Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 115

• 131 886
  • 739
  •   1
Отговори
# 495

Пускам една торта Египет.......... да не е гол запис, [b]Ванче [/b]пекат се блатовете Simple Smile
smile3507 ами, печи си ги. Па, и карамел..... дай нещо друго.

Момичета,след първоначалният ми неуспешен опит за еклерова торта(крем Брюлето се разтече от тортеният ринг)  искам пак да опитам .По молба на мъжът ми- поръча си метълска ,еклерова торта за рождения си ден Laughing Дайте съветчета или успешна рецепта,моля!! Praynig
За да не ти се разтече брюлето виждам 2 варианта. Или сложи 1 желатин, или към вече студения крем, добави около 150-200 мл. гъсто разбита сладкарска сметана. Иначе, рецепти всякакви. Аз ползвам сухата смес на VIVA и съм много доволна.

# 496
  • София
Maria Ilva, да ти е жива и здрава принцесата!
blueeye, честита радост и на теб!
Дарилка, много апетитна тая торта.  Simple Smile Аз пък за днес направих Тирамису, ама до снимка може и да не стигне.  Laughing

Относно крем Брюле, не трябва да се разтича, ако е сварен правилно! Превари ли се, се втечнява необратимо!

Да пусна и аз едни мъфини, принцески(то след такава новина... Wink). Изрязвах ги отгоре и пак леко кривички ми станаха:

# 497
    Maria Ilva-честито бебче

# 498
тук както винаги пълно с красоти... момичета съвсем леко ви завиждам на уменията и таланта   Whistling Blush

и понеже съм пълен аматьор / дори нещо по-малко и от любител  Mr. Green / идвам за консултация - коя боя е за предпочитане : на прах или гел? предстои ми такава покупка, а съм пълен шах  Blush

# 499
  • София
mai_mai -геловата боя е за предпочитане.

# 500
Здравейте момичета, вашите произведения край нямат  Grinning  !
Редовно ви преглеждам и се радвам на тортите, я сега искам малко помощ от вас.
Правила съм два пъти тортички с марципан Варна, едната с розички ,а другата с влакче. Но сега за рождения ден на баткото искам да направя торта замък и ще ви помоля за идеи как да го направя по-лесно . Нямам тава за квадратен блат( искам да е квадратна, защото ще са доста дечица и по-лесно ще я режа ако е квадратна или правоъгълна) , затова си мислех дали няма да стане,ако няправя торта Рошла или торта с рула на Лео (май така беше newsm78) върху някъква форма (правоъгълна) ,като отдолу има опаковъчно фолио и като стегне да я обърна върху поднос и да я украсявам. И с какво да я намажа ,за да се залепи марципан Варна.
Давайте мнения ,ще се получи ли така? Субирам и предложения за оформяне на замъка!

ето ги и скромните ми постижения

извинявам се за големите снимки

# 501
Честито на новите мамчета!да са много щастливи и обичани бебчетата им и самите те !
А сега да ви покажа първите си опити за торта
Торта за рождения ден на таткото ни
А това е за половин годинката на нашето момче
Това са също и първите ми опити с трансфер и чаршаф. На първата торта е от маршмелоуз.беше ад с тях .накрая цялата къща беше  в тях.исках да стане като море.ефекта се получи горе долу.а втората торта е с марципан Варна.много ми харесва как става и как се работи с него
Поздрави

# 502
  • София
Maria Ilva, да сте живи и здрави и много обичащи вкъщи!
Дарилче, много вкусно изглежда египетското нещо!!!! Нямам време сега да чета рецептата, но ще се върна за целта Hug

Пускам линк към "нещото" за РД на Явор. Тази година не правихме детско тържество, пътувахме, затова - набързо, колкото да не лишавам детето от символи за празника му.

Последна редакция: чт, 08 сеп 2011, 16:03 от dimitrina73

# 503
Maria Ilva,честито,честито! Да ви е жива и здрава малката принцеса! 

Благодаря на всички,с огромно закъснение,за похвалите за тортата .    newsm51
Липсвах известно време и не можах по-рано....    Embarassed

Дими,честито на Явор!Все така да го радва мама!
    Grinning

# 504
  • София
Дими, да ти е жив и здрав рожденикът! Чаках с нетърпение включването ти. Хайде, разказвай какво е "нещото", с какво е направено и блатото?

