Черноморец 2011, част 2

• 42 853
  • 292
  •   1
Отговори
# 225
Времето е прекрасно.Ако не са птиците дето се събират по жиците и тук-таме сухите листа,по нищо не личи,че сезона свършва.
Това което ще напиша ще възмути някой,друг ще се изуми,трети ще ме подкрепи,четвърти ще си развали мнението за мен....но,това е положението.
Ще си кажа,пък да става каквото ще става.

1-форума или по скоро темата се чете-от малки и големи,от туристи и хазаи,от хора били в Черноморец и такива дето се чудят дали да дойдат.

2-местните хора са доста особени и очаквам всичко от тях.Миналата година пак писахме в темата.Имат една приказка-Дошъл от майната си и той ще ми каже.
Обичат да се наддумват с хората.Питаш-Стаята има ли климатик-и започват да ти обясняват,че ако има ще е по скъпо и други такива.
Но и туристите са трудни.Искат да наемат частни квартири,да ползват градина,кухня и барбекю,а да получават хотелско обслужване.
Казват-в хотелите децата ползват намаление,в хотелите стаите се освобождават в 12.00.
Супер,няма лошо.Но хотелите има по високи цени,настаняването е в 14.00,и не може като освободиш стаята да се върнеш да изплакнеш,защото искаш да си ползваш деня и да си тръгне в 17.00.
Понеже ставам рано и пием кафе със съседката,та станахме свидетели на това как в 6.20 семейство с бебе обикаляха да търсят квартира.Коментарите им бяха неприятни,а въпроса-Може ли да видим-направо ме ръзсъни.
И понеже не мога да си трая,изръсих-Какво да видите?Надали ще ви покажат покажат поза дето не я знаете.
Времето за освобождаване е като каране на кола-Трябва толерантност.
Една,,дама"от Сливен направи страхотен скандал на съседна улица-Как може в 8.10 стаята да не  е готова.Така нямало да се разберат и отменя резервацията.Но в 11.00 се върна и направи отново скандал,защо стаята е дадена на друг.
И това всичко става пред свидетели.

3-казват,че простотията ходи по хората.
А почиващи и местни са хора.И едните и другите са подложени на изкушение.
Преди години от вкъщи са изчезвали някой неща,но махваш с ръка,казваш-Здраве да е.
Имахме чадъри и други принадлежности,имахме сервиз за хранене и всякаква посуда.
Но хората си вземаха по нещо за спомен,някой дотолкова бяха нагли,че на другата година се връщаха с прибраните неща.
Та и хазяите може да са се изкушили.

4-относно фасадата.Ако бяхте дошли миналата година да видите нашата как изглежда.
Съпруга ми идва на 20 май и онемява.Цялата мазилка на голямата тераса се е изсипала на земята.
Зимата е била страшна-напукани мивки,гърнета и сифони,мазилки,кранове, и други повреди имаше по къщите.Ако се съдеше по това,то половината трябваше да се празни.

5-и винаги,ама винаги когато има проблем,говорете.Изяснете нещата на място и по възможност вникнете и в себе си.
Всяка история има две страни.

Нещо което научих за себе си-никога да не подхождам към хората с предубеждение.Това,че аз може да съм изтълкувала тяхно действие по един начин,не означава,че те са искали този резултат.Нещата понякога се случват.

Леле  Shockedколко дълго стана.
Весел ден.  bouquet

# 226
Джоджо естествено че всички са хора - има и лоши почиващи има и такива местни. Затова казвам да не отричате примерно че е възможно да са свили златните гердани. Съгласна съм със всичко, което си написала, като заради номер 2 повече няма да почивам на квартира, това не е лично към теб или към някой друг....Ама с малко дете, обикаляне и на въпроса "Стаята със спалня ли е?" ми се отговаря "да" , а когато пристигнем се оказва че са две легла, ама видиш ли така щяло да ни е по удобно...защото можем и да ги събираме и да ги разделяме. Всяко такова баламосване ни отнемаше около половин час. Прочетох че имаш деца, тъй че знаеш как са нещата като има и намесено изморено и мрънкащо дете.

