Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 115

• 131 886
  • 739
  •   1
Отговори
# 195
Благодарности на МАРУЛКА ,за прекрастната вест.И на Пепи,която ми се обади по алото  bouquet
[color=redБЛУ,ДА ТИ Е ЖИВ И ЗДРАВ МОМЪКА.ДА СТАНЕ ГОЛЯМ И СИЛЕН МЪЖ ДА ВИ РАДВА МНОГО .ДА САТНЕ НА МАМА РАДОСТТА И НА ТАТИ ГОРДОСТТА.НА ТЕБ ЖЕЛАЯ БЪРЗО ВЪСТАНОВЯВАНЕ[/color].

# 196
Честито бебоче на blueeye!

DANGAB, не знам дали е защото харесвам жълтия цвят или по друга причина Wink, но жълтата ти торта най-много ме грабва. Много нежно.
marulka, по обясними причини, споменати по-горе, тортата ти ужасно ми харесва  Laughing, а освен това от днес си имам напълно проходило момче и съвсем по темата ми идва.
Леля Ог, сладките са изключителни, но ти си знаеш Simple Smile Май вече си се специализирала тотално в тези миниатюрки.
наталина, Йода е страхотен! Като истински Simple Smile
КикиНики, патъчките си ги докарала страхотно, ползва ли шаблон или просто гледа от оригинала?
МаринаД, дъските на кладенеца си ги направила много реалистични. Какво използва за набраздяването?
Дитсан, много си строга към себе си! Предвид времето, с което си разполагала, смятам, че си се справила повече от добре!
lux, морковената торта изглежда много свежа, за съжаление не мога да дам мнение по въпроса за фондана, тъй като ползвам готов.
мечопух, тортата с цветенцата е много нежна, панделката си я направила страхотна! Направо е като истинска, особено с това перлено отгоре...
бетина, калите ти са много добри, може би само тичинката трябваше да е малко по-малка. Иначе, като съм гледала по сайтовете, кътърите за кали са във формата на сърце. Може да пробваш така?
руми, браво за ладата! Езикът от кръглата торта и на цвят си го докарала като истински, племенницата сигурно ще ме побърка за такава торта, ако я види (тя е тийнейджърка, пада си по вампирските истории). Двете джунглести торти са много сладки също, заплюла съм си някой ден и аз да направя от тоя тип.
рошавагарга, работя с геловите боички на Sugarflair. Въпреки проблемите, които си имала с моделиращата маса, си се справила чудесно с тортата.
искроне, тортичката изглежда много вкусна.
Свещичка - супер е тортата!!! Направо ме хвърли в Матрицата! Mr. Green

Свиленка, за тортата, която последно правих, също бях взела сметана на Мегле. Тъй като кремът беше Мусът на Танита (избрах го, защото е доста стегнат и не исках да рискувам) не се впечатлих от това, че остана течна, но ми направи впечатление. Явно, ако не разчиташ на желатин или стабилизатори, по-добре да се взима растителна сметана (ако бъркам - поправете ме, моля).

За блатовете от блога на Димитрана - аз дори не ги завих във влажна кърпа и пак не изискваха напояване. Престояха опаковани в домакинско фолио 1 ден и все още бяха влажни. В крайна сметка тортата не беше суха (както се опасявах). Така че, смело напред!

# 197
МаринаД,Искроне,Марулка,Дестини ,Гамбозола,благодаря за милите думи момичета.
Dangab,всичките ти торти са супер.Маккуина е много сладък и кексчетата също.
Ири.Купенска,меденките са толкова хубави а за тортата просто нямам думи.
JiNA,ЧРД на голяма патерица.Много хубава тортичка си направила .поздравления.
Blueeye,честито синче мамче!А тортичката със Ариел е прекрасна,да ти е жива и здрава Ния и много да те радва.
Гамбозола,да ти е живо и здраво момчето страхотна тортичка си му направила.
Мечо Пух,много хубава торта със любимите ми цветове и страхотна панделка.
Бетина,ние със теб трябва да си направим един тандем по спешни неща.Със тази разлика че ти си се справила перфектно а аз този път се поизложих ама и гости ,болна и общо 4 торти.
Руми73,много готина Лада .едно време и ние имахме та ме върна във спомените,и единичката е един път а със предизвикателството си се справила перфектно.
Рошава гарга,аз споделих за проблема със балончетата при Иридата.Стигнах до заключението че е от топлото,а тортичката е супер.
Искроне,страхотна вкусотия си показала.
Свещичка,поредният уникат.Нямам думи !
DZ,разреза е толкова апетитен.
Лукс,зайчето е много сладко.
МаринаД,много е сладък жабока,и кладенеца е перфектен.
Кики Ники,здрави краченца на малкото мъниче.Страхотни са!
Марулка,кецките са просто едно малко бижу,а цвета перфектен.
леля Ог,както винаги страхотни сладки.Но нещо ми е домъчняло за твоя тортичка да оплакна очички.
Наталина,единичката жирафче е страхотна а Йода е любимият ми герой от Междузвездни и истински му се изкефих-страхотен е!

