Отговори
# 570
Kimbarly, чувала съм, че отбиването е хубаво да стане в ранна пролет или късна есен. Нещо свързано с алергиите беше, но не зная точно какво.

Николета как така го ударило ток?! Ужас, милия! Веднъж и аз я хванах да си яде кабела на бейбифона, мисля че трябва да го има като предупреждение в листовката за употреба. А в София не мога да го ползвам, че се мешат някакви други бебета...тъпо.

ами друпнал бебефона и изкарал кабела и ко лапнал... #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy Shocked и рев.. като го чух от другата стяа че реве...щото той  го изключил като изкарал кабела и го лапнал и явно го е цапнал тока.. после 1 седмица не бях на себеси но педито каза че те са с някакъв много слаб и са защитени леко го е упарило каза...ноооо все пак е.. Sad

днес ни правиха фотосесия сега чакам да станат снимките и ще ги споделя във фейса  Sunglasses

# 571
  • Пловдив
Момичета, аз нямам бебефон, но говорих с приятелка (Lady Guga) , та тя каза, че в упътването си пишело да се държат на поне 1м от бебето, така дори се чувало по-добре  Peace Тя нейния си го държала на бюрото до кошарата и нямало никакъв проблем Simple Smile

Ние с мъжо си спим в едно легло, бебо спи до нас в кошарата. Веднъж като бяхме на почивка спахме тримата на едно легло, но бебо не искаше да цока легнал и се наложи пак да ставам , за да го гушна. Та нямаше  смисъл от спането заедно Crazy Иначе предпочитам да си спя с мъжо  Grinning

Josepha, аз поръчах някой неща от ХМ, смятам да поръчам и от C&A, там имаше доста интересни неща. Няма да поръчвам много дрехи, че не може да ги износи. А и някой като му подари нещо и съвсем Simple Smile

# 572
Ааа, Кали, да не си останала с впечатление, че моите заспиват сами Simple Smile) Малкия само на ръце с песни, а каката трябва да изгледа поне 1 филм, на Дисни, едночасов  Crazy После ги оставяме сами.

# 573
Привет!!!
Ние спим само в кошарата, при нас не му е никак удобно.... На обяд спи сам по 2-3 часа, а вечер заспива в повечето случаи сам в кошарата с пееща играчка и си спи сам докато с татко му не си легнем. С това нямам проблем, но истериите със зъбите не знам как ще ги преживявам. Нито яде, нито пие вода и изобщо е кошмар. Тия дни имаше и разстройство, но еднократно!!!

# 574
Добра,помислих си го ама...явно не:)Мен пък ме е страх да я оставя до банята да ида камо ли да седнем с половинката сами в хола...с нейните истерии до скоро ме наплаши сериозно.

Джос,аз мисля и сега да купя някои основни неща от Premaman и евентуално Mothercare,много ги харесвам и са качествени.Но няма да прекалявам хич,бабите носят често и не ми се затрупва.А и моя близка дружка ми донесе 3 торби с почти неносени дрешки от нейната Калинка,а и тя е раждана зимата януари и са точно за сега...не се разминават:)А тя пазаруваше все хубави дрехи и от сайтове и от тук.Тези tuc tuc дето казваш й бяха любими,даже аз съм им подарявала оттам...ей ги сега ще се върнат при мен JoyНо наистина дето казваш 90 лева за палтенце са си много...лъжат ни и ние се набутваме за децата.

За първи път от седмица насам заспа по това време,май го отказва този сън.Сега нали е мрачно сигурно за това.

Цвети,и тя не ще много да яде...и особено наобед:(Зъби ли са не знам...така хубаво папкаше...

# 575
  • София
здравейте,

точно сега съм се увъртяла в някакви поръчки от сайтовете и накрая май нищо няма да съм избрала, но да видим. Аз си поръчах малко дрешки от Carter's и от Асда. Ама много ме дразнят тези търговци - цените са безумни.

Дрешките за момчетата по принцип са много ограничени цветово - за съжаление.

# 576
Здравейте и от нас Simple Smile
Оказа се, че Филип е пипнал някакъв вирус.... В събота решихме да идем  при  педиатъра, но  уви - хората бяха решили да си пишат почивен ден и се наложи да ходим в някаква поликлиника наоколо. Лекарката докато видя и  ни изписа антибиотик, който Филип изповръща още на първия прием.
Днес бяхме  при нашия лекар и  се оказа, че не е бил необходим антибиотика ( аз така или иначе не  му го давах след като повърна).

Josepha, аз  есенно-зимното пазаруване съм го започнала още от април.  Имаше разпродажба на "reserved",  от където му купих анураци за по 15 лева. Във Варна  имаше разпродажба във "Waikiki"  и от  там  му взех гащеризонче за около 30 Wink  Също така ми подариха бодита на някаква бг фирма "плами" (май беше) и учудващо ми  допадна материята.

# 577
Аз вее съм готова с гардероба на децата за зимата  Sunglasses Останаха 2-3 ватирани блузки за баткото и ботушки(много сме сложни че сме с висок свод и не става от нета) и още 2-3 дребни неща за Теята.

