Отговори
# 90
Момичета, ето ниииииииии!!!
Свърши се нашата манипулация, дано да е успешна. Не беше толкова страшно, но си беше шокиращо да си видя бебето събуждащо се от упойка. Дано на контролния преглед в сряда докторката да потвърди успеха и да оставим всичко това зад гърба си. Болницата разбира се беше под всякаква критика, но пък целия персонал се оказа супер, което направо не си е за вярване.....
Благодаря на всички за подкрепата, бъдете здрави!!!

# 91
m*@*m*@, радвам се, че всичко е минало успешно  Hug

# 92
m*@*m*@, всичко ще е както трябва и скоро няма да си спомняте дори   love001  Hug

# 93
Радвам се че е минало добре с отпушването на слъзното каналче!Всичко ще е наред Hug

Анич,добре сме тук,да:)Благодаря ти!А за глутена не се притеснявай,наистина вече са големички:)И аз се бях ошашкала като давах първите дни миналата седмица ама...мина:)А за спането и тя така приплаква по няколко пъти нощем...вече не помня какво е сън...обичайно с бибката се унася пак...по рядко я взимам да я люшкам.

Цвети,жалко че и при вас заспиването става трудно...знам колко е тегаво!Тя сега взе да заспива по лесно,а вечер докато пие млякото и се унесе.Така е рай направо.И аз гледам да я държа до по късно да се умори,до към 22.

Честито днес на бебоците,които стават на 8 месеца:)Мари,Цеци,да ви радват много куклите;)

# 94
имуномодулатор Есберитокс N. него досега не го бях 4увала, но лекарят който го изписа е добър и му се доверявам. прави се от някакви билки
Есберитокса е най вече  ехинацея плюс разни други билки, но са разтворени в етилов спирт и се учудвам че е изписан на бебе, защото и на вкус е твърде гадно newsm78 ехинацеята я има и в други сиропчета.. Баткото ми и досега му се гнуси на този.
За кухнята- с някои майчета се видяхме и споделих тогава че ние си вземаме кухня. Аз лично съм много доволна, менюто е разнообразно, готви се в деня на доставката, няма пръжки и свинско Mr. Green... не знам с какво точно мляко се прави, но виждам че детето си хапва с желание, нямам проблеми с неядене, плюене и т.н. Преди да започна да вземам имах същите драми като повечето от вас- едва изяждаше по половин пюренце и затова реших да опитам. Вече почти 2 мес сме на кухня и нещата са супер Simple Smile Да не взема много да я рекламирам, ако някой иска ще дам повече инфо за тази която ползвам на лични.
Въведох и кус куса на плазмон, много се хареса, за разлика от попарата, която пробвах 1-2 пъти и спрях.
Плодове давам намачкани или настъргани, но винаги пресни. Най много се харесва пъпеш и круша, също праскова.
Яйчен жълтък още не давам, но най вече защото няма от къде да се снабдя с наистина пресни яйца.
Иначе днес се мерихме и претеглихме- 8300/75 см Simple Smile

Последна редакция: пн, 08 авг 2011, 17:49 от second

# 95
m*@*m*@ поздравления за успешната процедура Simple Smile Hug

За спането - от както се е родил е спал цяла нощ 2 пъти...преди бяха колики , глад, сега вече не знам какво е... буди се през по-малко от час, давам биберон , вода (пие по 300мл на вечер) върти се , плаче , хленчи...
ДОста се чудех дали пък млякото му не е малко  newsm78 Вие по колко мл изцедена кърма давате по принцип ? (аз цедя и давам по 180мл + 2 бишкоти плазмон ) Да увелича млякото ли , или бисквитките...? (че от 2 нощи пак имаме нощно кърмене..ама пак не спи спокойно .)

