Отговори
# 525
  • Сливен
Здравейте МАЙчета Simple Smile
Днес най-после дойдоха техниците и смениха модема на брат ми и вече имам достъп до форумчето... Успях да изчета всички странички, които сте изписали Simple Smile Два дена е малко студено и дъждовно времето и сме си в къщи, затова намерих време... Обикновено сме по цял ден навън и почти не сядам пред компютъра, а в случаите когато реша да седна и да драсна някой ред пак нямам достъп... Но вече всичко е ок Simple Smile
Моята госпожица е станала много любопитна и се върти и оглежда всичко, предпочита да е все права, даже докато се храним се разсейва... Притесняваше ме факта, че хапва по малко и понеже сме на смесено мляко аз незнам колко всъщност е поела... Но от АМ яде все едно и също количество и едва в редки случи успява да хапне около 80-90 мл и то ако сме навън и е само на АМ... Обича да си поспива понякога и през деня Simple Smile

Относно заглавието - Допада ми номер 2. Лятото горещо, много е добре МАЙ-чето на плажа дупето пече!

Относно обръщането - все още се обръщаме само на страни и се извиваме, но само толкова...

Относно говоренето - изрежда различни срички в зависимост от настроението и Simple Smile Ако е весела агу, ага и разни други, и се смее, но ако е ядосана и иска нещо ей, аааа... Чесно казано повечето не мога да ги определя, но си бъбри на нейния език по цял ден и ръкомаха, и сякаш иска да каже нещо, но жалко, че не можем да я разберем Simple Smile

Относно стъпването - на пръсти или на цяло стъпало, но все още не смея да я оставям така, а само леки подскоци прави както ни посъветва педиатърката Simple Smile

Много се радвам, че съм отново сред вас Wink

# 526
Момичета, благодаря за отговорите за чувалчето  Hug
Марте, страшна песен  Heart Eyes, може ли и аз да се считам за поздравена  Hug

# 527
  • София
Шени:Поздравявям и теб и всички, които харесват песента! Peace

# 528
  • София
За Пауло Коельо - по принцип, въпреки че са го превели Пауло Коелю на български, би трябвало да се чете Пауло Коельо, даже ако трябва да съм точна - Паульо Коельо - ама това не ни е привично на българите да четем по този начин и заради това малко сме го побългарили.  Grinning Както и да е, де - едва ли има чак толкова голямо значение. Авторът няма да се обиди, както и да му напишем името.  Joy

Днес бяхме на консултация и сме 5260гр и 63 см - направо сме си като манекенки!  Joy
Боцнаха ни два пъти, ама се държахме геройски - е, проплакахме малко, ама се успокоихме още преди да са ни облекли даже!  Sunglasses

# 529
Мисля ,че  Буба беше споменала,че е много доволна от тях,но най вероятно не от турските,а дали пък тоя  модел не ни е малък  newsm78

Със сигурност не са турски. Обаче и при нас има два вида- едните са по-хартиени, които дефакто аз харесвам повече и другите, които са по-като платняни такива.. Но като качество и давата вида са си супер, аз по-скоро за харесване на външен вид говоря.
Според мен, обаче сравнявайки американския Хъгис с Либерото тук, ми..Либерото си е най-най- хубаво  Grinning Жалко, че при нас го няма  Rolling Eyes

Иначе при нас в Америка размерите са малко по-различни и 3-ката, която тук е 5-9 кг, там е 8-15 кг или нещо подобно беше  newsm78

за захранването все искам да кажа, но така и не остава ред  Mr. Green , смятам като навърши 5 месеца да пробвам малко по малко. В анкетата бях гласувала за 6 месеца, но ще бъде по-рано заради задавянето. (То така или иначе ще отнеме време докато заместя цяло хранене с пюре)

Може би ще почна с това: http://www.diapers.com/p/Earths-Best-1st-Foods-Starter-Kit-Veget … 5-oz-12-pack-6276 ( и по-точно с морковеното от комплекта). Така или иначе това си е комплект за начално захранване и ще взема него.
Ето ги и другите им варианти за първото бебешко пюре:
http://www.diapers.com/subcat=Baby-Food-101/Brand=Earth's+B … st/Type=1st+Foods

Имат голям избор от зеленчукови и плодови пюренца и са органик, харесвам ги. Май другия вариант са Гърбър (и те уж органик) : http://www.diapers.com/subcat=Baby-Food-101/Brand=Gerber/Type=1st+Foods

но май са с една идея по-малък избор  Thinking

Нанди, Оливер, Хоупче, какво ще ползвате вие?  Thinking

# 530
  • при палмите и алигаторите,FL
тук съм  Mr. Green

Цяла сутрин, чистих, прах, готвих, пфуууууу, но сега дебеланка спи в люлката, а аз съм пред компа с капучино и ви чета,  Hug

Марте, благодаря за поздрава  bouquet

Хоупи, що така за снежеца Mr. Green, аз много си го обичам, пуФкаф и студен.за влагат HugЗа влагата да ти кажа, много е неприятно, все едно дишаш вода, хич не мога да свикна.

