Пациентки на клиника "Щерев" - обмен на информация - 3

• 49 372
  • 782
  •   1
Отговори
# 240
ZVEZDA, изследванията за СПИН, Васерман, Хепатит А/Б се поемат от ЗК. Има ги в таблицата, а и преди време съм си ги правила с направление от личния лекар. Не е лошо да си търсим правата. Защо иначе плащаме осигуровки? Аз лично смятам всички нови изследвания, до колкото е възможно, да ги мина по Здравна каса. Изнемогвам доста финансово вече.

# 241
Звечдичка тази цена от 2695 лв е за процедурата само/т.е. включва пункцията,Ембриотрансфера,ин-витро оплождане и прегледите по време на стимулацията / сумата до 5200/горе долу така си направих аз сметката/ ти е стимулацията, хормоните и ако се наложи и др.изследване.
            Hug        Ми аз си купих стимулантите т. е. стимулацията не ми влиза в сметките.Така,че в тия 2695 ми влизат процедурите(пункция+инвитро и ЕТ)+всекидневните прегледи за 7дни.Така трябва да е понеже лекарствата за стимулацията са ми 2000 лева  ,а както знаем за една процедура са нужни около 5000 лева..

# 242
ZVEZDA, изследванията за СПИН, Васерман, Хепатит А/Б се поемат от ЗК. Има ги в таблицата, а и преди време съм си ги правила с направление от личния лекар. Не е лошо да си търсим правата. Защо иначе плащаме осигуровки? Аз лично смятам всички нови изследвания, до колкото е възможно, да ги мина по Здравна каса. Изнемогвам доста финансово вече.
               точно това мислех и аз и за това питах моята доки.И отивам при личната и едва ми изрови от компа за микробиология.Вика ми ето за васерман,но ще го платиш сигурно понеже се дава само тогава при установена първа бременност.И отидох до лаболаторията и жената там ми каза,всичко се плаща в КЕШ.Е направо изтрещях.На кого да вярвам.Днес и мъжа ми отиде при неговия личен и той му е казал,че се заплаща всичко.Айде кажете какво да направя,изчислиха ми ги без микробиологията 35 лева+35 и на него 70лв.Като неговата МБ ще я правим в клиниката.Ядосах се!!!!!!!!

# 243
Може би зависи от личния лекар. Моята никога до сега не ми е правила проблеми,но не съм ходила от доста време и не знам как е в момента положението с направленията. По принцип тези изследвания се поемат от ЗК.Проблемът е, че много лични лекари се оправдават с липсата на направления и често се налага сами да си плащаме всичко. Преди време, когато започнах да си правя изследванията на хормони и т.н, отидох при една гинеколожка, за да я питам дали би могла да ми ги пусне по ЗК, защото те също се поемат. Отговорът и беше- Така или иначе всичко си плащате в тези клиники и това ще си платите! Без коментар!!! Явно на България не са и нужни деца.
02.07- Васерман
02.14- Микробиология
05.01- HIV
05.05- Хепатит B
05.06- Хепатит C

Последна редакция: ср, 12 окт 2011, 18:09 от BettyBoop

# 244
Самоцитирам си мнението за цената на лимитран цикъл от март. Само не си спомням вирусологии дали сме пускали същия месец - ние бяхме в серия процедури, а те важат няколко месеца. Мисля все пак, че пускахме, а микробиологии не. Честно казано се опасявах от по-висока цена, но толкова излезе. За ЗК не знам, но при кръводаряване правят изследвания, които може да се ползват.
Тъй като в началото на месеца търсих информация за лимитиран цикъл и не можах да намеря, се включвам с малко опит по темата, може да е полезно на някого.
На кратко - излезе ни малко под 3500 лв. - процедура ИКСИ, стимулация, изследвания, всякакви хапчета и прахчета като добавки за цикъла и за след трансфера. ?

# 245
ето сега още повече се ядосвам  #Cussing out .каква е тази система някъде може другаде не.Аз затова изчаквам с изследванията исках да видя на мъжа ми какво ще кажат,и ето плащало се  #2gunfire .От тази ситуация единствената ми възможност е да си заплатиме.азащо си плащаме здравните и защо трябва да им дадеме 70 лева незнам.

