Когато тръгвате на почивка, "помъквате ли къщата"?

• 28 350
  • 572
  •   1
Отговори
# 555
При положение ,че мъжъте са много по-организирани и подредени,защо не оставите те да подреждат багажа по куфарите?
Приготвям си дрехите на спалнята,и на децата,като бяха малки (сега сами се оправят), и оставям мъжа ми да търси място по куфари и сакове.Не знам как го прави,но събира всичко, което съм приготвила.
Аз си взимам отделен малък сак за книги,лекарства,козметика ,документи и пари.
Лесно,ненатоварващо и без опасност от скандали.
    Grinning

# 556
При положение ,че мъжъте са много по-организирани и подредени,защо не оставите те да подреждат багажа по куфарите?

Моля, без обобщения.
Моите мъже имат рядката способност да вземат най-долната тениска от купчината, при това да обърнат всички останали така, сякаш никога не са подреждани.  А така също, да загубят чорапите, които съм им подала преди 5 мин.

# 557
  • София - Рим и обратно

Моите мъже имат рядката способност да вземат най-долната тениска от купчината, при това да обърнат всички останали така, сякаш никога не са подреждани.  А така също, да загубят чорапите, които съм им подала преди 5 мин.
Tака си ги научила, Трещи Wink...

# 558

Моля, без обобщения.
+ един Peace Явно, хич ме няма като възпитателка. Вчера насилих "малкото" от мъжки род да хване ютия и да я ползва по предназначение, е нямало е такива драми от времето на гърнето ooooh!
Но, за да съм обективна, едно ще им призная на моите във връзка с багажа, а то е, че наистина са факири при разпределението му. Аз, обикновено нахвърлям всичко в багажника  и това, което не събера - на задната седалка, но те имат невероятната способност да използвот всеки см., това не го умея, признавам Peace
Това ме подсети пък как веднъж мъжът ми намери 3 чанти багаж на един паркинг в Испания. Беше рано сутринта, сигурно 5 часа, връщахме се от някакво парти. Кой ли разсеян тип е тръгнал на почивка без никакъв багаж- вътре всичко беше изпрано, изгладено, подредено по конец...
Ама, вие го попрегледахте ли багажа? Rolling Eyes

Нормално е когато човек намери нещо, да погледне какво има вътре. Един бегъл поглед е достатъчен да се види, че нещата са чисти, изгладени и подредени. Още, когато подобен багаж бъде предаден в полицията или в бюрото за загубени вещи, там също го преглеждат и описват при съставянето на протокола.
В Австрия ако някой намери пари и ги предаде, то 10% от тази сума му принадлежи по закон. Имаше един случай, когато един господин беше намерил куфарче със 600.000,00 шилинга, като на него му се полагаха 60.000,00 шилинга от намерената сума. Една цяла година обаче, никой не си ги потърси и пак по закон, този господин получи всичките 600.000,00 шилинга.  Така че не е за пренебрегване, да погледне човек какво е намерил. Разбира се при такива случаи се крие и риск да има например бомба в куфара, която при отварянето му, да се активира и избухне, но всеки си решава сам, как би искал да постъпи.
Мислиш ли?
Не знам за теб, но аз не бих отворила дори и писмо, ако не е предназначено за мен, та какво остава за личен багаж  ooooh!. Ако не възпитание, то поне заплаха от взрив, би ме възпряло Peace Това с шилингите, което си описала, малко отгоре-отгоре го прочетох, но колкото и да са те(шилингите, де), не биха ме изкушили да се ровя в бельото на хората или да се оглеждам за загубени вещи, вървейки си по пътя. Твърде ограничено мислене!

# 559
  • Mediterraneo
Това ме подсети пък как веднъж мъжът ми намери 3 чанти багаж на един паркинг в Испания. Беше рано сутринта, сигурно 5 часа, връщахме се от някакво парти. Кой ли разсеян тип е тръгнал на почивка без никакъв багаж- вътре всичко беше изпрано, изгладено, подредено по конец...
Ама, вие го попрегледахте ли багажа? Rolling Eyes

А твоето възпитание какво би те накарало да направиш? Да подритнеш саковете и да отминеш вериятно?! И да, разбира се, прибирайки се в 5 часа от бар, вървя и оглеждам за загубени вещи  ooooh! Но понеже ми е ограничено мисленето, мисля, че ми е простено.
Все пак ми е интересно как би постъпила по- възвишено на  мое място, наистина. Все пак аз никъде не съм казала какво се е случило с багажа, явно умееш да правиш психологически профил само по едно изречение, браво!