# 227

2-местните хора са доста особени и очаквам всичко от тях.Миналата година пак писахме в темата.Имат една приказка-Дошъл от майната си и той ще ми каже.
Обичат да се наддумват с хората.Питаш-Стаята има ли климатик-и започват да ти обясняват,че ако има ще е по скъпо и други такива.

Интересно ми е да разбера, ти към кои се причисляваш?Към местните или към другите?

# 228
Няма как да съм,,местна"щото съм снаха. Mr. Green
И имам доста спорове с тях.
За кой ли път повтарям/а и ти вече ми отговори/хората идват на морето,на плажа.
Не е приемливо да чуеш изискването на клиента и да го въртиш като маймуна.
Да ти каже-искам близко до плажа защото съм сама жена с две деца и да я пратиш на,,Антон Страшимиров"от към началото.
Или идва млада двойка и ти казва,че са младоженци и ти да им казваш да ползват стая с две легла или легло,,персон и половина"и още едно легло.
Компания иска басейн и ти да са наддумваш с тях,че морето е на една крачка.
Имам доста проблеми с местните люде.
Най вече за казаните за отпадъци-пробвай да хвърлиш обелка от нещо в някой.
Ще те изядат жив Mr. Green
Колкото и да им харесва отношението на хазяите и обстановката,те са дошли да летуват на море.
Това предполага чист и охраняем плаж,хора които да ги приемат като ,,гости"които  и си плащат.

Аз предпочитам да се числя към хората които си вършат работата.

# 229
Искам да уточня, че повечето от къщите, вилите и хотелите в Черноморец са построени и се стопанисват от хора които НЕ са родом от Черноморец. Голяма част от местата в Черноморец по комунистическо време бяха отчуждени и подарени на хора дошли от цяла България.
И така тези вече така наречени местни и техните наследници стопанисват вилите, къщите и хотелите в селото.
Също мога да кажа, че около 70% от хората с табелите на входа на селището също не са родом от тук. Твърдя го без притеснение защото ги познавам лично.
Изключително ми е неприятно постоянно да се обяснява местните какви били и да се слагат всички под общ знаменател, защото аз се причислявам към тях и смело мога да заявя че аз също си върша работата, а пък съм местна. А и от положителните постове чета че и други си я вършат.

Не знам на какви "местни" си попадала, но примерите които си дала могат да се случат навсякъде по крайбрежието, независимо от това дали си родом от там или от Тополовград например.Зависи от манталитет, възпитание, интелект и т.н.
Пробвала съм и успешно съм изхвърляла боклук в кофите за смет. Rolling Eyes

Нека добрия тон в темата остане, без излишни квалификации.

Последна редакция: нд, 04 сеп 2011, 20:48 от Кашпичка

# 230
Доброто възпитание изисква да не ти отговарям.
Но...аз лош тон не виждам,и освен това са неща които сме ги дъвкали всяка година.
Нито квалификации или определения някой да е лепнал.
Когато двама  разказват една случка,ако не са общите герой не можеш да разбереш,че става дума за едно и също.
Например историята с пиците на ,,Замъка"чувствах се като идиот.
За всеки край има какво да се каже-за шопите,за габровци,за ....който още се сетите.
На чувството за хумор е спасило човечеството-Светът е оцелял,защото се е смял Laughing

Пожелавам ви много поводи за усмивки,
пожелавам ви приятни минути за спомени,
пожелавам ви Любов  bouquet  bouquet

# 231
Ехоооо sohappy sohappy
Какъв ден ни очаква само-слънце,пясък и море,ароматно кафе и топли закуски....
Да,ама не.Мен ме чака прахосмукачка и парцал,големи куфари и раздразнителни деца....
Днес следобед Черноморец ще се преобрази....утре е работен ден и който е почивал,почивал..
Искате ли снимки от плажа?

