Отговори
# 300

Ох, чета, чета и май ние сме най-дебелите тука   Grinning Сега сме на 2 месеца и половина, а сигурно сме ударили 7 кила вече  Crazy (а се родихме 3,500)

Хааа, Нелкаа, я питай Мушенце колко кила са ударили те  Mr. Green Heart Eyes

Привет Дами и Бебенца,  Hug

Ние днес пообърнахме режима, уж от известно време се буди към 1.00 - 1.30 часа да яде и после в 6.00, ама тая вечер се събуди в 2.30, а аз докато направя млякото и той заспа  Mr. Green, амии легнах си и аз и станахме в 4.00 часа, таа сега в 8.00 и така ще си караме на 4 часа мисля днес...

Честити Месечинки на бебенца, да стават все по послушни и добрички
  Hug

Джей, пази се! Трябва да си свежа и здрава за непокорната Вики!  Hug Heart Eyes

# 301
Бръмбазела, благодаря за съветите  Hug За напишканите памперси - всичките са пълни, и то ако ударя някой с тях по главата - може и цицина да излезе. Виж нааканите... ми по-вероятно е 1 на 2-3 дни, отколкото 2-3 на ден  Laughing Иначе яде на поискване, просто си иска през 3 часа горе-долу, кога повече, кога по-малко.
Ама тя понякога яде 20 минути, на следващото хранене - 5.  ooooh! И си мисля, че не се е наяла, а просто е злагала глада, нещо в този момент я разсейва и забравя, че яде. След 5-10 минути пак давам цица, но не винаги я иска  Crazy
Абе общо взето, ще го приема за нормално. В крайна сметка ако не й стигаше, щеше да е крива и нямаше да издържа толкова време без ядене, нали?  newsm78

Добро утро, nelka_bg!

Често след 6-тата седмица от живота на бебето, то е в състояние да разреди силно броя на изпражненията, без това да е проблем. То усвоява кърмата изцяло и затова този брой памперси е по-скоро за ориентиране. Счита се, че до една седмица не може да се говори за запек, като има деца, които се изхождат веднъж-два пъти седмично най-много. Стига бебето да не се мъчи - видимо да се напряга, а пък да не успява да се изака, няма нищо притеснително.

Да, определено, ако Ели беше гладна, всички в района щяха да разберат.  Hug

Бръмбазела   bouquet  bouquet  bouquet
Пробвах различни пози, суче във всички пози, освен в "люлка" и "легнала позиция". В тези 2 суче много рядко предимно сутрин, когато е обезумял от глад и е сънен. Утре все пак ще го заведа при педиатърката му, за да му види ушенцето, да не би там да е проблема. Но според мен не го боли нищо, защото го оставам да спи на лявата страна и той спи. Промяна в поведението има - от няколко дни е по-неспокоен, спи много малко по 2-3 пъти на ден само за по 30 мин. Тази вече бяхме навън на разходка по хладното и не заспа в количката, което е неприсъщо за него. Мисля, че е малко по-неспокоен, защото от 10 дни имаме гости - зълва ми с двете си деца /две момченца на 2г и на 7г, те са много щури, и особено малкия постоянно вика/. Иначе пък е весел, играе си и си гука, единствено спи малко и отказва дясната ми гърда в обичайните пози, които до сега е сукал.

dessince, да, възможно е гостите да му влияят - да го превъзбуждат, разсейват, да се чувства неспокоен от промяната. Бебчетата, макар и съвсем малки, са много чувствителни на всякакви промени. Някои в различна обстановка и условия, например след пътуване, могат да променят ритъма си в продължение на дни, докато се нагодят и свикнат. А това неминуемо дава отражение върху яденето и спането им.

