Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 115

• 131 886
  • 739
  •   1
Отговори
# 375
  • в семейството
Ванилия Мадагаскарска , по принцип на кофата има срок на годност, но аз колкото пъти съм поръчвала срока изтачаше близо след 1год. Така, че няма проблем. За фигурките също няма проблем, стига да са покрити с нещо, за да не събират прах.

# 376
Албена, Цолова - леле, сватбените торти са страхотни! Направо ми взехте акъла!

За късането на тестото - и на мен ми се случи, тук никой не ми отговори на въпроса, но се разтърсих по чужди форуми и, доколкото разбирам, е било комбинация от 2 фактора: твърде много боя и твърде много пудра захар / нишесте. Хубавото размесване и затопляне (евентуално дори в микровълнова) на фондана би помогнало той да стане по-гъвкав и да се избегне този проблем. Но най-добре да се внимава с пудренето, за да не се изсушава тестото.

# 377
Cambozzola много благодаря за отговора за  ММ bouquet

Последна редакция: пн, 29 авг 2011, 16:48 от nalika

# 378
  • София
Момичета, благодаря!

betina, аз нямам формичка за корона или кътър. Извадих си от интернет шаблон за картонена корона в различни размери и си изрязвах от тестото. Не съм подпирала на нищо. Изрязвам и изправям и така си изсъхваше. Цветятя и короната ги правих със смес от гъмпейст и Пик-ко.
fotka, боядисвам с гелова боя на Бейкъри. Много отдавна ми даде малко Виолетка и вече ми свършва. Трябва да направя партия с някой, че количеството на бутилката ми е огромно.

# 379
Здравейте, мили момичета!  Hug

Този път ще си позваля по-дълъг пост и ще изкоментирам всичко, което виядх (имаше някъде линкове, които не можах да отворя  Sad) и за компенсация за дъргия пост ще ви покажа не една, а три торти  Blush

kk38, ditsan, metchopooh, Албена, Cambozzola, ro6avagarga, nalika, stefina, много благодаря за положителните коментари, много се радвам, че харесвате тортите ми!  Hug

kk38, боята на Бейкъри я купих от Стаси, но я има на Кадемлия № 6. Двете торти, които си показала са много красиви! Не знам как си успяла да вдигнеш всичко това, че и да го сглобиш като кутия  Shocked Аз хич не се разбирам с РА, но съм решила да се поупражнявам малко.
metchopooh, много ти е хубава тортата с ангелчето! Самата фигурка е много красива. Харесва ми и бебчето с тая дантелена шапчица!
galmir, много са ти готини калинковците! Много весела тортичка!
Албена, винаги имам чувството, че се появяваш с вихър около себе си – много торти, коя от коя по-красиви, много събития, много емоционални постове... Винаги ги чета и разглеждам с интерес! Много са ти хубави всичките торти, сватбената е разкошна! Много щастие пожелавам на сгодената ти вече дъщеря! Меченцата са прекрасни и те!
Ванче, суперски торти, особено се забавлявах с Пумба, маймуняка и птицата, страхотни си ги докарала! Дърветата ти са жестоки!
mari_eta, да ти е жив и здраво момчето, много щастие му пожелавам! А тортата ти е страхотна! Много ми хареса как си снимала разреза!
Марая, да си жива и здрава и много щастлива! Тортата ти е много нежна и красива!
iri.kupenska, да си жива и здрава и ти! Имаш огромен талан, желая ти неизчерпаемо творческо вдъхновение! Тортите ти са прекрасни, сладките също! Много е красиво всичко, което правиш!
stasi76, да ти е жива и здрава именничката! Тортата е много хубава, но не знам от къде извади това търпение, да нацвъцкаш толкова много “розички”... и всички са еднакви по размер и форма!
ro6avagarga, много са ти красиви и сладките, и тортата! Много нежни цветове!
betina33, много ти е красива морската торта! Харесва ми съчетанието с цветята! Ооо, тази с куфара е жестока! Докарала си го като истински!
lux, много ти е красива тортата, много интересна! Обаче, като гледам... добре, че е бил малкия помощник, че да стане така красива  Laughing Да сте живи и здрави и двамата!
Честита първа награда на Нелка! И аз като Свещичка мога са мо да кажа, че съм горда, че те познавам и се хваля на всичките ми познати и приятели с твоя талант, да знаеш!  Hug
ditsan, много ти е хубава книгата и има толкова мнооого цветчета по нея! Голямо писане е паднало, представям си несъкратения вариант!
nin4e, поздравления за хубавата идея! Тортата е много оригинална и весела, а изпълненето е отлично!
petia_tag, много ти е хубава тортата, но черното ми изглежда малко зловещо. Иначе е много красива!
patriyani, много хубави торти! Тази с пилето  е много забавна, а пък Кити няма да ми омръзне да я гледам, страхотни ги правиш!
Ванилия Мадагаскарска, браво, много хубава е станала тортата! Харесва ми шарения университет, а сакса е съвсем истински на цвят и форма!
nalika, честит рожден ден на майка ти! Тортичката е много красива! И  оранжевата торта е страхотен цвят и не си личи къде се е скъсало! За да не ти се къса тестото, слагай минимално нишесте. За да не ти лепне, меси с найлонови ръкавици – хем не залепва, хем е по-чистичко. Накрая остави леко открито, да се постегне и разточвай. Поне аз така правя и се старая да слагам минимално нишесте.
DANGAB, да ти е честит и на теб рождения ден, бъди здрава и много щастлива!! Много хубава кутия с рози!
mamina 72, добре дошла! Тортата Макуин е страхотна, но още повече ми допадна тази с мечето- страхотна идея за рисунките около борда, ще взаимствам, да знаеш!
colova, сериозно производство си е това твоето! Справила си се отлично със всички торти! Сватбената изглежда като професионална работа, браво!