# 96
Ето ме и мен...

В събота кръстихме Сияна. Всичко мина добре, с изключение че попът, който ни се падна беше включил на бързи обороти и през цялото време толкова бързо говореше, все едно грамофонна плоча, пусната на бързи обороти.... ooooh! Моята мишка не плака много, само когато трябваше да я обличам, но тя си реве редовно при тази процедура, така че може да се каже че и беше интересно...Даже искаше да издърпа на бързоговорещият поп книгата от ръцете Joy Joy, ама аз не и дадох..После се почерпихме в едно заведение. Сияна получи много подаръци, но най-впечатлена е от кученцето на Фишер Прайс. Голямо забавление е с него. Утре се надявам да успея да намеря време да кача някоя снимкя във Фейса.

Чета, че коментирате спането. Ние заспиваме по принцип в къщи с много и силен рев. ooooh! Rolling Eyes Даже баткото, които излиза да играе пред блока, казва че  винаги познава кога Сиси ще спи, защото се чува на детската площадка като реве(ние сме на 7 етаж). Какво е това чудо, докога ще реве така, вече нерви не ми останаха. Като стане време за спане и направо стомахът ми се свива и обръща, като зная какво предстои...Спи и се, но когато я сложа да легне и започва драмата...Ако може, ще спи права. Mr. Green Гледам да излизаме на разходка, когато ще спи, че поне там заспива лесно, с някои изключения. Днес например рева 15 минути  в количката преди да заспи, като се извиваше на дъга, чак щеше да падне от нея. Ужас ви казвам, незная вече на какво се дължи. Може и зъбите да са, защото те излизат един след друг.....

За храната - за сега готвя, но в първият възможен случай ще започна да вземам от кухнята. Но това в нашият град може да стане при навършени 10 месеца, а алтернатива като частна кухня за съжаление няма....

m*@*m*@, браво на вас, надявам се и новините в сряда да са добри. Смятам че е било по-стресиращо за теб, отколкото за бебето.

# 97
  • при моите любими
Като ви чета за неспането и при Йо е същото. По цял ден будува, преспивам го супер трудно. Преди заспиваше в количката, а сега и това не иска. През деня му се събират 2 часа сън и вечер към 8 часа мнооого му се спи и се почва една мъкааа. Мрънка и не иска. Хем му се спи, хем не може да заспи. Нито на ръце, нито на гърда. Купих биберон и него не иска. Страшно трудно стана преспиването, а накрая като го преборя с 300 усилия, почва да се буди. Поне по 5 пъти на нощ. Понякога и повече. Предполага, че са зъби. Има за сега един от преди месец и мисля, че е време за втория. Но аз така или иначе от 3 години не спя както едно време. Просто сега винаги съм нащрек. Ако не се събуди едното дете, се буди другото. Така че момичета, здрави нерви и когато имате възможност през деня, почивайте си пълноценно.  Hug
А за кухнята, аз мисля да изчакам. Просто много неща не са въведени и не бързам за никъде. С каката взимах от часната кухня на Ози, защото имат доставка до вкъщи и тя я харесваше. Но започнах, когато беше на година и няколко месеца.

# 98
  • Ямбол
Ние днес бяхме на консултация,на кг задържаме на 8100,а сме пораснали с 1 см,и вече е 68 см,цели 20 см в повече от раждането.Как растем само.
Аз на кухня не смятам да я записвам,едно че с кеф и приготвям неща и второ си е обвързване,че до 12 трябва да съм я взела,а ние спим до обяд,а и честно в качеството не съм убедена.
Вечер и ние се будим,мънка,давам и да пие чай и заспива държейки си шишето сама за ушичките,дори има случаи то да е до нея в кошарата,тя да се събуди,взима го пие и заспива отново.
Биба ненавижда,излизаме си с 2,но те са ни за ига,дъвче ги за дръжката и модела им е един такъв с дупка отзад и тя си мушка пръстчето и това ни е забавлението с него.
Ние утре отново заминаваме на море в Ахтопол,ако има някои там или плануващи наоколо почивка да ми пишат да се видим.
Вижте,не знам дали знаете,но вероятно пазарите от ДМ
пюретата на Бейбилов,но има сега програмата babybonus в България
ето линк с подробности,не съм се възползвала още ,,но дано е полезна,пишете ако има нещо на файда Simple Smile

http://www.dm-drogeriemarkt.bg/home/sortiment/dm-babybonus.html

Всеки месец сменят продуктите, които могат да се купуват с намаление с картата за babybonus
http://www.dm-drogeriemarkt.bg/home.html