Бубе, вие септември ще се прибирате насам, а кога Габ започва училище.Приятели в Джорджия започнаха на 5 август, Соничка започва на 22 август и ми е интерсно Габ кога започва.Исках да те питам и ти какви лекарства ще си вземеш от България за насам, една приятелка си е в София сега и ме пита какво да ми донесе та се чудя, може и на лични да не спамим темата.

Спасидиди, Моника е обещана за Пловдивския ерген Вико, но Соника е свободна, ако искаш да ти я пласирам за снаха, няколко месеца е по голяма, но  нищо.Ей тука да я видиш каква ми е красавица и да предупредя, че се движи с антуража си 

Зайче, и по твоята таблица Моника е извън норми, шишкавото ми то, сега ми е сладки, но не е добре да е пълна Sad.Соник е бика 8 килограма на 6 месеца.Сега как да я сложа на диета, не мога да не я кърмя Confused, кофти ми е , ама ще се оправим надявам се

Елфи, сватя, нищо не казваш пласира ли зетко на "училище".Чакам да се похвалиш и с новата придобивка.
При нас нищо интересно,  Моник не си заглежда ръцете, не се върти, но си откри дясното ухо и сега все го дърпа, подозирам, че иска да си го пъхне в устата Joy

ПП.Бубе, аз мисля да си купувам, зеленчуци/от health food магазините/ и така да въвеждам , новите  вкусове.Ако искам да въведа нещо дето не знам как да го приготвя ще взима пюре.Предпочитам да избягам от готовите неща.Соня опита готово пюре към годинката, тя ядеше само Герберските .Съвсем сериозно си мисля да действам по тази система http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=599813.0  и да видим до къде ще я докараме

Последна редакция: пт, 12 авг 2011, 19:52 от nandi

# 531
заравяме jenajena но, все пак помолих няколко пъти да се спре на време ,имам лимит Simple Smile извинявам се !

наистина не съм чела книгата на БГ. и сега проверих в Уики, наистина са го писали с ю  ooooh! ужас ((на португалски: Paulo Coelho, как го преведоха Ю? че на всичкото отгоре и ПаулУ  Mr. Green) ама че идиотщина !   сигурно не са знаели кое ЙО да потберат и за по-лесно айде Ю  Laughing   хаха   

nandi  много е красива

# 532
Привет и от мен,

Исках да ви питам дали миете лицето на бебето със сапун (или нещо друго освен вода) и дали го мажете с нещо (може би с това, което ползвате за тяло?)?

Хера, писах ти на ЛС за бибероните на Чико.

Последна редакция: пт, 12 авг 2011, 22:30 от SYMa

# 533
Добър вечер!

SYMa лицето не го мия със сапун, само с водичка вечер при къпане и след разходка. Не го и мажа, само от време на време със Судокрем ако примерно нещо си е одрал бузките.

Днес гледах снимките ни от втория ден в болницата и ми стана толкова мило. Много бързо растат.
Вярна е мисълта, че колкото и да растеш мама винаги ще те обича като новородено.  Heart Eyes

И пак днес след 10 години само на контактни лещи най-накрая сложих очила, за които платих майка си и баща си  #2gunfireи се оказа, че не ми е комфортно с тях и ще трябва да се свиква постепенно.

