Отговори
# 60
На нас пък основният ни проблем е смукането на пръста. Дори не се сещам кога точно го засмука и хвърли бибата. Малко ми е притеснено, щото за бибата все ще измислиш нещо - я на котката, я ще я отрежеш..ама пръстчето как да го отрежеш  Sad Ако някой има опит с отказване от смукане на пръстче моля да сподели  Hug

# 61
Здравейте момичета:)

Алексче свикна с бибката от коликите...тя не я искаше в началото милата и плюеше но в безсилието си в онези часове на жесток рев,ние давахме...Сега само заспива с нея,когато е будна и да мрънка не давам.Но мисля си все някога се отказват:)Ето каката на Добра:)

Монкас,на 3 месеца беше когато таткото се опита да й прехвърли някакво вирусче с гърло и хрема.Пу пу хем не я кърмех вече изкара го за 2-3 дни само с малко хрема и кихане доста.Неото каза Осцилококцинум 3 дни,вит Ц през устата,и в нослето физ.разтвор по няколко пъти на ден.То нямаше сополки а само хъркаше,нали май се стичат назад като бебета.Щом са ви дали сироп пийте го...сигурно е за кашлицата...Тя тогава не почна да кашля.Дано се оправи бързо бързо Hug

Вече няколко пъти й давам парченца диня да смучка,а днес мисля и 1 лъжичка праскова на пюре от градината да й дам.На два пъти ме стряска тия дни с едно кашесто ако та изтръпвам да не е разстройство...пу пу не беше досега...Но затова мисля поне още седмица да не почвам попарката,а да затвърдя глутена с тези каши на Хипп Лека нощ.

Сега спи и то в кошарката ...не е истина...е като мрънне пак на ръце я приспивам но поне се задържа по половин час легнала;)

Момичета,имахме ли някой от Враца сред нас?Simple SmileСега отивам набързо на пазар там:)

Хубав ден на всички!

# 62
Monkas, както KalinaZ ти казва -  Осцилококцинум, витамин Ц, физиологичен р-р, а на нас за подобно състояние, когато малкия бе6е на 5 месеца, ни изписаха и капки за нос Виброцил, а за кашлицата сироп Еуреспал. Но ако не ти ги е казал лекар не експериментирай. Дано бързо се оправя бебчо.  Hug

# 63
Един въпрос: имам домашно червено цвекло  newsm78 и се чудя мога ли да го давам в зеленчуково пюре на тази възраст? Ако някой има инфо на каква възраст какви зеленчуци може да яде бебока, моля да го даде  Rolling Eyes

Намерих инфо за червеното цвекло - дава се след 1 год на сок или варено. Жалко, ще си го хапнем ние.

Последна редакция: сб, 06 авг 2011, 16:16 от pipi_mb

# 64
  • Ямбол
pipi_mbаз не спазвам абсолютно никакви схеми на захранване.
Давам цвекло сварено,заедно със другите зеленчуци намачквам и си го хапва,както и патладжан давам.
Също и боб без люспи и грах съм давала.
А първото захранване стана с бисквита със съдържание на глутен.

# 65
никид, благодаря  Hug Ще пробвам в зеленчуково пюре в комбинация с картофчета и моркови  Peace

Код за 5$ отстъпка при първа поръчка в www.iherb.com AKO440[/color]

# 66
Момичета, аз тия дни бълвам въпроси, но ми е интересно какво мислите за детските кухни, било то частни или държавни. Вие ще записвате ли децата и ако да, от кога?

