Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 115

• 131 886
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
Благодаря ви момичета за милите думи за тортата на щерката.Тя сякаш хвърчи от задоволство още повече след като са я пробвали и свекървата я е похвалила много че е невероятна на вкус.Радвам се че проявява интерес,че при нея рядко се случва но явно тортите и нея ще запалят.

# 571
Привет от мен.... отново.
И ОЩЕ
Малко ми стана постна украсата, ама както винаги не си прецених детайлите и времето. Незнам от кого съм взаимствала. Надничах при Валерия, при Свещичка, в нета, измислях си сама... общо взето трудно е да се каже кое откъде е гледано.
Леля Ог - Какво да ти кажа... толкова пъти съм се изказвала относно твоите изографисани курабийки. Ами.... царица си, какво да кажа.... За пореден път повтарям че ти завиждам на търпението.

# 572
Добър вечер!Влизам,за да покажа обещаната днес картинка.Макар че след съкровищата на Ванчето... ooooh!...Ванче,страхотна е!!!Кога ги цвъцка тия детайлчета #CrazyМдаааа,това ти го можеш HugМоята е...набързо...ама какво да правя,като хем беше за непознат 59 годишен мъж,хем ми я поискаха в последния момент...абе-оправдавам се,но ето какво се получи все пак:

Само да не си помислите,че аз съм измислила модела NaughtyНищо подобно-буквално го откраднах оттук:
http://www.4freeimagehost.com/show.php?i=PUSHa7757d665fed.jpg
Много харесвам апликациите на aldoska!!!А моите снимки показват колко ужасно нещо е бързата работа ooooh! Embarassed...лоши снадки,неравни фитили...и защо изглежда крива Thinkingтова ще да е от фотографа Mr. Green Mr. Green Embarassed Embarassed..ще има поправителен,то е ясно...На хората,обаче, много им хареса,а май това е най- важното GrinningХайде-стига съм приказвала празни приказки!Лека и спокойна нощ пожелавам на всички! Hug

# 573
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Аууууууу, Маринаааааа, не стига, че името ти хубаво (пристрастна съм), ми и тортата ти е прекрасна. Даже повече ми харесва от оригинала! Супер!
Ванче, тебе кво да ти каже човек - малко и били детайлите  Rolling Eyes...... Прекрасна торта, а чашата много ме кефи. СУпер е. Бебешката торта ми е фаворит, но това вече и във ФБ го казах  Heart Eyes
Лельо Ог, направо обожавам сладките ти. Как ги постигаш тия цветове, как ги изпипваш тия мъъънички цветенца, просто не знам...........
Дитсан, специални поздравления за дъщеря ти - много добре се е справила - браво. Сега видях, че онзи ден съм забравила да пусна линка за пазаруване на шаблончета
А тук и за купуване - ама ми скъпеят!
http://www.ebay.co.uk/itm/Designer-Stencil-Damask-Cake-Set-/1807 … sh=item2a134dea11

# 574
Ванчее,за мен детайлите са си екстра и на място.Тортата е супер.
Марина Д,справила си се страхотно.
Татит,наистина са скъпички при положение че приятелката ми от Израел каза че са стотинки едва ли не а и ми ги показа колко са красиви май ще я моля да ми праща.Така се запалих че ги искам и това е.
Аз пак трябва да правя кошница и се чудя какво по различно да измисля,йич не ми се прави пак като другите.Мразя да правя едно и също не ми е интересно.Ако имате някаква идея казвайте.

# 575
  • София
Аз пак трябва да правя кошница и се чудя какво по различно да измисля,йич не ми се прави пак като другите.Мразя да правя едно и също не ми е интересно.Ако имате някаква идея казвайте.

Може да не е кошница, а кош - от тези, дето са с широки, фурнирни ленти, малко състарена, цветята вътре може да са с дълги дръжки, полегнали на една страна, като наръч, току що набрани, някакви сезонни, хризантеми примерно, а останалата част от коша може да е "пълен" със сини сливи.

