Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 115

  • 130 890
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
  • Мнения: 7
Marulka_s Светле, фея на желанията си! Не съм спала от вълнение. Голяма радост беше за всички. Уникална си! А вкуса на произведението беше нещо върховно. Благодаря ти!

# 136
  • Мнения: 63
Ето още една торта от мен,  за 30-тия ми рожден ден  Sunglasses
Това е първият ми опит за двуетажна торта. Вътре е шахматна (почти)  Mr. Green
Два пъти замазах с маслен крем и уж стана гладка преди да я покрия и пак се получи целулитена. Разточвам захарното тесто 3-4мм. Да не би да е тънко??? Не моха да си обясня защо никога не ми се получава.



Ето я от другата страна цък
и вътре цък

iri.kupenska меденките наистина носят много лятно настроение, а за тортата нямам думи просто.

# 137
  • София
  • Мнения: 1 625
Здравейте.
Искам да благодаря на всички ,които коментираха и харесаха квилинг тортата ми- HugТатит,Марийче,Пат,Албенка,Марая,Марулка,Милейди,Марина Д,Искроне,Мечо пух,Галмир,Дитсан,Свещичка,Ири Купенска.
Радвам се,че Ви харесва цветово.Първоначално бях решила да е от 2 сини цвята,розово и цикламено ,но Леля Ог ми даде идея да е от кафяво,лилаво и жълто и аз се възползвах частично от идеята,за което и благодаря.
Пат-много сладка калинка и торта дърво,Дора и Кити както винаги са чудесно направени.Страшно много ме впечатли тортата за ергенското парти-ама вярно атрибута като истински бе,направо се втрещих.Поздравления  за подаръците-това значи,че много хора те обичат,ценят и са ти благодарни за добрини сторени от тебе. PeaceЗавидях ти благородно.
Фреса-много хубава е станала тортата с влакчето.
Албенка-всички торти са ти чудесни.
Марая-много са хубави и нежни и двете торти.
Марина Д-много хубава торта.Да трудно се залепят квилинг елементите.Шоколадовата ти торта е страшно оригинална-харесва ми.
Нинче-детската торта е станала симпатична.
Галмир-много сладко лъвче.
Хавайско дупе-много добре са се получили и двете торти.Харесват ми.
Мечопух-много ми харесва торта Пука.Картинките отстрани как са правени?
Хрисив-много интересна е станала детската торта.Малките тортички са много сладурски.
Дарилка-готини ангелчета.
Марулка-диновците са страхотни.Правиш чудесни пропорционални фигурки и много реални.
Г- Симеонова-много хубавко торте.
Рошава гарга-много нежни торти.
Свещичка-пиратската торта спира дъха напарво.Джак е като жив,сандъка като истински,скелета чуден,а пипалото върха.Тортата по анимацията е много оригинална.Фигурката отгоре е като склуптора-така си я барнала,че нямам думи.Нищо друго няма да стои така добре като нея. Wink
Дангаб-добре се е получила тортата.
Ири Купенска-много различни и изпипани сладки.Сватбената торта е много свежа,различна и оригинална.На мене лично ми липсва нещо като фин борд на всеки етаж.Бих се радвала да видя и синмки на детайлите.Жабока е страхотен.
Джина-ЧРД много свежа торта.Заглаждаш ли със смутър тортата?Ванчето например не оставя да стегне масленият крем в хладилника,а веднага покрива и заглажда.



# 138
  • София
  • Мнения: 2 275
Момичета, помагайте.
Оказва се , че купих марципанена паста. Тя готова ли е? Как се работи с нея? Трябва ли да се добавя пудра-захар?

Пише така: Марципанена паста
Съдържание:бадеми -75%, захар, вода, инвертиран захарен сироп, алкохол.

