Януарче в пясъка копае, мама за мохито си мечтае

• 32 280
  • 747
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте мами от 2-3 дена имам запушен канал на едната гърда и вече се чуда какво да правя освен, че постояно слагам топли компреси и се цедя,моля ви дайте ми съвет ако  знаете нещо по този въпрос.Благодаря ви много предварително Hug

# 586
  • Русе
Ив   Hug  ( аз някак немога да свикна и съм станала една такава страхлива, особенно откакто родих децата )  Confused

Елица - нямала съм такъв проблем и немога да ти помогна  Hug дано успееш да се справиш  Heart Eyes Питай момичетата от ЛЛЛ.

Сту - бързо да са оправя Ая  Hug

Изпратили сме Иво и Йоан на село. Теди пълзи около мен, а аз след малко ще седна на  Wine Glass cook - още със сядането във форума знаех, че ще си изгоря филийките, но какво да правя като сте ми мили.
Лека вечер и наздраве!

# 587
  • София/Варна
Елица, не че съм от ЛЛЛ, ама все пак съм консултант по кърмене, та ще се опитам да ти помогна Simple Smile.
Освен затоплянето е хубаво да се прави лек кръгов масаж на гърдата преди цедене или сукане. Друго, което можеш да опиташ е да пиеш лецитин 3х1200мг докато се размине запушването, след това профилактично 10-тина дни 1х1200мг.
Причина за запушването може да бъде като механичен натиск, така и преумора или небалансиран режим на хранене на кърмачката или бебето. Не е хубаво новороденото да прави паузи по-големи от 3 часа, а майката е добре да се храни здравословно и рационално, като се стреми да избягва продукти с много консерванити, оцветители и хидрогенирани мазнини. Хубаво е да се приемат около 2л течности - вода, фрешове, айрян.
Как се получи това запушване при теб?

# 588
KayRenn,благодаря ти за съвета, не знам и аз как точно се получи уж толкова внимавам,но ето, че стана.А за лецитина със сигурност ли може да се пие по време на кърмене?

# 589
Ив, макар и със закъснение  Hug Hug Hug Такива загуби оставят такава дупка в сърцето, която никога няма да се запълни. По някое време просто заживяваш с нея.................не си се оправил, просто знаеш, че е там. И докато я има дупката знаеш, че човека още е с тебе.

# 590
  • София, Лагера
Ей, дано не ме изядете, ама ми напира въпросът: Колко болка може да пожелае човек да изпита? В кой момент човек попретръпва или се научава да гледа по-различно на смъртта и на несгодите въобще?
Знам, че звуча грубо. Като го пиша, мисля за баща си (Бог да го прости) и за това как възприех неговия край... отърва се, човекът!  Hug
Мъчно ми наистина е за живите хора, които остават тук и зависят някак от тези, които вече са си отишли... и за оставените сираци, вдовици, да не дава Господ майки...

# 591
  • София
Здравейте, любими мои!  Hug

Днес посетих семинара на Робин Шарма и мога да пратя около 60-минутен запис по въпросите на лидерството както в личен, така и в професионален план на всяка от вас, която има време и желание да го чуе. Wink Без превод е обаче, но на брилянтен английски.

ПП. Днес с Шош обсъждахме зараждането на всичко и голям зор видях когато стигнахме до въпроса "А как е създадена първата клетка?", "Ако човекът е произлязъл от маймуна, то първата маймуна от какво е произлязла?", ".... и динозаврите са създали Бог..."  Crazy Crazy Crazy Време е да систематизирам теориите по въпросите, касаещи създаването на света, че взе да става сериозно.... (що ми требвА да отпочвам енциклопедичните четива?!...  Tired) Приемам помощ от приятел/и в тая връзка, но ако може да не се позовава на библейските схващания.  Peace

# 592
  • София
....... В кой момент човек попретръпва или се научава да гледа по-различно на смъртта и на несгодите въобще?
...

Откакто съм майка придобих страхове, над които съм се присмивала преди. Никога повече не бих философизирала потенциални опасности, които пряко влияят на детето ми и живота му. Вече нямам токова самочувствие...

# 593
  • София
Гуш, Ив.
Аз не смея даже да мисля над хипотетични такива въпроси.
Така ме е грабнало кофти ежедневието, че не ми се говори.
Все още не съм стъпвала на погребение, надявам се да го избегна още дълго.  Confused

# 594
Клеми...................да не ти се налага никога
Ноеми, аз  мисля за приятелката ми, която трябваше да живее и имаше още много да взима и да дава на тоя свят. За това се изказвам така..............така го чувствам все още, а другия месец ще стане половин година от това. На никой и никога не бих пожелала да е в такава ситуация. А относно децата не си позволявам да мисля дори и за падане или настинка. И няма такъв момент............живота е способен да ти шибне такъв шамар и по всяко време, че няма никакъв смисъл да гледаме различно.

# 595
  • София, Лагера
....... В кой момент човек попретръпва или се научава да гледа по-различно на смъртта и на несгодите въобще?
...

Откакто съм майка придобих страхове, над които съм се присмивала преди. Никога повече не бих философизирала потенциални опасности, които пряко влияят на детето ми и живота му. Вече нямам токова самочувствие...
за майчинското вече споменах, няма да се повтарям.

Лилита, човек си заминава и отива другаде (според мен, а и не само). А и за по-добро. Може би това е моя начин да преживявам подобни събития...
тате със сигурност е по-щастлив сега, отколкото тук, възрастен, болен... а ако приемем, че просто изчезва, то просто е изчезнал и не чувства нищо (следователно няма за какво да го жалим... ама аз на това не вярвам)

# 596
  • Русе
...

Peace

# 597
  • София
.....за майчинското вече споменах, няма да се повтарям.

Не знам дали тази форма на комуникация е достатъчно изчерпателна, но аз лично нямам предвид само онзи страх да не загубиш рожба (да пази Господ!), а всичко онова, което може да ми се случи и на мен самата, което да ми попречи да отгледам отрокът. Wink Просто вече не съм толкова смела и неуязвима...

# 598
  • София
Лил, избягвала съм го. Не че не се е очаквало да бъда на това място. И баба, и дядо, и свекървата...Не искам да ходя на гробища, не искам да виждам мъртви. Ако мога и докато мога ще стоя на далеч. То е ясно, че все един ден ще ми се наложи да отида. Противното би означавало да си ида първа от останалата рода, пък не ми се нрави баш.  Wink Деца имам  за гледане.
Като има такива "поводи"  - преживявам ги. Ако ми се плаче - плача. Обикновено е ден-два след събитието. В момента се вцепенявам, но после ме удря камшично. И плача до посиняване. Емоции гледам да не сритвам под килима.
Живот. Какво да го правиш. Само да даде Господ децата да ни надживеят. Амин!

# 599
  • София
....
Лилита, човек си заминава и отива другаде (според мен, а и не само). А и за по-добро. Може би това е моя начин да преживявам подобни събития...
тате със сигурност е по-щастлив сега, отколкото тук, възрастен, болен... а ако приемем, че просто изчезва, то просто е изчезнал и не чувства нищо (следователно няма за какво да го жалим... ама аз на това не вярвам)

Аз подкрепям казаното, но не ми сработва като утеха вече.

А и не мисля, че става дума за "жалене" - по-скоро липсата носи тъга. Както Р. Шарма спомена днес, цитирайки баща си: "Роди се с плач, докато всички се радваха, но изживей живота си така, че когато умираш да се радваш, а всички да плачат за теб" Wink

Общи условия

Активация на акаунт