# 67
за кухня трябва да си го захранила с местните поне.... ни сме на частна Simple Smile 1 път в седмицата само дето има и риба..аз нея не я давам! и десертите не давам защото са с прясно мляко (така ми каза една комшийка колко е вярно незнам ) и ги обича много местните супички също така и зеленчуковите пюрета от кухнята.... като му купувах заленчуково пюре не го ядеше  Simple Smile

за сученето на прътчетата споко!! има такива лепенки за пръстите за отказване да не ги сучат моята приятелка така оттучи нейното дете  Naughty

# 68
  • София
Monkas, твоя  бебо май бая е настинал....Що не пробвате друг лекар? Само някакъв си сироп е нищо според мен. Ти беше споменала, че и разтройство има. Ако така продължава няколко дни, мисля че шега не бива...Пробвай с Осцилококцинум, ама ако се проточи търси друг лекар.

За пюретата - по принцип не съм чуждопоклоничка, но си признавам без бой, че българските пюрета са ми свръх съмнителни. Сигурна съм, че всички други вносни са минали доста по-сериозен контрол. Да не се лъжем - всички знаем как стават доста неща у нас.
А това, че бебовците ги харесват, не означава че всичко в състава им е ок. Лично мнение!
Винаги купувам от най-скъпите. За мен ако беше, хич не ми пука. Но за детето - само най-доброто!

Аз много пъти съм повтаряла, че със захранването много внимавам и така ще продължавам. Достатъчно съм изпатила, за да си позволявам да му давам обща храна.
Не мисля, че храносмилателната система на едно бебе на 8 месеца е готова за всякакви храни.
Сега може да е голяма хвалба, че бебето ми яде това, което и аз, но някой ден ще си даде отражение.
Има кога да яде свинско със зеле или пръжки с лук.

# 69
  • при моите любими
Monkas и момичетата са ти написали, най-ефикасно за мен е витамин Ц, малко в нослето , няколко пъти на ден. Ако е много запушено, аз слагам Виброцил, но преди да го използваш се консултирай с вашия педиатър. За разстройство давай мляко или каша против разхлабване. Има такива лечебни , специално за тези случаи. Аз и до сега давам на каката, ако има проблем и след второто хранене, нещата се нормализират. Но по принцип, ако разстройството е обилно около 10 изхождания и нагоре , задължително на лекар, че много бързо се обезводняват бебековците и трябва стриктно наблюдение.  Скоро ще се оправите  Peace

За бибата, при каката имахме и ние пристрастеност. Едната и беше в устата, а другата в ръката. Мислях, че никога няма да откаже, но един ден, тя ги беше прибрала някъде и като дойде времето за сън не можах да ги намеря. Тя не си спомняше къде са, а аз потърсих малко, но малкия плачеше и просто и казах, че бибата се е загубила, което не беше лъжа. Казах и че на другия ден ще ги търсим, но пак не ги намерихме. Така няколко дни и тя просто спря да ги търси. Това се случи преди 4 месеца. Намерихме ги след 2 седмци, на дъното на коша с играчки. Изхвърлих ги и от тогава сме без тях.  Peace
Тъй като много ми коства махането на бибата до вчера не бях давала на Йо, но днес му купих. Просто по цяла нощ ме търси и ползава за биберон, около 10 тина пъти. Не яде, а само проплаква и докато не му дам гърда да засуче, не заспива. Просто не издържах и му взех. Тази нощ ще ни е първата с биба , да видим, колко пъти ще се сабуди.
Хайде лека от нас.

# 70
За бибата и ние не можем без нея и все още не иска по- голямата която е от +6м. И при мен има една майка, която само ми мрънка за бибата и като ни види и я дърпа на малката. Нейния я бил отказал на 4 месеца, време й било и на моята да я маха.... какво ви обяснявам- те навсякъде ги има такива все знаят и все децата са им както каза ANGYA :
Нейното сигурно е подало  документи за изследовател към наса на  тази възраст  Joy Joy Joy Joy hahaha hahaha hahaha hahaha
  Joy

Моля за мнения за многократни пелени! Някой ползва ли? Какви? Доволни ли сте?  Simple Smile

Калина вече месец и половина ходи на гърне и започна да се стиска. Преди сутрин памперса беше адски набъбнал, сега го свалям без капка да има на него и щом я сложа на гърнето се изпишква доста обилно. През деня е същата работа. Ходи си с гащи, а ако излизаме слагам памперс и след 3 часа го хвърлям сух. Поради тази причина си мисля дали не е време за многократни пелени- за какво само да хвърлям найлони, а пък още се изпуска от време на време и не може да го махна съвсем.  newsm78

# 71
  • София
здравейте Simple Smile

аз съм си избрала пюретата на ХИП, Бейбилов, Семпер, Сънвал и Органик. Относно българските за момента им нямам доверие.