Ванче, детайлите са мънички, не малко, но пък са много хубави! Надписът много ми хареса! Рисува ли го?
Леля Ог, благодаря за поздравите! Твоите бисквитки винаги ме карат да се запитам, не искам ли и аз да направя поне веднъж такова нещо Hug

# 576
4естит празник на вси4ки празнуващи днес
Дитсан,о4ертава се страхотна конкуренция Heart Eyes,да поздравиш щерката
Ван4е,и двете торти са супер,добре си си поиграла
Ог4е,думи нямам ве4е за твоите красоти
Марина,много ми хареса твоята торта ще се копира Heart Eyes
Ангелова,много жалко за маската,но и така тортата е хубава

# 577
Здравейте,момичета!

Не съм се вясвала отдавна, а вие нямате изчитане сега.
Първо , пропуснала съм две много хубави новини - Blueeye,Maria Ilva,честити ви бебчета!Желая ви най-вече да са ви много здрави децата!

Патрияни - много готина алпинистка Peace Какво има под "скалата",тоест  каква е тортата отвътре че си могла така да я оформиш?
МаринаД - и на мен твоята торта повече ми харесва от "оригинала".
Ванче - страхотна е пиратската торта.На мен пък детайлите хич не ми изглеждат малко,даже са си супер така.Само ако позволиш да те изкритикувам- на мен на тази торта малко ми липсва водата , като че ли щеше още повече да ми хареса ако не беше само зелена.А бебешката розовата е направо прелест!!!
Леля Ог - при теб както винаги всичко е изпипано до последната подробност!И тортите и бисквитките ти са радост за окото!
Дитсан - поздрави за дъщеря ти!Страхотен първи опит!

Назад имаше още чудесни торти , поздравления за всички сътворили ги!
Аз в края на август правих тази за РД на моята майка:

Правих и една миниатюра за моя приятелка ,която роди в чужбина.Само дето още не съм й я пратила  Embarassed , но надявам се скоро да се поправя.Ето я:

Хубав ден от мен!До скоро!

# 578
Здравейте,момичета!
Нямам думи ,с които да опиша възхищението си по отношение на шедьоврите,които правите  Crazy Често се чудя възможно ли е човешка ръка да сътвори подобно нещо  Thinking Явно,да!  Party

Доста неща изчетох,но все пак искам да концентрирам неяснотите си в няколко върпоса  Rolling Eyes
1.За покритие на торта/това което е цяло и тортата стои гладко облечена/ с какъв материал е по-добре да работя.С разтопените меки бонбони или с фондан?С коя маса се борави по-лесно и става по-сполучливо/като от начинаещ/?

2.Искам украсата да е от пъстри цветенца,фигурки и каквото ми роди главата/изрязани или моделирани.../.Тях от какво да направя?От захарно тесто с боички ли?

3.Ако направя блатовете в понеделник,завършването и украсата на тортата във вторник....ще здържи ли до сряда?Или просто да я направя цялата в един ден,а на другия да я поднеса.Възможно лие?Ще се разпадне ли?Как да я сухраня,за да изглежда същата като в момента на правенето?

Ще съм ви много благодарна ако споделите с мен какво мислите по моите въпроси   bouquet
Не става въпрос за някаква претенциозна торта.Просто искам да изглежда стегната и пъстра,но като за начинаещ да не стане провал  Laughing

# 579
  • София
Здравейте,момичета!
Нямам думи ,с които да опиша възхищението си по отношение на шедьоврите,които правите  Crazy Често се чудя възможно ли е човешка ръка да сътвори подобно нещо  Thinking Явно,да!  Party

Доста неща изчетох,но все пак искам да концентрирам неяснотите си в няколко върпоса  Rolling Eyes
1.За покритие на торта/това което е цяло и тортата стои гладко облечена/ с какъв материал е по-добре да работя.С разтопените меки бонбони или с фондан?С коя маса се борави по-лесно и става по-сполучливо/като от начинаещ/?

2.Искам украсата да е от пъстри цветенца,фигурки и каквото ми роди главата/изрязани или моделирани.../.Тях от какво да направя?От захарно тесто с боички ли?

3.Ако направя блатовете в понеделник,завършването и украсата на тортата във вторник....ще здържи ли до сряда?Или просто да я направя цялата в един ден,а на другия да я поднеса.Възможно лие?Ще се разпадне ли?Как да я сухраня,за да изглежда същата като в момента на правенето?