Сайтовете които Ивка писа са супер и аз от там пазарих  Grinning

# 578
  • Ямбол
dobra
бебефона е прекрасна вещ
примерно тя си спи вкъщи,а аз съм с бебефона на двора или в кухнята с пуснат тв,аспиратори,миксери,микро... и тя като се събуди или помръдне дори и светва,което ми е достатъчно да разбера.
За спането вечер спи в кошарата само,но ако се буди на често я взимам и слагам в шезлонга до мен долу и аз от леглото я полюшвам и като заспи хубаво я пренасям,като се събудя по някое време.
Иначе винаги,откак е родена се буди кум 7-8 часа и я взимам при мен,посуче и заспи,и така си спим с нея доооо към 11 часа,ама батерийките и издържат малко(около 1,най -много 2 часа ) и отново заспива до следобед и така половината ден минал. Simple Smile
Дрешки откак е родена,дали съм купила 2-3.И имам още доста накупени,сигурно за до 4 год.възраст.
Пуст му бабешки мерак да пазарят от чужбина и пращат,та накрая аз не мога да си направя кефа да и купя нещо.

# 579
Дрешки за зимата , имам купища от каката, всичко си нося от фр., Алето ще доизносва Simple Smile
Днес трябваше да е първия ден на детска на каката, все я лъжа, утре....утре, детето е толкова нетърпеливо и все ме пита кога.Да но вчера сестрата ми каза, да я заведа в понеделник, били в карантина.Две дечица стигнали до болница , явно от този стомашния вирус с болки и в гърлото.
След толкова чакане ме е страх да не се изпари ентусиазма и .

# 580
Здравейте момичета,

да не кажа голяма дума ,ама на нас май ни се размина и този път болеста Simple SmileСамо с хрема се разминахме, която днес май вече я няма... поне сутринта като се събуди нослето му беше чисто. Дано... Да си кажа за протокола и за инфо капах физ.р-р, вит С и му включих и капки Бивацин. Май те спасиха положението, знам ли, но се сетих за тях, понеже лятото като беше нещо пак с червено гърло и сополив един педиатър ни ги изписа тях. Та така...

За ядането нощно време да си кажа и аз,че тия дни ми е болна тема. Моят гладник почна пак да се буди по никое време ( към 2-3ч) и да иска да яде. ПОсле вече към 6ч му втората порция ядане... направо вече незнам. Хич не си доспивам Sad  Също така преди като се разбудеше и си мрънка нещо докато не стана, сега директно започва да крещи, което мен ме стряска, подскачам и много стресиращо ми е. Хубавото е, че и мъжа ми и баткото имат здрав сън и това неговото реване и пищене не ги буди грам Simple Smile
Иначе за спането през нощта си спи в леглото си, което е залепено за нашето. Всъщнсот всички спим в една стая, като неговото легло вечер го премествам м/у това на батко му и нашето и стаята става като спално помещение... ама няма начин. Не го взимам при нас, той много се върти и не му е удобно, а и на мен ми е неудобно. кърмя го и го връщам в неговото си легло, ама и той си заспива докато яде, така че не разбира изобщо. През деня спи на шезлонга, просто защото иначе не иска да заспи, върти се , иска да става, пльосва се по корем,абе все неща, които го разсънват. Много лошо с това друсане ,ама ще се борим като стане гадно времето.
Иначе от опит мога да кажа  ,че никога не е късно да свикнат да спят при мама и тати на спалнята. Дори това се случва доста често към 1г и половина- 2г , когато са проходили и могат вече да си кажат и започнат да се пробват да се налагат. А пък и ако могат да си станат от леглото сами е доста възможно да си довлекат завивката по някое време  Mr. Green
Направо завиждам на всички, които спят до късно. Аз освен че се будя по 2-3... 100 пъти нощно време ставам сутрин към 6-6:30ч, дори и малкия да не се е събудил, просто защото трябва да оправя на баткото нещата за у-ще и да ги будя след това. А днес просто положението надмина всички приемливи граници, малкия се събуди в 5:15ч,яде, тъкмо заспа и аз си полегнах да си доспа за малко и баща му кихна и айдееее той отвори очете и край . Та не ми се говори....  Sad

Бебефона и на мен ми е ценна вещ, защото през деня като баткото си е в къщи няма начин. На затворени врати чувам чак като започне да се дере, а ако вратите са отворени се сещате, че 1 път да викне големия и мойто и без това неискащо дете да спи се събужда веднага да види какво става. То и неговия сън през деня е за по 30-40 мин, така че хич не ми се рискува да се събуди от някое тропване и нещо подобно.

Кабелите и на нас са ни любими. Както го сложа на проходилката първата работа му е да отиде при комп-а и да види дали има някой кабел, я в USB-то или евентуално мишката ако хване. Трябва да се отскубне и да се лапне веднага. Абе страшна работа си е това. Също така е любител на контактите, точно до масичката където му е повивалника има един е голяма мъка е всеки път да го пипне и да удря по него. Аз вече съм сложила там предпазител, ама пак е зор.

