Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 115

• 131 886
  • 739
  •   1
Отговори
# 360
  • ВАРНА морето сините вълни
Цолова -ако знаеш откога те мисля- браво браво браво   bouquet справила си се прекрасно - сватбената е невероятна -много нежна -на розите бучна ли клечки -- и колко много торти си направила всичките са чудесни -нямам думи поздравления за труда ти   bouquet

# 361
Аз влизам да ви покажа моята сватбена торта.Току що се прибирам и съм много притеснена дали ще издържи цели пит часа така сглобена и то в залата.Макар че там е доста хладно и доста подпори съм и боднала ,все пак се притеснявам ,но утре ще се чуя с управителката и ще ви докладвам ,макар че час след това се чухме и каза че всичко е ок.Ето я и самата торта.

Светле,много се радвам за теб.Справила си се блестящо.Пожелавам ти още безброй такива поръчки.Само че с по малко притеснения.
Сега да ви кажа поредната си новина .Малката ми дъщеря днес се сгодява и по този повод понеже мноооооооого късно ми съобщиха им направих ето това
Извинете ме че не ви коментирам но отивам на мястото на щастливото събитие Wink

# 362
Йееее Албенче утрепа рибата! Толкоз много торти.... красота! Красота! и пак Красота!!! Поздравления!
Честита ти нова радост!!! Живички и здрави да сте всички-все хубави вести да носите!!! Цункам те!!!
Боже Роси зло да те забрави мила, едно огромно благодаря и на теб за накрайника, че без него щях да се мъча и оклепам цялата! Hug

# 363
  • София
Marmara-да, възможно е да се оцветява с какао, но после мирише натрапчиво и доста трудно се оцветява по принцип с него.Най лесно е да си направиш шоколадово тесто.
Цолова -прекрасна торта,справила си се чудесно.
Албенка -и твоята торта е много голяма и внушителна.Честито за добрата новина.

# 364
Ей,много сте вредни ,избягах извън цивилизацията за 4 дни , и сега къде е 19 страница ,как се коментира ,човек не може да ви смогне ,при това коя от коя по-хубави,лоша не видях,ум да ти зайде ,смилете се бе хора . За тези които са ме питали рисувам върху шаблони и цветя и пеперуди ,поради липса на формички/засега/,айсинга правя сама,чакам да изсъхнат хубаво,съответно ги правя по-рано,моделирането не е мойта част ,по скоро рисуването,да втората торта е кутия,видях такава в руски форум,идеята ми хареса и си я правих за рождения ден.Благодаря на всички които са оценили положително скромните ми произведения,защото това което мога го дължа на този форум и чичо гугъл.Да ме извините ако пропускам нещо.Още веднъж  да кажа ,че всичко което видях в последните 5-6 страници е страооотно,браво на вас!От утре повече и по -подробно.Питайте пак ако нещо съм забравила.Чао!

# 365
  • ГОре на черешата...
Ехаааа, сватбените торти са приказни! Цолова, поздравления, справила си се блестящо! Колко време ги врътка тези рози, бе жена Whistling?

Албенка, честита ти радост - годината ви е прекрасна, май скоро ще станеш двойна баба, желая ти го от сърце Hug!

# 366
Не смятах да поствам, но тази сватбарска серия е много добра и не можах да се въздържа.
Цолова, направо ме разби - и пробната торта и основната и другите - страхотни. Много ми харесаха...и като цветове и като модел... браво, браво.

Албена и твойте произведения са много красиви - толкова нежни! Честита ти радост!

# 367

Angellove -ето адреса на Пиккото.Аз препоръчвам на всички твоята целувчена торта-страхотна е.

stefina - сърдечно благодаря за комплимента Hug - вкусна е целувчената тортата  и лесна Simple Smile и е далееееече от красотите, които показвате тук  Joy

Огромно благодаря и за инфото за Пикко-то!!!! - тя като    тази тук ли е, моля?

bouquetПрекрасна петък вечер на всички и  релаксиращи почивни дни!!!

Същата е да, но тези тук са се отплеснали жестоко в цената - редовно се купува кофата за 80 кинта и стотинки, а тук е 120 лева, безобразно, БЕЗОБРАЗНОООООО!

marulka_s – благодаря ти за потвърждението!!! Безобразно звучи цената, но с отстъпката и с безплатната доставка горе-долу ми се връзва – плюс, че ще ми я донесат на крака Simple Smile нямам кола и няма как да ходя до Казичене...
betina33 – много красива торта! Ох а следващата с Мечо пух е супер  Heart Eyes
lux4е – честит рожден ден на патерички!! Страхотна ти е тортата -  цветчетата са уникално красиви, а малкият помощник е невероятно слънчице!!!
ditsan – много пищни торти – супер са!
nin4e – идеята за балоните е адски готина !!
mari_eta – фантастични са фигурките!! А с този крем ме заинтригува  Simple Smile ще ходя да го видя при теб или при Бубето
colova – тортите с лилавите светя ми взеха ума!!
Албена – страхотна сватбена торта – много нежна

А аз всъщност минавам да ви се похваля с първия си успешно оцветен (благодарение на ВАШИТЕ СЪВЕТИ!!!) фондан  , че не знам дали ше се справя с цяла торта – имам 100 идеи каква може да е Simple Smile и нито един реален проект... БЛАГОДАРЯ ВИ, момичета  Hug

Не ми се смейте много на първия опит, моля  Hug

Прекрасна и успешна нова седмница от утре!!   bouquet

# 368
  • София
Angellove, ти и на самата фирма от Казичене да се обадиш, пак безплатно ще ти я доставят.

# 369
  • София
Angellove -много хубави цветове си направила.Лилавото с каква боя е?
С този пост
Същата е да, но тези тук са се отплеснали жестоко в цената - редовно се купува кофата за 80 кинта и стотинки, а тук е 120 лева, безобразно, БЕЗОБРАЗНОООООО!
 Марулка искаше да каже ,че в този новият сайт 120лв за кофа Пикко е ужасно много 40лв надценка.Не знам дали знаеш,но от Пиккото доставят кофата на място също безплатно и то за 1 ден .
КК-аз питах покривчето как е направено и може ли линк от кухарка на тортата кутия.