# 139
  • София
  • Мнения: 1 078
Добро утро!  Grinning
Лейди Милейди, нямате грижи за вишновката и останалото, ама хич не обиждайте ръцете си! Тоест, не оспорвам наличие на две леви, възможен е и такъв вариант, но в такъв случай трябва да има и две десни.  Laughing
Що се отнася до моята мадама... има още мноооого фондан да омеся, докато стигна Нелкини висини, ако въобще стигна някога, но пък ми е едно надувно такова, когато ме сравняват с такива величия!  Grinning
ДАНГАБ, много е готин Маккуин!  Simple Smile
ИриКупенска, писах и във Фликър, прекрасни са ти сладките! Наистина носят супер настроение! А сватбената торта е фантастична! Страхотно сте се справили! Аз по принцип повече си падам по декорирането, отколкото по правенето на самите торти, така че ако ми се падне подобен по-голям проект, направо изнамирам някоя от вас, кулинарни фурии!  Laughing Хубава почивка ти пожелавам! Grinning
J!NA, честит ти юбилей! Да си жива и здрава, като лъвчето и хипопотама и усмихната, като слънчецето на тортичката ти!  Laughing Ти заглаждаш ли самото покритие след слагането със такова, като ютийка? Защото ако старателно след това загладиш, обикновено няма чак такъв целулит. Освен това, преди нанасянето на маслен крем с остър нож трябва да се изрежат гладко и самите блатове по височината на тортата, иначе само с крем няма как да се изгладят и запълнят по-големи дупки.
Стефина, благодаря!  Hug
Лусс, не съм работила с такова, не мога да помогна. Sad

# 140
  • у дома
  • Мнения: 1 581
да взема да се запиша в темичката  Blush

това е тортата на Ния за 5 годишнина (празнувахме на 11-ти)  Grinning  рибките тя самичка си ги направи, а Ариел е пластмасова по нейно желание  Embarassed

направих отново Витата какова торта на Димитрана и този път какаото е видно  Mr. Green




 - ОЩЕ снимки


J!NA, Честит Рожден Ден! може би все пак не е била замазана добре или маслото е бил меко  newsm78
iri.kupenska, прекрасни са!!!
havaiskoto_dupe, малко ти е треперила ръката  Mr. Green  но въпреки това се е  получила много добре, харесва ми  Grinning
sVeshti4ka, за твоите творби оставам без думи, ти си от онова тесто - извънземното  Mr. Green
Svilenka, първият ти опит е супер! справила си се добре Simple Smile
ro6avagarga, нежни торти Simple Smile
marulka, много ти се радвам, да знаеш! моделирането ти е в кръвта!!!  Hug
stefina, страхотна е тортата! много добре се е получила Grinning

ох, отиваме на разходка, ще коментирам скоро пак  Blush

# 141
  • Мнения: 20
Здравейте,момичета както винаги прекрасни торти сте показали аз имам нужда от помощ някой беше пуснал рецепта за ШТ с marshmallows ако може да ми помогнете къде да я намеря ,ще бъда много благодарна.

# 142
  • Мнения: 148
Момичета,спешен въпрос.Как се работи със кристалина,нямам микровълнова затова разтварям на водна баня добавям цвят,оставям малко да застине и заливам.Така ли?И за торта 28 диаметър колко кристалина ще стигне за отгоре?

# 143
  • Мнения: 63
stefina, sVeshti4ka, blueeye® благодаря за пожеланията и съветите. Уж изрязвам блатовете да са равни и хубаво замазвам, но с такова като ютийка не заглаждам. Явно това е проблема. Взимам си бележка  Mr. Green
И втори питане за втория етаж. Сложих 6-7 сламки разпределени така, че и тежестта да се разпредели и въпреки това като че ли пропадна малко...

# 144
  • Мнения: 116
Искам да попитам специалистите на торти тук за направата на една торта, която опитвах вече няколко пъти в един ресторант  bouquet

Отдолу има блат, който не е пандишпанов, а по-скоро твърд и тънък. Някой има ли идеи как да направя такъв блат. Аз си мислех нещо като за чийз кейк от бисквити, но ако някой предложи шоколадов блат, който да стане тънък един пръст и да не е мек, а по скоро маслен може би Thinking
 Втория пласт е нещо подобно на крем с маскарпоне. Дали маскарпоне разбито със пудра захар ще е достатъчно или е добре да добавя готварска сметана. Крема, който беше на тортата и той беше по-скоро твърд, а не пухкав както си представям, че би станало с готварска сметана. Опасявам се е с бита сметана ще има вкус на йогурт, който не обичам.
Третия пласт е със сигурност нутела шоколад защото така се казваше тортата. Дали само нутела ще успея да я размажа върху крема или е добре да добавя нещо вътре в нея?

Благодаря предварително на всички отзовали се. Опитах тази торта на морето и вече я сънувам Laughing

# 145
  • София
  • Мнения: 2 671
iri.kupenska и ladybug, много впечатляваща сватбена торта! Като се върнеш, моля да повече и по-големи снимки, Ири!

Дитсан, точно така и аз процедирам с кристалината - разтапям, оцветявам и нанасям в/у тортата (само че аз ползвам плоска четка, за да стане тънък слой).  Peace Количеството за покриване зависи от това колко ти е релефна тортата - мисля че м/у 100 и 200 мл.

# 146
  • Мнения: 24
Почвам с коментарите отзад напред, няма да успея да обсъдя всички, за което се извинявам предварително:

blueeye - морската тортичка е супер, много добре си се справила!
DANGAB, особено ми допадат къпкейкчетата към тортата (но и самата тя е много хубава).
купенска, летните курабийки са много свежи, харесват ми много цветовете им, но си заслужава да се отбележи, че си се справила перфектно с картонените шаблони! От обяснението за нетрадиционната сватбена торта направо ми потекоха лигите.
хавайското дупе, шоколадовата торта е много добра - личи си, че не си много опитна с роял айсинга, но въпреки това ти се е получило! Сигурна съм, че ще се усъвършенстваш в най-скоро време!
рошавата гарга, синята торта е много нежна и приятна!
свещичка, пиратската торта е... направо... уникална!
Дарилка, ангелчетата са много сладки, бая си си поиграла.
Квилинг тортата на стефина е впечатляваща - някой ден, като се сдобия с машина за паста, непременно ще се хвърля на нещо такова. Някой ден... Wink

А сега нещо и от мен: Това е тортата, която успях да спретна за рождения ден на моето момче. Ползвах нов за мен фондан (на Renshaw Regalice – килото ми излезе малко по-евтино от Пикко) – нямам много опит, но мога да споделя какво е различното с Пикко.  Regalice е доста мек фондан, който много лесно се размесва и моделира, не изсъхва много бързо, може би маааалко по-бавно от Пикко, но това сигурно е решим проблем за фигурките, ако се прибави Тайлоза. Въпреки това, аз така и не опрях до тайлозата, нещата си изсъхнаха и станаха доста здрави (с изключение на дръжката на уокъра, която чупих 3 пъти). Когато моделирах фигурките с него, леко се напукваше в някои моменти (личи на колата). Впоследствие открих, че този проблем се решава, като фонданът се затопли леко в микровълнова (не знам дали съм направила някакво откритие или това си го знаете, но споделям). Така и (по съвет на Ванчето) много лесно се правеха фитилите – при подходящата температура направо излизаха като масло.
Снимала съм огромния фал, който ми се получи – при самото поставяне на чаршафа върху тортата, просто в момента, в който го отпуснах, той се разтегли и понакъса на места. Въпрос: дали е от това, че фонданът е доста мек или съм разточила твърде тънко? Или и двете заедно?Лентичката, която образува „капака” на кутията, също не е перфектна, но (вероятно поради комбинацията от горните две причини отново) се разтегли малко, като я вдигнах да я лепя.
Друго, което си знам, че не е перфектно, е формата на витата ми торта, но съм щастлива, че въобще ми се получи (този път пробвах с муса на Танита и блатовете за руло от блога на Димитрана).
Ясно е, че съм далеч от майсторлъка на нЕкои хора тук, но се радвам, защото си виждам напредъка  Grinning.



Подробности тук https://picasaweb.google.com/polina.ivanova/BoboSCake?authuser=0 … feat=embedwebsite

Последна редакция: сб, 13 авг 2011, 16:25 от Cambozzola

# 147
  • Мнения: 1 173
J!NA смутъра е един от необходимите инструменти при фондана . Тортата независимо колко добре е измазана ,пак може да стане на целулит . Лято е , маслото се топи бързо , а ако и ръцете ти са по-топли , тогава  няма как да ти се получи гладка торта .
Ани може и наистина да трябва още доста фондан да измесиш , но когато човек има заложеното в себе си - то си личи .  Mr. Green Технитески може да се научи много , но таланта ...него или го имаш или не  Grinning

# 148
  • София
  • Мнения: 1 625
Блю,Камбозола-радвам се ,че и на Вас се е харесала тортата ми.
Камбозола-много красива и цветово подбрана бебешка торта.От къде се купува фондана,за който говориш?
Рая-много красива торта с цветя си пуснала във Фейса,очарована съм от цветето-обичка- като истинско е Peace ,но за жалост там не мога да я коментирам Rolling Eyes

# 149
  • Мнения: 24
Този ми го донесе приятелка, да го пробвам, но знам, че до месец-два ще го пускат на пазара тук. Много е удобен, защото има малки разфасовки (аз си купих 3 по кило).

Общи условия

Активация на акаунт