Надявам се педиатъра да не открие нищо тревожно и това наистина да е просто период, който така бързо да отшуми, както се е появил. Би могла да пробваш от идеите, които ти предложих, като за някои може да е необходимо малко търпение и неколкократни опити. Ако не сработят, пиши, ще мислим нови.  Hug

# 302
  • гр. София
Добро утро от мен,

Желая хубав ден на всички и поздрави от мен и моето пораснало момче ( днес правим 3 месеца)

# 303
  • на североизток
Здравейте и от нас!

На мен напоследък въобще не ми остава време да драсна някой ред тук покрай грижите за децата.
Вчера бяхме на консултация - Ния вече е 6.050 кг /+1.400 кг./ и 63 см. Много съм щастлива - засега перфектно се възстановява от претърпяната операция. Искам още веднъж специално да благодаря на всички момичета от ЛЛЛ и консултантки по кърмене, които непрекъснато ни отделят време и ни дават толкова ценни съвети и подкрепа Hug
Сложиха й двете ваксини, държа се мъжки, гушкахме малко повече и днес вече е ок.

Честити месечинки на всички порастващи бебоци!!!

# 304
  • Добрич
Момичета, не се тревожете - ние сме най-шошавите сред майските бебета  Embarassed На 2 месеца и 10 дни бяхме 7,600 кг. и 63 см. Вече купувам дрешки за 6 месечно  hahaha Ама така е... и аз и татито сме били голееми бебоци, та кръвта вода не става Wink

# 305
Добро утро!!!!

Нелка,незнам вие колко кила сте ударили,но ако има класация за най-ящно бебе,то моето е на първо място  Laughing
Уж се роди последно,сега е на 2м. ,а пие по 180 мл с 6 лъжички мляко  Laughing Вярно,че яде по 4 пъти на денонощие и през другото време е супер спокойна и спяща.....но пък 180...  Whistling Ще видим на 17-ти на консултацията  Laughing

И аз да честитя рожденния ден на Шени и на Вики на Марта.Да сте живи,здрави ,КРАСИВИИ и ЩАСТИЛИВИИИ  newsm51 smile3525

Иначе при нас нищо интересно.

# 306
  • София
Не знам това дали е нормално - но вече 3-ти ден по цял ден не спи! И съответно се сърди! Сега й дадох да яде само 2 часа след последното ядене, защото беше много кисела - ами оповръща всичко, леглото, мен - трябваше да се преобличам!  Tired А мислех да си дремна малко, ама леглото е мокро!  Tired  ooooh!
Иначе през нощта си спи - 9-10 часа - но това й е общо взето единствения сън за деня, а и през него се буди от време на време с рев, като сънува нещо, ама като я оставя сама си се успокоява за 5-10 минути и си заспива пак! И аз нищо не мога да свърша - просто вече зверски ме боли глава и искам просто да спя дъъълго време! Че да не си мислите, че аз спя през тези 9-10 часа - спя по около 6-7 часа и това е - стига ми толкова!  Joy Пък това, че главата ми ще се пръсне, а пък исках да понауча нещичко - на нея пука ли й?  Twisted Evil

Оплаках се!  hahaha

# 307
Ето, стигнах и до тук... А, здрасти!

Най-напред да честитя на дрешните месечинковци- живи и здрави!  bouquet
genisi, голям сладуран си имаш. Blush

Честито и на патерица на Шени и на малкия Вики, по случай рождените им дни! Много радостни моменти да имат и все усмихнати да са!  bouquet

Ние този уикенд предприехме първото по-дълго пътуване и ходихме на гости на приятели в Холандия. И въпреки странните ми очаквания пътуването и гостуването минаха чудесно. Дребното спа и в двете посоки по 3 часа и не усетихме пътя, а каката и тя спа, но по-малко време. През останалата част от пътя се впечатлява от различни неща. Wink Определено това няма да е последното ни пътуване щом така добре се справят децата. Единствено, след като се върнахме имахме проблем с Нико - вчера ми разказа играта. Tired Явно страшно го морят болките във венците, защото спи спокойно 20 мин и скача с рев и го разнасям до откат. Не иска да се забавлява на гимнастиката, а много се заглежда по нея - не иска дори кака му да го забавлява....та си се носихме с него. През нощта също спа неспокойно и от месец и малко за първи рпът се събуди след като се насука посред нощ и пак го носих час и половина докато успее да заспи. Thinking На Рая зъбките почти не ги усетихме като никнеха, но неговите май ще ни сътворят проблеми...щом от сега милия плаче толкоз. Thinking