# 232
Искаааааааам!

# 233
Ние се върнахме от Черноморец на 28ми. Отново съм очарована и от града и от плажа и от заведенията. За трети път сме във вила Бохемия и както винаги си получихме това, за което сме платили  Simple Smile Че и торба смокини бонус. До 3тият ден бяхме само ние в цялото крило и беше уникално спокойно,после пристигнаха 13 човека и вдигнаха цялата вила с краката на горе. В 8 сутринта си крещяха от 4я към 1я етаж. Да бяха децата щях да си замълча и да го прескоча,ама това хора на по 30. Когато вечерта в 2 през ноща някаква се разкрещя,за да се уговарят кога ще ходят на плаж с тези на 3 етажа над тях и извика "Какво ми пука,че има хора,аз съм на почивка ще правя каквото си искам..." вече си обувах чехлите,за да и обясня,че и аз съм на почивка всъщност..ама се прибраха. Само това беше проблем,но то не зависи от хазяите и никой не може да ми гарантира,че няма да попадна на некултурни и несъобразителни съседи.
Иначе дядото беше много мил и последният ден ни предложи да останем до към 16-17 часа,защото нямало кой да заеме стаите,но вече имахме други планове и напуснахме както се уговорихме в началото към 10.00.
От заведенията най-недоволни сме от едно точно на плажа,май Морско око. Много ни забавиха,объркваха ни поръката (аз казвам 1 кола,той чул 2 таратора..),а цените са по-високи. В Кондрос ни сложиха 4ма на уникално малка масичка,където като сложихме по 1 чиния и 1 чаша нямаше място за друго.
Но като цяло хубавите ни моменти бяха много повече и сме доволни Simple Smile

# 234
За всички които имат свободно време и искат да се разходят до Приморско: Беглик Таш

Бегликташ – Мистерии в Свещената планина на траките

Вчера се разходихме до там, беше много спокойна и интересна разходка. Чудесно беше съчетанието на море, река и гора.
Препоръчвам!!!

Последна редакция: вт, 06 сеп 2011, 16:10 от Кашпичка

# 235
Кашпичка ,дори да не го посетя лично,ти благодаря за идеята.
Слабост ми е темата История и с интерес прочетох статията.  bouquet
Ще ми бъде приятно да се запозная с теб ,някога,някъде. Hug

maranthea ,разсмя ме приключението с таратора. Laughing
А пък нас в  Кондрос ни сложиха на огромна маса,сигурно за 6 човека,а бяхме 2ма възрастни и две хлапета на 5г и на 1г8м.
Бяхме точно като влезеш и продължиш напред,последната маса в дясно.През дървените решетки мъжо виждаше сигурно кухнята,че ми каза:ако знаеш по земята какво става,само обелки от краставици и домати. newsm78
Малката като видя,че не може да излезе от мястото си ,направо се промуши през пролуката между облегалката и седалката на пейката.

А сега ще разкажа и аз една смешна случка.
Разхождам малката с количката,а каката и баща й изпратих на плаж за да не ми се мотаят из краката.Това е около 17ч.
Няколко дни преди това си спомних една приказка,че в курортен град трудно попадаш на местен по улицата.
И вървя по пътя след автогарата когато едно момче се запъти към мен и ме попита дали знам хкъде се намира автогарата.
И в момента в който аз чувам,че ме пита за нещо,аз изключих.
Хем чувах,че става дума за автогарата,която съм подминала,хем се сещам,че не съм от тук и съм за малко. Laughing Embarassed и няма как да знам къде какво се намира.
На това му викат шматка.
Момчето се усмихна и продължи,от което заключавам,че не съм първата попитана .
След като задмина аз зацепих какво стана и ме изби на смях,ама такъв смях,че хората пред мен ме заглеждаха. Joy

# 236
# 237
Кашпичка ,дори да не го посетя лично,ти благодаря за идеята.
Слабост ми е темата История и с интерес прочетох статията.  bouquet
Ще ми бъде приятно да се запозная с теб ,някога,някъде. Hug

PINOKIO, с най-голямо удоволствие Hug Времето е пред нас, когато идвате само ми пиши на лични и ще се уточним  bouquet

# 238
Предлагам да направим подобаващо изпращане на лятото.
Нека всеки,който иска да пусне снимки от Черноморец.
Аз не качвам лични снимки,но такива без членове на семейството ми се намират 2-3.
Джожо,имаш ли други снимки?

# 239
Рибите в Черноморец

Общи условия

Активация на акаунт