Отговори
# 555
моят син си спи сам от малък в стаята Simple Smile беше на 4м като го отделихме Simple Smile сега от няколко дена само спи със мен, защото татито ни е в командировка и се гушкаме с него  Hug Laughing

# 556
Здравейте момичета.Тихичко да се похваля , че каката ни е здрава .Не знам дали беше вирус, но беше с много...много зачервено гърло, водих я на преглед , днес почти не е зачервено.Правих и две нощи подред компреси с извара на гърлото.
Тази седмица от сряда е на детска, за първи път.
За спането, спи при мен на спалнята, то с това кърмене, ако се разбуди , гърдата и е готова заспала.Лека полека трябва да я отучвам така.

# 557
  • София
здравейте Simple Smile

Това със спането при нас е голям проблем. През деня спи два пъти по 1.5-2 или в количката или в леглото му - зависи дали сме навън. Вечерно време заспива в легълцето, но през нощта към 3-3:30 когато се кърмим/което също не  ми се ще вече/ започва да плаче неутешимо на 30 минути и аз го отдавам на зъбите. Естествено го взимам при нас на спалнята и го слагам на гърда, защото само това го успокоява.

Освен това от няколко дни имаме проблем с храненето на обяд - неще и неще да яде и това си е.

Мари, дано при каката се е разминало. Simple Smile

Никид, направо се ужасих, защото Гоги си играе основно с кабели и кабелчета и е възможно да не съм видяла някое в леглото.

# 558
  • Морска приказка
tsvety_georgieva    И ние сме със същия режим. Хич не ми се ще да я взимам при нас, но иначе няма как да се наспим  Confused. Повечето пррителки, които кърмеха казаха, че това ще спре чак , когато я отбия  Tired

# 559
Вечер като приспим децата - всяко в отделна стая и ги оставяме сами за няколко часа. И двамата с мъжа ми сме в хола да си починем от врявата. Ако имаме късмет (рядко) в 21ч и двете са заспали, а ние се мотаме до 24-01ч.
На обед, ако не сме навън също оставям Гошко сам да спи в стаята. Така съня му е много по-здрав. Като има някой при него се буди и веднага скача прав на оградата. Но той спи малко през деня. Тъкмо го приспах в 12:50ч с голяма мъка, мъжа ми се прибра след 40 мин, каката се развика от радост да го посрещне и дотам бяхме със съня  Tired Ето, засега това му е единствения сън за деня  Crazy а сутринта е станал в 7ч. Каката пък изобщо не е спала. Диви калинки са и двамата.

# 560
охх като чуя че някое дете си играе с кабелчета настръхвам.....
нали и моя Гого беше така докато не извади кабелчето от бебефона и не го лапна.... преживях някакъв кошмар като го видях... добре че нищо не му стана... леко само тока го удари Cry Cry Cry
и сега е закачен на балдахина  Grinning

през деня и ний не спим вече въобще само вика напред назад  Grinning дивей... голяма енергия имат тия малки човечета  ooooh! Hug Hug Simple Smile

# 561
за сега сме вече здрави и ние  Praynig,въпреки че е все още отпаднал и му се огъват крачетата докато ходи,но ще се възстанови

от една седмица насам му спрях циците /сучеше само вечер и нощем/,защото беше като нарко зависим станал-само ме дърпа за дрехите и ми сваля потниците и ужас беше -цедя и давам от шише вечер само ,когато му спрях кърменето му спрях и спането при мен ,защото като ме усеща до него и само се върти и търси да суче -за капак точно след 2 дена го хвана вируса/не знам дали не е заради спряното кърмене ,но съм чувала за много такива случаи -дали беше психологическо или истинска вирусна инфекция или пък зъб -не се знае
сега известно време няма да спи хубаво нощем и се върти и плаче,но ще мине -тия цици голяма работа били,но колкото по-големи стават -толкова по-трудно е отбиването ,защото разбират много повече,а пък и кърмата може да си я пие от шише,просто се настроих ,че няма да се спи 2,3 седмици и не ми тежи за сега  Crazyдано бързо го преодолее,но от много майки знам,че след спирането децата се успокояват много повече и спят по-добре Peaceдано стане лесно,но сешоара спасява положението-веднага се успокоявас като го чуе да бръмчи Mr. Green

и аз се чудя какво да му давам есента и зимата ,за повишаване на имунитета -следя с интерес вашите предложения baby_neutral

аз най-накрая смогнах да отида на зъболекар ,че ми се беше счупил малко от един зъб преди около месец  - и зъболекарката се изненада,че имам само това счупване и малък кариес на единия мъдрец ,въпреки 9 м. кърмене,което ме зарадва  Simple Smile

# 562
  • София
Абе не, че искам да ви разбивам надеждите, ама това с взимането на спалнята според мен няма нищо общо с кърменето.

Аз не кърмя моя синковец от 3 месеца вече, но сутрин след като се наяде в 6 часа обилно, с 200мл мляко и ако го оставя в неговия креват, моментално се е обърнал по корем и почва да вилнее.
А нали се сещате, че като лежи по корем нахранен, какво се случва - повръщане и омазване.
Затова го взимам при нас, блокирам го и като няма къде да мърда, е заспал след 10мин.
Че иначе не ме тресе никакъв ентусиазъм да ставам в 6 часа - ако ще да му се спи, ще лежи блокиран и ще спи и той!  Joy  Joy  Joy
Иначе съм категорично против да спи при нас и баща му също, но пък и аз съм човек и аз искам да поспя, ега ти. между 6 и 7:30 не ми е чак такъв проблем. Направила съм компромис, макар че таткото мрънка, че не трябвало така и е прав.

# 563
Здравейте,

по темите - спи в нашата стая в креватчето си, но през нощта към 4 обикновено огладнява и я взимам при нас за да я накърмя, после пак в легълцето й. Като я отбия не знам - ще яде АМ вероятно. Само се притеснявам че кърменето много я успокоява, когато реве от зъбите, после направо не знам. Затова и се чудя откога да я отбия.  newsm78 Сега са тръгнали два нови зъба и е чудо на чудесата, рев страхотен. Crazy Crazy Crazy

За имунитета - дали да давам нещо още не съм решила, то е хубаво да се борят сами, но кака носи вирусчета от детската и може би ще давам превантивно веднъж седмично ОСЦИЛОКОКЦИНУМ.

# 564
Kimbarly, чувала съм, че отбиването е хубаво да стане в ранна пролет или късна есен. Нещо свързано с алергиите беше, но не зная точно какво.

Николета как така го ударило ток?! Ужас, милия! Веднъж и аз я хванах да си яде кабела на бейбифона, мисля че трябва да го има като предупреждение в листовката за употреба. А в София не мога да го ползвам, че се мешат някакви други бебета...тъпо.

# 565
Вечер като приспим децата - всяко в отделна стая и ги оставяме сами за няколко часа. И двамата с мъжа ми сме в хола да си починем от врявата. Ако имаме късмет (рядко) в 21ч и двете са заспали, а ние се мотаме до 24-01ч.

Щастлив човек си ти  Tired Не сме били двамата на спокойствие с ММ от как бях бременна с Явор. Тук няма условия и ням акъде да седнем един филм да изгледаме. Иначе Тея спи сама през деня 2 пъти, вечер до към 23 също - но ме вика за поцокване. Направо ми се струва супер далечно времето когато с ММ ще спим пак в едно легло... Tired

# 566
  • Ямбол
Полезни съвети за сладки сънища
http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=4410

# 567
Направо ми се струва супер далечно времето когато с ММ ще спим пак в едно легло... Tired
И ние не спим в едно легло, защото единия е с каката в детската, а другия в спалнята с бебето. Все още ме е страх да оставим голямата изцяло сама. Но е удобство децата да са в отделни стаи. Като гостувахме на родителите ми бях с двете в една. То нямаше и 30мин сън за мен през нощта. Писне едното - буди другото  ooooh!

За бебефоните - без да обиждам някого, но защо ви трябва  newsm78 Нашия коридор е 15м м/у хола и детската и на затворени врати чувам като някое се развика/разплаче. Доказано бебефоните излъчват вредни полета, доколкото помня значително повече от телевизор. За тези, които ползват 2 етажа да речем има резон...

# 568
Бебешондел,ние с едно не сме лягали в едно легло от 7 декември Joyнощта преди да ме приемат в Шейново.Аз винаги спя при нея,той спеше най в началото чат пат като изпушех съвсем от безсънието...ама пак ставах като имаше голям рев та да дондуркам.А сега вече не давам да спи той че си има много работа и няма как.

Добра,ние уж за това взехме,че стаята й е на втория етаж но то не се наложи...Simple SmileАз си мислех как тя ще си спи 2-3 часа горе в хубавото си креватче,аз ще си домакинствам и ще слушам бебефона...е не стана така JoyНито спеше часове,нито пък сама...Хубаво е че ги оставяте сами да спинкат вечер,но аз забелязвам че ако не съм при нея като се разшевърка и размрънка,тръгва да де катери по кошарата и няма да заспи сама.В най добрия случай подавам бибка да се унесе,в среден вариант шъшкам и галя гръбчето,в краен случай я взимам и пак се приспиваме...Лошо се научи да заспива в мен но не знам как да я отуча...тя ще реве ако не отида и чакам да заспи сама...Вчера следобед от 3 до 4 приспивам през 10 мин и щом я оставя в леглото пак става.

Джос,хареса ми това с блокирането hahahaАз я взимам при мен сутрин като се събуди преди 7.И си доспива на ръце.Сега яде към 8 попарката,не пие мляко сутрин и гледам да привикне с тези часове:)Та и аз я блокирам докато дойде време JoyАз лично нямам против да спи при мен след време...ама като разбира вече и се гушка и заспива:)А не сега с това клатене...Гледам при мен да е краен вариант.То тя не заспива до мен,а само с люшкане на ръце.

Хайде че ще мъчим едно плодово...още не яде най с кеф.

Хубав ден!

# 569
  • София
Мацки, да ви питам - почнахте ли с пазаруването на дрешки за есенно-зимния сезон?

Аз съм ужасно разочарована от това, което виждам по МОЛ-овете + безумни цени!!!
В Бейбитория са внесли супер яки дрешки на испанската фирма Tuc tuc, но не знам как ще ги продадат - едно палтенце, например, стура 92лв!!!
Сори, ама за един залък плат и малко копчета, подобна сума е направо извратена.
В Next нещо явно не признават, че се раждат и момчета. Мъжките неща са не повече от 2 гащеризона и малко блузки.

Та нещо съм в чуденка.
По сайтовете също е пълна скръб ASDA, Laredoute - нещо скапана работа.

Ей сега държа дребния с къси гащи, но определено днес времето не е за такива

Общи условия

Активация на акаунт