Голямата тема за малките масла 3

• 110 349
  • 761
  •   1
Отговори
# 660
чаено дърво слагам директно на херпес-намалява сърбежа,а и ако е съвсем в началото-не се развива  Simple Smile Simple Smile ,мажа и носа отвътре при непроходимост
лекувала съм си трахеитна кашлица само с чаено дърво-гаргари и мазане на носа
много силен антисептим,антимикробно и противогъбично
пръскам профилактично ,разредени 3 капкина 30мл. вода в пулверизатор,противовъшково/ който има малки деца знае  Crazy/
в аромалампа-при простуди,ОВГДП

# 661
най-вече за аромалампа да гони гадинки Simple Smile ,слагам го и в гардероба,мисля си ,че може и молците да бягат от миризмата Laughing и за раздразнена кожа. Преди 2 седмици дъщеря ми имаше пъпчици по тялото ,изглеждаше като нахапано от насекомо и я сърбеше много.Намазах я с разтвор от розова вода и няколко капки манука.Мисля ,че сложих само 2 капки все пак дъщеря ми е на 5 години . И от 2 намазвания  кожата и се успокои и пъпчиците завяхнаха.Най-вече за такива цели.На лицето пробвах да слагам за пъпчици-акне и наистина действа,но немога да свикна с миризмата му. Чаеното дърво по-ми допада.

Наканила съм се да си купя масло от роза( най-вече заради аромата ),но ще бъде като изхабя поне едно масло и кокоса,за да не ми се събират много.

# 662
  • Под кленовите дървета
Аз днес се обзаведох с кокосово, че трябва да хвана малко загар за една сватба следващата събота. ще ходя да се пържа утре Laughing

# 663
# 664
  • Под кленовите дървета

Икаровско Grinning Grinning

# 665
  • Пловдив
А някой ползвал етерични масла за предпазване от насекоми в тази тема,  има ли ?  newsm78
Да сподели мнение от първа ръка в предвид настъпващия сезон   bouquet

# 666
Така си и знаех,  ама да питам Laughing Мисля кокосовото масло да го смеся и със зехтин иии... бронзов тен Sunglasses

# 667
А някой ползвал етерични масла за предпазване от насекоми в тази тема,  има ли ?  newsm78
масло от цитронела е най-силният репелент Simple Smile

# 668
Дами, споделете как съхранявате маслата си в тези горещи дни. Аз имам едно кокосово, което не знам къде да го държа - не мисля че е добре в хладилника, но пък на топлото се разтапя. Другите масла които имам (жожоба и гроздови семки) са си течни и не мисля, че има проблем ако просто са на тъмно. Обаче кокосовото.....не знам какво да го правя. Някакви предложения?

# 669
за кокоса и аз се бях притеснила при едни скорошни жеги,та прочетох,че не му се изменят свойствата при промяна на състоянието...стига да е естествено това/а не от микровълнова, примерно  Sick/

# 670
  • Велико Търново
 Аз бях задала същия въпрос по-рано,но тъй като никой не отговори,реших,че няма проблем да го съхранявам в хладилника,на по-ниската температура Peace На стайна температура става като олио и трудно "загребвам" от бурканчето Wink Ползвам го след баня Peace

# 671
Съжалявам, че не е било отговорено на въпроса, момичета.
Аз също през лятото съхранявам кокосовото масло в хладилника. Но гледайте да го използвате възможно най-бързо, защото веднъж дойде ли есен и решите да го извадите, има голям шанс да граняса.

# 672
  • София
Pure Adoration,   bouquet  bouquet!
По-назад пишеш за щраусова масло, това щраусова мас ли е? newsm78 Просто ми е интересно. Simple Smile

масло от цитронела е най-силният репелент Simple Smile
А как се прилага?

# 673
Аня,
Да ти кажа право, не знам точно. Но съм го намирала и като щраусово олио, и щраусова мас - мисля, че е едно и също. Обаче коментарите там са смесени. Повече отрицателни съм намерила, от колкото положителни. Уж било страхотно за стрии, ама пак си е индивидуално.  Hug

Относно цитронелата, искам и аз да знам. Това, за което се сещам е капки от маслото + вода, на аромалампа.  newsm78

# 674
Аз бях задала същия въпрос по-рано,но тъй като никой не отговори,реших,че няма проблем да го съхранявам в хладилника,на по-ниската температура Peace На стайна температура става като олио и трудно "загребвам" от бурканчето Wink Ползвам го след баня Peace

Употреба и съхранение
Високите дози масла могат да действат дразнещо и дори токсично,затова те никога не трябва да попадат неразредени върху кожата.
Хората с много чуствителна кожа  е по-добре  се лишат от силно концентрираните ароматни масла.
-Дръжте шишенцата винаги добре затворени
-Купувайте масла в малки количества ,за да непрестоят разпечатаните шишенца прекалено дълго
-Ако дадено шише е вече полупразно,го прелейте в по-малко ,така че маслото  отново да запълва стените на шишето догоре
-съхранявайте всички масла при температура от 15-22 градуса .В хладилник се съхраняват само цитрусувите масла

Това го преписах от книгата,малко е старичка веше ,но мисля че някои неща все още си важат.

Това бях публикувала от 43 страница,може да сте го пропуснали момичета,дано  ви е полезно

Общи условия

Активация на акаунт