Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 115

• 131 886
  • 739
  •   1
Отговори
# 555

Лукс,как по-добре та те са страхотни.Особенно тази със маргаритките и нарцисите направо ме плени.Много нежен цвят а нарцисите са страхотни.Гледа ли от някъде как се правят ,ако имаш нещо постъпково метни насам че трябва да правя пак кошница.
Горките те,все гладни остават.И моя така мрънкаше във началото а сега сам си готви и гледа да не ми се мярка пред очите.

нямам, но мога да направя една статийка в сайта - гледах от книжката на wilton, една приятелка ми даде комплекта за цветя да ползвам за тази торта

май някъде в тортената имаше сканирана книжката- ще потърся да видя дали мога да го открия

# 556
ЕТО ЛИНК КЪМ КНИЖКАТА ЗА ЦВЕТЯ НА WILTON  https://picasaweb.google.com/ArteBolos/BeautifulGumPasteFlowers#

# 557
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Ditsan ето и тук, Димитрана е обяснила за нарцисите  Hug
http://dimitranas.blogspot.com/2009/03/sweet-sprig-cake-step-by-step.html

# 558
Момичета ,попаднах на това
http://www.youtube.com/watch?v=9mJmPV63zCg&feature=related
и силно ме заинтригува ,как се казва този шаблон и може ли от някъде да се купи

# 559
ditsan, това е интересно; мисля си, че може да се направи такъв шаблон по избор, с разни техники за правене на картички, в темата за декупаж вероятно има информация; виждала съм да се продават различни инструменти за изрязване на хартия, подобни на тези, с които режем цветята, птимерно.
Ето и моя принос към нарцисите  Mr. Green http://galkabg.multiply.com/journal/item/1/1 Не могат да се сравняват с тези на lux, но поне много лесно ми се получиха, и доста бързо, за моя изненада. Пуснах си и снимките от големите жълти анемонии, на който му се гледа.
Следя темата доста често, и много се радвам на всички торти! Когато направя някоя нова, ще се включа пак.  Peace

Последна редакция: пн, 12 сеп 2011, 16:53 от Ванилия Мадагаскарска

# 560
  • Тракийка в Софийското равно поле....
ditsan, това е интересно; мисля си, че може да се направи такъв шаблон по избор
Ето как: http://www.youtube.com/watch?v=gvYU3bqlwH8&feature=related  Peace

А тук и за купуване - ама ми скъпеят!

# 561
Възможно ли е пареното тесто да се оцвети с нещо друго, а не с бои? например с шоколад  newsm78 или като направя фигурката да я оцветя с разтопен шоколад?

# 562
tatitt , точно така си правих и аз едно шаблонче, и се получава добре, макар че отнема доста време, пипкаво си е. Но пък става хубаво! (ето това корабче правих с "домашен" шаблон)

# 563
като ги гледам тези шаблончета аз мога да пробвам някой път тези които купих на децата ,ето тези открих има и още ама кой знае къде са скрити ,тези са твърди ,но не пречи да се пробва.

шаблони с животни

Последна редакция: пн, 12 сеп 2011, 21:01 от J_M_M

# 564
Благодаря момичета за линковете на  нарцисите.Ами на мен ми е ясно чр може да се направи шаблон/баща ми беше бояджия и навремето си правеше шаблони/ама е много пипкаво а на мен ми се иска направо да си купя.Една приятелка от Израел ми ги показа,купувала ги е от там от нещо като нашите левчета.Тя ще ми изпрати ама не ми се искаше да я притеснявам,все си мисля че по магазините за тапети,бои и разни такива може и да има.А такива на JMM ги имам и може и да пробвам със тях какво ще стане.
А сега да ви покажа нещо със което много се гордея.Голямата ми омъжена дъщеря обещала на свекърва си която има рожден ден днес торта,да ама забравила че мен няма да ме има.Като я подсетих тя подскочи "ами сега какво ще правя"и аз и казах "Ами ти ще си я направиш"И така ще ви покажа първата и торта от начало до край без никаква моя намеса,и замисъла и изпълнението са си нейни.
ditsan, това е интересно; мисля си, че може да се направи такъв шаблон по избор
Ето как: http://www.youtube.com/watch?v=gvYU3bqlwH8&feature=related  Peace

А тук и за купуване - ама ми скъпеят!
Татит къде е това тук?Няма линк.

Последна редакция: пн, 12 сеп 2011, 23:13 от ditsan

# 565
ооо ditsan тортата на дъщеря ти изглежда направо супер. браво

# 566
Привет, Дами!
Дитсан - специални поздрави и комплименти към твоята девойка. Тортата е станала страхотна. Щом това е първата и торта, значи има шанс до няколко месеца да те надмине. Поне вече знаеш, че си имаш отмяна и помощник.
Снощи се забавлявах с тази торта.
И ОЩЕ
Дизайнът не е мой. ТОВАе оригинала. Трябваше да спазя някои елементи и да променя цвета, останалото беше волна програма. Беше безкрайно забавление.

lux - Незнам за какво толкова се притесняваше. И друг път съм ти казвала че имаш поглед вйрху нещата. Имаш и ръка за детайлите. И понеже искаш да те критикувам, единственото за което мога да те захапя е, че не си си почистила нишестето от розовата торта.