# 99
Здравейте, мамета!

Най-после да вляза в нета, че от няколко дни не съм пипала компютър.

Ние вече си имаме едно малко християнче, кръщенето мина добре, милата плака малко, когато попа и намокри главицата и оченцата с вода, иначе беше добричка, пули се на попа, гледа го втренчено. Вечерта също беше добричка, откара до 22:00 часа и после с бабата се прибра да си спинка, че в количката не искаше да спи, прекалено интересно й беше  Hug Много се въодушеви като заиграха хоро, не мога да я удържа, скача в ръцете ми, пищи от кеф, ахаааа и тя да се хване  Joy

Вчера и пораснахме с още един месец  Hug честито на Дени, Вики и Алето, да са живи и здрави малките красавици и мнооооооооого да ни слушкат нас мамите  Hug

Трябва да пусна и малко снимчици във ФБ да ни видите ама да стигна и до тях.

Тия дни имахме и гости от Бургас, нашите кумци с двамата юнака единия на 4 г, а другия на 11 месеца, та беше мнооооооого весело у нас  Crazy Joy

Честита месечинка на малката сладуранка Александрина на Калинчето, да е жива и здрава и мнооооого кротичка и добричка и да слуша мама  Hug  bouquet

# 100
Честити християнчета Сияна на poli.t  и Ивона на ceci88  newsm51 newsm51 Да са ви живи и здрави малките принцеси и много да радват всички в къщи!

m*@*m*@  дано и утре всичко е наред на прегледа и да забравите този момент. Hug

Честити месечинки и на порасналите  bouquet

Ние бибката за съжаление си я цоцкаме доста, не само когато спи, просто като я пусна да пълзи в повечето случаи и я давам, защото всичко до което се докопа е в устата, като не говоря само за играчки, говоря за столове, крака на маси и други подобни, които естествено не могат да са толкова чисти. Просто тоя венец явно много я сърби, особено много обича да си дъвче пластамасата по количката, направо изпадам в тих ужас като видя да ближе тая количка. Няма толкова лиги но постоянно иска да ги чеше. Имаме два отдолу, но от няколко дена езика и е все отдолу точно до тях, даже някой път все едно го дъвче ooooh! Гледах да няма не дай си боже афта или нещо, но нищо, явно просто някой зъб е тръгнал ще видим какво ще излезе.....

Ние в къщи долу-горе мога да кажа че си запиваме като я изчаквам да се поумори и като почне да си търка очите и да си дърпа ушите и да хленчи е готова, но винаги я гушкам като я слагам на една възглавница, за да не се поти в мен и като заспи я местя в кошарата. В количката е малко по трудно, да не кажа някой път направо невъзможно, просто защото и е любопитно, аз я слагам да легне, а тя като пружина се надига и гледа, ако се пробвам няколко пъти почва да се сърди да се извива, да се дере и така. Накрая аз се отказвам и се прибирам в къщи да си спим Crazy

# 101
Честити християнчета на Поли и Цеци:)Да са ви здравички!

Като гледам ние няма да се организираме това лято май ще е следващото,живот и здраве:)Аз не исках че нали все мрънкотеше и капризна...сега милата се е поуспокоила,една такава веселичка и нахилена е,пу пу...но нямам време да го организирам.

