Отговори
# 75
  • Пазарджик
Здравейте!

Абе и аз бях избрала всичко друго , само не бг пюрета...но ето ,че детето тях ги яде (иначе е някакъв кошмар) И все пак ще гледам да му давам ХИП-а (че имам доста закупени) , а след това смятам да пробвам на детската кухня (със сигурност ще е по-добре от Ганчев) Аз като му готвя не му харесва (аз не ,че кой знае какво готвя - варя зеленчуци и после ги пасирам...)

За бибата - ние я употребяваме само преди сън , всъщност и по време на сън я търси...

За бисквитките Плазмон - и на мен не ми се разтварят (тези с глутена) МОже би ако престоят повечко и ако млякото е по-топло...Без глутена по-лесно май се разтваряха  newsm78
  А някой купувал ли е бисквитките на ХИП?

enigmata благодаря за цитата ! Много хубаво е обяснено  Peace

Добра , браво на каката че е постъпила като голяяямо дете  Wink

Monkas, на нас ни бяха изписали Стеримар http://apteka.framar.bg/30021256/%D1%81%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8% … %BB-#.Tj23PGFGaW4 за нолето (само това ни спаси , но малкия имаше и хрема) , вит С от малките ампули по 1 на ден . За хремата ни бяха изпизсали и алиум цепа. ПО принцип може и имунокинд
Разбира се консултирай се с лекар , въпреки че стеримар-а е безобиден 100% , вит С също

За бисквитите на Плазмон-взимах от всичките и най-добре се разтварят 6 зърнените. Досега не е запушвало,макар че има значение и бибата. Нашата е Нук- М размер не запушва.

# 76
По въпроса с пюретата: всяка майка решава кое е най-добро за детето й. Винаги ще има ЗА и ПРОТИВ относно някоя от марките. Какво значение има цената, щом продуктът е сертифициран по ISO за безопастност на храните? Сертификат означава не просто хартийка, а гаранция за качество. Например ХИПП никъде не са отбелязали да са сертифицирани, за разлика от Гербер, например.

Пюретата си ги правя вкъщи, а ако нямам купувам на Ганчев. Пробвах различни марки, но това се приема най-добре от моето дете. А прехваления пащърнак с картоф на Хипп изобщо не му хареса.

Така че е въпрос на вкус, от страна на детето и на избор, от страна на майката.

# 77
Влизам само да кажа , че лимеца е най-древната пшеница, която не може да бъде генномодифицирана  Peace Връщам се да чета ...
Благодаря  Hug въведох го, но не се прие радушно. Хапва само, ако комбинирам 50:50 с някоя от по-любимите каши като просо например.
Бисквитите Плазмон ми се разтварят добре само с разтръскване на шишето - взела съм царевичните. Но каква мазнотия оставят по шишето, голямо търкане докато го измия.
Гошко кашля все повече ... не знам как ще издържа да не го заведа на пореден преглед. На своя глава включих антибиотични капки за нос. Дано удържим фронта без усложнения  Praynig

# 78
Здравейте!
Включвам се и аз..  Grinning За бибата-държи си я преди заспиване само,а след като заспи я махам,незнам защо,но мисля,че така спи по спокойно.
За пюретата-тя най си обича тези на ХИП,но яде и всички останал без проблем-казала съм ви, че с яденето проблеми нямам,каквото дам това яде. Simple Smile Даже и сяда с мен на масата и почва да си иска  Laughing преди ден-два дадох да пийне и айрян   Whistling ,много и хареса  Laughing искаше и още ама....по на там ще пие колко иска.
За кухнята-аз бих пробвала,почти с всичко е захранена,само риба,спагети тези за по високи месеци не съм давала.До сега всичко е приемала много добре може и това да и хареше. Simple Smile
А за бисквитките аз ги накисвам в горещо мляко много ситно начупени и след това ги пасирам-Е това вече не и харесва изобщо и почти не давам,вечер е предимно на чисто мляко.
Иначе вече седи самичка без да я подпираме и не пада,опитва се да лази но само вдига дупето и си движи крачетата  Crazy Караме се на папагала като крещи,и показва каде е.Първата думичка беше ДАЙ  hahaha после АЙДЕ,а вече от няколко дни казва и АМ,иначе си говори нещо ама не разбираме  Joy

# 79
Влизам да ви споделя, че утре ни предстои сондиране на слъзен канал и много ми е притеснено!!! Стискайте палци всичко да мине по вода и да няма усложнения. Оплаквам се тук, защото знам, че вие ще ме разберете    Cry

# 80
  • Пловдив
Влизам да ви споделя, че утре ни предстои сондиране на слъзен канал и много ми е притеснено!!! Стискайте палци всичко да мине по вода и да няма усложнения. Оплаквам се тук, защото знам, че вие ще ме разберете    Cry
thumbsup
Сигурна съм, че всичко ще мине успешно и после ще бъдеш щастлива и спокойна! Praynig

Бибата - преди да заспи и докато заспи. До скоро спеше непробудно цяла нощ, сега се буди с плач и като бутна бибата заспива веднага.Надявам се да е от зъбите и да премине.
Пюрета - предимно Hipp и Babylove, от няколко дни обаче отказва обедното зеленчуково пюре, плаче и плюе, стиска си устата  Thinking Преди така хубаво си ядеше. Пробвах няколко вида и смених марката - същото. Някой има ли идея?! Случва ли се често? Какво да правя? ooooh!

п.п. Спок препоръчва залъгалката да се махне, когато детето заспи  Peace

# 81
  • София

m*@*m*@ , всичко ще бъде наред, не се тевожи!!!! Ще чакаме новини после да кажеш как е минало. От нас с Филип - успех и кураж!!!!

# 82
  • София

m*@*m*@, успех утре и не се притеснявай всичко ще бъде наред Simple Smile.

Момичета имам проблем с приспиването на Гоги вечер от една седмица насам. Не желае да заспива и започваме една борба- аз го слагам да ляга , той става и започва да мрънка и така около час и накрая омаломощен заспива до мен на спалнята и аз го пренасям в леглото му. Отново опитах да му набутам залъгалка, но той така се  разяри , че съжалих десетократно че съм пробвала въобще. Голяма драма е това заспиване, кажете имали ли сте подобен проблем?

# 83
Момичета имам проблем с приспиването на Гоги вечер от една седмица насам. Не желае да заспива и започваме една борба- аз го слагам да ляга , той става и започва да мрънка и така около час и накрая омаломощен заспива до мен на спалнята и аз го пренасям в леглото му. Отново опитах да му набутам залъгалка, но той така се  разяри , че съжалих десетократно че съм пробвала въобще. Голяма драма е това заспиване, кажете имали ли сте подобен проблем?

Ние имахме такъв проблем,може би преди месец,бях пощуряла,заспиваше в 23:30ч  с големи мъки ако я излъжех да заспи се будеше в 2:00ч, с пищене,ставане и т.н до 3:30ч и ставаше в 7:00ч в продължение на 2-3 седмици Shocked.Докъто не реших да я уморявам повече и да я слагам да спи по късно.Сега спи на обяд час-час и половина после от 16:00ч до 17:00ч и чак в 22:00 или 22:30ч. през това време много разходки,игри,смях за да се измори и след банята заспива още докъто яде.Спи чак до сутринта първото ставане вече е в 8:00ч най-късно,пу пу дано да продължи така.Успех,дано бързо да премине и при вас.

# 84
tsvety_georgieva И аз май към тези се насочих. Имат универсален размер, а и не шумолели.
Относно заспиването- и ние сме така. Доста е уморително. Лягам на леглото, кърмя я, тя се изправя, катери се върху мен, прескача ме, търкаля се... ужас! Утре ще пробвам да я изморя повече, въпреки че не зная на тая жега как ще издържа.

m*@*m*@ Да знаеш, че всички тук ще стискаме палци за утре и ще ви мислим, сигурна съм че ще мине леко!

За кухнята още съм в чуденка, но има време. В квартала има някакъв проблем с нашата кухня, защото трябва да чакаш страшно много време за да те приемат. Аз съм подала документи още на 4 януари, когато Калина беше на 40 дена и още не сме приети. Казаха че още приемали от 2010- та година записали се.  #Crazy Има нещо гнило. Но нашата кухня със сигурност е за деца навършили 10 месеца, не знаех че има и за по- малки.

