чудо се съгласи да погледне Laughing . Вика "чудесно излежда, няма отоци и зачервявания" - това за операцията. И после "а бе, знаеш ли, че те ги забелват" и като поглеждам лошо ми стана! Питам "ама , как така ще ги забелват, мене никой не ме е питал!" , тя "ами те се възползват от това, че е под упойка и го правят" и аз Shocked "как ще го правят, аз не искам да му го правят!" , а тя " щом до сега не се е забелила пишката, няма да стане и те за това"... и така Tired
Тя кожичката му вече почти се срастна, сега я поиздърпах малко да се отвори, че така и така е тръглнало детето по тоя път да не го правя после пак Rolling Eyes . Хленчи малко, доста е зачервено, но слагам риванолче и така. Дано стане както трябва!

# 78
  • София
Ани, за ушите знам и да ти кажа, винаги ги проверявам като ми реве много - термометъра и пристискане на ушетата са ми първите реакции.

Иначе не усещам зъбки, да ви кажа, пипам, пипам, няма. Изнервя се според мен, че иска постоянно да стои права, обаче се изморява и хем иска, хем не може и крещи  ooooh! Като я сложа да ляга по същия начин - изправя се в леглото, почва да оглежда стаята и да реве. Брррр!
А и това, че аз съм изнервена, си казва думата, снощи баща й ставаше през нощта и тя се успокояваше много лесно.
Ние се местим другата седмица и ни е напрегнато у дома, кашони, чували, багаж, само я чакам да заспи и започвам да опаковам и това напрежение явно си казва думата.

Мирче, какво ви е столчето? Мая много ревеше в старото (кошницата). Откакто взехме голямото и хубаво на Бебе конфорт, няма никакъв проблем. Дори вчера следобяд я качих да я повозя до МОЛ Сердика от зор да не слушам толкова рев. Много й харесва и в МОЛ-а на кикимората ми  Laughing Даже ще пусна 1-2 снимки във фейса да видите на един пиратски кораб как си игра (а един батко на около 3 я вози до "Несебър, това е чак на морето"  Laughing)

Ноел, обувчици и аз взех сандалките на Колев и Колев с ципче по средата, водят се точно за прохождане. Навремето четох в Капитал една статия за техните детски обувки и много ме бяха впечатлили и си ги уважавам.

Краси, дано бързичко му мине болката на детенцето  Hug

Момичета, как се учеше бебе на гърне  Laughing Тотално съм забравила какво правех с Иво. Мая няма едно и също време, по което да ака, така че не знам как да действам. Сега след закуска я сложих за малко, пуснах едно детско и й дадох играчка, че иначе не стои. Ама пак не успях много-много да я задържа де, тръгна да си ходи по гол г*з  Joy
Та дайте акъл?

(да чукна на дърво, засега ми е спокойна, да видим какво ни чака днес, бррр).

# 79
И мен ме учудва, как може да се притеснявате за полицаи и глоби, а не за детето.  Laughing
Хейли, вече не е задължително да е само в подока обратна на движението. Вече са големи и може да сягат и в обикновено столче за кола, обърнато по посоката на движението.  Peace
И наистина, в тази възраст сега са любопитни и искат да гледат, както и някои са вече доста едри и кошницата им утеснява, така че смяната с по-голямо столче е възможно да промени при някои ситуацията с ревовете и т.н.

Бърди, а защо държиш да го научиш толкова рано? Мое лично мнение е, че ако не се задържа на гърнето и не седи там, а шава и щъка, явно не е готово за гърнето. Аз не бих настоявала. Аз пробвах един път и Радо се изпишка и се вдъхнових, но следващите няколко пъти, хич не пожела да седи, изтърколваше се да лази по голо дупе и реших, че не е готов за сега.

Зарат, на тези на чико, забеляза ли че пише 18+ месеца? Аз имам такова и Радо единия път, който успя да пишка в него, го направи добре, така че, незнам каква е причината за 18+, ма си викам дали не е това случайно. Иначе, от майките с момченца в другата тема помня, че го препоръчваха точно него поради причината, че има повдигнато отпред и е точно за момченца това вдигнатото, да спира безразборното пиш.  Mr. Green

Ноел, Симона проходи на бос крак вкъщи, а навън и слагах буйки за бебета, тоест нямаха твърда подметка. Сега за Радо съм в чудене, защото той е с голям крак, а въпросните буйки за не проходили бебета са обикновено малки.
Ортопеда, при когото ние ходим, препоръчва прохождане на босо или възможно най-мека и не ограничаваща и не оформяща крачето обувка. Да нямат висок свод отзад, да нямат анатомична стелка вътре и т.н.

# 80
Добро утро!

Брикси,честито християнче!Да ви е здрава и много щастлива!

Ноел,нашите 1дните са КиК,другите Капчица Simple Smile) Иначе и аз знам,че на босо най-добре е да се проходи Simple Smile)

Аз предлагам анкета за тази среща,така отгоре-отгоре да се разбираме,според мен не е удачно,може и на пролет,аз искам да отида и затова не съм съгласна с 1 дата,нека да гласуваме,за дата,за място и така.Нали смисълът е да се съберем много хора,не само 10-15 човека от 150 Simple Smile)

Краси,преди години мен ме изписаха от Пирогов,с дете без махнати абокади и без обяснено лечение,така че не се учудвам изобщо Simple Smile)

# 81
  • София
Оле, хич не бързам, ами вчера купих гърне и днес реших да се пробвам  Laughing

Я кажете откъде да купя бебешки пояс на Мая, от тези с дупките за крачета? На няколко места търсих вчера и нямаше.

