Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 115

• 130 896
  • 739
  •   1
Отговори
# 630
  • в белята
Здравейте,
от дълго време се любувам на красотите ,които правите и днес реших ,че за моя рожден ден ще си направя сама тортата.Но имам няколко въпроса и моля за бърз отговор ,че Рд-то е утре.
Харесах си тортата да е с пандишпанови блатове (на наталиана) и шоколадов мус (на скарлет) и въпроса ми е дали трябва да сиропирам блатовете ,при положение ,че тортата ще е с фондан покритие ?

# 631
  • София
Здравейте,
от дълго време се любувам на красотите ,които правите и днес реших ,че за моя рожден ден ще си направя сама тортата.Но имам няколко въпроса и моля за бърз отговор ,че Рд-то е утре.
Харесах си тортата да е с пандишпанови блатове (на наталиана) и шоколадов мус (на скарлет) и въпроса ми е дали трябва да сиропирам блатовете ,при положение ,че тортата ще е с фондан покритие ?

Да.
Пандишпанът без сиропиране е груб. Доколкото си спомням, имаше някакво правило /колкото да не е без никакво/, че на 1 яйце се полагат 4сл сироп. Не прекалявай, защото до утре няма да може тортата да слегне и да се хомогенизира съвсем, но и няма да успее да си дръпне влага от крема, за да е добре, ако спестиш от сиропа. Гледай като натиснеш леко с длан сиропирания блат, да усещаш влагата. Става по-равномерно с четка, ако нямаш, пробвай с малка лъжичка.

# 632
Здравейте, момичета! От много време разглеждам красотите, които създавате с ръцете си  и се възхищавам на талантливи хора като Вас! Аз за съжаление не мога да правя такива красоти, веднъж се опитах да направя торта с фондан, но нищо не се получи Embarassed На 7 октомври моето момченце навършва две годинки и ми се иска да има много красива торта. Моля, някоя от Вас да ми направи такава, разбира се срещу заплащане. За първия му рожден ден беше с Мечо Пух, сега ми се ще нещо по-различно. Ходих тук по сладкарниците, но нищо не ми хареса. Ще се радвам ако някоя от Вас откликне на молбата ми. Благодаря предварително!Забравих да спомена, че съм от Пазарджик Simple Smile

# 633
Здравейте момичета !!!
След вашите красоти тук малко ме е срам да си покажа ''творбата'' .
Спешна торта с кокосов баварски крем и крем шоколад.  Украса с подръчни матеряли , че време нямаше. Надявам се рожденничката да си я хареса.

Извинявам се за лошото качество на снимката.

# 634
И аз само гледам ли гледам и се възхищавам на красотите тук .... и естествено си крадвам идейки  Embarassed Да побликувам една припаднала пеперуда  Joy (както каза баща ми)  Wink                                                                                                                                                                                                                                                                                                   

# 635
Ей, ама вие се посъбудихте, а???
Не съм поглеждала от 2 дни и тук много торти, много нещо.... Даже и пропуснати видях.
Благодаря за поздравите към моята мама. Сразих я с тортата. Тя не очакваше. Уж, щеше да си пази букета, обаче племенника го опасе до арматурата.  hahaha
Мина - чак сега ти виждам тортите и искам да ти кажа че за пореден път се възхищавам на чистата ти изработка. Тортата ти с "Лего"-то  съм си я копирала и ако видиш някакво бледо копие, направено от мен, да не ми се сърдиш!
Марина - този мързеливец пред бюрото е много готин. Направо да му завиди човек на безгрижието.
Fresa - Тортата за принцесата много ми хареса. Като гледам усмихнатите зрители, явно са били много щастливи. Това е най-важното. /нищо не съм свършила по нашия въпрос, затова не ти пиша, да не си помислиш че съм те забравила/
Бети - супер е басейнчето!!!! Много автентична каца си направила! Яхтата е уникат!
кк38 - Много сладък зъбчо. Много ми хареса чистата ти работа. И другата ти торта е много добра.
Албенче - ти си знаеш! Царица си на големите проекти. Тортата е страхотна!
lightblue - седя и си цъкам.... цъкам си и си седя..... и пак и отново.... Какво да ти кажа за тази книга.... Нищо няма да ти кажа! Завиждам ти на таланта! Бен Тен пасти да яде пред рисуваната торта. И бебешката е супер.
nalika - Много е сладка тортата. Самолетчето много ми допада.
laskova - Къде се загуби бе жено??? И откъде извади тия страхотни снимки???? Тортите са страхотни. Тази с несесера е приватизирана, да си знаеш!
Дарилка - Кекс, а??? Мързелана такава!!! Ама, па венеца е много готин.
Darlinka - припадната ти пеперуда според мен е уморена в края на сезона, а не припаднала. Иначе си е хубава.
ani_d - Какво направи, бре мамче???? Цунки и прегръдки от мен и бързо възстановяване.  Hug

# 636
Здравейте,рядко имам свободно време да влизам в темата много торти сте правили всички от хубави по-хубави ето и последните мои зъбчето съм го копирала от нета.