brazilka, отговарям на каквото мога:
1. Много харесвам блатовете за Медовик за един час. Стават лесно и без грешка.
2. Крем за измазване под покритието - лесен и бърз  е ганаш+масло - 100 гр. черен шоколад +50 грама масло +100 мл. сметана. Слагаш на водна баня, без да ври. Стопява се всичко, оставяш да изстине, слагаш в хладилника за половин час и биеш с миксера.
3. На йоткер кремовете не стават за измазване.

Ето и трите ми торти (бяха за петък и събота и направо полудях, докато ги направя):

Торта балеринка с кексчета:

И разни кексчета.

Една патешка, на която много си харесвам кексчетата. За съжаление не ми остана време, иначе до опашката трябваше да има лилии и папури. Не ме дъвчете за двойната подложка - тя е само за да я местя и снимам по-лесно, иначе я махнах след това.

И накрая първата ми био торта- почти всички продукти са от био магазин и направо ми се зави свят от цените (най-впечатлена съм от маслото, което е девет лева!). Изложих се с къщичката - разпадна се и за снимките е с легнал покрив. После леко я пооправих, но не бих казала, че стана много добре, но и тук фактор време си каза думата. Иначе много си харесвам животинките:

И подробности.

До скоро, момичета!

# 380
Леля Ог, страхотни са ти тортите. Тези с патетата е много идейна, може да се възползвам някой ден, като задобрея във фигурко-правенето.
Био-тортата също е много добра...овцата е много готино накъдрена.

# 381
Нямам думи!!!Прекрасни торти!!
А аз имам един може би тъп въпрос - фигурките, които залепваме за чаршафа, първо ги оставяме да изсъхнат и после ги лепим или направо ги лепим?

# 382
  • Тракийка в Софийското равно поле....
И аз като Ванчето идвам да си подновя билета  Blush Mr. Green ..... Ама какво да правиш - лято, ваканция, пътуване.......

Изпуснала съм много и нямам никакъв шанс да коментирам, но не мога да пропусна сватбените произведения на Colova, Ири и Албенка - върховни торти. Изумително! Браво момичета.

Албенче, честито за добрата новина. Дано дъщеря ти да е много щастлива и обичана и скоро да те повтори "бабинството".

Честита победа на Нелка - сигурна бях

Видях наистина изумителни торти, но няма да коментирам, защото ще пропусна много хора, а не ми се ще.

Ето две ваканционни тортички от мен, че да не е само увъртане!

Последна редакция: пн, 29 авг 2011, 16:02 от Tatitt

# 383
  • София
Нямам думи!!!Прекрасни торти!!
А аз имам един може би тъп въпрос - фигурките, които залепваме за чаршафа, първо ги оставяме да изсъхнат и после ги лепим или направо ги лепим?
Зависи от фигурката. Ако е нещо по-сложно, което трябва да е сглобено от няколко части, естествено, че трябва те да са изсъхнали помежду си, а после и заедно, преди да се сложи върху тортата, ако е някаква лента или драперия по тортата, тогава се слагат и оформят върху самата торта, ако е нещо обемно и стърчащо, суши се предварително, преди да се залепи.

