Какво има след смъртта?

• 560 229
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 1 125
Примерът с Лот далеч не изчерпва всички забавни случки в книжката, с поднесени в жертва деца, включително и свои собствени (даже още по-святи хора са тези, дали децата си в жертва пред ангели, светци, Бог и т.н.). Та даже и самия Исус, пратен от родителя си... Абе наситена е с всеопрощаваща любов, мъдрост и доброта библията, да... Confused Сюжетът й напълно съответства на случващото се тогава в християнския свят. Защо ли?
Може ли  Praynig   цитат, къде и кои са тези жертви на деца дадени от родителите си, в името на Бог?

# 1 126
Да, точно каквото очаквах. Всичко, което може да се обясни се обяснява горестно и почти маниакално, а което не може - ами поднася се извинението за неведомите пътища, не ни било дадено да го знаем... Много удобно.

# 1 127
  • София
Но пак казвам - не можем да знаем всичко, за поука ли, за предупреждение ли, за какво ли изобщо е написана тази история?!

Библията е написана с цел промиване на мозъци. За да всява страх и да държи в подчинение дръзналите да мислят самостоятелно. Защото с парадирането на словото и са се заели група хора, които гонят лични интереси. Ама защо нещата, които се споменават в нея трябва да се случат задължително? Ами, ако не се случат? Чии сметки ще се объркат?

# 1 128
Да, точно каквото очаквах. Всичко, което може да се обясни се обяснява горестно и почти маниакално, а което не може - ами поднася се извинението за неведомите пътища, не ни било дадено да го знаем... Много удобно.
Ама разбира се, мога спокойно да отговоря на въпроса на темата според информацията, която имам! За останалото - то каква връзка има с вечния живот?

# 1 129
Ама защо нещата, които се споменават в нея трябва да се случат задължително? Ами, ако не се случат? Чии сметки ще се объркат?
Никой не е длъжен да вярва в Библейските писания, нито пък някой е длъжен да убеждава нежелаещите да чуят за тях! Защо просто не приемате по-спокойно написаното? Аз се включвам доколкото има някакви въпроси, на които мога да отговоря. Защо толкова се горещите?

# 1 130
  • Варна

Библията е написана с цел промиване на мозъци.

Кога? От кого? За колко време е "написана"?

# 1 131
  • Варна

Моля, не размивайте темата. Направете нова тема за Библията и спорете там. Peace

# 1 132
  • София
Ама защо нещата, които се споменават в нея трябва да се случат задължително? Ами, ако не се случат? Чии сметки ще се объркат?
Никой не е длъжен да вярва в Библейските писания, нито пък някой е длъжен да убеждава нежелаещите да чуят за тях! Защо просто не приемате по-спокойно написаното? Аз се включвам доколкото има някакви въпроси, на които мога да отговоря. Защо толкова се горещите?

Спокойна съм.  Grinning Я само се замисли, ако я нямаше цялата тая пропаганда и човечеството не знаеше кво го чака - дали всичко щеше да се развива по библейския "сценарий" ? Просто на някой му е удобно да приспива тълпата с ударно набиване на канчета и печели дивиденти от това.  Whistling

# 1 133
Ама разбира се, мога спокойно да отговоря на въпроса на темата според информацията, която имам!

Не, мила, ти не отговаряш според това, което знаеш, а според това което ти е казано, спуснато и наредено отгоре от купчина попове преди 1500 години, 4-5 века след предполагаемите събития, описвани в Библията. Събрани съчинения на всякакви хора, отсяти според това което им е било удобно, изхвърлени пасажи, глави и дори цели книги, и компилирани в едно книжле, което опропастява цялото бъдеще, прогрес и развитие на човечеството, за да могат същите тези попове да властват над целия свят.

Силата им не е в тези "Слова", нито дори в парите, а в хора като теб, дори бих отишъл още по-далеч и бих казал фанатици, които сляпо вярват че всичко което тези попове са гласували на събор, наистина се е случило. Отказват дори да допуснат възможността за трезв размисъл и логика, неща които до такава степен отсъстват от книжлето им, че не става дори за комикс.

# 1 134
  • София

Около 40 различни човешки автори са писали Библията  Whistling

Оки спирам със спама.  Embarassed

# 1 135
ляля, а вярваш ли, че тълпата е приспана? Защото това, което аз виждам - посоката, в която се движи животът и изобщо светът - ами, не ми прилича на приспана, най-малко пък заради съществуването на Библията!

# 1 136
  • Варна
Моля, не размивайте темата. Направете нова тема за Библията и спорете там. Peace

Не мога да се удържа да не питам, съжалявам. Ще се пробвам да се сдържам. Но аз и за душите (и техния път) редовно питам, изобщо не съм пристрастна.  Peace

# 1 137
Аз предлагам да се "срещнем" на Оня свят.
Там, хем ще видим има ли нещо след смъртта или  няма, хем ще си "разказваме" и "спомняме" как сме си пускали теми в bg. mama свързани с живота ТАМ. Hug

# 1 138
Фил, при мен лично вярата в съществуването на Бог е повече от огромна, а убедеността ми, че съм в правилната посока е по много лични причини. Не е за тази тема тук, да споделям всички моменти, в които съм имала нужда именно от помощта на Всемогъщата личност, наричана от християните Бог, а от други - Вселена и в които съм я получавала!  
ПП  В църкви не ходя, на попове не вярвам!

# 1 139
 Кафе с мед -Примерът с Лот далеч не изчерпва всички забавни случки в книжката, с поднесени в жертва деца, включително и свои собствени (даже още по-святи хора са тези, дали децата си в жертва пред ангели, светци, Бог и т.н.). Та даже и самия Исус, пратен от родителя си... Абе наситена е с всеопрощаваща любов, мъдрост и доброта библията, да...  Сюжетът й напълно съответства на случващото се тогава в християнския свят. Защо ли?

Никъде в библията няма стих които ,да доказва,4е  това  което пишеш е истина- може и  аз да не сам го  видяла моля те покажи ми го.Защото при евреите е било забранено жертвоприношенията на деца.Имаме го и в  историята с Авраам.А колкото до второто Бог е знаел ,4е  синът му ще умре-и с това не само ни казва ,но и показва колко много ни оби4а.ЙОАН 3-16Защото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине ни един, който вярва в Него, но да има вечен живот.

Общи условия

Активация на акаунт