# 637
  • София
Запис.

# 638
И аз момичета ви поизпуснах,но хората работеха лятото а аз дремах и сега сън се разработила по никое време.Излизам сутрин ,прибирам се вечер късно довършвам нещо по тортите и грам не ми остава време имам две торти но ще ви покажа само едната тази за Дйджей другата по нататък,а тази със фотоапарата се наложи да я откажа просто няма да успея.Ето и тортичката,правена набързо във минутките свободно време преди тотално да съм заспала.Има си много косури но просто нямах сили.

# 639
ditsan-идеална е

# 640
 Здравейте, момичета! Днес ще кача сладки, които са за утрешен детски рожден ден. Със сигурност на места съм се повлияла от сладките на Леля Ог , за което се надявам да ме извини. Но нейните сладки така са се запечатали в ума ми, че просто няма начин да не ги повторя в някои детайли. Леля Ог  Hug
 Моите са правени с шаблончета от картон /с изключение на патето, заека и пеперудите/, че не ми се дават пари за формички. Луда работа, толкова е сръткаво, че не знам дали бих повторила.
 Някои от тортите, които виждам, съм коментирала и отбелязала във Фейсбук, но утре по-подробно ще разгледам, прочета и коментирам тук.

Последна редакция: ср, 21 сеп 2011, 16:02 от r.i.angelova

# 641
r.i.angelova-малеееее невероятни са! Ох завиждам ви за търпението да украсите толкова много сладки, аз все още не се наемам!

# 642
КК38,учебните спомагала са перфектни ,чудесна изработка.
Бетина 33,корабчето е супер ,мерак имам и аз да направя такава торта ,тъйкато веднъж един фен ми каза само корабче не си правила.Но някой ден и тава ще стане.
Лихт блу,очарована съм от рисунката .Направо ме срази ,честна пионерска.Майстор си признавам те.
Другите торти също са прекрасни ,но книгата ми е фаворит.
Дарилче,кекса е много готин така украсен ,браво на теб Hug Hug Hug
Кукита83,със сигурност ще се хареса тортата ,вкусна и апетитна.
Дарлинка,чудна е станала пеперудката ,на мен не ми изглежда уморена.
Тина21,зъбчето у чудесна.Инструмента в средата е като истински.
Дитсан , Hug Hug Hug,дискове слушалки Супер.
Руменце ,много забавни бисквитки.Завиждам ти на търпението да ги украсиш.
Аз ще пусна нещо от моят албум.Тази със спайдермен я правих за отрицателно време и не е много добре ,но хлапето си я хареса.

# 643
Меридит,Ванче,Мишока,БианкаД,Рая,Мина,МаринаД,Фреса,Бетина,КК38,liqhtblue,Налика,Ласкова благодаря ви момичета за милите думи и помоща. Hug  bouquet
КК38,страхотни торти и зъбчето и тази със букварчето са много хубави.
Ванчето,и трите торти са прелест но тази за майка ти е просто уникална.
Албенка ,сватбените са просто прелест.А за другия маратон просто нямам думи.
Бетина,много ми харесва яхтата.
liqhtblue,тортите са супер.Но тази книга е уникална,рисунката е невероятна,прекрасна и истинско постижение.Много ама мноооооооого ми харесва.
Ласкова,всички торти са много хубави но фигурката на Мини ми е любима.
Дарилка,шоколадовият кекс със тази цветна премяна е истинска прелест.
Кукита,много апетитна спешна торта.
Тина21,много хубави торти.
Ангелова,сладките са уникални.Откъде извади това търпение мила,аз не бих могла никога.

# 644
Момичета моля ви за съвет. В събота е рождения ден на дъщеричката на моя приятелка. Двете с нея ще се опитаме да и направим торта, че тук детските са само кексове с желирани бонбони отгоре Sad.  Блатовете ще са пиндишпан, но въпроса ми е за покриетието отгоре. Имаме готов марципан, който мислим да оцветим. Можем ли да направим шоколадов трансфер върху марципана? Или тя предлага просто да нарисувам отгоре Hello Kitty с шоколад и да стои само очертана картинката. Дайте ми съвет как да го зарадваме детето с истинска торта, е няма да е професионална като вашите но все пак. Разполагаме с марципан, шоколад и роял айсинг. Благодаря ви предварително.

Общи условия

Активация на акаунт