Случи ми се нещо странно VII

• 115 330
  • 743
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Точно от тази тема разбрах, че в мига м/у живота и смъртта човек се появява на места, на които е бил. А до 40-тия ден броди из земята.

Това ме подсети за нещо. Знам, че темата не е за сънища, но все пак да разкажа.

Снаха ми живее от години в чужбина, с племенника ми. В началото на лятото, сънувах баща И - човек, който съм виждала 3-4 пъти в живота си, за последно, преди повече от 6 години.
Сънувах го, че чука по врата и ме моли да го пусна и нахраня, но майка ми се появи  и му каза да седне отвън до прозореца, че имаме  бебе, което не е кръстено още и не можем да пускаме мъртъвци вкъщи... После му поднесе табла с няколко ястия до самия прозорец, нахрани се човека, благодари и ... се събудих.
Първата ми работа беше да включа скайпа /рядко го пускам/ и познайте... Имах съобщение от племенника, отпреди 6 дни, в което пишеше, че дядо му е много зле, в болница и снаха ми ще пътува до БГ. Останалото бяха уточнения как и кога, ако можем да се видим с нея.
Видяхме се и се оказа, че човекът е починал в същата нощ, когато го сънувах. Бил е месец в болница, хранен с тръбичка и кожа и кости накрая...

И малко по темата:

От близо година живеем в доста стара къща и през повечето време съм сама с 3 малки деца - половинката се прибира за около седмица/месечно.

Случват се странни работи, но някак не ме плашат. Понякога/рядко,  вътрешните вратите сами се отварят. Не е течение, защото такова няма, а и при умишлен натиск отвън, не е възможно да се отворят без да се натисне дръжката - пробвах. Изчезват ми разни неща и се появяват после, като най-фрапантният случай беше с цялата ми връзка ключове.  Винаги я закачам в коридора, на порт мантото и когато изчезна обърнах всичко. Яд ме е, че обвиних директно дъщеря ми и после се чудих как да и се подмажа, когато ключовете се появиха /след 5 дни/,на закачалката, но под "ежедневната" ми дамска чанта. Имах усещането че са "Тук"и карах с резервните - добре, че си дадох едноседмичен срок за смяна на патронниците.

Веднъж ме озадачи и звук на тичащи детски крачета, докато покатерена на табуретка, чистех шкафа. Малката беше при баба И, баткото на море с татко си, а бебето кротко си спеше в кошарката.

За последно, преди 3 дни, един пепелник "скочи" от сушилника и се разби на плочките, докато спяхме през нощта.

Май има нещо, но явно не е зложелателно, щом не се страхувам /пу-пу!/. А когато живеехме при нашите, случвало се е да паникьосам здраво/писала съм в някои от първите теми/  и то при пълна къща с хора...

# 406
А мен вече бихте ме взели за луда...
Покрай историите за мъж, вампир, мотмен или не знам си какво там, снощи се сетих да питам мъжо за нещо, което ми каза съседката от горния етаж.
Та, ние отскоро живеем в апартамент ( на починалия дядо на мъжо ), сградата е стара, наполовина пълна със стари хора. Преди месец, 2 се запознах със съседката над нас, която и тя като мен е фен на котките, има цели 7  Party
Един ден отидох до тях да й подаря една дъска за драскане и тя ме покани на кафе. Започна да ми разказва за бабата на мъжо, за дядо му, общи сбирки, спомени... И по едно време вика : "Никога няма да забравя Елена, като видя онзи крадец на терасата. " И аз не й обърнах много внимание тогава. Да поясня, ние сме 3 етаж с партера. Над нас има тераса, под нас също, на партера- не. Терасата е в хола.
Вчера се сетих и питам мъжо какъв е бил този крадец, а той ми каза, че тогава е бил малък. Каза, че като им е идвал на гости е спал в спалнята с дядо си, а бабичката в хола. И една вечер се развикала, че имало крадец на терасата. Дядото излязъл, но не видели нито въжета нито крадец !  Shocked
Е не съм спала снощи, и сутринта се оглеждах като малоумна ! Сега вече заключвам терасата, въпреки сота. Направо не знам какво да мисля. Или аз прекалено много обръщам внимание и се филмирам, или за всичко си има обяснение.
Верно, че не съм от най-нормалните  Mr. Green , ама това ми идва в повечко !
Даниа, ако на мен ми се прасне пепелник в земята по нощите, гаранция съм обърнала очите !