Последно , за дрехите аз също съм възмутена и разочарована от нещата по магазините. Първо, че наистина за момчетата е пълна скръб, избора е много малък, да не говорим ,че има едни и същи модели дрешки, които в розово са от качествена материя, а в синьо от някаква смотана и груба на пипане. За цените мисля, че са на принципа колкото по-малко , толкова по-скъпо ... За Некст и аз се убедих, че за тях момчета няма... всичко е розово, лилаво. Ама не само там , масово е така. Иначе аз нямам нужда от кои знае какви дрехи понеже имам доста подарени от погачата още, тъй като на всички казвах да ни купуват за около годинка и есенно-зимни, второ от братовчедка ми имам 2-3 торби почти нови, тя на времето е купувала като за последно и по много  Mr. Green ,  а и от баткото съм си подбрала любимите ми, та нямам нужда нищо да купувам. Само за инфо мога да кажа, че имам 15 чифта обувки 17-18-19 номер. Незнам кога да му ги обувам  Joy   

# 581
Здравейте момичета!

Иве,супер че сте по добре HugАз продължавам да не си представям как успявате с 2.След някои нощи съм гроги дето тя милата никога не е яла и само си мрънка...Не знам как издържаш...както го описваш ти не спиш и 2 часа...

Мари,браво че и каката ви е добре Hug

Днес в наше село си вали тихо и напоително..спи ми се таааа...ама я приспах в количката навън и сега като пашкул увита спи на завет под една сушинка...а аз мръзна и пия кафе...и я пазя:)Да се научи да си се гушнем двете ама не...

Никидче,твоето е ангел направо:)Да спи толкова...супер!Алексчето си иска като се наяде сутрин будуване и разнасяне и чак след час и половина може да заспи пак.Сега е добре че я забутам по улицата и се унесе ама като е гадно времето вътре...Възхитих се и как тя спи,а ти си навън и си вършиш неща:)Ние не знам кога ще достигнем този етап..не смея да я оставя че ако се разбуди на половин час примерно и ме няма,може да не успея да я приспя и после ще е една криваааа...

Angya,да се оправя малкия сладур HugОф много ме е страх сега с това захлаждане изведнъж да не я простудя нещо...и после всеки вирус лесно се хваща.Аз все така боледувах,сама си настина и ме пипне нещо след това.Пазете се всички!

Хубав ден от нас и дано поспре дъжда където вали!

# 582
  • София
Ейййййййй, баси гадното време.
Таман свалих количката, свалих и детето и то заваля.......Айде обратно у дома.

Сега сложих Филип в проходилката, дано да прояви интерес и да почне да върви напред-назад с нея, но нищо подобно. Засега аз го бутам.  Crossing Arms
И само мрънка и е кисел, та чак не се трае.
Как ще изкараме днешния ден, направо не знам

# 583
Josepha, питам теб и другите майки на дечица с непоносимост към кравия белтък.
Като не можеш да даваш  "млечна каша лека нощ" вечерта с какво заместваш последното немлечно хранене? И изобщо какво даваш през деня извън АМ?
Аз давам зърнена инстантна каша, на обяд месно пюре, следобед плод, вечер пак пюре, но постно. Нещо не ми харесва този режим, но се чудя какво друго като вид храна мога да дам  newsm78 Въведох козе сирене - така се гнуси и плюе горкия, че ми дожалява.
Страх ме е още да предложа кисело мляко. Ето, вчера съвсем изключих за алергията и дадох пюре с телешко месо.... сетих се, че не бива накрая на буркана. Резултатът е налице, ака през нощта и 2 пъти сутринта, веднага го удря в стомаха  ooooh!
ПП:
Каква е разликата м/у йогурт и кисело мляко, че се цитират като отделни храни? Нали йогурт е англо превода Thinking

# 584
  • София
dobra, аз залагам на кашите, да ти кажа.....Вярно, че безмлечните не са много, но изравям все някакви.

Ето как се храним ние -
в 6ч - АМ,
в 10ч - 3 с.л. каша от елда /безмлечна, разбира се/, разбъркана с малко АМ и половин бурканче плодово пюре.
Редувам кашата от елда с безмлечна овесена през ден
в 14ч - половин бурканче зеленчуково пюре, с 2с.л. сухо АМ и си дояжда с още 90мл АМ.
Редувам зеленчуковото пюре с месно - заек, пуйка или пиле. Но заека смърди ужасно - чак на мен ми се гади.
в 18ч -  безмлечна зърнена каша Ябълка на Хумана, разтворена с АМ и си дояжда с АМ
в 21ч - АМ

Трудно е, да. Всички каши са млечни. Но изравям някоя и друга безмлечна.

Реших да не давам попара - тъпо е да го блъскам с натрошен, препечен хляб, който дори не мога да овкуся със сирене и масло . По-добре да яде елда или някаква оризово-царевична, каквато е Хуманата.

С млечните храни ще опитам около годинката. И то първо ще започна да замествам по 1 мерителна лъжка Фризопеп, с обикновен Фризолак.  Hug  Hug  Hug

Забравих да кажа - нямаме свръх тегло от кашите. Филип качва по 300гр на месец, което ми се струва ок

Общи условия

Активация на акаунт