# 384
Леля Ог, умирам от кеф като гледам твоите торти, бисквитки, къпкейкчета. Супер свежи са винаги.

# 385
Ванилия - Тортата на брат ти е станала много хулава. Сакса е невероятен. Дано братлето да е щастливо в "новия" си дом
mamina - Добре дошла в редиците. Хубави торти имаш, но според мен трябва да смениш покритието. Особенно, ако ще правиш сватбена торта. Шеметката е права. Това покритие което ползваш, сваля качеството на тортата ти. Конденза ти е най-малкия проблем. Покритието ти изглежда меко и зърнесто, а това не изглежда добре. Иначе, виждам че добре се справяш с моделирането. Желая ти успех със сватбената торта и дано не се разсърдиш на доброжелателната ми критика.
Danga - Със закъснение ти честитя Рождения ден. Да си жива и здрава.
Меридит - Добро начало. Мисля че си разточила дебело покритие и затова си имала проблем с опъването на чаршафа. Тежестта на чаршафа е смачкала ъглите. Не се отказвай!!!
nalika - Строхотно свеж торта. Покритието може да ти се къса и от нишестето при разточването. Повечето ми бои са течни, и досега не съм имала проблем с цепенето на тестото.  ЗАЩО СЛАГАШ НИШЕСТЕ ПРИ МЕСЕНЕТО НА БОЯТА?  newsm78 Не ми стана ясно!?!?
Цолова - тия дни се бях сетила за теб. Щях да ти звъня даже, да те питам какво става с тортата. Поздравления, Госпожо! Справила си се перфектно. И другите ти торти са добри, а Тинкърбел ми прилича на .... тебе.  Joy
Албенче - на тебе какво да ти кажа, душко!?!? Какво е за теб някаква си тортИЧКА за 500-600-700 човека. Нищо работа!!! Направо със затворени очи ги правиш! Поздравления за къртовския труд.Честита ти нова радост. Тия твоите хора, не те оставят да отдъхнеш. Постоянно някакви празници ти измислят. Да са ти живи и здрави!
ЛельоОг-че - поредните ти красиви торти. Толкова са чисти и изпипани, че чак ме яд да ги гледам. Цялата патешка идилия е страхотна, не само кексчетата.  Не ти ли писнаха тия курабийки????
Tatitt - Ха, добре появила се и ти!!! Това набързо напляканото с плодовете отгоре, можеше да ми го заделиш, а не да си го ядете тайно през ваканцията!  Sunglasses
Айде, проверени сте.!

# 386
van444eto без нишесте ми се залепва за плота.Слагам докато меся за получаване на желания цвят и след това при пазточването,ако не сложа не е възможно да го отлепя от плота за да го метна на тортето Laughing Ако има друга фатка за този проблем моля кажете ми я,че голям кошмар преживях с това цепещо се чупешо се тесто.
Не мога да не кажа че на colova и на Албенка  сватбените торти са много красиви.
За Леля Ог какво да кажа,каквото и да кажа ще е малко.
Tatitt розовата ваканционна тортичка е много красива.

