Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 115

• 130 878
  • 739
  •   1
Отговори
# 105
Голяма съм Овца Crazy Някой беше питал за надписа на последната ми тортичка. Направих го с флумастер (от тези хранителните) И по принцип почерка ми е доста по хубав от това което правя на тортите , но просто на тях  ми е много по трудно- или нямам къде да си подпра ръката или нещо друго. Благодаря за положителните коментари относно почерка ми  Blush

# 106
  • София
Имам спешен въпрос - Илчовски имат ли Кристалина или нещо, което се намазва за слагане на фотоплака?

# 107
  • варненка от София
Имам спешен въпрос - Илчовски имат ли Кристалина или нещо, което се намазва за слагане на фотоплака?

Има, имат кристалина.

# 108
  • София

Има, имат кристалина.
Супер! Благодаря!  Hug

# 109
Аз се извинявам, но да поспамя малко Embarassed
Явно съм много послуШна ,след подаръка от искроне полу4их още два колета с игра4ки...но и двата са с неизвестен подател newsm78..(2 дена безуспешно издирвам от кого са)МНОГО МОЛЯ КОЙТО МИ Е НАПРАВИЛ ТАЯ ИЗНЕНАДА ДА МИ ПИШЕ Praynig,МНОГО НЕУДОБНО СЕ 4УВСТВАМ

# 110
  • София
A някой  да ми иска адреса на лични? Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Патриянче
, пусни, моля те,линк към твоите уроци за рапанчета!  Praynig Praynig Praynig  bouquet  bouquet  bouquet

П.П. Оказа се, че нашата Патрияни го няма. Ама не й трябва, щом тя си знае как се прави.  Laughing
МООООЛЯЯЯЯ, хвърлете го, който има!  Praynig

Последна редакция: чт, 11 авг 2011, 21:49 от sVeshti4ka

# 111
Ето Ани, заповядай:
http://www.4shared.com/video/QNXktK47/Цигов_чарк_-_Рапанипанделкиайс.html
и догодина да дойдеш на семинара!!!!

# 112
  • София
Ето Ани, заповядай:
http://www.4shared.com/video/QNXktK47/Цигов_чарк_-_Рапанипанделкиайс.html
и догодина да дойдеш на семинара!!!!
Благодаря!  Hug  bouquet

# 113
Момичета , някоя от вас има ли възможност да ми продаде 3 кг Пикко. От София съм. Пишете ми на лични.

# 114
Здравейте, мили момичета!
Свещичка,за колко време правиш подобна декорация и как ти дава сърце да срежеш такова произведение на изкуството , за да бъде изядено? Ако аз някога успея да сътворя нещо от такава класа,в което силно се съмнявам, сигурно ще го пазя с пушка от посегателство!
Искроне,благодаря за милите думи! Синята торта я оцветявах с дъст,разтворен в спирт след като я покрих.То беше голямо оцветявяне,голямо чудо.Като я завърших и погледнах на колко места съм омазала ниската част на релефа, ми идваше да се гръмна. Свалих цялото покритие и право в кофата за боклук.После забърках нов фондан,покрих отново и втория път оцветявах мноого внимателно с дунапрена гъба ,като внимавах изобщо да не натискам,а само леко влачих по повърхността.Страшно го обясних-дано си ме разбрала.
ХрисиВ,съвсем съм наясно че цветята са доста дебели,но домашния фондан,поне какъвто аз успях да го докарам тогава,не можах да изтъня повече,защото просто се разтрошаваше. Доста пудра захар бях сложила, защото от жегата направо се разтичаше и явно бях прекалила с подсушаването .
Хубав ден на всички

# 115
Здравейте!
Момичета имам няколко въпроса Praynig
Ще правя двуетажна торта - основата ще е 40-30 см., а втория етаж ще е вита торта 24 см. Според вас как ще е най-добре да сложа втория етаж - върху забити сламки или дървени шишчета? На какво разстояние да са забити и долу-горе колко /като бройка/ ще издържат тортата? Извинявам се за глупавите въпроси, но ще правя двуетажна торта за първи път и се притеснявам да не поддаде.

