Липсва ли ви БГ?

• 29 171
  • 173
  •   1
Отговори
# 90
а госта съм аз Деси омъжена съм . Мъжът ми е датчанин и се казва Стефан. Мисля, че тук е казано всичко което ние българите живеещи в България изпитваме дори и да не си го признаваме често.
Разбира се че ми липсва родината .
Мнението е мое не ви ангажирам с него само споделям

# 91
както и това казва всичко
''Писмо до татко''

Здравей татко!
Откраднах си мъничко време,
за да ти пиша,че съм добре.
Задъхана следвам мечтите големи
и нищо не може по път да ме спре.
Не съм ви забравила.Мисля ви много!
И знам,че ви липсвам-това ми тежи,
но трябва да стискаме зъби,за Бога!
човек в слабостта си най-често греши.......
Така ти ме учеше някога татко,
когато се плашех от черния мрак,
когато ядях до преяждане сладко
или се препъвах във къщния праг!
Тогава ми казваше-''Горе главата!
Стъпчи изкушение,болка и страх!''
Ти стискаше ласкаво -силно ръката ми
и аз се преборвах набързо с тях.
Пораснах щастлива при тебе и мама.
Разбрах що е вярност,любов и уют.......
Готова съм вече!И никога няма,
да ме изплаши човешкия студ!
Така е при мен.............Пиши вие как сте?
Намери ли евтини,сухи дърва?
Мама-лекарствата редовно ли пие?
Пушиш ли още следобед лула?
Изпращам ви малко пари.Да си имате.
Не ми сърди и не питай защо.
Студено е вече навън.Иде зимата.........
Купи си обувки-на мама палто!
Целувам те силно и моля те татко,
не се притеснявай!Аз съм добре.
Ще си дойда по Коледа,макар и за кратко.
Обичам те!
Твое голямо дете

# 92
Моля ви се не ги пускайте тези стихотворения, защото много се разстройвам.

# 93
  • Plovdiv->Toronto
Искам да помоля жените които пишат от България да ограничат пропагандата. Това е форум за жени които живеят в чужбина. Ако не ви е ясно какво значи това, обяснявам ви - това са жени, най-често тръгнали след мъжете си или омъжени за чужденци - дотук надявам се не виждате престъпление. Това са хора които живеят изолирано, без роднини, майки, баби и който и да било на когото да могат да разчитат като всички вас, и които търсят съвет и подкрепа във форуми като този. Не мисля че това е мястото да биват нападани за нещо което може и да не е техен избор и най-малкото е на идеологична основа, от хора, на които никога не им се е налагало да го правят някакъв избор, а и да се е налагало и за вътрешните им борби - да напишат мемоари. Аз не идвам да ви нападам защо сте останали, защо избрахте царя и вие ли докарахте държавата до това дередже. Имаме право да обменяме мнения защото искаме да знаем какво да очакваме, казано от някои с подобно виждане. Така че, моля, запазете си енергията за нещо по-полезно, защото ние имаме право да кажем как виждаме българската деиствителност. Няма нужда да се оправдавате, отбранявате и убеждавате, от деиствителността в България нас най много ни боли, защото сме чакали и мечтали да се върнем закратко, а фактите ни удрят шамари отляво и отдясно.  Ако вие не ги забелязвате или на вас не ви се случват такива неща, добре, много хубаво, тогава  BACK OFFFFF !!!
 Imp На живота се ядосайте и го променете, не на нас. Ето ни, ние сме 84, е, може и малко повече. Вие колко сте ?

# 94
Ели, виж сега. Те се дразнят, повече на хората, които са в чужбина и им липсва България и ни призовават да се върнем, докато те през това време излизат.  Те не се дразнят от мамите, които живеят в чужбина по принцип. Може би точно,защото и те са изправени пред същите вътрешни борби.

Обаче тези стихотворения много точно отразяват чувствата на хората живеещи в чужбина. Много са силни. Кой е автора?

# 95
  • Букурещ
Цитат на: Ружа72
Трябва ди ви кажа че е много трудно човек да изпитва носталгия в страна в която много неща са сьщите като в Бьлгария, а и дори много думи са еднакви.
Тук климата е много близьк до нашия, всички растения, животни са сьщите като у нас. Освен това има много други най-различни сходства.
Толкова е хубаво че почти не познавам бьлгари които да искат да напуснат Франция(ако пребивават легално естествено и имат прилична работа)., по-скоро повечето които си заминат оттук тьгуват кьдето и да отидат по света си спомнят с носталгия Франция, не Бьлгария.
Живота е много спокоен, сьответно и хората са много уравновесени и спокойни. Никога за никьде не бьрзат и честно казано изнервят с тази си черта много чужденци включително и новодошлите бьлгари. После се свиква и се оказва че всьщност няма нищо по-приятно от това да си спокоен и да правиш нещата в по-забавено темпо.
Много е красиво навсякьде и в градовете и селата.  И мащабите тук са човешки.
Бих се радвала да имаме шанс с децата да поживеем по-дьлго тук(е  засега поне още една година сме тук и смятам да се радвам на всяка минута).