Аз лично смятам да запиша Гоги на детска кухня, но след като направи една годинка. Ще пробвам и държавната и някои от частните - всичко зависи от това как ще ги приеме Гоги.

Rosito_p, поздравления за ходенето на гърне - на нас тепърва ни предстои това изпитание.Simple Smile
Относно многократните пелени - едната ми приятелка от раждането на дъщеря и ползва само такива и ми препоръча FuzziBunz.

# 72
Здравейте!

Абе и аз бях избрала всичко друго , само не бг пюрета...но ето ,че детето тях ги яде (иначе е някакъв кошмар) И все пак ще гледам да му давам ХИП-а (че имам доста закупени) , а след това смятам да пробвам на детската кухня (със сигурност ще е по-добре от Ганчев) Аз като му готвя не му харесва (аз не ,че кой знае какво готвя - варя зеленчуци и после ги пасирам...)

За бибата - ние я употребяваме само преди сън , всъщност и по време на сън я търси...

За бисквитките Плазмон - и на мен не ми се разтварят (тези с глутена) МОже би ако престоят повечко и ако млякото е по-топло...Без глутена по-лесно май се разтваряха  newsm78
  А някой купувал ли е бисквитките на ХИП?

enigmata благодаря за цитата ! Много хубаво е обяснено  Peace

Добра , браво на каката че е постъпила като голяяямо дете  Wink

Monkas, на нас ни бяха изписали Стеримар http://apteka.framar.bg/30021256/%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8% … %BB-#.Tj23PGFGaW4 за нолето (само това ни спаси , но малкия имаше и хрема) , вит С от малките ампули по 1 на ден . За хремата ни бяха изпизсали и алиум цепа. ПО принцип може и имунокинд
Разбира се консултирай се с лекар , въпреки че стеримар-а е безобиден 100% , вит С също

# 73
може ли някой да ми каже моля ви ако бебто е настинало, запушен нос, хъркане, кихане и от време на време кашляне как сте се справили с този проблем. Tired бяхме на лекар и ни сиписаха сироп но исках и мнението на мамите които са се сблъсквали с този проблем. Мерси
Доста трудно е по нета да ти кажем правилно лечение, все пак лекарското мнение е по-важно. Но поеже сме в същото положение ще споделя какво ни изписаха. Витамин Ц, калциев глюконат 3 х 4мл,  ксизал 3 х 2мл, което е противоалергично и един имуномодулатор Есберитокс N. него досега не го бях 4увала, но лекарят който го изписа е добър и му се доверявам. прави се от някакви билки, които давани заедно подсилват ефект си. Дали е правилното лечение тепърва ще разбера. Въпреки че малчо кашля, доки не препоръча сироп. калциевия глюконат бил достатъчен ...
За разтройството, ако решиш пак да го водиш на преглед занеси 2 пълни памперса. доки ще прецени.
дано оздравеете бързо  Hug Hug Hug

За бебетата и НАСА  Joy Тепърва в детската градина, че и в яслата някой майки ще ви се чудят как не сте записали детето си на английски, немски, испански, плуване, рисуване, тайкуондо.... 3 вида танци и курсове по говарство. Не се връзвайте на хорски приказки. всеки сам решава колко да вгорчи живота на детето си.

# 74
  • Пловдив
Влизам само да кажа , че лимеца е най-древната пшеница, която не може да бъде генномодифицирана  Peace Връщам се да чета ...

Общи условия

Активация на акаунт