Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 115

• 130 850
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Добро утро!  Grinning

Вчер забравих да сложи линк, където съм описала процеса на работата при тази торта

Naked sushi cake by anna savenko (sVeshti4ka), on Flickr

Та ето го и линка http://annasavenko.blogspot.com/2011/08/body-sushi-cake.html

Искроне, знам много добре какво значи апликация.  Laughing Но не мисля, че би било по-добре с нея. Първо, че е значително по-интересно да се въплъти нещо нарисувано в 3Д вариант; второ, че е по-сложно; а трето, че не си и представям къде в случая би могла да се лепне подобна апликация.  Peace

# 91
Здравейте момичета! Следя ви редовно и винаги огладнявам след посещението си  Blush Страхотни сте!
Марая, това е крем, с който правих вече няколко торти и много се харесва - лек и подходящ за лятото.

1 кутия сирене Маскарпоне (500 г)
1 кофичка заквасена сметана (400 г)
1 пудинг ванилия с варене
500 мл прясно мляко
150 г захар
1 желатин /може и 2/
Сварете пудинга според указанията на опаковката. Разтворете сместа в 50 мл вода,
поставете млякото на котлона да заври и добавете сместа /Аз намалявам от количеството на млякото - слагам 400 мл., за да стане по-гъст пудинга/. Като заври, разбърквайте до готовност.
Оставете да се охлади.
Разбийте с мискер заквасената сметана, маскарпонето със захарта. Сложете ваниловия крем и разбъркайте. Разтворете желатина и прибавете на тънка струя към крема. Крема е готов за използване.
Аз правих вече 3 вити торти с този крем - получава се добре. Като количество е достатъчен за торта с размери 26 - 28 см.
Момичета имам няколко въпроса Praynig
Ще правя двуетажна торта - основата ще е 40-30 см., а втория етаж ще е вита торта 24 см. Според вас как ще е най-добре да сложа втория етаж - върху забити сламки или дървени шишчета? На какво разстояние да са забити и долу-горе колко /като бройка/ ще издържат тортата? Извинявам се за глупавите въпроси, но ще правя двуетажна торта за първи път и се притеснявам да не поддаде. Тортата ще бъде с крема, коейто описах по-горе.

# 92
  • Плевен
Първо да кажа - Много хубави торти отново навсякъде.Няма да коментирам поотделно ,защото времето е кът.
Да отговоря:
Албенче ,черното е айсинг да...но за следващия път ще направя модел и на футболните ромбчета ,че хич не са правилни..ама само аз си знам Simple Smile
Свещичка Благодаря ,на твоите торти аз им се наслаждавам и от бука,макар че не си ме одобрила като приятел и не мога да коментирам там,ще кажа тук Страхотна пиратска торта.
Колкото за фантази-то нямам думи Simple Smile.
искроне ШТ рискувах и го боядисах с глюкозена боя,макар че ванчето пише че може да се пресече рискувах.Иначе.....общо взето имаше много кърпене с топлата лъжица,затова го и заобичах няма и следа от кърпене като се втвърди Simple Smile
Хайде напускам ви ...че ме чака още една торта с айсинг.... но този път ще правя първи опит за Brush embroidery Simple Smile стискайте палци! Hug Hug  bouquet  bouquet

# 93
  • София
Хавайско дупе, понеже получавам много покани, а не мога да чета от разстояние мисли кой какъв се явява във форума и в живота, не знам реалните имена на кой ник отговарят, налага се да правя сравнение на снимки на торти или пък плетени неща, защото и плета също и от там имам покани... а и не всички профили са и отворени за да направя подобно сравнение за да разбера кой е отсреща. Мисълта ми е, че е редно да се прати едно ЛС с ника или друго обяснение откъде се познаваме. Няма ли такова, просто не приемам, освен ако не съм сигурна, че знам кой ми праща покана. Peace
И браво за РА, страхотни резултати се получават, стига да се залюбите.  bowuu

# 94
Здравейте момичета,
някой може ли да ми каже къде в София
може да се поръча от захарните снимки?
Благодаря предварително!

# 95
  • София
И аз бих искала да поръчам тортичката с диновци, само вместо Чомпър бих искала Петри...  bouquet
Днес-утре ще купя нещата и ще опитам сама.