ЧЕСТИТА РАДОСТ  на Мария Илва!

# 505
Привет на всички.
r.i. angelova тортата ти подарък изглежда много добре. Не си личи че панделките са се разпльокали.  Grinning
Леля Ог много, много весела ферма. Бих живяла в такава. Честно.
Виолетблу най-много ми харесва дяволчето или по-правилно дяволицата.  Grinning
МаринаД тортата може и да те е изнервила, но е много ефектна
Ванилия сигурно не ти е било ден като си правила тортата щом си имала толкова проблеми, но на мен пак ми харесва. Особено цветята отгоре.
Патрияни страхотни торти. Особено тази със саксофона.
Дитсан имаш достойна наследница. Кошницата е станала много хубава.
Налика хубава торта
Михаела73 всичките ти торти са страхотни
Велма, когато човек прави нещо от сърце, то винаги става хубаво. Продължавай в същия дух.  Wink
Дарилка, тази торта Египет е не просто вкусна, а УНИКАЛНО вкусна. Вече я пробвах.
КК38 просто ми се ще това парче да не е на компютъра ми , а пред мене.
Петя Таг мъфините са много хубави, най ми харесват тези с каляската.
Джулайчо като за първи опити добре са ти станали тортите. А за замъка те съветвам да си купиш правоъгълна тава, по лесно ще ти е. Аз скоро си купувах и ми струваше 3-4 лева.
Велма  Браво. Продължавай все така

ЧЕСТИТО БЕБЧЕ МАРИЯ ИЛВА
   bouquet
А сега ето и моите торти
img]http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/293642_227040514011216_100001158073226_584485_1927709710_n.jpg[/img]

# 506
Дими да ти е жив и здрав рожденика.   bouquet

# 507
Милве, честито миличка!!!! Да е жива и здрава!!! Венци да помага, а ти бързо да се възстановяваш!!!  Hug Hug Hug

# 508
  • Vaudreuil Canada
Дими да ти е жив и здрав рожденника!

# 509
Здравейте!  Simple Smile

Мария, честита ти бебка, нека да е жива и здава, щастлива и много късметлива!   bouquet
Блу, честито и на теб, мила!  Hug

Леля Ог, приказна ферма!Много ми харесват тортите ти, винаги са такива едни чистички и пипнати!
Петя, много готини мъфини, супер са станали.Нали мъфините са ми слабост, немога да не ти го кажа  Simple Smile
Галмир, много успешни торти, браво!
Михаела, чудесни торти!
Ангелова, подаъкът е готин и н ему личи кльопването на панделката!
Дарилка, още от фликър й се точа на твоята торта и скоро ще я пробвам  Hug Изглежда неустоимо!А мислиш ли, че е подходяща за покриване с фондан, че имам двама рожденика другия месец, които от сега са дали заявка за фигурки и не ми се иска да ги разочаровам  Wink
Патри, пак ни разби с теоите красиви творения!  Hug
Дими, да ти е живо и здраво детенцето!

Има още много торти, които ме впечатлиха и моля да ме извинят всички, които пропуснах да спомена, но наистина всяка торта носи своят чар и любовта и желанието, с които е правена!Браво!

За брюлето...и аз ползвам това на ВИВА и съм много доволна, става доста гъсто и не се разтича.

Пускам две торти и аз.
Първата я направих с голяма лекота и за отрицателно време, но втората ми скъса нервичките.И то не заради друго, а защото поради липса на ПИКО в склада на Алимко, работих с Ирида, което се оказа живо наказание в тази жега  Close Покрих подложката със съхнеща, кято бше толкова шуплеста, че изпаднах в ужас.За покриването на тортата използвах смес от съхнеща и несъхнеща и резултатът беше идеално покрита торта но шупли  Sad За това благославям този, който е измислил айсинга, та замаскирах положението с него.
Благодаря на Мина, че ми изтърпя мрънканията и ме спаси за тази седмица, като ми изпрати от гръцкото захарно тесто.За който не го е пробвал, да знаете че е много хубаво и много прилича на ПИко, но е малко по-въздушно като машмелоуз.

Hot wheels cake by raddina(lightblue), on Flickr

Small wedding cake by raddina(lightblue), on Flickr

Хубава вечер на всички!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт