Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 115

• 131 886
  • 739
  •   1
Отговори
# 210
destini-джипа е на отделна подложка, поставен е върху стиропор обвит в пекарска хартия и след това в стреч
seika -лесно е доста относително понятие, след като прочетеш внимателно тортената библиотека, ти най-лесно ще прецениш какво би ти било лесно, аз лично започнах с пандишпанов блат и крем ганаш, ако следваш инструкциите би трябвало всичко да е наред, след това започнах да пробвам различни блатове и кремове, правила съм почти всички от "най-често правените", най-добре е да пробваш и само да си прецениш.Има кремове които се разбиват само, други които изискват варене, охлаждане и т.н, успех ти желая!

# 211
Момичета,аз малко тъп въпрос може да задавам,но да питам все пак. Simple SmileКупих от аптеката Глицерин,малко пластмасово шишенце.На шишенцето пише,че трябва да се държи надалеч от всякакви хранителни продукти.Това ли е глицерина който ползвате за захарните покрития ....,защото от аптеката ми казаха ,че няма друго... newsm78
Другото е,че имам бурканче с глюкоза,но точно на срока на годност са написали цената и не мога да видя до кога е.По принцип колко е срока на тази Глюкоза?

# 212
meridyt,да ,това е глицерина.Този от аптеката е химически чист и независимо от това каква глупост пише на етикета,става за хранителни цели.Що се отнася до глюкозата,ако не е помътняла или потъмняла -може да се ползва.Не се притеснявай,давай смело-ще стане!

# 213
ro6avagarga,благодаря ти много  Hug.Тъкмо си виках,че съм объркала нещо... JoyА,пък Глюкозата изглежда си същата ,прозрачна ...значи ще я ползвам...благодаря ти още веднъж. Peace

# 214
Привет, Дами!
Аз бях на доста дълга почивка, сега се готвя да подновя тортоправенето!
Въпрос - За да постигна реалистичен цвят на музикален инструмент, какви бои да използвам? Правя малък саксофон, сдобих се с прахообразна перлена боя, с ефект металик, но с нея не става твърде добре; напръсках и с гланциращ спрей, и пак не става лъскаво. Ето какво е на този етап - цък. Оставям настрана неравномерното боядисване с четка, това горе-долу ще оправя; но как да стане цвета и блясъка? С какво се разтварят прахообразните бои (пробвах с водка) ? Дали е защото боята е перлена, и затова остава като на прашинки върху фигурата?
Благодаря Simple Smile

# 215
Нинче,джипа е супер.Тъкмо си мислех да те схрускам че ми е малко голо и ти си пояснила,така че ти се размина Laughing

# 216
  • Варна
Искам отново да похваля Марулчето за кецките и да отбележа, че имат дори емблема, т.е. са маркови. Уникални! За вкуса само аз мога да кажа, че беше неповторим.

# 217
  • гр. София
Привет,тортаджийки!Уж е лято,ваканции,почивки,а тук труд кипи ли кипи  Laughing
Не мога да не отбележа тортите за проходилите дечица на KikiNIki и marulka_s,. Ники-само по размера който носи Габчо,мога да се ориентирам кои са неговите( и пак ще се замисля-толкова са сполучливи) Марулка-жестоко синьо-с каква боичка е постигнато?
Страхотна е морковената градина на Lux-чето,
sVeshti4ka,Нео оживя пред мен Simple Smile
Да не пропусна сериозният и нравоучителен поглед на Йода  Laughing Невероятните творения на Леля Ог.
miss piggy,това кученце е толкова сладичкоооо
DANGAB,страхотни рози!
Марина-те са като живи твоите торти.Сигурна съм, че ако целуна жабата на такъв принц ще се превърне Grinning
Бела*,страхотна торта,да ти е жив и здрав рожденника!
destini,много свеж  замък!Задоволила си изискванията на клиента Wink
nin4e,джипа е супер!
Ох,изпуснах някои-всичките представени торти са страхотни и направени с много любов и въображение.  bouquet

Да ви покажа първата ми кошница за 70-тият юбилей на милата ми майчица.Да ми е жива и здрава ,все така да е бодра,жизнена и добър човек!На нея дължа това -тортите да са ми хоби-за вярата,подкрепата и ОТК в нейно лице!