А фигурките като изсъхнат как се закрепват за тортата, за да не паднат докато ще ги носим до ресторанта? newsm78

# 96
Добро утро на всички. Искам вече по бързо да дойде Септември месец за да тръгнат децата ,кой на училище , кой на детска.
sVeshti4ka За твоите тортета писах вече  Laughing уникални със собствен стил  Wink
Яд ме е че и аз не се сетих за един такъв октопод когато правих пиратската  Blush
SvilenkaМного добре се е получило тортето Laughing Успех с Макуин  PeaceАз другият месец ще се мъча с него  #Crazy
ro6avagargaТези две тортички са просто божествени и много ,много изчистени- то в това и им е чара   bouquetЕдинствено може би да беше изтънила цветенцата(ако ме разбираш  Embarassed)
MarulkaДиновците наистина са прекрасни - като живи са   bouquet
Албенка на всяка цена искам и аз да направя такъв Йори - много ама много ми харесва. Мисля че се влюбих  Crazy Ще врънкам някой да си го поръча за Рождения ден  Thinking
PatriyaniТортата за причастието е просто върха   bouquetМисля си че аз никога няма да мога да направя такива цветя  Rolling EyesА мъжкото тялоооооо - ако ми го поднесеш и аз бих пищяла не 10 мин. а многооооо повече  Mr. Green Сигурна съм че и тортата за ергенското парти е била на ниво   bouquet
Марина Д Ако знаеш колко обичам шоколад (мисля даже че съм пристрастена)Не можеш ме накара да кусна нещо сладко ако е без шоколад  Mr. Green Много добре си изглежда тортето  Peace
luss радактирам се заради теб  Laughing Фигурките по принцип се залепват с масло (аз използвам това което ми е останало от измазването )или глюкоза( не съм пробвала). Ще ти кажа от известно време аз как ги залепвам  Mr. Green - с айсинг . Няма мърдане ..... Защото маслото като изкараш тортата от хладилника и то веднага омеква  Laughing

# 97
Пак влизам със спешен въпрос: тази боичка става ли да се добавя в моделиращата маса - за оцветяване на тесто или е само за нанасяне с четка върху готова фигурка. От многото видове бои, не мога да се ориентирам, какво трябва да пише на боята, за да мога да я ползвам за оцветяване на тесто?
http://cgi.ebay.com/Rainbow-Dust-Plain-Simple-FOOD-COLOURING-Sky … sh=item43a327cc1c

или тази:
http://cgi.ebay.com/Sugarflair-Food-Colouring-Paste-Edible-BABY- … sh=item41544b3a26

# 98
  • на село

Втората. Трябва да е паста, за да става за оцветяване на тесто. Другата е дъст - прахообразна за нанасяне с четка отгоре.

# 99
Благодаря много  Hug

# 100
Свещичке,въобще  не съм си и помисляла,че не знаеш какво е апликация,при положение че правиш от сложни по сложни неща,на които се възхищавам.В никакъв случай не съм искала да те обидя,извинявай ако е прозвучало така.Аз нямах предвид апликация,а фигурка,която само е изрязана като за апликация,но пак стои изправена,но не е триизмерна.И аз не мога явно да го обясня.Просто помислих,че щеше да може да се разпери повече над тортата ,а в същото време да заеме по-малко място.И пак повтярам,аз като не разбирам,не би трябвало да се обаждам,просто като видях тортата и в главата ми изникна тази картина. Hug

# 101
  • София
Много ти благодря, hrisiv.

Каквото и да стане това ще ми е първото пипане на фондана, моделираща маса, боичките и т.н.

Досега правих всякакви торти, а украсата е била паяжина или подобно нещо ....

Дано да не се изложа, че ние двоен празник детето ми - става на 5, свекър - на 80 и двамата с трите еднакви имена и рождената дата и 75 години разлика....

# 102
  • София
Свещичке,въобще  не съм си и помисляла,че не знаеш какво е апликация,при положение че правиш от сложни по сложни неща,на които се възхищавам.В никакъв случай не съм искала да те обидя,извинявай ако е прозвучало така.Аз нямах предвид апликация,а фигурка,която само е изрязана като за апликация,но пак стои изправена,но не е триизмерна.И аз не мога явно да го обясня.Просто помислих,че щеше да може да се разпери повече над тортата ,а в същото време да заеме по-малко място.И пак повтярам,аз като не разбирам,не би трябвало да се обаждам,просто като видях тортата и в главата ми изникна тази картина. Hug
Tи пък, как ще си ме обидила?!  Hug Сега разбирам и какво си имала предвид,но така или иначе смятам моя вариат за по-удачен.  Peace Laughing

# 103
Здравейте,аз пак съм изтървала новата тема.Записвам се и отивам да пробвам да прочета пропуснатото.

# 104
Цитат
Zdraveite momicheta! Hilqdi izvineniq za latinicata  ponqkoga taka se polu4ava. Ta...imam vupros za damite ot VARNA !!! Koi sa i nqkoq ima li jelanie da napravi edno torte za 20-ti avgust na edna priqtelka, koqto shte  e tam na pochivka ? Blagodarq predvaritelno 
Embarassed Whistling

Общи условия

Активация на акаунт