добра Защо не отидете на лекар с Гоги? Аз на твое място ако трябва и на два часа бих ходила, голяма съм паника.

# 85
Момичета, страшно много ви благодаря за подкрепата. Утре като ни пуснат живот и здраве ще пиша! Hug

# 86
И на нас захранването ни с глутен започна с бисквита на Плазмон , признавам недогледах - поръчах на мъжа ми без глутен, казал на продавачката , прибра се с бисквитите , нетърпеливо му дадохме да посмуче една,Жорко взе ,че си я изяде (изсмука) и после като видях опаковката - ДИВА ПАНИКА!Звъннах на педиатърката,тя само дето не ми се скара - нямало проблем,голям бил вече дрън дрън и майка ми ми каза да не се сдухвам,така че се примирих и сега давам по 2 бисквитки на ден.

Момичета,моля ви кажете има ли друго дете ,което в този период се буди с плачкане по няколко пъти през нощта?От 1 седмица сме влезли в серия и се буди по 3 пъти на вечер,нямаме набъбнали венци , не е коремче , сит е , нямам обяснение!Дано е период , защото започнах да имам дежа вю с нощтите ни като новородено и не се чувствам на себе си от недоспиване..нямам обяснение на какво се дължи,има ли други мами при които го има това явление?

И да споделя - имаме първо падане от леглото  Embarassed Sad Преди 2 нощти се събудих от "ТУП" и направо станахме на пожар, добре , че беше паднал по дупе , много се стресна и 30 мин плачка, огледах го обстойно,слава богу нищо му няма , но взехме мерки и сега е заобграден много стойностно , нямам търпение да си отидем в София и да го слагам в кошарката му.Имаме кошара за игра тук,но не иска да спи в нея и сега или спи между нас или заобграден с импровизирани прегради.Не ми се иска да свиква да спи при нас обаче,защото знам ,че децата мноооого лесно свикват с това и после няма отучване.

За бибата,ползваме си я от почти новородено (не се гордея , де).Но и аз не се притеснявам , ползваме я при заспиване и като е неспокоен някой път му я давам.Моят по - малък брат го отказахме на година и 7-8 месеца , като го заведохме в ЗОО и баба меца я взе, повече не си я поиска, ще видим какво ще правим с жорко.

Целувки и до скоро !

П.С. Калина  Hug Радвам се,че престоя на село ви се отразява добре, хубаво е че и ти си разнообразяваш , а и Алексче расте щаслива и усмихната на чистия въздух , така като гледам от снимките!  bouquet

# 87
  • Пловдив
...
Момичета,моля ви кажете има ли друго дете ,което в този период се буди с плачкане по няколко пъти през нощта?От 1 седмица сме влезли в серия и се буди по 3 пъти на вечер,нямаме набъбнали венци , не е коремче , сит е , нямам обяснение!Дано е период , защото започнах да имам дежа вю с нощтите ни като новородено и не се чувствам на себе си от недоспиване..нямам обяснение на какво се дължи,има ли други мами при които го има това явление?
...
Не се притеснявай, Анич! И Габи беше така - около две седмици всяка нощ се пробуждаше с мрънкане и плач по няколко пъти на нощ ( а преди това спеше непробудно по 10 часа). Една сутрин открихме два зъба и нещата се успокоиха. А иначе, ти препоръчвам през нощта да слагаш биба, намазана с Пансорал или подобно, Габриела веднага се успокояваше и заспиваше.
 Peace

# 88
m*@*m*@ и аз стискам палци ! Heart Eyes

# 89
Anich88, моята щерка е така вече 2 месеца. В по-критичните моменти, като снощи, е буди на 30мин. Докато спи постоянно се върти и се отвива. При нас бибата не помага...даже като й я предлагам се вбесява. Успокоява се само на гърда. Всъщност при нас остана само нощното кърмене.
Иначе, по колко адаптирано мляко давате на вашите бебета преди лягане? Моята цуцка изцоква по 200мл и плаче като свърши млякото.
Днес дадох малко авокадо към зеленчуковото пюре и много й се услади Simple Smile.
Хубава седмица от нас!

Общи условия

Активация на акаунт