# 560
  • забравих си мисълта...
Не знам за теб, но аз не бих отворила дори и писмо, ако не е предназначено за мен, та какво остава за личен багаж :оооох:. Ако не възпитание, то поне заплаха от взрив, би ме възпряло :пеаце: Това с шилингите, което си описала, малко отгоре-отгоре го прочетох, но колкото и да са те(шилингите, де), не биха ме изкушили да се ровя в бельото на хората или да се оглеждам за загубени вещи, вървейки си по пътя. Твърде ограничено мислене!

Не знам дали моето мислене е ограничено или ти разбираш написаното от мен абсолютно ограничено. Да погледне човек какво има в багаж, който е намерил, не означава да е любопитен или да му липсва възпитание. А едва ли някой се разхожда по улиците и търси загубени вещи. Три пътни чанти би забелязал всеки. Откровено казано четейки разсъжденията ти, оставам все повече и повече с впечатлението, че винаги даваш прибързани и необмислени отговори, които се базират на единственото правилно според тен нещо и по-точно, твоето мнение :Д.
Факт е, а и статистиката също го доказва, че все по-малко загубени вещи биват предавани.
Защо човек би погледнал какво има в чантите, които предава? По мое мнение, за да не стане смешен и да излезе, че предава три чанти пълни с боклук, които някой несъвестен гражданин е оставил просто така на пътя, например. Както вече споменах. Нормално е човек да отвори ципа, да види, че има багаж в чантите и да затвори. Не си спомням да съм писала, че е необходимо да се рови в багажа, както ти си позволи да допълниш. Противопоставих просто моето мислене за случая, на твоето. Но явно ако някой си позволи да мисли различно от теб, то може да срещне само агресията ти. Явно не понасяш различно от твоето мнение и ако някой си позволи да го изкаже (нахалник), се нахвърляш и обиждаш, което откровено казано, показва безсилие, лошо възпитание, липса на убедителни доводи и не на последно място доста ме разсмива.
Колкото до писмо, разбира се, че човек не би си позволил да отвори чуждо писмо. Интересно как ти хрумна тази идея?
Да намериш чанти, както се е случило на Тарталета е нещо съвсем различно от това да отвориш чуждо писмо. Така че не разбирам агресията ти. И понеже виждам, че по принцип четеш по диагонал, ще си позволя да ти обърна внимание, че повечето ми постове са написани в безлична форма. Повечето ми постове са с мнение по принцип, но явно на теб много неща не ти правят впечатление и за теб единствено важно и правилно е, какво ти мислиш и какво ти намираш за ОК.

# 561
  • Mediterraneo
Да, на мен също ми направи впечатление това- аз не бих отворила дори и писмо. Що за аналогия изобщо  Crazy

# 562
  • забравих си мисълта...
Да, на мен също ми направи впечатление това- аз не бих отворила дори и писмо. Що за аналогия изобщо  Crazy

И мен това ме учуди и същевременно ми доказа, че тя се базира само на нейното мнение и на нейните разсъждения. Не мога да не направя асоциация с бабките, които седят по цял ден на пейките пред блока и уговарят всеки, който мине покрай тях. Наричахме ги "ЦРУ отдел престилки". Те знаеха за нас повече от самите нас.
Ето сега Тарталета, как ние с теб току що научихме, че ние бихме отворили чуждо писмо, а Мортиша - не.

# 563
Преди няколко месеца в една спортна зала намерих забравена дамска чанта ... Понеже съм невъзпитана я отворих ... не знам по какъв друг начин може да се намери собственика . Беше пълна с банкноти от по 50 Е просто така нахвърляни вътре ... Имаше и телефон . Извадих го и намерих номера на мъжа на момичето . Беше записан със специфично мило обръщение и ставаше ясно , че е близък човек . Чаках ги доста време пред залата да им я предам . Момичето беше почти обезумяло - не помнеше къде и е чантата ... а сумата се оказа дълго събирана , за да се върне заем ... Е , ако не бях отворила чантата , а я бях занесла в полицията , дали щеше да стигне до собственика си ... с парите вътре ?
Толкова по повод трябва ли да се погледне намерен багаж .  Stop

# 564
Толкова по повод трябва ли да се погледне намерен багаж .  Stop
    Повече от добър. Намирала съм и дамска чанта, и багаж. Винаги съм ги отваряла. В единия случай извиках случаен човек от улицата за да прегледаме заедно съдържанието, защото имах чувството, че дамската чанта е обрана и захврлена.  
     И в двата случая собствениците бяха много благодарни.