# 407
Теичка, не се вкарвай във филми излишно. Сънувала е жената много реалистично, не ти ли се е случвало?
А относно крадците да те успокоя - те ако решат да влязат нито сот, нито затворена врата ще ги спре, та спри да се тревожиш  Mr. Green

# 408
Дорис,  Hug
Те да заповядат, да вземат на свекъра всичките му сервизи  Mr. Green

# 409
# 410
А мен вече бихте ме взели за луда...
Покрай историите за мъж, вампир, мотмен или не знам си какво там, снощи се сетих да питам мъжо за нещо, което ми каза съседката от горния етаж.
Та, ние отскоро живеем в апартамент ( на починалия дядо на мъжо ), сградата е стара, наполовина пълна със стари хора. Преди месец, 2 се запознах със съседката над нас, която и тя като мен е фен на котките, има цели 7  Party
Един ден отидох до тях да й подаря една дъска за драскане и тя ме покани на кафе. Започна да ми разказва за бабата на мъжо, за дядо му, общи сбирки, спомени... И по едно време вика : "Никога няма да забравя Елена, като видя онзи крадец на терасата. " И аз не й обърнах много внимание тогава. Да поясня, ние сме 3 етаж с партера. Над нас има тераса, под нас също, на партера- не. Терасата е в хола.
Вчера се сетих и питам мъжо какъв е бил този крадец, а той ми каза, че тогава е бил малък. Каза, че като им е идвал на гости е спал в спалнята с дядо си, а бабичката в хола. И една вечер се развикала, че имало крадец на терасата. Дядото излязъл, но не видели нито въжета нито крадец !  Shocked
Е не съм спала снощи, и сутринта се оглеждах като малоумна ! Сега вече заключвам терасата, въпреки сота. Направо не знам какво да мисля. Или аз прекалено много обръщам внимание и се филмирам, или за всичко си има обяснение.
Верно, че не съм от най-нормалните  Mr. Green , ама това ми идва в повечко !
Даниа, ако на мен ми се прасне пепелник в земята по нощите, гаранция съм обърнала очите !

Аз пък дори не разбрах кое му е странно, малко неясно е разказано. Какво толкова те е изшашкало?!?! Разказ, че на някой преди 100 години му се привидяло нещо, и сега не смееше да дишаш?!?!

Историите с парите са забавни, ето нещо не паранормално, което може да е интересно  Peace

И, няма ли кой да разкара Малиджи  Joy
Да, миличък, в пространстовото седят едни феи-орисници на повикване, които само чакат да се роди бебе, да та ходят да хапнат нещо. И откачат, като някой им нахапе вечерята! Ти не би ли се ядосал  Laughing Laughing

# 411

По този повод се сетих, че имаше време, когато бях много зле финансово. Но въпреки това винаги съм давала на просещи по улицата, от хапката си отделям да храня животни и такива подобни- просто съм си такава. И колкото и да съм реалист и скептик, по незнайни божии пътища това ми се е връщало. Забелязала съм го неведнъж. Точно, когато си мисля, че няма да изкарам месеца и все се случва така, че получавам пари по различни начини. Никога не съм закъсвала до край,все избутвах някак си. Но и никога не съм била свидлива, мога последните си пари да дам на някой, който има по-голяма нужда от мен.
Не че е толквоа странно, просто се сетих как понякога нещата се нареждат, въпреки притесненията ти.
Peace  Това, все едно аз съм го писала! Дано да не се "урочасаме"!  Simple Smile

# 412
Преди шест месеца изчезна флашката (USB) от компютъра червена на цвят ,тоест лесно забележима, трябваше ми за една презентация и след това не можах да я намеря.Търсихме я навсякъде по чекмеджета ,рафтове, на бюрото,всички джобове на панталони ,якета буквално на всякъде.Не можахме да я намерим и реших ,че съм я изгубила.Купих нова,черна на цвят със различна форма.  Случая го забравих.
Вчера влизам в стаята и на килима по средата на стаята гледам флашка (USB) и инстинктивно я вдигнах изобщо не се замислих ,помислих ,че  новата е паднала,оставям я на бюрото  и буквално цялата настръхнах ,осъзнах ,че отнякъде се е появила,незнайно за мен старата .Шест месеца са много време ,от тогава десетки пъти съм почиствала килима , а и тя е забележима ,червена.
И други са писали за изчезнали вещи които след това са се появявали , аз бях скептична ,но след моя случай,не знам какво да мисля.Търся логично обяснение за себе си, но не мога да намеря поне за сега.