# 387
  • София
Благодаря за коментарите на galmir, Cambozzola, ro6avagarga, stefina, Леля Ог  Hug
galmir много ми харесаха калинките ти, много сладка торта
Албена поздравления за първата ти крива торта, според мен се е получила перфектно. Честит годеж на малката, прекрасни мечета. Сватбената е страшно изпипана и нежна.
van444eto добре завърнала се, страшно добри динозаври, как се е пльоснал Пумба/голям съм му фен/ в езерцето, направо ме уби  hahaha
mari_eta прекрасна торта с героите от Франклин, много добре си пресъздала настроението от книжката, франклин е чудесен
Марая честит рожден ден, много нежна торта си сътворила
iri.kupenska честит рожден ден и на теб, прекрасна торта Кексче, а тортата към мечетата е нежна, изпипана и елегантна
stasi76 много идейна и пъстра дъга
ro6avagarga чудни сладки
betina33 много красива е тортата с рапанчетата и цветенцата, страшни си ги направила, хареса ми композицията. Идейна приходна торта, харесва ми куфара и книгата и пълната кесийка  Grinning
lux Честит рожден ден. Аз не забелязвам целулит, а красиви цветя върху нежна торта
ditsan голямо писане е паднало, много ми харесаха, цветята, панделката и диплите
nin4e браво за идеята и реализацията, харесаха ми много
petia_tag много  стилна торта, за еклерите ще подпитам на лични  Blush
patriyani да ти е жива и здрава госпожицата, явно има мнение и вкус детето, а за кити, прекрасна както винаги. Пилето на кантара е убийствено
Ванилия Мадагаскарска  браво за тортата за брат ти, виждам, че си решила проблема със златната боя, моля, сподели как.
nalika много нежна тортичка
DANGAB честит рожден ден, красиви рози, нежен дизайн
merydit интересен дизайн, трябват ти още упражнения за покриване и ще е супер. В сайта на Ванчето има прекрасен клип за покриване на торта, ако не го намериш, пиши ще ти пратя линк
nalika много свежа торта,  допадна ми борда, не се забелязват проблемите с фондана
colova просто съм без думи за сватбената ти торта, страшно ми харесаха и розите и украсата ииии всичко. Получило ти се е лъвчето
Angellove чудесно си оцветила, сега смело към тортата
Леля Ог балетната ми е фаворит, пантофките, бюстието, полата отдолу, прекрасна идея и реализация. Патето е много готино, а сладките както винаги красиви и апетитни. Животинките определено са ти се получили
Tatitt страшно ми хареса тортата с розите, много нежно са нападали листенцата по края
И накрая едно торта за най- добрата ми приятелка, фен н Гарфийлд  Heart Eyes

# 388
  • ГОре на черешата...
Леля Ог, познавам те по цветовете  Laughing - как ги докарваш толкова нежни - незнам - но винаги ме грабват...балеринската е прекрасна, и всичко останало де  bouquet!

Татитче, това Павлова ли е? И аз като Ванчето искам от нея, и без това винаги изчоплям настрана ММ - децата как я ядат с кеф - незнам Thinking...

Мечо Пух, много готин Гарфийлд, само мустачките му ми идат дебели, ама може и такива да са си, отдавна не съм го гледала и съм го забравила...

# 389
Здравейте, момичета! Моята ваканция за съжаление приключи, но от друга страна се радвам, че мога отново да се върна към любимото си занимание:))
Първо искам да честитя и тук първото място на Нелка и да и благодаря за уникалните моменти от досега с нейното изкуство.
Ванчето се е включила подобаващо в темата с две много изпипани торти, за палмите ще си замълча Mr. Green Много са хубави, браво!
Мариета, да ти е живо и здраво детенцето, чудесна торта с Франклин си му направила.
Марая, честит рожден ден на патерица, много нежна торта!
Ири, и тук - да сте живи и здрави със сестра ти, а тортите са разкошни!
Стаси, много весела торта, да ти е жива и здрава именничката!
ro6avagarga, и сладките, и тортата са много нежни, голям труд е паднал:) Поздравления!
Бетина, прекрасна е бързата ти торта:)) С куфарите и пуховците също много ми харесват, но съм особено впечатлена от сватбените! Браво!!!
lux, много е нежна тортата, много приятни цветове си подбрала.
Албенка, отново чудни торти! Сватбената е особено впечатляваща! Честита радост!
ditsan, книгата е в типично твой стил, чудесно си се справила с предизвикателството:)
Нинче, балончетата са много сладурски. Поздравления за идеята!
Петя, много нежна торта!
patriyani, да ти е жива и здрава госпожицата! Чудни торти!
Ванилия, браво за тортата!
nalika, много нежни торти, въпреки целулита. С времето тортите ти ще стават все по-гладки:)
DANGAB, много нежна торта! Да си жива и здрава!
mamina 72, Маккуин е много хубав!
merydit, интересна торта, браво!
colova, прекрасни торти си показала, сватбената е мнооого красива! Поздравления!!!
Леля Ог, прекрасни торти! Имаш неповторим и разпознаваем стил, браво! Много нежно и чисто работиш!
Tatitt, много е нежна тортата с розите, а другата изглежда ужасно вкусна:))
Мечо Пух, Гарфийлд е много сладък! Хубави цветове!
Пускам и аз две торти от преди ваканцията ми, макар че сигурно повечето сте ги виждали във фейса:))

Metallica cake by Mina Bakalova, on Flickr

Baby cake by Mina Bakalova, on Flickr

Общи условия

Активация на акаунт