# 565
Ми аз и документи съм преглеждала. Наречете ме невъзпитана и любопитна.
Изтървана на земята найлонова чантичка с документи.
Ами прочетох някакво пълномощно, имаше и международен паспорт, отворих го и видях имената и адреса вътре. После занесох нещата в полицията. Ми прощавайте, ама търсих някакви данни за човека, който е изгубил чантичката. По адреса опитах да намеря телефон стационарен и по името, ма не стана, тъй че ги занесох в полицията.
Надявам се ако аз загубя нещо, някой да поровичка и да се загрижи чие ли е нещото, хич не ми дреме за ровичкането, стига да ми се намери изгубеното  Peace

ПП Имам подписана декларация по закона за Защита на личните данни, заради работата ми  Mr. Green

# 566
Мортиша, много бързо лепиш етикети на хората- невъзпитани, ограничени... Невъзпитано е, ако ти седиш до мен, излезеш някъде за малко и аз ти пребъркам чантата. Примерите, които се дават тук нямат нищо общо с това. Става дума за намерен багаж, който така или иначе ще бъде разгледан при евентуалното му оставяне в полицията. Разбира се, че най-естественото е човек да провери какво е намерил. Въз основа на какво наричаш това " ограничено мислене" не разбирам.

# 567
Аз просто бих извикала полиция и чак, когато дойдат, тогава да съм свидетел за намереното...
Т.е. не бих отворила, може би, без да знам какво има вътре.
По-скоро от притеснение, че може да е нещо, което никога не искам да намирам.

# 568
  • забравих си мисълта...
Дами и Господа, предлагам някой да пусне тема, от рода на това, "Как бихте реагирали ако намерите забравен/изгубен багаж/ценни предмети". Мисля, че темата е интересна, гледните точки са различни и би могло доста да се каже по въпроса, нека не чакаме да ни се скарат, че разводняваме настоящата тема.
Бих я пуснала аз, но ние тръгваме тази вечер на кратка почивка.
Багажът е стегнат, готов. Колата е подредена и пълна и сега мързелувам и чакам да стане вечер, за да тръгнем.Simple Smile. Взех три куфара с дрехи за всякакво време, че тук при нас вчера не можеше да се диша от горещина (36°С), а днес е хладно (18°С). Имам и доста неща за дребно пране Simple Smile, разбира се медикаменти, дезинфекциращи препарати (много). Ще бъдем не в хотел, а в една вила, която посещаваме от около 3 години. Много е чисто и подредено, с прекрасна градина, с окосена трева, така че машината за косене на трева остава вкъщи Wink,  но аз държа да напръскам кухнята, банята и тоалетната и всичко останало, което е възможно  с дезинфекционен препарат и докато посетим морето, да си действа. Цялата процедура по пръскането ми отнема не повече от половин час и след като се върнем около 2 часа довършителните работи. Но след това живея спокойно и се чувствам добре там. Накратко, изкарвам си истинска почивка, почти като вкъщи, но с море до вратата ми и много повече разходки и още други хубави неща. Дано и тази година е така, че съпругът ми е със счупен крак, но в последния момент реши и той да се присъедини към нас.
Смейте се, но какво да се прави, всеки си има своите болни моменти. За ядене не съм правила почти нищо. Пазарих и ако до довечера ми дойде музата, ще направя едни кифлички, ако някой случайно премре от глад по пътя през нощта.
Ако имате допълнителни въпроси към мен, сега е моментът WinkLaughing

# 569
Традиционно, пак помъкнах къщата.И тъй като бяхме на четири места, при всяко събиране на багажа се ядосвах на себе си .Но по моя преценка нямах нищо излишно, освен повече дрехи на детето, но той е непредвидим с цапането и мокренето.

Сега само се оглеждам за по-големи сакове, че бяхме като катун с нашите сакове   +раници/за разходки в планината  /,  +чанти/ за храна и играчки на детето/Сакът следва да се сведе до един, да видим как ще се получи.

Приготвям си дрехите на спалнята,и на децата,като бяха малки (сега сами се оправят), и оставям мъжа ми да търси място по куфари и сакове.Не знам как го прави,но събира всичко, което съм приготвила.
Аз си взимам отделен малък сак за книги,лекарства,козметика ,документи и пари.
Лесно,ненатоварващо и без опасност от скандали.
    Grinning

Точно по този начин постъпих и аз.Обаче в един момент се оказа, че не мога да си намеря кое къде ми е, свикнала съм по друг начин да си подреждам багажа.На две от местата имахме само по две нощувки и не ми се вадеха всички дрехи и малко се изнервих, че не разпознавам само като отворя саковете кое къде е.
Май това ще е първата ми покупка след почивката-огромен, огромен сак.

Общи условия

Активация на акаунт