Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 115

• 130 893
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
Албенка,пак големи красоти си сътворила...нямам думи!!!

Аз да покажа мойте начинаещи опити...все чета ли чета,но като се хвана все не се получава  Sad Тази стана горе-долу добре,но пак с много косури.....още доста тренинг ми трябва  Embarassed
Нещо немога да си уцеля тесто с което да работя...това май ми допадна(с гумени мечета ),но май неможах да го доизкусуря  Sad
Иначе на вкус е много якоооооооооооооо  Hug

# 646
  • София
angelova, уникални сладки, как имаше нерво да ги правиш без формичка, обаче?  Grinning
ditsan, много детайли, много добре е станала.
Албенка, много и разкошни торти! Майстор си ти!
Darlinka, разточнвай по-дебело тестото и отдолу много добре измазано с маслен крем, за да не прозира така. Не ти ли е много гумено това тесто? Аз едвам разточвах такова преди.

Сега, две тортички и от мен. Бяха за едно момченце, едната за вчера, другата за днес. Майката не искаше нищо конкретно, каза ми само, че обича Цар Лъв, Колите, Бакуган. Аз трябваше да изчакам до понеделник, за да отмине един особено каръшки период, за който и другарката Валерия може да свидетелства.  Laughing От години не ми беше се случвала такава гадна седмица. Естествено не ми остана време нито за декорация, нито за нищо. Разглеждам аз снимки на Цар Лъв, с пълното съзнание, че не мога да ги докарам фигурките така, но че ще правя две лъвчета. И много ми харесаха снимките, където са на фона на залез слънце. И реших и аз да се пробвам, като ми беше прекалено ясно, че не мога да се сравнявам с пейзажите нито на Валерия, нито на Бубето и Радина. Изобщо не трябваше да се захващам, като знам, че ме няма с четката. Мажа, мия, мажа, мия, ревеше ми се. Звъня на Валерия, подлудих я, ама какво да направи жената, че да ме спаси от моята некадърност?  Simple Smile Накрая ми вика:"Нямаш избор, трябва да се справиш! Нарисувай после и повечко дървета!". И аз какво да правя, мазах пак и горе-долу стана. Лошото беше, че точно в този инфарктен за мене ден, нямаше кой за две минути да ми погледа децата. Овиках ги много милите. Накрая намацах набързо някакви смотани дървета, защото малкия танцуваше и ме дърпаше нон стоп. Втората беше по-семпла, нямах вече грам време и нерви. А и тъкмо щях да дооправям ръбчетата на подложката, защото нямаше кога да слагам и панделка и ми звънят, че идват да си взимат тортата по-рано.  CrazyВажното е, че хората много си ги харесаха. Ама едва ли ще повторя рисуването пак.  Laughing Първата е с шоколадовия мус на Atalanta, втората е плодова.

# 647
petia_tag,да гумено стои ,но аз омесвам малка част от него с три пъти по голяма част от фондана на Димитрана и ми се получава горе-долу добре.Ти с какво тесто работиш?
За малко да забравя да кажа че тортичката с лъвчетата е супер и много ми харесва рисувания фон...въобще аз съм фен на рисуването,но да видим кога ще се престраша да нарисувам нещо и аз  Wink

# 648
Здравейте сладурчета!
Аз позачезнах малко това лято, но така се случи, прекалено много работа и никакво време за форуми, даже и торти почти не съм правила. Имам няколко за показване де. Аз и продължавам да съм много натоварена защото имам и първолак за да е пълен купона и сега се вмъкнах малко от работа. нямам време да чета назад, моля да ме извините за което. Виждам много нови лица.

Ето викат ме, изчезвам..., но пак ще дойда Simple Smile)))

# 649
Здравейте, мили момичета!  Hug

Страхотни торти видях и даже подробно коментирах, но ми се скапа нещо компютъра и всичко изчезна  #Cussing out  Нямам време да минавам втори път по страниците, но благодаря от сърце на всички, които харесаха сладките и кексчетата ми, много хубави думи прочетох  и ми стана много приятно! Благодаря ви!  Hug
Тортите тук стават все по-хубави и по-изпипани, гледам ги с огромно удоволствие!