Та, Джей, не си сама..и у нас е така. Миличките, успокояват се само когато са гушнати у мама. Много ми е тъжно, че го боли и гледам да го успокоявам с гушкане и кърмене. Peace

# 308
  • София
Умори се да реве - понеже дигнах ръце от нея и я оставих, и току-що заспа. Сега въпросът е колко ще продължи - 5 мин, 10, 15, половин час или повече! Залагайте!  hahaha Joy

П.П. Точно половин час!  Joy Колкото да си сваря едни яйца и да ги изям!  hahaha

Последна редакция: вт, 09 авг 2011, 12:21 от menyanthe

# 309
  • До морето :)
menyanthe, аз ти давам 1 час почивка  Mr. Green Елито току що се трупяса в шезлонга, ама бяхме на разходка и тя да е дремнала 15 минути. Сега се наяде, опъвраща и моето легло (ама то беше тъпчене, беше чудо) и сега да не я занимават  Laughing
Tony_st, зъбки ли ви никнат? Нашите ръце са все в устата, голямо лигавене. Гледахм вчера и като че ли венеца се белее, даже и на двете зъбчета. Понадут ми се вижда, ама то може и след 2 месеца да ги изкара. Всички казват, че е рано още, ама то не зависи от мен. Когато - тогава.
marley_, браво на малкия Камен  Grinning

Последна редакция: вт, 09 авг 2011, 12:44 от nelka_bg

# 310
  • София
Благодаря! Получих!  Grinning

# 311

Ох, чета, чета и май ние сме най-дебелите тука   Grinning Сега сме на 2 месеца и половина, а сигурно сме ударили 7 кила вече  Crazy (а се родихме 3,500)

Хааа, Нелкаа, я питай Мушенце колко кила са ударили те  Mr. Green Heart Eyes

Гери, защо ни издаваш  Crazy Аз откога крия теЗ килца на Максито Simple Smile На мама шошито  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 312
Момичета, не се тревожете - ние сме най-шошавите сред майските бебета  Embarassed На 2 месеца и 10 дни бяхме 7,600 кг. и 63 см. Вече купувам дрешки за 6 месечно  hahaha Ама така е... и аз и татито сме били голееми бебоци, та кръвта вода не става Wink

Аз отдааааааавна купувам дрехи за 6мес Simple Smile а зимните са за 9мес Simple Smile

Ох, вече взех да се успокоявам

# 313
Дано да бъркам, но това втрисане, температурата и умората ми подсказват за евентуално запушване.. [/quote] сега се успокоих:) Рано сутрин,когато съм с препълнени гърди, ме тресе яко, при 30 градуса в къщи се завивам с одеало.....

Жени , какво реши за морето? Моя приятелка е в Поморие и каза, че е супер  Wink

Мушенце, Марли, Нели  браво:) Ние още си носим дрехи за новородено, растем по скоро на ширина отколкото на дължина, утре сме на консултация и ще видим на къде и колко  Wink

menyanthe, на мен сърце не ми дава да го оставя да плаче много, само веднъж се пробва и след това ми се върна трикратно.

Ние от 2-3 дена се лигавим вече много, тече му покрай устата. Мъничък ми се струва за зъбки....

Лек ден

# 314
  • София
Myst, то и аз така бях в началото - ММ казваше: "Еее, ти не го оставяш да ревне!" Ама понякога ми кипва и я оставям на произвола!  Joy

За лигавенето - и ние се лигавим доста от известно време насам... Пак почна да се сърди....

Общи условия

Активация на акаунт