# 198
Синеочке,честита радост!Нека Боян да бъде вторият извор на радост и гордост в живота ви/един вече имате Heart Eyes/Бъдете щастливи родители на най-здравите и щастливи дечица!!!  bouquet
Благодаря на всички,които написахте толкова хубави неща за тортата ми Hug HugЗа мен най-голямото доказателство,че съм се справила със замисъла си беше реакцията на рожденичката,когато я накарахме да целува жабока-спусна се и в последния момент инстинктивно се дръпна с погнуса JoyРазсмя се и каза"Като истински е! Не мога!" Mr. Green
Камбозола,за дъските използвах основен инструмент в тортоправенето-клечка за зъби Mr. Greenпросто си драсках вълнообразни линии и отгоре боядисвах с плоска четка кафява боя/от "Три уши"/.Пак с клечката нащърбих и краищата им.Марулка,да,отскоро правя такива торти,но заразата е тежка и нелечима JoyИ вие,всички тук,имате голяма вина за което Hug  bouquetКикиНики,ама наистина ли не са пластмасови #CrazyОще не мога да си събера падналото чене #CrazyМарулка,и вашите кецки са свалени от витрина!Признай си! LaughingСтрахотни!Кога ли ще се боря с нещо такова...Дангаб,много весели тортички GrinningХаресвам такива цветове GrinningПожелавам лека и спокойна нощ на всички!И на себе си,дано не ме вдигат,че и моята работа е една... Mr. Green

# 199
DZ,[/color]я моля,да ми метнеш рецептата на това чудо,
Рецептата е смесена от два вида торта  Peace
Нареждаш по стените на тенджера или форма нарязано руло .
В купа забъркваш 1 коф кис мляко + малка коф заквасена сметана +захар на вкус + 2 желатина + нарязани плодове.
отгоре нареждаш бисквити.
Слагаш в хладилника за 2 часа и е готово  Peace
Добър апетит. Стражно лека и свежа торта за лятото е . Peace

# 200
  • някъде тук
Благодаря ви много ,че ми помогнахте с избора на рецепта за блатовете Hug  Със сигурност ще пробвам рецептата от блога на Димитрана Peace  ако се справя добре ще покажа резултата Laughing

Това е тортата за юбилея на баща ми ,знам ,че си има кусури ама всички много и се радваха,а пък и направих празника му по специален Simple Smile

# 201
  • София
И аз имам торта за показване,за най-интересната ми клиентка. Детето винагти има невероятно интересни изисквания, които трябва да се материализират в торта.Сега е на тема замък розов, с червени прозорци и врата, с червени флагчета, подреденив полукръг. Стълбичка с червен килим,езеро с лебеди игъски и да не е покрита тортата с ММ Simple Smile Да е много сочна и креместа

# 202
Бела,страхотна торта си приготвила за татко ти.Да ти е жив и здрав.Личи си че е правена със много любов.
Дестини,е това се казва клиентка много изисквания много нещо, но ти си се справила страхотно със всичко.Замъка е страхотен.

# 203
Момичета въпроса ми за майския фондан приключи в кофата направих им една татяна която само опитаха при всичкото мрънкане за торта,но сега ще направя така планираната торта с пчели,те пчелите и цветята вече съхнат,но направих нов експеримент тъй като открих една рецепта с мед
[Медено-захарно тесто за украса на торти] та замесих него,но се оказа че много бързо съхнат фигурките,така ли се получава и с другите теста в топлото време  newsm78

# 204
Имам въпрос... възможно ли е да се направи някакъв крем за торта с крем "Оле" и течна сметана?

# 205
Здравейте!
Честита радост на Блуай, желая Ви много радост и здраве занапред!

Iskrone, Марулка -мерси за отговорите за лешниците
Ето я и тортата-крема е кафяв ганаш с лешници, готови ванилови платки, и основата е покрита с шоколадово тесто, направих доста доза с 600гр. шоколад, ами какво  да кажа истинско изпитание си е това ШТ, добавих му малко РМ2 да влезе в час че нещо не ме слушаше много, усетих го ще ми трябва практика, много по -вкусно е естествено

още малко обяснения, след като я снимах добавих растителност, 1-2 змии и камънак, после не можах да снимам и така....
Лека вечер на всички, Дитсан тук съм ето...

# 206
Имам въпрос... възможно ли е да се направи някакъв крем за торта с крем "Оле" и течна сметана?
Да,и то много вкусен!Разбиваш си сухия крем по упътването/с 400 мл. мляко/.Разбиваш 200 мл. сладкарска сметана.Смесваш на ръка или с миксер/правила съм и по двата начина-все става/.Можеш да добавяш плодове,ядки или нещо друго -по вкус.Аз слагам тези добавки върху вече намазания с крем блатТова количество ми стига за торта около 20 см в диаметър,с три тънки блата,като кремовите слоеве стават доста дебели.Пробвай!Надявам се да ти хареса! Peace Grinning
Белла,да е жив и здрав татко ти!Много хубава торта си  му направила HugДестини,страхотно си отговорила на изискванията!Нинче,джипът е върха!/дали пък нямаше друго име туй возило newsm78-монстър нещо си newsm78/,а сред камънака си е дошъл на мястото Hug

# 207
направих нов експеримент тъй като открих една рецепта с мед
[Медено-захарно тесто за украса на торти] та замесих него,но се оказа че много бързо съхнат фигурките,така ли се получава и с другите теста в топлото време  newsm78

Всички теста в които има желатин съхнат много бързо.От опит знам,че тестото на Нелка съхне по-бързо отколкото Руската мастика,защото в нея има глицерин.Но аз лично предпочитам тестото на Нелка.

# 208
  • София
Търся си партия за Пикко. nin4e Джипчето е много сполучливо, от какво е и върху какво си го сложила?

# 209
Здравейте момичета   bouquet
Моля за някоя лесна рецепта за торта, тъй като не съм правила досега искам да започна с нещо лесно.

Общи условия

Активация на акаунт