Не знам как да озаглавя темата

• 14 926
  • 196
  •   1
Отговори
# 60
На мен пък ми е изключително странно. Обикновено това се казва за момченце. Не е типично за момиче. И друго... Как може да се казва дупе като общо наименование. Ами ако детето каже:"Мамо, боли ме дупето!" Кое дупе???

# 61
  • където ми харесва
На мен пък ми е изключително странно. Обикновено това се казва за момченце. Не е типично за момиче. И друго... Как може да се казва дупе като общо наименование. Ами ако детето каже:"Мамо, боли ме дупето!" Кое дупе???
Еми, дупето де...нали не е казало "пишката".... Party

# 62
Мисля, че питането беше друго. Някои хора казват и на двете неща "дупе". Та детето как да определи къде го боли?

# 63
Ами например като посочи  Laughing
А ако го боли панкреаса, как трябва да го обясни  Joy
Че то ако каже "Кракът ме боли", само защото е казало крак, ще се досетиш ли точно на кое място от крака го боли?

Хващате се за глупости вече. Всеки да си казва на децата каквото си иска. Аман от опити да се изкараме по-прави от другите...

# 64
Всеки си е възприел някакъв начин за обозначаване на половите органи.
Да, разните му там измислени чоча, дуда и т.н. за женския полов орган не са много "правилни", но едва ли детето ги използва до преклонна възраст.
След достигането на определена възраст вече е обяснено и знае как се наричат интимните му части.
Но каквото и да се говори, и в обикновен разговор рядко някой ще използва медицинските наименования. Та да се очаква това и от деца на по 2-3г и повече.

# 65
  • София
Аз ако искам ще науча децата си да казват на половите си органи Марс и Венера, това си е моя работа! Обаче чуждите хора да не се месят без някой да ги е канил. Аз не си позволявам изобщо да зачеквам подобни теми с чужди деца, колкото и да са ми близки родителите или децата. за добро или лошо, такива са правилата - интимната сфера, барабар с половите органи и наричането им е почти табу за обсъждане от хора извън родителите, особено пък публично.

# 66
Не съм чела цялата тема, но само от първия пост мога да направя извод, че "небезизвестната роднина" е или свекървата, или сестрата на таткото на горкото дете, което е научило такива ужасяващи думи като пишка и цици.
Колкото до самите думи, аз лично не смятам нито че са цинични, нито че са безобразни. Разбира се, "пенис" и "вагина" са далеч по-романтични и културни названия за въпросните понятия, но биха ми звучали доста по-претенциозно от устата на 2-3 годишно дете, отколкото коментираните тук.
С една дума, смятам, че ако детето на авторката беше научено на тези думи от собствената й сестра /майка, баща, брат/, а не от представител на противниковия лагер, тази тема нямаше да съществува.

# 67
Темата ме навя на спомени от моето детство: много голямо геройство беше да научиш току-що проговорило дете на цветущи псувни  Sick. Това беше най-грозното и гнусно нещо за мен, но всички много се забавляваха  Sick. Явно това продължава да съществува и сега, макар че аз лично нямам подобни познати, нито роднини.

Всички знаем мръсни и неприлични думи и изрази, това  нещо през което всеки минава, но важно е как да обясним на децата да не се използват.

Тъпо е да учиш деца на подобни неща, посредствено и жалко.

# 68
  • където ми харесва
Темата ме навя на спомени от моето детство: много голямо геройство беше да научиш току-що проговорило дете на цветущи псувни  Sick. Това беше най-грозното и гнусно нещо за мен, но всички много се забавляваха  Sick. Явно това продължава да съществува и сега, макар че аз лично нямам подобни познати, нито роднини.

Всички знаем мръсни и неприлични думи и изрази, това  нещо през което всеки минава, но важно е как да обясним на децата да не се използват.

Тъпо е да учиш деца на подобни неща, посредствено и жалко.

И само аз ли не видях никъде цветущи псувни споменати от авторката, или който и да е друг?

# 69
С една дума, смятам, че ако детето на авторката беше научено на тези думи от собствената й сестра /майка, баща, брат/, а не от представител на противниковия лагер, тази тема нямаше да съществува.

Да, това е и моето мнение!

# 70
  • София
трябва ли аз да го уча на всяка идиотщина или нещо, което не одобрявам, само и само да не го научи от някой друг? Заго зорлем да му мътя главата и да я пълня с глупости?

# 71
Въртим се в кръг! Andariel, не е необходимо да го учиш на цинизми, а само да назоваваш нещата от живота с думи, които отговарят на принципите ти за възпитание. Ако някой каже на синът ми "бозки" той веднага ще го поправи защото знае, че се наричат "гърди" и вероятно ще забрави думата само след минута, ако не е съпроводена с поведение, което да го впечатли.

# 72
  • София
Имахме подобен случай като бяха по-малки. В първи клас имаше един период, в който мине-немине време, и току дойдат да ме питат за някоя дума, която в деветдесет процента от случаите се оказваше доста просташки синоним на половите органи и сексуални действия. Доста от тях аз самата за пръв път ги чувах, но от контекста се сещах за какво става въпрос. Та, няма как аз да зная всички възможни диалекти, евфемизми и прочие, които циркулират сред населението, а детето ако не знае въпросната дума какво означава, просто идва и пита, защото се усеща, че не е много запред хора, макар да не е наясно със значението. Но на малки деца какво да им кажеш, то няма как да се сети веднага синоним на какво е думата, дори няма как да загрее приблизително. За него това е като на чужд език, ти можеш ли като чуеш една дума на език, който ти е много чужд, на която не знаеш значението, да се сетиш синоним на коя позната ти дума е, и то ако си с много беден житейски опит?

# 73
  • София
Въпрос-как наричаш половия орган на дъщеря си пред нея?
 Контравъпрос- на дъщеря ти от вулвата ли й казваш, че пишка или обясняваш и за уретрата?

# 74
  • където ми харесва
Въпрос-как наричаш половия орган на дъщеря си пред нея?
 Контравъпрос- на дъщеря ти от вулвата ли й казваш, че пишка или обясняваш и за уретрата?

Обяснила съм за уретрата. Whistling

Общи условия

Активация на акаунт