Патрияни, алпинистката ти е жестока!
Искам само да спомена и на Mishoka двете торти, особено чудовището на Бен Тен, страхотни са! На Ласкова несесерчето също страшно ми хареса, толкова шарено и изпипано!
Мина, невероятни са ти тортите! Съчетаваш страхотно цветове и разни точки, връвчици и цветчета! Възхищавам се на въображението ти! Легото е номер едно! Колко време ти отне да налепиш лентичките?!
На FRESA розовата приказка също не мога да пропусна, толкова нежна с тази балеринка и водопада от розови цветчета!
На Ванчето веселата и шаренка торта с кончетата, толкова детска и с такова хубаво настроение!Ванче, да е жива и здрава майка ти още много, много години! Тортата за рождения и ден е прекрасна!
lightblue , жестока! Цветове, рисунка, идея, изпълнение... всичко е страхотно!

Със сигрност пропуснах половината торти, но само в поста си, иначе всичко съм видяла и на всичко съм се порадвала!

ani_d , много неприятно нещо ти се е случило! Надявам се бързо да ти мине! Късмет ти пожелавам!

От мен:

И още.

Тортата, която направих за рождения ден на дъщеря ми:

И още.

Това е най-вкусната торта, която съм правила до сега. Единият крем е на Фреса и е страхотен! Краси, благодаря ти още веднъж, че ми помагаш!   bouquet

Ето и меденките към тортата, те са за черпене в училище:

И едни калинки

До скоро, мили момичета!

# 650
Darlinka ,добре се е получила тортичката.Постепенно ще откриеш и кое е твойто тесто и кои начин ти е най-удобен .Всичко се постига със упоритост ,постоянство и много желание.
petia_tag ,на мен тортата със лъвчетата много ми харесва.На другата количките са супер но нали знаеш че аз имам слабост към претрупване от детайли и затова втората ми стои малко голичка.
Леля Ог,аз комемтирах вече но и тук да кажа че си невероятна.И тортите и сладките са върха.
Донята,хайде мила време беше да се появиш.Липсваше във редиците и точно онази вечер се бях сетила за теб.
Лек ден на всички.

# 651
ДитсанHug

Аз се върнах няколко страници назад все пак и онемях...
Абе много сте задобрели всичките бе  Shocked, да не са ви поливали с нещо вълшебно за задобряване. Няма да споменавам имена за да не се обиди някой, че съм го пропуснала..
Чак ме е срам да си показвам тортетата....

Някой да знае дали работи Кадемлийското магазинче в почивни дни като неделя например?
И дали там има комплекта за маргаритки? Тези Уилтънските маргаритки са ми малки, трябват ми големи. Някой знае ли къде, освен в Кадемлийското магазинче има такива?
Спешно ми трябват за понеделник, тоест поръчка по интернет не ме устройва.

Ето ми ги и тортетата непоказвани...

За мечката и тигъра специални благодарности на Ванчето, която спешно ме снабди с консумативи за направата им.  bouquet

не си спомням дали имам други непоказвани, ако се сетя ще покажа, изключвам двете, които дремят в апарата още и дори не съм свалила  Laughing

ето и линк към блога ми ако на някой му се разглежда
http://lillylucakes.blogspot.com/

# 652
  • ВАРНА морето сините вълни
Леля Ог- отново ни показваш невероятни красоти -Да ти е жива и здрава дъщеричката !!! това на книжките вафлена плака ли е -и би ли споделила крема на Фреса -гледах в тортената ама не видях неин крем -а калинките са много много хубави -те какво са -на някакви топчета ми се виждат   bouquet

# 653
Донята,прекрасни торти във твои стил.Най ме впечатли мечката.Малииии това животнууууу много страшно.Не се ли уплаши рожденника гледам мъничък на възраст.А за първата не я знам какво е,Я обясни за непросветените като мен дето няма малки деца около тях за що иде реч.Предполагам е пак от някое филмче  newsm78