202uu   202uu   202uu   Hands Thumbsup   Hands Clap   Hands Clap   Hands Clap

# 96
Цитат на: Ружа72
Трябва ди ви кажа че е много трудно човек да изпитва носталгия в страна в която много неща са сьщите като в Бьлгария, а и дори много думи са еднакви.
Тук климата е много близьк до нашия, всички растения, животни са сьщите като у нас. Освен това има много други най-различни сходства.
Толкова е хубаво че почти не познавам бьлгари които да искат да напуснат Франция(ако пребивават легално естествено и имат прилична работа)., по-скоро повечето които си заминат оттук тьгуват кьдето и да отидат по света си спомнят с носталгия Франция, не Бьлгария.
Живота е много спокоен, сьответно и хората са много уравновесени и спокойни. Никога за никьде не бьрзат и честно казано изнервят с тази си черта много чужденци включително и новодошлите бьлгари. После се свиква и се оказва че всьщност няма нищо по-приятно от това да си спокоен и да правиш нещата в по-забавено темпо.
Много е красиво навсякьде и в градовете и селата.  И мащабите тук са човешки.
Бих се радвала да имаме шанс с децата да поживеем по-дьлго тук(е  засега поне още една година сме тук и смятам да се радвам на всяка минута).

202uu   202uu   202uu

Тук в Швейцария е същото.

# 97
Теодора,
извинявай аз също често си плача над тези стихотворения.
А иначе направила съм грешка в предишния си постинг не пропагандирам нищо.
Аз живея в Дълбин в момента мъжът ми е датчанин.
Много ми липсва България.
Не се мъча да настройвам никого.
Съжалявам.

# 98
Относно стих. , да може да са силни, ама ако съм си избрала сама пътя тоез не съм прокудена, то те не могат да ме трогнат.  А и в днешно време, всеки може да се върне в България или да вземе самолета и да иде да прегърне татка, майка тук искам да кажа че аз срещам моите родители по често от мои приятелки които си живеят в Бълг., но не близо до родителите си.
После носталгия към ДЕТСТВОТО всеки изпитва независимо къде сме..

# 99
eli_c, постингът ти е изпълнен с толкова тъпота и безочие, че не си струва някой да го чете, още по-малко да ти отговаря достойно!
Теодора, стихотворенията са несъмнено трогателни и силни. Ако погледнеш обаче от другата страна, че трябва да се живее за бъдещето, а не за миналото, ще ти стане по-добре. Помисли си само-за бъдещия ти живот, за бъдещите ти деца и тяхното светло бъдеще.....и т.н. Grinning   bouquet  Flowers Four Leaf Clover

# 100
  • Букурещ
Цитат на: Туфи
eli_c, постингът ти е изпълнен с толкова тъпота и безочие, че не си струва някой да го чете, още по-малко да ти отговаря достойно!

202uu   Hands Clap

# 101
  • ENGLAND
Не мога да разбера защо е тази злоба и завист от страна на някои мами от България. Всеки има право на щастие. С какво сме толкова по-различни от вас, та да не сме и ние щастливи. А това, нашето щастие е много по-изстрадано от което и да е било ваше. Вие никога няма да ни разберете, ако не сте в нашето положение. Така, че по-добре спрете да ни обиждате и да се намесвате там където не сте компетентни и не знаете каква е ситуацията.

# 102
Xora ne se karaite niama smisal ne e nyjno da se razdeliame na lageri seki jivee tam kadeto se 4yvstva shtashliv i kadeto my e dobre na nego i semeistvoto my na niakkoi im lipsva bg na drygi ne vapros na mnogo faktori. poznavam mami jiveshti tyk koito stradat za bg i takiva za koito bg e zarvorena stranisa i ednite sa v pravoto si i drygite taka 4e niama nito vreme za nostalgiata nito resepta za men tova e vapros na naglasa i doniakade na realizasia vav novia sviat abe koi znae. Za stix4etata abe xybavi sa mernax gi ama sram me ama da si kaja prili4at mi malko na lubovni izliania neshto ot sorta na tineidjerski izliania izvinete ako sam zasegnala niakoi mai sam se skarala sas vaobrajenieto naposledak.

# 103
  • сред цветята
Цитат на: eli_c
Искам да помоля жените които пишат от България да ограничат пропагандата. Това е форум за жени които живеят в чужбина.  

Само искам да кажа, че във форума могат да пишат и хора, които живеят в България. Няма никакво ограничение и никой няма право да zабранява на другите да пишат. Wink

# 104
  • сред цветята
Цитат на: mama-bena
А и в днешно време, всеки може да се върне в България или да вземе самолета и да иде да прегърне татка, майка тук искам да кажа че аз срещам моите родители по често от мои приятелки които си живеят в Бълг., но не близо до родителите си.

Така е, макар че има и хора, които нямат въzможност да се вращат често.
И все пак трябва да се прави раzлика между теzи, които са били иzгонени от родината си и теzи, които сами са иzбрали да живеят някъде другаде. А емигрантство има по цял свят, хора от "богатите" държави също емигрират в други страни.

Цитат на: mama-bena
После носталгия към ДЕТСТВОТО всеки изпитва независимо къде сме..

Дааа, няма нищо по-хубаво от него Simple Smile  Wink

Общи условия

Активация на акаунт