Искам да попитам дали желатина се задържа успешно върху пикко. Ще правя езерце, но нямам кристалина и смятам да сложа синя платка от пикко и след това да я намажа с желатин. Според вас удачно ли е, или ще ме посъветвате нещо друго? Благодаря предварително!

# 116
  • София
Galia_NZ, аз само с първия въпрос мога да помогна.
Винаги слагам дървени шишчета. Под такава голяма торта с 24 см диаметър хубаво д се сложат повечко. Разбира се, те трябва да са под окръжността на самия етаж, тоест да не излизат извън границите.  Аз слагам във форма на снежинка, така съм спокойна, че горе-долу равномерно е разположена тежестта на тортата.
Иначе за езерце кристалина знам, че ползват. Peace

Рошавагарга, горе-долу 4-5 дни ми отне пиратската. Като се има предвид, че съм работила предимно вечер.  Peace
Благодаря ти за хубавите думи, но да ти призная, с кеф бих гледала, как дечурлигата разграбва всякакви неща от тортата и изяжда.  Laughing

# 117
GALIA_NZ желатина разтопява ММ, аз бях направила веднъж езерце само с желатин и след около час покритието беше разтопено  ooooh!. пробвай да го направиш с разтопени бомбони

# 118
  • Плевен
Ето я и моята торта с brush... абе май не стана перфектна ,но ми харесва след малко ще видя и реакцията на рожденничката ,така че стискайте палци.Вътре е ред велвет с белия крем Simple Smile

Лек ден на всички ви !

# 119
Нели на,на въпроса ти за съхнещата на Ирида.Аз работя от известно време със него само за покриване.Пробвах и за фигурки но се чупят,виж смесено със Пикко се получават.Иначе за покриване става,е не е като Пиккото .Специално него когато искам по-наситен цвят дооцветявам отгоре защото иначе страшно много омеква и става лигаво.
Марулче,влюбих се във твоите диновци.Колко пъти се връщах да ги гледам-невероятни са.
Албенка,не спирам да ти се възхищавам жена.Йори е невероятен!
Патрияни,уби ме бе жена.Я кажи на ушенце за еротичната кой беше модела? Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Марина д,шоколадовата торта ми харесва и може да не е желан ефект но е оригинален.Ако искаше да го постигнеш сигурно нямаше да стане.
Рошава гарга,много нежни тортички.
Свещичка,мила за твоите торти просто нямам коментар.Те са склуптори,съвършенство и изящество.Само ще прибавя благодарностите си за материалите и обясненията ти за направата им.
Здравейте!
Момичета имам няколко въпроса Praynig
Ще правя двуетажна торта - основата ще е 40-30 см., а втория етаж ще е вита торта 24 см. Според вас как ще е най-добре да сложа втория етаж - върху забити сламки или дървени шишчета? На какво разстояние да са забити и долу-горе колко /като бройка/ ще издържат тортата? Извинявам се за глупавите въпроси, но ще правя двуетажна торта за първи път и се притеснявам да не поддаде.

Искам да попитам дали желатина се задържа успешно върху пикко. Ще правя езерце, но нямам кристалина и смятам да сложа синя платка от пикко и след това да я намажа с желатин. Според вас удачно ли е, или ще ме посъветвате нещо друго? Благодаря предварително!
1,и сламки и дървени шишчета вършат работа.Колко,ами повече.Аз за чантите дето пътуваха до морето сложих по 7 сламки на всяка ,на растояние 2-3 см
2.Не желатина разтопява пиккото нанесен направо на него.Аз за водопада на една от тортите си измазах отдолу със масло и отгоре сложих полустегналият желатин.А защо синя платка,просто си оцвети желатина,а за да не прозира маслото го оцвети и него.
ето на тази торта
http://www.album.bg/ditsan/images/27857620/

Общи условия

Активация на акаунт