# 654
Здравейте, майсторки!
Донята,тая мечка сигурна ли си,че не е оная,дето виси над камината ви #CrazyНаправо ме разби-толкова е истинска HugЩо се отнася до въпроса ти за формичките-лесно можеш да провериш по тел. дали работят в почивните дни,но там цената им е 39.90 лв #Cussing outНа фона на 19.90,които аз дадох за моите от българския сайт-направо си е два пъти отгоре.Пък са абсолютно същите Thinking Ако не измислиш нищо друго-пиши ми на лични,предлагам ти моите,за да си свършиш работа-все ще се срещнем някъде Laughing,а след това може и да си поръчаш....
Нямам торта за показване все още,но ми се иска да благодаря на всички,които бяха благосклонни към тийнейджърското ми изродче и казаха по някоя добра дума за него HugВан444е,и прототипът е мързеливец-много точно попадение от твоя страна JoyПоказали сте изключителни произведения HugМного ми харесаха тортичките на Фреза,Бетина33,КК38,Налика,Кукита83,Дарлинка,Тина21,Дитсан,Петя-таг.Браво,момичета  bouquetНе мога да не отбележа тортения маратон на Албенка Grinning,красотите на Ван444ето/ЧРД на мама,да ти е жива и здрава още дъъълги години  bouquet/,УНИКАЛНАТА книга на Лайтблу newsm20,ИСТИНСКИЯ несесер на Ласкова #Crazy,пролетния венец през есента на Дарилка Hug,бонбонените сладки на Р.И.Ангелова и,накрая- Лельо Ог-е,няма такъв дракон просто...уникален е newsm10  bouquet
Пожелавам приятни почивни дни на всички ви! Hug

# 655
Здравейте,моми4ета
Изпуснах доста страници(цяла седмица Патри беШе с 39-40º).Искам да поздравя вси4ки за красотите които сте показали.Страхотни сте  bouquet
Леля Ог,и тук да поздравя Алекс и теб за страхотната торта
Рай4е,не ти ли е неудобно на теб ааааааа,толкова да ни караш да 4акаме Crossing Arms ..показвай тортата на Дида
Копривкеее,добре завърнала се Heart Eyes
ето и някои торти от мен

# 656
Както винаги невероятни красоти !!! От мен отново спешна кокосова тортичка в по семпъл вариант  и една къпинова за домашна употреба.
успях да открадна едно парченце за снимка  Laughing

и къпиновата която не успях да снимам цяла

Последна редакция: пт, 23 сеп 2011, 22:37 от kukita83

# 657
  • София
Искам да се похваля,че вече имам разпъващ се правоъгълен ринг.Намерих последна бройка в един немски магазин само за 4.90-много съм щастлива. Joy

# 658
  • У дома

Еклерова торта. Най-вкусната мисля, която някога съм правила.

Darlinka, много ми харесаха цветята. Браво!

Петюшка, останаха ми очите в рисуваната и без малко да те изкопирам.

Леля Ог, отдавна съм ти почитател. Много радост за окото в твоя постинг.

доня КОПРИВА, и ти не си скучала... чудесни торти!

patriyani, не мога да избера любима от последните ти торти, ми те всичките ми харесват.

kukita83, много точна консистенция на тортите. Рецепти даваш ли?

Последна редакция: сб, 24 сеп 2011, 00:59 от Atalanta

# 659
  • У дома

Петенце, за теб -
За първия десерт нарязах кори на квадрати и изпекох във форма за мъфини. М/у тях слагах по щипка захар и канела. Отгоре добавих пресен плод и кисело мляко с разбита сметана. Много леко, но трудно за ядене, троши се.
Второто е aebleskiver. Скандинавски понички. Рецепта давам, но ти трябва специален тиган на дупки  Simple Smile

Последна редакция: сб, 24 сеп 2011, 01:16 от Atalanta

Общи условия

Активация на акаунт