# 82
  • Варна
Предложете дати момичета ако искате две дати на есен, две дати на пролет и ще пусна анкета. После ще пуснем за място. За сега временно пускам, въобще колко човека желаят да отидат. После може да създадем и тема в Календара.
Ние почти проходихме боси Simple Smile Иначе за на есен имаме на КиК буйки.
Бриски честито християнче.

# 83
Как ще отпразнувате първия рожден ден
В семеен кръг    - 27 (38%)
С много дечица    - 0 (0%)
И от двете по малко    - 19 (26.8%)
Друго,, което не съм се сетила Smile    - 2 (2.8%)
Вкъщи    - 11 (15.5%)
На заведение    - 12 (16.9%)

# 84
mama - Smehorana, а откъде ги купихте?

БебОле, аз имам едни чисто нови буйки на Adidas от тези с меката подметка, затворени. Дали стават? Аз мислех, че са декоративни.

# 85
Оле, те кошниците са за много малки бебета, ние отдавна сме със столче. Симеон от 5м. е със столче 0-18кг. А за обратото движение поне до годинка, а по последни препоръни поне до 3г. да е така, защото ако стане катастрофа може много да се ставмира вратлето, а и може да е и доста по-тежко... Аз мисля вече да му сваля възглавниците, защото взе да му отеснява, но още дълго ще е в обратна посока.  Peace

За гърнето - на Чико мисля, че е +18, защото са за по-големи дупета, предполагам. Гърнетата са с различни дупки по размери и това трябва да се вземе под внимание.

Вкъщи е бос, само навън го обувам и то не винаги. Страх ме е да не се набоде на някое стъкло или нещо.

# 86
Ех, аз не мога да се включа в тази среща....

За първи рожден ден, мислех да поканим деца,
но май почнах да се колебая. Няма на неговата възраст, а и е понеделник.
Така че, твърде вероятно е, да е в тесен семеен кръг.
Естствено, ще има торта и др. празнични неща.  Laughing

Краси, направо ужас са тия лекари. То и аз сега се сблъсквам с тях.
Мен ме потриса и липсата на хигиена на много места. Бррр.
По тоя повод - аз не забелвам въобще. Дано е ок, ще питам и на консултация,
но мисля че не се практикува в Холандия.

Ноел, аз никога не съм купувала специални обувки за прохождане.  newsm78
Мила беше и тя или боса или с едни мекички, като пантофи обувки.
Нико пък въобще нищо не носи, имам едни - http://www.baby-slofje.nl/kies-op-categorie/babyslofjes/jongen/b … groen-met-zooltje  Тях ги слагам от време на време.

# 87
  • София
Гърнето ни е такова. Случва се да пишка и отвън, но е защото аз не съм го сложила хубаво да седне. Гледам да го сложа да седне по - назад, за да може да си влезнат вътре "подробностите ми"  Laughing Той обикновено след като се изпишка се изсулва леко и "карантийките" излизат отвън вече.

Коя мама имаше проблеми с НОИ през бременността? Как се пуска възражения при тях? Има си готови бланки или е свободен текст? Оказа се, че 45 дневния ми болничен преди раждането не е изплатен и имам още 10-тина дена да обжалвам решението им. То ако не ми бяха пратили писмото с решението им нямаше и да разбера, ама сега пък що да не обжалвам.  Laughing

Краси - нямам думи как са постъпили тия лекари. Че то ако живеехме в съседна нам държава направо щяха и да си го резнат - що да те питат - така и така е под упойка  Rolling Eyes

# 88
*Noel*, ние взехме на Колев и Колев, но напоследък не му ги слагам, защото не върви стабилно с тях. Навън го пускам да върви босичък или по чорапки. Ако е бил бос, после го мия на някоя чешмичка.
briksi, честито християнче и тук! Честити нови зъбки, вие сте с холивудска усмивка вече!
Честити зъбчета и на останалите Simple Smile Ние засега сме със зъбче и половина.
Бърди, пиши как е минало поставянето на гърне. И другите мами, пишете как е протекло първото поставяне на гърне  Simple Smile .
Бърди, за такъв пояс провери в големите супермаркети, мисля че видях в Пикадили такива.

Вчера ходихме на картинг с приятели и беше супер забавнооо! Искам пак  Mr. Green

Купих на Антон пелени за многократна употреба, да пробвам как са, когато сме вкъщи. Понеже пътуват от Китай, очаквам ги след месец някъде и тогава ще мога да изкажа мнение. Някоя от вас ползва ли такива?

# 89
Брикси, честито християнче!  bouquet

За пояс - може и в Практикер да провериш, там имаше доста надуваеми неща като ходихме последния път.

Нинче, за НОИ - най-добре е да се посъветваш с адвокат, тук във форума има тема, където отг. адвокат на всякакви въпроси. Дано стане както го искате! Praynig Hug

Общи условия

Активация на акаунт