Поли,като чета за Сиянка как заспива и ме втриса направо...Гледам доста майчета вече имат този проблем.Аз като бях свикнала на жестоки ревове при заспиване сега чак не смря да се зарадвам,че само като я гушна и дам бибата и е готова. Сигурно няма да е задълго де ама поне сега е така.Но сама в леглото е изключено,аз вече и не опитвам...не че някога съм я оставила да се нареве и да видя колко й е силата:)В количката и тя не ще всеки път..вчера пак следобеда се дондурихме на улицата:)Ама тук поне е лесно-влизам си в двора направо,няма стълби,няма катерене:)Не знам нашите зъби кога ще почнат но все повече подозирам че нищо не съм видяла и това е затишие пред буря.Като слушам кротки бебета какво им се случва...представям си нашата...

Цеци,Наде,благодаря за поздравите!:)Даа,стана си на 8 месеца мишлето ми.9 месеца в корема и 8 месеца в ръцете ми,така казва половинката:)Лошото е че направих някакви ужасни болки в коленето от носенето по цял ден,та сега пия Волтарен и дано мине скоро Praynig

Лек ден и се пазете от жегата!

# 102
Да и ние много обичаме да хапем и ближем количка,маси и т.н.  Grinning Аз да се похваля имаме си 3-то зъбче,горно и сега най-интересното е да скърца със зъбки,а аз направо се побърквам и се карам, давам бибата,с нея не може  Laughing  Има ли някое от вашите бебчовци с такова ужасно забавление?Знам по принцип,че се дължи на някакво заболяване Rolling Eyes,но за сега ме успокоява факта,че за нея това е нещо ново и забавно...дано отмине бързо.
KalinaZ - Честита месечинка на вас,както и на всички други сладурковци  Hug Много здрави да са и много да слушкат  Hug
Поли, Цеци-На вас честити християнчета и от мен  Hug
Момичета аз нещо много съм закъсняла, нека някой да ми пише на лични за страничката във Фейсбок,много ще съм ви благодарна.
 Хайде ставам,че се размрънка мъника...

# 103
здравейте мами  Hug не съм писала от много отдавна,дано не сте ме забравили:blush:
малко за нас...с пюретата сме много зле хич не харесва солените едвам изяжда 80гр  Tired иска каши и сладки пюрета ,яде ги с голям кеф.
Откарахме 1м на морето и до последно му се отрази много добре освен ,че започна и през ноща да яде на 3 ч. и тъкмо бях толкова щастлива ,че всичко мина ок и предпоследния ден лепна някакъв вирус повръщане разтройство и Т /3 в 1/и се прибрахме  Tired поне Т отмина,но разтройството го мъчи,неиска грам да яде и пие  Cry много е отпаднал педи каза никакви пюрета сега само домашни картофи с моркови ,но не иска и да близне и сега го мъча само на лечебната хумана и едвам изяжда 100гр и малко оризова вода с 300зора ,трябва и смекта да пие 3дена по 250мл ,но глътне ли глътка и повърне всичко ..язък ,че е успял да изяде млякото и я спрях няма да я давам, и на  антибиотик сме и интерол !Много ми е притеснено до не се обезводни и да последват други неща

а между другото....тоя малкия нестига,че по цял цен съм с него ,а като види баща си и полудява от кеф ,да го гушне иска само в него,радва му се,ако му чуе гласа и си ококорва и го търси ,,,а мен ..не ме отразява ,уж казвали ,че момчетата повече към майките били привързани Simple Smile  ама да са ни живи и здрави

Последна редакция: вт, 09 авг 2011, 19:23 от iff2

# 104
iff2, колко дни ви държа температурата? Ади вече 3-ти ден е с Т, 38-39, сваля я за малко и пак я вдига. Иначе има разстройство, но не е много обилно. Караме на кърма, днес дадох малко пюре от шипка и ябълка, взех и едно сокче на Хип за разстройство ORS 200, давам и от него. Оризова каша ако пробутам малко пак е добре. Голяма мъка са тия вируси, аз се надявах да е зъбче, но май не е това.

Общи условия

Активация на акаунт