Когато тръгвате на почивка, "помъквате ли къщата"?

• 28 335
  • 572
  •   1
Отговори
# 330
Защо е нужно да си дезифекцираме бебетата  Shocked

За препаратите, понеже обичам да пробвам различни, взех веднъж и белина - нищо не изчисти, нищо в сравнение с Доместос например. Направо се учудвам като пишат хората, че ползват сода, оцет и белина.

# 331
Е, да няма гъбички, как за какво? Ще ме уморите днес.

# 332
 Содата много добре чисти загорели тенджери и котлони. Оцет не ползвам, мразя миризмата, белина също не ползвам, но содата е много полезно нещо, всестранно може да се използва.

# 333
  • Враца
Обаче, със сода трябва да търкаш,
а с обезмаслител всичко изчезва след няколко минути и само го забърсваш.  Peace
В личната ми класация тук печели препаратът предназначен за тази цел.  Peace

# 334
 Обикновените си тенджери, които не са тефлонови, измивам от време на време със сода, и си променят цвета. Потъмнелият емайл става отново бял. Това никое веро не ми  го постига.

# 335
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Добре, не те ли е страх, че ще изгориш някоя скъпоценна твоя част така, като смесваш на око?
Много силен окислител е това ...
Силен е, ама няколкопроцентен воден разтвор, както го приготвя съфорумката, си е абсолютно безобиден дезинфектант, даже не особено ефективен Laughing.

# 336
  • близо до Кресненското дефиле
Натъркани с разполовен лимон , светват всички кранове и санитария! Laughing

# 337
  • Враца
Не съм забелязала такова нещо,
а и аз както споменах, съм фен на "лесните " работи,
свързани с домакинството.
Не обичам да отделям време и труд , когато имам начин да си го спестя.
А ако има кой да го свърши вместо мен, не се двоумя да му преотстъпя това право.  bowuu

Всъщност това май е съвсем друга тема Wink

# 338
Обикновените си тенджери, които не са тефлонови, измивам от време на време със сода, и си променят цвета. Потъмнелият емайл става отново бял. Това никое веро не ми  го постига.

Миялната го постига Peace

# 339
# 340
  • Майничка
Сигурно ще ми се смеете, но подобно аварийно комплектче си имаме и двамата с мъжа ми, при пътувания в Бг носим едното, а на планина - и двете, не че сме някакви супер планинари. Embarassed

# 341
Гаргамелче, какво аварийно комплектче? Че аз в последните страници направо се изгубих, никоя област на човешкото познание не ми е толкова непозната колкото химията. Пък и се обърках вече за какво говорим, за почивки, хотели и багаж ли, или за химия и чистене.
Аз пък тази година съвсем специално открих- това по повод гъбичките и басейните- че съществува артикул, наречен тампони за плуване, който ако се вярва на описанието служи точно с цел да не се придобиват гъбички сещате се къде.

# 342
  • Paradise
http://www.360mag.bg/posts/1168 - джобен комплект за оцеляване, сигурно това има предвид Гаргамела.

# 343
  • Куциндрел
Какви са тея кофи и парцали? Остаряла работа. Носете един Стийн Моп по хотелите, особено ако са с повече звезди, някакси кофа с парцал не пасва на категорията, а един Стийн Моп изглжеда фешУн.

# 344
Каква велика драма станало с моя калиев перманганат!
Е, отговорът е съвсем прост:

...
Аз също в къщи понякога изливам такъв разтвор в банята и тоалетната.  Peace

като бих допълнила само - много, много слаб разтвор. Силен окислител е и точно затова се прави много лек разтвор, а както някой е казал - може и върху човек да се приложи. Ако разтворът е силен, е опасен за металните/пластмаси части само, на керамиката нищо й няма.
Не е нужно да се престараваш и да влизаш в роли, за да излееш няколко водни чаши разтвор на тоалетната и да измиеш с подвижния душ.
НЕ съм казала, че го правя редовно, а че ми се е случвало да го направя някой път.
Кое му е странното, кое му е толкова за чудене?!  
Ако наистина пък го приемате за фукня - жалко за вас, много са ви странни критериите.

А за легени в хотелските бани за пръв път чувам. Никога не ми се е случвало да има...

...
Аз пък тази година съвсем специално открих- това по повод гъбичките и басейните- че съществува артикул, наречен тампони за плуване, който ако се вярва на описанието служи точно с цел да не се придобиват гъбички сещате се къде.
Точно така и аз правя! Peace

Последна редакция: вт, 09 авг 2011, 08:36 от Kyoko

Общи условия

Активация на акаунт