За ПК (паолу коелю) не знам, но Хорхе Букай пише "знай, че и това ще мине", така че лека вечер на всички и се наслаждавайте на момента, момичета, че стареем бързо  Wink  smile3521

# 534

Нанди, Габ почват на 6 септември. Имаше гласуване тая година дали да не започват на 29 август, но аз гласувах с НЕ.  Naughty Явно и другите са гласували така, защото пак ще почват по старому  bowuu
Свършват, обаче на 21 юни.
Това е в нашето училище, което съм избрала. Иначе за баш кварталното (което е също добро като рейтинг) календарът им е мамата си тракало и аз отказах да го записвам там, защото имат само 1 месец лятна ваканция- свършват на 21 юни, а почват на 2 август!  #Crazy  Stop

За пюретата- ами аз нямам нерви да купувам и да готвя специално и за бебето  Stop Достатъчно ми е, че готвя без месо за нас и с месо за Габ.. Ако трябва и бебешко да приготвям, ще ми дойде множко  Naughty
Иначе Габчо като беше бебе и мъжът ми имаше много повече свободно време от сега, та сме правили разни домашни неща за него, но сега като съм сама през деня, предпочитам нещо готово да яде. А и те са много вкусни, каквото му остава, аз ще си го хапвам, обожавам бебешки пюрета  Blush

За лекарствата сега ще ти пиша на ЛС, аз не нося кой знае какво оттук, така или иначе смятам, че ам. лекарства са много добри и ако едно нещо го има там, не го нося от тук.

Не каза нищо за оная муха дето ми пусна за къщичката с камина в планината  Mr. Green

Соня е много хубава..А снимката с барбитата не трябваше да я пускаш, направо завидях на колекцията  Crazy

# 535
Вижте кво...ако ще ходите посред зима да си топите дътовете нейде на топло...моля да ми се свирка...кво като съм в Бг...те хората за това са измислили самолетите бе Crazy иначе ще ви банна Mr. Green
Дътове...кътове...все тая...издуха ме тая Варна...върна ме в студенстските ми години...кога бях млада и зелена...буйна и красива Mr. Green а сега...останах само красива Crossing Arms
Joy Joy Joy
Нямам време да пиша друго, но не се стърпях  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
 Joy Joy Joy

# 536
лекичка...

# 537
Вижте кво...ако ще ходите посред зима да си топите дътовете нейде на топло...моля да ми се свирка...кво като съм в Бг...те хората за това са измислили самолетите бе Crazy иначе ще ви банна Mr. Green
Дътове...кътове...все тая...издуха ме тая Варна...върна ме в студенстските ми години...кога бях млада и зелена...буйна и красива Mr. Green а сега...останах само красива Crossing Arms
Joy Joy Joy
Нямам време да пиша друго, но не се стърпях  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
 Joy Joy Joy
и аз, и аз ...  Joy  Joy  Joy
Херич, по егати специалните биберони си пада Борката!!! Да не са на мода, че са кът?
Ирката е с шир потреба - авент!  Mr. Green И в РЕП-овете ги има
!
Нанди
, много сладка и каката! Heart Eyes Какво са няколко месеца! Като гледам какви огънчета има в очичките, ще го дърпа за вратовръзката нашия лапнишаран!!! За него такваЗ жена трябва - да го оправя, че той, на мама момчето, не може сам!!! Красиви моми имаш! Да му мисли таткото, като дебне от терасата с пушката! Laughing

Ей, верно да взема да си сменя лентичката, че като гледам бая съм преносила, деТ каза Марта! hahaha Ама депресията е удобно извинение за мързела! Така забелязвам!?!  Mr. Green

# 538
Ей нямам време да пиша и това си е. Но гледам да чета редовно.

raia07, изгледах клипчетата на Давид. Сладурко, браво на него-колко е напред!

Сима, лицето го мия само с водичка като я къпя. Крем също не слагам. Бих ползвала може би през зимата..

Нанди, я стига ги гледа тези таблици. Дебело дете от кърма няма!Това са здравословно качени килца. Много е готина Моника, как само обичам такива пухкави бебенца.

Буба, марката пюрета които си посочила е много добра. Аз точно тях съм ползвала. А пюретата които не са органик съдържат много брашно, захар, консерванти и т.н глупости.
Имам приятелка която си купи някаква машинка която реже, вари на пара и после пасира  Mr. Green. Още не съм решила за захранването какво ще правя, но мисля нея да проуча.
Все се каня да те питам, какви ти бяха притесненията за стъпването на цяло стъпало? На какво е симптом това? Моето детенце изобщо не иска да стъпи и сега се притесних. Иначе всичко друго си и е наред.

# 539
Имам приятелка която си купи някаква машинка която реже, вари на пара и после пасира 
Oliver, моля те дай линк на тази машина.  Praynig
Аз все още не знам с какво точно ще захранвам, със сигурност ще е органик (колко е органик е друг въпрос) от Whole Foods - има няколко марки, но още не съм решила коя точно. Смятам и аз като Буба да захранвам около/след 5 месец, така отбелязах и в анкетата.

Общи условия

Активация на акаунт