Какво има след смъртта?

• 562 531
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 10 980
  • Ямбол
Процесите може да са едни и същи, но условията, в които живее и бива отглеждано бебето са различни. То още в утробата получава различна среда.

То хубаво, ама как така при едни и същи родители, т.е. при един и същ генетичен материал, се получават различни резултати?
Не е достатъчно само родителите да са едни и същи.
Ако си учила биология и математика, мисля сама можеш да се сетиш, колко са възможните комбинации при съчетаването на клетките на родителите.

# 10 981
  • София
На мен също ми е много интересно това съчетаване на гените, на какъв принцип става. В биологията май нищо не се казва по въпроса, по-скоро се допуска, че става на случаен принцип? А на мен все ми се струва, че има някакъв строго определен порядък, който още не е разгадан.

На случаен принцип се "съешават"  Wink конкретна яйцеклетка и един от всичките сперзатозоиди. Е, не съвсем на случаен, а на химичен. Допълнителна променлива са случайните/неслучайните мутации.

А как ги бяха измерили тези 33 грама? Спомням си, че още преди много, много години се разпространяваше апокрифно тази версия.

# 10 982
Процесите може да са едни и същи, но условията, в които живее и бива отглеждано бебето са различни. То още в утробата получава различна среда.

То хубаво, ама как така при едни и същи родители, т.е. при един и същ генетичен материал, се получават различни резултати?

Е как няма да се получат различни резултати? При всяко зачеване гените буквално се борят по между си със зъби и нокти, кой да се изяви. Това е биологичния смисъл, да има различни резултати всеки път.

# 10 983
  • София - Рим и обратно
Борбата е при зачеването - кой сперматозоид ще оплоди скъпоценната яйцеклетка. При разпределянето на гените в половите клетки обаче няма борба - всичко става тихо и спокойно. Как се решава обаче коя клетки какви гени ще носи и ще предаде, ми убягва.

# 10 984
  • София
Деленето на ядрото на зиготата и програмирано. Но могат да станат случайни мутации заради грешка в матрицата. Но всяка полова клетка вече си носи набор от гени.
Борбата на сперматозоидите май е и химично манипулирана, но това не е много сигурно.

# 10 985
  • София - Рим и обратно
Деленето на ядрото на зиготата и програмирано.
Говоря за преди зиготата.

# 10 986
Вярвам в живота след смъртта или по точно, че има някаква сила, която не мога да разбера.
Вярвам, че не всичко свършва със смъртта на тялото, според мен душата има своя път и след смъртта на материята, но какво точно се случва с нея... Това май никой не го знае Hug

# 10 987
Eднояйчните близнаци имат еднакво ДНК, растат при едни условия, а са различни като характери, като интереси, изобщо като личности.
За връзката между близнаците чували ли сте? Това е нещо извън всякаква логика.

Душата съществува, това е ясно. Отива обаче къде и най вече като какво. Личността, която е била тук на земята умира ли? Това с уроците и пререждането вече го разбрах, друга "алтернатива" има ли?

# 10 988
  • Русе
Това с уроците и пререждането вече го разбрах, друга "алтернатива" има ли?
  Ето една друга възможност -    Може да има общо енергийно поле, а не отделни фрагменти душа. Родителите, близките могат да определят каква част от енергията да се редуцира в тялото на детето. Енергията непрекъснато взаимодейства с общото енергийно поле, но по време на физическия живот на тялото си остава един самостоятелен фрагмент.След смъртта се слива с общото енергийно поле или избира да остане фрагмент проектира се към нещо, към което е била привързана.

# 10 989
   Родителите, близките могат да определят каква част от енергията да се редуцира в тялото на детето.
Как? Това не го разбирам.
Ако след живота тук, се връща към общото, каква е идеята? Животът е по кратък от круиз, на фона на всичкото.
"фрагмент проектира се към нещо" - нещото може да бъде, място на земята, друг човек /това не мога да го обясня, но има логика и връзка при регресивна хипноза, защо говорим за друг живот/ или имаш предвид друго.

# 10 990
  • София
Деленето на ядрото на зиготата и програмирано.
Говоря за преди зиготата.

За преди при образуването на половите клетки (гаметите), те вече си носят ДНК, но имат половината бройка хромозоми, но във всяка е различно, мисля, че е на случаен принцип. Доколкото зная, обаче е напълно възможно при това комплектоване да се случи някаква мутация. Изобщо ние сме си мутанти отвсякъде! Колкото е програмирано, още толкова е случайността, за която не зная защо е толкова трудно хората да повярват, че я има. Аз дори смятам, че в основата си ние, животът ни, е плод основно на случайности.

И аз не го разбрах това за енергията, родителите и детето. newsm78

# 10 991
Борбата е при зачеването - кой сперматозоид ще оплоди скъпоценната яйцеклетка. При разпределянето на гените в половите клетки обаче няма борба - всичко става тихо и спокойно. Как се решава обаче коя клетки какви гени ще носи и ще предаде, ми убягва.

Не, не е тихо и спокойно и там има борба, кой ген да се изяви. Има и кооперация, да, но и борба.

# 10 992
  • Русе
   Родителите, близките могат да определят каква част от енергията да се редуцира в тялото на детето.
Как? Това не го разбирам.

Все някой трябва да определи каква и колко от общата енергия ще се "вмести" в тялото. Друго не се сещам.А случайности мисля,че няма.

За проекцията. В живота душите се свързват с други или с общото, въпросът е ако са свързани с друга душа или пък с нещо да не могат да прекъснат връзката. Имаше една много хубава приказка, записана от Розмари Де Мео, как всичко в света си има своя душа. Ама не се сещам сега как се казваше. Тя беше писала, че я чула от възрастна жена в някакво село в Североизточна България.

# 10 993
Абе някой вярва ли в дарвинизма?!  Shocked Grinning И че човекът бил произлязъл от маймуната по пътя на естествената еволюция?!  Mr. Green Mr. Green  Т.нар. наука всъщност е далеч от осигуряването на доказателства за функционирането на психиката, която е неуловима за използваните материални методи за измерване и оценка. Мозъкът и изобщо ЦНС се явяват само като хардуеър, чрез който се изявява операционната система на съзнанието, която обаче не е функция на мозъка. Grinning Разбира се, промяната на материалистическата парадигма и преразглеждането на установени "концепции" и "доказателства" би означавало промяна в цялостното функциониране на обществото във всички сфери, а това очевидно не е желателно. Mr. Green
Като стана дума за близнаците, та се сетих, че познавам две еднойчни близначки, родени с няколко минути разлика. Напълно противоположни по характер, даже и на външен вид не си приличат особено, и освен това животът и на двете протича съвсем по различен начин, имат различни способности и интереси.  Sunglasses Mr. Green Ако някой иска да ме убеди, че дарбите и способностите, с които се раждат мнозина, са там някъде в хардуеъра - т.е. в мозъка, няма как да ме убеди.  Mr. Green Категорично смятам, че хората се раждат със съответния софтуеър, който си носят и са ъпдейтвали и ъпгрейдвали много пъти преди това.  Wink Grinning

# 10 994
  • София - Рим и обратно
А какво ще кажете за хората в чието съзнание живеят двама души? Онези шизофреници, които страдат от раздвоение на личността. Как е възможно един и същ мозък да формира две напълно различни личности? Че и завършени, при това.

Общи условия

Активация на акаунт