Taзи матрьошка, с цветовете на украинското знаме, е за моята вуйна(украинка,както се досещате).Направена,посред нощите след купона за юбилея на мама, затуй за недостатъци не гледайте  hahaha

# 218
  • Хасково
Здравейте, момичета! Извинявам се, че нахълтвам в темата с досаден въпрос, който сигурно вече 100 пъти сте обсъждали, Flushed но в момента съм в Англия и искам да си взема от тук сладкарски бои. Направих грешката да пробвам тези на д-р Йоткер(за 1 паунд не съм очаквала чудеса, но в България с боите за яйца стават къде, къде по-добри цветове, добре че взех само 1 цвят за опита). Та предполагам, че някоя от вас е пазарувала е от тукашен магазин/сайт -  кой е той  и най-вече каква  марка бои бихте ми препоръчали?
Поздравления за чудесата, които творите!

# 219
  • варненка от София
Благодаря ви момичета за поФалите за буйките, беше ми супер забавно с тях, макар че не останах съвсем доволна от цялостния изглед на тортето, но щом се е харесала е добре. Vesi7112Hug

Цветът на буйките е постигнат и аз не зная как точно, но смесвах цветове - лилаво и синьо. Лилавото на Уилтън което имам и Пиккото прави синкав цвят, та за това добавях от течната лилава, която имам от Три уши. Исках наситен цвят и с месене и добавяне се получи.

Не мога да не поздравя последните тортички, които ми излизат пред очите - Марая, страхотна юбилейна торта! Много ми хареса кошницата ,панделката, вярвам, че е правена и подарена от сърце. Личи й просто.

Дестини, с толкова много изисквания торта, малиииииии - разбих се, направо.

Нинче, много, много ми хареса колата, жалко, че не си снимала завършения вид на тортата с екстрите, но и така ми допада. Единствено не ми допадат снимките - позамазани са и ме разсейват. Ще ми се по-детайлно до видя колата, но и така се вижда, че е барнато.

# 220
  • София
Марая, Кошницата е много нежна, цвета на панделката е невероятен. Само ми се струва , че панделката не е на точното място , така закрива цветята.Може би ако беше малко по-надолу щеше да е по-добре.

# 221
Ivayla в Тортената библиотека има дадени сайтове за онлайн пазаруване в Англия .  Погледни , а може и някой от магазините да е в твоя град .
 Иначе ...Ebay , Amazon ( Англия) - "food colors"  и ще ти излезнат много , вече ти поразгледай кое ще ти бъде изгодно като цена . Най - често използваните Английски бои са на Sugarflair http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p5197.m57 … ee-All-Categories

# 222
  • Хасково
Благодаря! Не бях отваряла Тортената библиотека, но наистина всичко е синтезирано много добре! Simple Smile

# 223
Здравейте момичета,
първо да кажа ЧЕСТИТ СИН НА blueeye,да е жив и здрав,да расти весел и да има безоблачно дество.
И в тази тема видях страхотни тортета.Няма да изброявам за да не изтърва някого.
Страхотни сте.
Аз имах един тортен провал,след това малко почивка от тортоправенето и тези дни с нови сили имам две нови торти.
Ето ги:

Това автобусче е по модел на бубулинката.

Приемам всякаква критика и съвети

# 224
  • ВАРНА морето сините вълни
добро утро момичета
ЧЕТИТА РОЖБА на blueeye -да расте здраво и щастливо дете и да носи само радости на мама и татко!!!
Налика -добре си се справила с тортичките -може би само малко височина му липсва на автобуса
Марая-кошничката е много хубава -страхотни цветове и панделката е чудесна -вярвам че си успяла да изненадаш майка си -да е жива и здрава
аз като ви казвам че напоследък правя само от бързите торти -и днешната ми е такава-вчера наши приятели ни поканиха на рожден ден за днес -трябваще да мисля бързо та ето го резултата

Общи условия

Активация на акаунт