Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 115

• 131 886
  • 739
  •   1
Отговори
# 180
Румя,благодаря ти много,веднага издирих рецептата за тази торта,но е моя грешката,че забравих да уточня,че искам торта,която да мога да облека,а тази е доста крехка,тя ще остане в списъка на чакащи засега.. Hug

# 181
  • варненка от София
Имаме бебеееееее!

Синеочката ни сладинка роди!

Щитирам дословно смс-а:

Днес 16-та август в 9:15 се роди Боян с перфектните мерки 3,550 кг и 50 санта

Честита радост! Много щастие, здраве и късмет!

Ето тема, в която можем да поздравим малкия юнак и мама http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=603869.new#new

Последна редакция: вт, 16 авг 2011, 11:01 от marulka_s

# 182
  • София
Хайде честито!   Grinning И да е живо и здраво, весело и добричко, а на мама бързо възстановяване!  Hug  bouquet

# 183
  • варненка от София
Хайде пак аз да се позапиша в темата.

Свещункоуууу, разбиваш душко и ти, човек трябва да спре да гледа тортите ти, на Валерията също, а за Нелката да не говорим - създавате у Ората комплекс за малоценност некак  baby_neutral

Искроне, направи си орехово белтъчни блатове като за Династия или за Гараш, те все един тип са или направо си напарви Династия, обожавам го това торте.

МаринаД, хей, момичееее, кога почна да правиш торти, май от скоро те виждам темата, но пък с какъв замах действаш е забележително. Тортата ти е страхотна, за мен дефектите ти са се превърнали в ефек. Жабата е просто един път - гнусна и истинска  Mr. Green Много ме радва.

Нат, винаги се радвам да те видя в темата, тортите ти са много хубави, не разбирам що толкова му се сърдиш на Йода, много е ефектен, по-скоро надписът ми идва малко грапав, докато фигурката е страхотна.

Дитсан, много апетитен тоя чийзкейт, затъжила съм се за такива прости, вкусни неща. Другите тортички и те са на ниво, но първото апетитното ми е на сърце  Heart Eyes

KikiNiki страхотна е тортата, ама защо така си я дегизирала в албума, сложи й снимка да се види от раз. С теб сме работили на една и съща тема.

Не съм пускала тортенцето си от миналата седмица за един проходил юнак.

Тук има повече сничици http://maruli4.snimka.bg/cooking/torti.361843.24596504

# 184
  • София
Живо и здраво да е бебето, да е родено под щастлива звезда Party

Аз отскочих за седмица  до морето и съм пропуснала доста красоти.

marulka_s , ЕЕЕ тези кецки са ми любими, и двете тортета са перфектни.
Марина Д, че тази жабка с кеф да си я нацелива човек Laughing А по кладенеца ми останаха очите
ditsan, ти пак си спретваш маратончета, ама са доста добри.
KikiNiki, чектити ви ходещи крачета, обувките си ги докарала 1:1
Наталина, Йода е много сполучлив.
Другите неземни нямам как да ги коментирам, Нелка , Свещичка, Леля Ог......