# 370
Лилавото с каква боя е?

stefina -  благодаря ти!!  Hug - не знаех, че Пикко доставят - ама аз още не съм стигнала до там  Laughing само разучавам вариантите, а тази белгийската паста ми звучи добре... А лилавото е с течна боя "лилава - тип боровинка" - няколко капки, размесени на кашичка с пудра захар и добавени към малко повече от шепа ММ на Ирида- реших, че все пак ще се уча на старите си бои  Mr. Green и ММ, че да не ме яд, като се омажа!!

bouquet

# 371
  • в семейството
lux, ЧРД на патерица! Много е хубава тортата ти! А за целулита - както и в живота, трудно се постига гладка "кожа"  Laughing . Аз по едно време по съвет на Пепи първо измазвах с маслен крем в който има трохи от блата и след като стегне измазвах втори път с чист маслен крем. Тортата ставаше "бетон" и гладка  Peace Нещо напоследък не го спазвам и съжалявам.
Албенка, много ми харесаха жълтичките торти с панделката. Спомням си, че в началото на тортоправенето ми, съм гледала твои "стъпка по стъпка" как се прави панделка.  Честита ти прекрасна новинка  . Пожелавам ти само такива радостни новини и събития.  Hug  Hug  Hug
ditsan, тази торта-книга направо е като истинска с толкова много текст. Току виж започнали да искат и да се разгръщат  Laughing .
nin4e, много хубава идея и изпълнение.
Петя, изчистена торта и елементите на борда много ми харесват! Колко време ти съхнаха. Ис каква боя ги боядисва - с гелова или на прах?
Патрияни, жива и здрав да ти е госпожицата. И на тази бройка торти казваш "някоя-друга"!? Тази със знамето много опната  Peace
betina, този куфар как пристигна? Да не са го харесали някъде и да са си го присвоили, както говореха че изчезват багажи по летищата  Wink
Ванилия Мадагаскарска, "сакса"  е "черешката на тортата"  Peace
nalika, много ми харесва цветовата комбинация и на двете торти. По-нагоре писах за измазването, а ти с каква ММ работиш?
DANGAB, ЧРД! Много здраве на теб и цялото ти семейство!   bouquet Нещо тортата ми малее на фона на горните блюда  Wink Май няма да се докопаме до десерта, ами поне кажи каква е вътре?
Ех, colova  изби рибата с тази сватбена торта (и с другите разбира се)! Много ми харесва! Представям си колко си се притеснявала! А като знам и колко трудно е да си доставяте материали! Голяма подготовка е било! ПОЗДРАВЯВАМ ТЕ! Пожелавам ти още такива достижения!  bowuu

# 372
От известно време надничам в темичката и се радвам на красотите които творите, браво момичета  Hug
Аз имам няколко торти ,но в сравнение с вашите не са много за показване точно тук.
Една приятелка ме помоли да направя торта за годишнината от сватбата им, и сега имам нужда от помощ . Ше празнуват десет години съвместен живот, прочетох че това е "Сватба на розите" , затова и реших че ще е торта с рози  Peace
Цолова твоята торта страшно много ми хареса  Hug
Искам да направя нещо такова, да не кажа същото  Embarassed
Моля Ви някой да ме насочи как се правят тези "графики" в/у фондана ? Извинявам се че така го описвам но сигурна съм че ме разбрахте . Много съм нова и боса в тази свера , а много искам да я зарадвам с хубава торта. За направа на розите ще изгледам материалите от първа страничка, за направа на листенцата ако може някой да ми пусне линк къде да гледам, аз ще потърся де.
Много ще се радвам на всякаква помощ като напътствия и линкове  Praynig

# 373
fotka,първото торте е с уондър паста от магазива н редута,а оранжевата е с някаква холндска май беше от магазин кукибуки.Това с цепенето е или от боята или от нишестето.Боята ми също е от редута.Разтварям я в 2 капки вода и постепенно я добавям.Прави ми впечатление,че ми се цепи повече когато слагам повече боя за по-наситени цветове,но тогава и по-дълго време меся с добавяне на нишесте за получаване на цвета.

# 374
colova, сватбената торта е разкошна!!! А на тези малки костенурки и аз отдавна съм им хвърлила мерак, само чакам подходящ повод. Но пък ми се струва, че калинките ти щяха да са още по-прекрасни без белите антенки  Peace
И на албенка сватбените торти много ме възхитиха! Честит празник на семейството ви!
fotka, брат ми е запален саксофонист, и беше немислимо да се появя с торта без сакс, колкото и нескопосан да е... е, не ми е прекрасен, но и от него доста научих (от правенето на сакса де).

Я кажете за пиккото - каква му е трайността, горе-долу? Ако си взема една кофа, мога ли да го ползвам до края на годината? А самите фигурки от фондан въобще, колко могат да се съхраняват (и да бъдат изядени след това, то е ясно, че ако не се ядат са ок)?

Общи условия

Активация на акаунт