Ще съм ви много благодарна ако споделите с мен какво мислите по моите въпроси   bouquet
Не става въпрос за някаква претенциозна торта.Просто искам да изглежда стегната и пъстра,но като за начинаещ да не стане провал  Laughing

1.и 2. Мисля, че направата на ММФ /маршмелоуз фондан/ ще ти е по-лесна. Не съм сигурна с кое ще ти е по-лесно да покриеш и да правиш фигурки. Всъщност, ММФ не е много бързо съхнещ и оттам моделирани фигурки ще станат трудно, особено в кратки срокове. Ако се спреш на опликирани, изрязани формички, то може да ползваш едно и също тесто за покриване и декорация, като оцветяваш части от него в цветовете, които желаеш. /тук ММФ няма да ти свърши работа, ако искаш бяло, мисля, че няма на много места унас бели бонбонки/

3. Всичко в един ден е възможно, но обикновено домашните торти са по-вкусни след като сглобени престоят ден-два. Така че, планът понеделник печеш и сглабяш, стяга, измазваш, през нощта стяга, вторник покриваш и декорираш и сряда поднасяш е оптимален.
Успех!

Пат, коя е тази алпинистка? Определено и твоята щуретина би могла да бъде Grinning

# 580
ditsan, наистина разкошна тортата на дъщеря ти!
МаринаД, този дизайн мисля съвсем скоро да си присвоя и аз, много е нежен и има възможности за адаптация Simple Smile
ван4е, и бебешката торта е хубава, но пиратската е направо супер! Много ми харесаха сабите и мечовете.
patriyani, страхотна е скалата и катерачката! Ако позволиш само една малка критика - девойката се е обезопасила със седалка, но не се е завързала за въже  Mr. Green би могло едно тъничко да е закачено на някоя клема Wink  
Искра, тази черно-бяла торта също добре се е получила, според мен! А миниатюрата колко е миниатюрна? На мен ми прилича на мъничка тортичка само от марципан, примерно?
А бисквитките на Леля Ог всеки път ме размечтават Simple Smile

Ето и моят опит с шоколадова глазура - едно мини торте за у дома, което се наложи да украся скоростно - за под 10 минути успях да разтопя шоколада, да забъркам глазурата, отъркалям кестените и тн, но то и резултатът е доста нескопосан. Нещо не ми се получава гладка глазура.

Това е шоколадова торта с кестени
Поздрави!

# 581
Здравейте,момичета!Благодаря  Hug Hugза хубавите думи за бързата ми тортичка HugЩе чакам вашите варианти по темата GrinningПатри,много е истинска катерачката!!!Как направи сребърния цвят на елечето й?Може би ще ми се наложи да правя верига скоро...ИСКРА,харесаха ми и двете HugВанилия,ей тая шоко-вкусотия няма начин да не я пробвам!!!!!
Аз да ви се оплача-ще правя торта на тема УИНКС ooooh!Ужас!!!Тия съвсем не ги познавам,макар че съм ги виждала разбира се.На всичкото отгоре никак не са ми симпатични!Не стига това,ами задължително искат да бъде с играчка отгоре...пратиха по дяволите всичките ми идеи #Cussing outЕ-купих една грозотия за цяла шапка пари,ще им я сложа като му дойде времето/в края на месеца/.Да видим какво ще излезе...С тая глупава играчка въобще не беше необходимо да ми се обаждат толкова рано дори Crossing ArmsЕ,помрънках ви и ми олекна JoyХайде-успешен ден на всички Hug

# 582
Патрияни,страхотна алпинистка нямам думи много ми хареса.
Искре,и твоите тортички са прелест но миниатюрата е страхотна.
Ванилия,много апетитно изглежда тортичката а разреза е мммммм
Ето и какво измислих за кошницата за да е по различна.Незнам но хич не обичам да правя едно и също и все гледам да  променя когато клиента ми даде възможност.Дано днес да е доволна клиентката.

# 583
Здравейте,
Аз съм нова тук.Досега само четях,но вече и аз започнах с правенето.Всички сте страхотни тук.Бихте ли ми казали как да кача снимка.Благодаря предварително.

# 584
  • някъде тук
Здравейте Hug Искам да ви попитам с геловите боички на Уилтън  постига ли се добър червен и черен цвят? Ако не към кои други да се ориентирам Rolling Eyes

Благодаря ви предварително Hug

Общи условия

Активация на акаунт