Последна редакция: вт, 16 авг 2011, 11:32 от destini

# 185
  • Стара Загора
Малко  коментари   от мен.
Първо Честито  на  щастливите  родители  за появата  на  малкия  човекНека  свички  да  живи  и здрави  и  бебчо  да расте  в безгрижно  детство
KikiNiki  много  са  ти  готини  обувчиците  -това  е  нов модел  до сега  не бях виждала  такива  на торта  Laughing
МаринаДБлагодаря  за коментара.Жабока  ти  е  много  готин ииииииииииимного  зелен Mr. GreenСупер е.
luxДобре  се  е получила  морковената  торта
ditsan  Браво  за  бързите  тортички  но  най ми  харесва  парфето  с капини
kukita83Направо  ме  разби  с коментара  си  за  Найчето  и Йода
natalynaДали  е  свиреп или  не  Йода    аз  като  не съм  се  заглеждала  толкова  във филма  сега  ми  е  много  симпатичен .Пък  дори и да прилича  на  "Найчето"  на kukita83
Леля ОгТеб  човек няма  какво  да те  коментира .Излишно  е да казвам че си перфектна  от всякъде  .Ти  си  един от хората  в  темата  на  които  не  е нужно  да  пише  кой  ги пуска  .Нещата ти си  имат свой  почерк.Както  винаги  перфектни  комбинации.Супер!
DZДобре  се  е получил  № 4  но  можела  още  малко  да понапълниш кошничката.
metchopoohБлагодаря  за  коментара , и  твоята  тортичка се  е получила  готино  и  в любимите  ми цветове.
betina33много  готини кексчета  и  и  тортата в лилаво  с калите  -щях  да  правя  и  аз нещо такова  но  се  разминах .
rumi73-Ладата  ти  е много готина.Уникат .Други  автомобили  често се срещат но  виж  лада  Grinning  И другите  тортички  са  много  готини определено си на тема  джунгла
ro6avagargaМного  нежна  тортичка  а моята  кола  вътре  е само блатове.
iskroneБлагодаря  .И тортичката  за  потдържане  на килца  е  много  апетитна  и  от разстояние  може  човек  да ги  кажи  като  я  гледа Laughing
sVeshti4kaБлагодаря  ти ! И трите  торти  които видях са много  пипнати   то  това  си  е талант на скулптор Peace
stefinaБлагодаря!
blueeye®Много  е  готина   морската  ти тортичка и  в   сезона  на лятото
CambozzolaБлагодаря  и твоята  тортичка  е  много  детска  и  свежа  и с тези  играчки  направо да  заиграе  човек с  тях
iri.kupenskaТези  сладоледчета   са много  ледени  в тази  жега  човек да  изяде едно  за разхлада.А сватбената  торта  е  много  интересна  нещ о по различно  от традиционните торти  с рози
И за  да  не ми  е празен поста  ще  пусна  трите  тортички които  правих в събота

# 186
Лукс[/color],кажи поне какъв фондан си замесила,де.Иначе тортичката е   станала добре.Морковите ми харесаха

фондана е по тази рецепта http://www.mycookingbookblog.com/?p=2605 на Мария

сега имам да правя пак една за 26 и си мислех, че ще е това тесто, но от вчера се чудя

дали иска някой да си разделим кофа на пикко- така или иначе ще ми трябва септември имам две за сестра ми и за една приятелка да правя - нека ми пише на лични   намерено е приятелче за остатъка от кофата Simple Smile

или чакам и предложения за захарно тесто с което мога да се справя - иначе стана добре, но някъде има пропуск ми се струва като гледам вашите торти  Rolling Eyes

най-бързо ми изсъхваше от досегашните покрития пареното тесто- и се чудя дали да не пробвам с него пак, напълно се обърках  newsm78

Последна редакция: вт, 16 авг 2011, 14:06 от lux

# 187
Честито на Синеочката!!!! Да е живо и здраво и с много късмет!!!!!

За скромните пропуски от 3 теми, просто няма как да се включа с коментари!!!! Crazy

# 188
Да е живо и здравичко бебчето! И мама да е здравичка и щастлива!  bouquet

Момичета, благодаря Ви за снизходителните похвали относно недоносчето, т.е. розовата ми торта. Пък това от горе, дето се мъдри, бялото, не е мое дело, а огромна целувка, купешка - намек за натрошените целувки в крема. А и рожденичката обожава целувките...

А вие пак сте натворили едни красоти, дето само им се любувам, възхщавам, ахкам и се чудя с ръце ли са пипани...

Имам обаче един супер спешен въпрос, че тортата е наполовина - блата е изпечен, изстинал, навит на руло, чака да се нареже.
Кремът е полуготов... защото възникна проблем... със сметната.
Купих животинска сметна, неподсладена на Мегле. Такава намерих само.
Почнах да я разбивам, според указанията на рецептата.... Тя обаче не става гъста като растителната течна сметана, а си стои течна. Някъде четох, че трябва да е  добре охладена - аз я извадих от хладилника и диретно я "почнах"... Та сега се питам... на прав път ли съм, да разбивам ли безбожно дълго докато се сгъсти или ...знам ли... животинската сметана може да не се сгъстява (  newsm78 тъпо звучи, ама за първи път купувам такава ) За сега съм я навряла пак в хладилника за да се охлажда още, белким се сгъсти... newsm78

Моля помагайте...
Благодаря предварително!!! Hug

Последна редакция: вт, 16 авг 2011, 14:29 от Svilenka

# 189
  • някъде тук
Искам да ви попитам по коя рецепта да направя домашни блатове за вита торта? Досега съм правила само с готови от магазина и ми се иска да пробвам да си направя сама Rolling Eyes И като ги изпека навиват ли се веднага преди да изстинат за да не се чупят после,нещо не ми е много ясно Rolling Eyes
Ще съм благодарна ако някой ми помогне Praynig

# 190
Бела, аз правих по рецептата от блога на Димитрана, изстиват сравнително бързо и са много гъвкави, навиват се идеално. Стават и да ги оставиш за следващия ден, никакъв проблем! dimitranas.blogspot.com/

# 191
Бела от блога на Димитрина взимаш рецептата и няма да съжаляваш Peace Сега виждам, че и Cambozzola ти е отговорила Grinning Наистина стават бързо и се навиват идеално. Успех!

# 192
  • София
Простете, мили дами, че няма да коментирам поименно всяка от вас за прекрасните неща, които сте сътворили!   bouquet

Искам само да кажа на nelka, ако чете тук. Нямам думи, с които да си позволя да коментирам твоят шедьовър, мога само да кажа, че се чувствам много горда, че те познавам макар и виртуално и че най-уникалната торта в този конкурс е на българка.

# 193
Бела,
Тъкмо по същата рецепта на Димитрана правя и аз тортата сега. Силно съм впечатлена от блата. Наистина много лесно се навива, не се чупи. Не знам дали е грешка - аз го оставих доста дълго време завит на руло във влажна кърпа. Когато го развих да го нарежа и покрия с крем, беше доста влажен. Имах намерение за всеки случай да го напръскам леко с мляко, защото тортата ще отлежава само до утре и се страхувах да не остане суха, но блатът беше така влажен ( от кърпата ), че се отказах да сиропирам.

Инак с животинската сметана се справих като сложих един желатин към крема - сгъсти се малко. Светнах се аз, че без фиксатор за сметана( който даже не знам как изглежда и се ползва) няма да стане това, което си представям. Embarassed

Остана ми време и да разгледам назад темата по-подробно. Видях произведението на Нелка - и ... като вас ...просто не знам какво да кажа... И талант, и скопосия...и страхотна идея! Определено заслужава наградата!
И бялото кученце на Свещичка ми проговори направо!
И кладенчето на МаринаД ...
И Йода е голям сладур, хич не е зловещ, по-скоро гледа строго... Ми нали е учител!
И тортите с обувчиците...
Пък за бебешките сладки, в унисон с дрешките  Two Hearts
Всички са прекрасни!
Embarassed Извинете ме, че не ви споменавам по имена, обаче... не ви познавам още и започвам да Ви обърквам!)
Де да имах и аз такива ... познания и опит... Тепърва започвам да се уча...

# 194
Svilenka млечната сметана никога няма да се разбие като растителната - остава си по-мека и въздушна . Растителната ( ако изобщо може да се нарече сметана  Laughing ) е с различна консистенция , различен вкус .

Марулке нали , то тези 3те каква група заформиха , чак не ми се подхваща торта заради тях  Mr. Green . Много готини кецове  , това тъмно синьо с коя боя го получи ...страхотен цвят !

Общи условия

Активация на акаунт