# 413
  • I want it all and I want it now.
Абсолютно същият случай. Изчезна . Къдели не се търси тази флашка. На нея имаше информация, която ми трябваше. След 1 година я намерихме в калъфката на лаптопа. Многократно е отварян ,през това време и претърсван.Беше си поставена на мястото. Като прибирам едната и виждам другата. Обяснение нямам. Стана голям проблем при загубването и. Претърсихме основно абсолютно всичко.

# 414
И аз да ви разкажа за една "прясна" история. Миналата вечер се случи така, че със сестра ми трябваше да спим в една стая. През нощта тя се е събудила и е видяла сянка на човек, който е седнал на леглото ми. В първия момент си е помислила, че аз съм станала, но когато се е повдигнала, ме е видяла да си лежа в леглото - видяла е косата ми върху възглавницата. И така втренчено е гледала в това "нещо" към 3-4 минути и след това веднага е заспала. Мислила си е да вземе телефона, за да светне, но казва, че е била като хипнотизирана. Какво е видяла?!? По принцип е с очила, но тази сянка я е видяла доста ясно. Предполага, че е бил мъж (било е с къса коса или без), бяло-черна прозрачна сянка. Още се чудя какво може да е (ако наистина е имало нещо) и какво е искало?

# 415
Дейв, ако си ми чел предните постове ще разбереш  Mr. Green
Всеки говори, че е виждал някакъв мъж по терасите. Сега разбрах, че и покойната баба на мъжо е видала, и то на нашата ! Странното е, че се случва много често напоследък. Виж предните страници са пълни с истории за мъже в черно. Даже и поста над моя  Party

# 416
И моята флашка изчезна - реших, че е открадната. Сега, като чета, ми се върна надеждата, че може да се появи от някъде!  Wink Странни птици са това - флашките!  Laughing

# 417
  • Балчик
Ооо, сега се сещам... Преди дооста години, като ученичка в горен курс бях на гости при баба и дядо. Спя в спалня, чийто прозорец е на високо, има декоративни пердета, но не се дърпат и всъщност няма кой да те види, защото съседната къща, макар и сравнително близо няма прозорци, гледащи към нашите. Та влизам да си лягам, светвам и веднага ме обзема едно чувство, че някой има на прозореца. Бързо се изнасям от стаята и викам дядо ми. Той идва, отваря прозореца, няма нищо. Аз честно казано нищо не видях на прозореца, беше само чувство,ч е някой ме гледа. На сутринта намерихме захвърлена стълба пред прозореца. Дядо и баба се усъмниха в съседа, че е воайорствал.
Историята не е толкова странна, освен, че аз го почувствах някак си, без да съм видяла нищо.

# 418
  • 50%:50% В страната на мечтите:В реалността
+1 Към историите с изчезнала и отново появила се вещ. Преди 2-3 години ми изчезна вратовръзката. Търсих си я за пролетта и така и не я открих. Дойде лято и вече не ми трябваше. След това около година и половина не бях се сещала за нея, защото ми се струпаха различни предизвикателства.
Тази есен отново се заех с разследване по случая Изчезналата вратовръзка.  Mr. Green Подлудих и себе си и домашните с безкрайно търсене. След свеждане на възможностите до точно един гардероб, старателно го претърсих 4 пъти. Не беше в сгънатите дрехи, затова следващите 3 търсения бяха съсредоточени изключително върху дрехите на закачалки. Първо само ги прехвърлих, а следващите 2 пъти свалях дрехите една по една и ги връщах обратно.  Crazy И... нищо.  ooooh!  Crossing Arms  Thinking След няколко дни се появява майка ми, носи закачалка от същия гардероб с костюма, който най-старателно прегледах (защото очаквах да са на една закачалка) и там се мъдри... познайте какво. Дааам, моята вратовръзка.  Crazy Единственото ми обяснение е, че модният бог не ми е позволил да я намеря, защото не е харесал идеята ми с какво да я съчетая.  Joy

П.П. В тази връзка дали Малиджи знае как се казва модният Бог? Или е Богиня?  Flutter

# 419
Според мен Мотмен-а краде флашките.

Общи условия

Активация на акаунт