Какво има след смъртта?

• 562 536
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 10 995
  • София
Кой ги приказва тези глупости за маймуната! Дарвин никога не е твърдял такова нещо.

# 10 996
  • Русе
  Дарвин изследва еволюцията по принцип на видовете под въздействие на околната среда. Какво му е на учението.

# 10 997
А какво ще кажете за хората в чието съзнание живеят двама души? Онези шизофреници, които страдат от раздвоение на личността. Как е възможно един и същ мозък да формира две напълно различни личности? Че и завършени, при това.

За множествена личност ли говориш?

http://www.blitz.bg/article/27881

# 10 998
А какво ще кажете за хората в чието съзнание живеят двама души? Онези шизофреници, които страдат от раздвоение на личността. Как е възможно един и същ мозък да формира две напълно различни личности? Че и завършени, при това.

Не съм писала в темата, защото нямам мнение по този въпрос, но това ме провокира.

Имаме си такъв съфорумник,който толкова си е повярвал, че е жена и дори пише в женски род. Ми то и аз не знаех доскоро, докато една съфорумка не ме светна за това.

# 10 999
     Докато сме на тема генетика - как се случва така, че абсолютно винаги да съществуват приблизително еднакъв брой женски и мъжки индивиди? Добър софтуер, но кой има диска? Кой следи и координира целия този процес навсякъде? Защото Земята не е колкото топче за игра все пак ( поне за нас де  Wink ) , апък и да беше - как с безжична връзка някой съобщава : "Айде стига толкова момчета засега, дайте малко повече момичета" ?

# 11 000

Имаме си такъв съфорумник,който толкова си е повярвал, че е жена и дори пише в женски род.

А дали не е от нещо друго! newsm78

Извинете за спама не се стърпях   Joy...

# 11 001
  • София

Докато сме на тема генетика - как се случва така, че абсолютно винаги да съществуват приблизително еднакъв брой женски и мъжки индивиди? Добър софтуер, но кой има диска? Кой следи и координира целия този процес навсякъде? Защото Земята не е колкото топче за игра все пак ( поне за нас де  Wink ) , апък и да беше - как с безжична връзка някой съобщава : "Айде стига толкова момчета засега, дайте малко повече момичета" ?

Откъм... не помня точно как се казваше тази теория в статистиката, става въпрос за вероятностите, вероякността да се зачене момиче или момче е равна, защото мъжкият сперматозоид може да носи или Х или У хромозома. В дългосрочен план (като с хвърлянето на монетата) накрая винаги се стига до равенство при достатъчно много брой опити.
Новородените момчета са малко повече от момичетата. Но момчетата са по-кекави и повече умират мъжките бебета, при тях има и малко по-голяма проява на някакви болести, вродени състояния.
Отделно човешката популация чрез свои правила регулира числеността. Момчетата винаги са били с предимство пред момичетата, явно защото емпирично хората са установили, че момчетата са по-кекави, а и мъжете твърде много измират в конфликти (война, бой или чисто безразсъдство). И мъжете живеят по-малко от жените.

Кой е тоз образ? Плийййз, може и на ЛС!

# 11 002
  • Русе
 Преди време във форума в не помня коя тема, може и тук да е било имаше голям спор дали от два рецесива синеоки, може да се пръкне доминантен кафявоок. Като спорът беше на много високо ниво от специалисти и в двата полюса. Като тези, които казваха, че може  - се обосноваваха на някаква мутация.

# 11 003
  • София
Май си го спомням този спор, дори някой пусна картинки как се разпределят гените.

# 11 004

Ами науката твърди, че ние хората контролираме това. Казва се сексуална селекция или караш до желания пол. Аз обаче се съмнявам как става възможно при положение, че хората се ограничават до 1 или 2 деца, говоря за Европа или САЩ.

В световен мащаб мъжете преобладават, както и благодарение на сексуалната селекция се раждат още повече момчета. Нормално се раждат на 100 момичета 105 момчета. Смъртността при момчетата
е по - висока и затова към 1 - 2 годишна възраст половете се изравняват. В Индия и Китай, примерно съотношението на новородените е към 120 момчета на 100 момичета. Та по тази причина на света му липсват около 150 млн. жени. Така че отговорът е: сами контролираме пола на децата.

Природно се зачеват  повече момчета, но се абортират около 70% от тях, раждат се,въпреки това пак повече момчета, но природата ги уравновесява като ги прави по - неустойчиви и с по - висока смъртност, така ако изключим човешка намеса съотношението е 51% жени(заради по - висока продължителност на живота) и 49% мъже.

Сперматозоида носител на Y е по - бърз, макар и по неустойчив и поради тази причина се зачеват повече момчета. Не е въпрос на вероятност 50/50.

# 11 005
В световен мащаб мъжете преобладават, както и благодарение на сексуалната селекция се раждат още повече момчета.
Защото те са слабия пол, трудно се приспособяват и оцеляват, затова. С две думи фирата им е много.  Crossing Arms
Все някой трябва да определи каква и колко от общата енергия ще се "вмести" в тялото. Друго не се сещам.А случайности мисля,че няма.
В християнската религия душите идват от родителите, а духа/живота от Бог. Единствен Адам е получил всичко от Бога, но тъй като е съгрешил, а всички ние произлизаме от него, наследяваме "първородния грях". Духът се връща при цялото, душата обаче избира къде да отиде.

Последна редакция: ср, 11 фев 2015, 18:04 от Mama_Nana

# 11 006
В световен мащаб мъжете преобладават, както и благодарение на сексуалната селекция се раждат още повече момчета.
Защото те са слабия пол, трудно се приспособяват и оцеляват, затова. С две думи фирата им е много.  Crossing Arms
Все някой трябва да определи каква и колко от общата енергия ще се "вмести" в тялото. Друго не се сещам.А случайности мисля,че няма.
В християнската религия душите идват от родителите, а духа/живота от Бог. Единствен Адам е получил всичко от Бога, но тъй като е съгрешил, а всички ние произлизаме от него, наследяваме "първородния грях". Духът се връща при цялото, душата обаче избира къде да отиде.

Интересно дали така са мислели първите християни?! Grinning

# 11 007
  • Русе
  Винаги ми е било трудно с това разделяне на дух и душа. така и не можах да схвана идеята на църквата.

# 11 008
  • София
Светият дух е отделен герой в триадата Отец, Син и Светия дух. Обаче последния не го зная точно каква му е ролята, но не е душата.

# 11 009
  • Ямбол
Откъде идва поговорката - здрав дух, здраво тяло?
Значи все пак са свързани и ако го няма едното, го няма и другото.

Общи условия

Активация на акаунт