# 246
.азащо си плащаме здравните
За да лекуват бабите... нямам нищо против да лекуват бабите, но за много от проблемите на младите хора изобщо няма клинични пътеки, а именно те внасят най-много пари в касата... Неприятно ми е, но гледам да не се ядосвам излишно. За съжаление и частен осигурителен фонд не мога да харесам и ми остава само да се надявам, че ще имаме средства когато ни се налага Confused

# 247
Самоцитирам си мнението за цената на лимитран цикъл от март. Само не си спомням вирусологии
Тъй като в началото на месеца търсих информация за лимитиран цикъл и не можах да намеря, се включвам с малко опит по темата, може да е полезно на някого.
На кратко - излезе ни малко под 3500 лв. - процедура ИКСИ, стимулация, изследвания, всякакви хапчета и прахчета като добавки за цикъла и за след трансфера. ?

Чак немога да повярвам,ми доки ми каза,че на къс протокол ще ми падне цената с 1000 лева, т. е около 4000.лекарствата са ми 2000(даже 800Е от Гърция).И за това четейки тук там и това ,което гледам в ценорасписа ме обърква.  newsm78

# 248
Арлина, ако се лекуваха само бабите- добре! Така да ми е жал за възрастните хора в България. Унижението при тях е още по-голямо. Други се лекуват с нашите пари, но това е друга тема и ще ме обвинят в расизъм. Лошото в нашата здравна система е, че всичко е направено така, че максимално да се злоупотребява с нещастието на хората. Всички тук сме се събрали, защото искаме дете и даваме и мило, и драго, за да го имаме. И те го знаят! Има много човечни лекари, които взимат присърце проблемите ни, но има и такива, които гледат да изцедят колкото се може повече. А дали можем да си го позволим? Кой го е грижа....Съжалявам, че съм малко жлъчна, но тези дни съм бясна на всичко около мен. Толкова е сбъркано всичко.

# 249
ZVEZDA, разликата явно е в лекарствата, моите твърдо са били под 1000 лв. А цената на лимитиран цикъл ИКСИ е 2295 според настоящия ценоразпис, не е сумата, която ти си посочила.

# 250
ZVEZDA, разликата явно е в лекарствата, моите твърдо са били под 1000 лв. А цената на лимитиран цикъл ИКСИ е 2295 според настоящия ценоразпис, не е сумата, която ти си посочила.
    Ми гледам цената за процедура,нещо немога да разбера.

# 251
    Ми гледам цената за процедура,нещо немога да разбера.
     Това,което разбирам аз е...Че аз съм по къс протокол,което се отразява само и единствено на дължината на самата стимулация.което означава,че би трябвало да си заплатя като за обикновенно инвитро(и се надявам да греша и да ми е по-малко)  Embarassed .Просто ще се застрелям вече!!!

# 252
Май аз те обръквам, първоначално разбрах, че си със слаба стимулация, което е тъй наречения лимитиран цикъл. А къс протокол не знам дали е същото. Отделно мисля, че не зависи от вида на стимулацията дали ще е инвитро/икси... най добре се обади в клиниката да питаш, вместо да се чудиш.
Успех!

# 253
  • София
Звезда,ако си на лимитиран цикъл -т.е. стимулацията ти започва от втори или трети ден от цикъла с хапчета и после включват инжекции,или по къс протокол-веднага с инжекции,цената е 2295 за ИКСИ . Ако нямате проблем с мъжкия фактор и правите ин-витро,т.е,оставят сперматозоидите сами да оплодят яйцеклетката, а не ембриологът да избира един и да я "набожда"- 1975. Това са ти само прегледи,пункция и трансфер. Всички хормони,които пускаш,изследванията,които изискват и лекарствата,са отделно. Ако си по дълъг протокол-това означава,че опитът ти започва още от предходния цикъл-на 21 ден,с блокиращи инжекции и ,след това ,от втори ден се включват допълнителни инжекции,тогава цената е 2995 за ИКСИ и 2695,съответно,за ин-витро. Ако имаш достатъчно яйцеклетки за оплождане и приложат и двата метода-плащаш по-високата цена. И двата протокола обикновено приключват към 13-14 ден от цикъла,когато е пункцията.
Аз съм започвала лимитиран протокол,но,впоследствие,остана една яйцеклетка и го платих като ин-витро на спонтатен цикъл /или,още естествен цикъл-без стимулация/-1555 лв

# 254
ХРИСТИНААА ти си моя човек    Hug   ,май така идват сметките и от това което долу-горе ми каза доки.Аз нали се шашкам и се застраховам с най-високите цифри.Благодаря ти за съдействието.Дано да познаеш     Praynig

Общи условия

Активация на акаунт