# 567
Здравейте, мили момичета!  Hug

BiankaD, kk38, ditsan, , МаринаД, patriyani, nalika, galmir,  lightblue, Tatitt, stefina,
благодаря ви за коментарите и за похвалите!  Hug

Maria Ilva, да ти е жива и здрава принцеската и да е много щастлива! (родена е на моята дата)

dimitrina73, честит рожден ден на Явор! Пожелавам му много здраве и късмет!
Много ти е артистична жабешката торта! С удоволствие прочетох описанието на вкуса! Още разказвам на хората за миналогодишните ти творения (за които, за съжаление, само съм чела, но ги сънувам).

iv4i_79, да ти е живо и здраво момиченцето и да е много щастливо! А на теб пожелавам много тортени успехи!

МаринаД, като видна шоколадохоличка мисля, че тортата е жестока! Ти ли прави всички тези листенца?
Ванилия Мадагаскарска, много свежа торта, а жълтите цветя са много хубави!
patriyani, винаги се респектирам пред количеството торти, които правиш и всички са толкова различни, с много детайли и особено 3D тортите... всички са страхотни!
ditsan, всички тортички са много хубави! Метълската е супер, барабаните и шиповете ми харесват най-много! Тази в джакузите също е много сполучлива, а цветната торта обира овациите! Да поздравиш дъщеря си, чудесно се е справила и с украсата на първата, и с тортата за свекървата! Абе много е талантливо момичето, то е видно от кого го е наследила! За диджей можеш да направиш пулт, а такива формички си купих от графа, от магазина на Тескома. Не са толкова чак красиви, но аз си ги взех, да си правя картинки с пудра захар върху  кексчетата.
михаела73, ферарито и особено Астерикс са жестоки!
kk38, тортата ти е станала страхотна! Много ми харесва този слънчев прозорец с прасковки в средата! Бързо напредваш – тортата с колелото е много хубава!
galmir, браво, много са ти готини тортите! Особено тази с дракона!
lightblue, въпреки ядовете с мм, тортите ти са станали чудни! Тази с розите е много нежна и красива, а за сърчицата по долния етажа направо завидях! Как ги правите толкова красиви и чисти, просто не знам!!!
hrisiv, много са ти красиви сватбените сладки! И етикетчетата и самите сладки с тези нежни пеперудки са станали прекрасни! Аз правих едни единични сърца с букви от РА, които ужасно ме измъчиха и станаха толкова грозни, че нямаш желание и да ги снимам. Хората си ги харесаха, но аз съм ужасно недоволна от резултата. Жалко, че не видях твоите по-рано, цях да взаимствам идеята за сърцата, защото РА направо ме съсипа! Ретро автомобилът е жестока!
Tatitt, много сладурски бебешки сладки, много ми харесват, особено зайчето и дрънклката!
Angellove, не бих казала, че е резил, напротив- много идейна и свежа торта! Маската е супер, но жалко, че не си успяла да я пренесеш невредима (въпреки, че не си личат щетите де)! Чакам следващата  Laughing
lux, да са живи и здрави рождениците! Тортите са много хубави, особено втората с нарцисите (много обичам нарциси, създават ми слънчево настроение)!
Ванче, добре си се позабавлявала с бебешката торта! Най-много ми харесват малките кулички, дрънкалката и обувчиците, разкошни са!

Аз нямам торта, но пък имам разни сладки:

И едни кексчета, които бяха и в лилав вариант, но снимах само тези, защото не ми остана време:

До скоро, момичета!

# 568
Здравейте всички!Довечера ще ви покажа заигравката си от тази нощ,но сега си откраднах малко време да попиша! Laughing
Лельо Ог-че,мдаааа Mr. Green,аз ги правих Mr. Greenи то с листа от рози,за да ми е по-гадно Mr. Greenабе-" Луда по цялата глава" ми е псевдонимът JoyА теб съм те признала за царицата на джвъчките под формата на бисквитки и кексчета Hug
Със закъснение,но от сърце,честитя голямата радост на Мария-Илва и рождените дни на всички,които съм пропуснала!Да сте живи,здрави и много щастливи!
Много ми харесаха тортичките на ЖММ,Ивчи,Ангелове,Лукс HugПатри,пак красоти и пак много!!! HugДитсан,великолепна е тортата на щерката ти HugЕ,спокойно,ще те надмине със сигурност,но все някак ще го преживееш Mr. GreenТатит и Ван444ето показват едни такива бебешки красоти,че вече чакам с нетърпение две много близки бебета да се появят LaughingИ на мен ми се играе с бебешка торта Laughing
Хайде,останете си със здраве!До довечера!

# 569
Здравейте,извинявайте че така нахлувам в темата,но искам да попитам дали някой прави торти по поръчка?Става въпрос за Пловдив за края на октомври,трябва ми детска торта за втория рожден ден да дъщеря ми.

Общи условия

Активация на акаунт