Какво има след смъртта?

• 559 226
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 11 820
Хората вярват, че пътешестват астрално, ти за съновници питаш...
Това лошо ли е? newsm78

Не е лошо. Просто не мисля, че е вярно.

# 11 821
  • Кубрат/ Пишурка

Че кой казва, че е вярно? Просто има избор: Кеф ти с крила, кеф ти без крила, кеф ти високо, кеф ти ниско Joy

# 11 822
Никой никого не задължава да вярва в каквото и да е. Тези, които споделят, обикновено го правят с други като тях или заради други като тях. Останалите четат и ги обсъждат. Примитивно.

# 11 823
  • София
значи, все пак има "такива като тях", което е много близко до религиозния плам и зваизно подклаждана психоза. Разказвате си ги един на друг и се самонавивате. Примитивно.

# 11 824
Занимавате се с другите и ги коментирате.
Занимаваме се със себе си и не коментираме останалите.
Всеки си прави извод кое е примитивно.

# 11 825
  • София
Никой не ви тегли за езика зорлем, нали! Това е форум  - чете се и се коментира. Като не искате друг да ви коментира, направете си затворена група в някоя социална мрежа и си обсъждайте! Не може хем да говорите на площада, хем да се сърдите! Явно все пак ви харесва да се обсъждани - това ви подхранва вярата, включително в уникалността на преживяванията и вас самите вторично.

# 11 826
 Andariel,
Говори по бавно, че от бързане пропускаш/разменяш букви и трудничко се разбира.
И днес е един много хубав християнски празник, почитан и уважаван, както от вярващи, така и от невярващи. Не бива в такива дни да се гневим един на друг. Hug

# 11 827
  • София
това го кажи на Ън, а не на мен. Както виждаш, от няколко дни не съм писала.

Да припомня какво написа Ън на днешния хубав празник.

Никой никого не задължава да вярва в каквото и да е. Тези, които споделят, обикновено го правят с други като тях или заради други като тях. Останалите четат и ги обсъждат. Примитивно.

Къде горе в поста ми има сбъркани букви?

Последна редакция: ср, 25 мар 2015, 19:26 от Andariel

# 11 828
Андариел, и аз не тегля за езика тези, които уверено твърдят, че няма нищо, освен това, което може да се види с очите, но като го прочета, не тичам след никого да му разправям, че е куку, да ходи на лекар, не го репликирам, нито искам да ми представи доказателства за виждането си по въпроса. Уважавам мнението и на тези, които имат различно от моето виждане.
Виждам, че от няколко дни не е писано въобще по темата, като изключим последните 2 заядливи поста. А щом написах нещо, ти тутакси дотича да ме репликираш. Не става въпрос да не четеш, защото наистина тук е форум, а да не тичаш да сипеш обиди към пишещите, защото не си съгласна с написаното. Тук прилича на кокошарник точно по тази причина, няма диалог, дори няма спор, а само  ехидни забележки.

# 11 829
  • София
Какъв ти е проблемът? Като е кокошарник, що щеш тук? Брей, голямо засягане, голямо чудо! Сега това за руското реалити с щуротията с децата-екстрасенси ли се засягаш? Ми, луда работа е! Само побъркват децата, и то точно родители, които все търсят някаква уникалност - я в себе си, я в децата си, но и те са от вярващите в такива щуротии.

# 11 830
Нямам представа за какво риалити говориш, тв почти не гледам. Не ме интересуват и всякакви екстрасенси, лечители, гадатели и всякакви подобни. Проблем нямам, освен неприятното чувство, което ми създава четенето на заядливи коментари след написано лично мнение. Без значение с какво съдържание ще е.
Не ми се спори, честно казано. Уморена съм, сега е пик на пробните изпити, напрегнато е. Влизам да се поразсея малко и поредната доза дрязги. На някои им е нужно вероятно, но е главоболно за повечето.

# 11 831
  • София
Аз само отговарям на твоето високомерно писане кое било примитивно и кое не. Хубаво, примитивна съм, радвай се! Може би мисълта за моята примитивност ти капе като мед на сърцето и ти създава чувство за въздигнатост? Честито!

# 11 832
  • Русе
  Андариел, смятам разглеждаш много еднастранчиво и ограничено темата. Говориш за крайности, които не мисля, че са толкова застъпени в темата. Споделят се, по точно споделяха се (преди да започне да се напомня на всеки пост по две страници колко е глупаво да се коментира изобщо темата) много интересни гледни точки.Има и други коректори тук, които обаче са по-конкретни и точни. За пореден път се изтъква, че повечето пишещи се мислят за уникални, което намирам за неточно. Това, че споделят изживявания, които повечето хора не са имали, не значи, че се мислят за избрани. Поне аз не съм усетила такава преобладаваща вълна. Аз никога не съм имала такива преживявания, но пък допускам, че е възможно, без да съм длъжна да вярвам на обективонстта на събитието. Вярата сама по себе си, също може да бъде разглеждана като феномен, движеща сила и енергия, за която може да се търси обяснение.

# 11 833
  • София
Андариел, ти пак започна с тази уникалност. Какво толкова ти вади очите това, че някой споделя за преживяване, което ти не си имала. Никой не те кара да вярваш, но защо непрекъснато изтъкваш, че Ън например се смята за уникална. Жената си споделя или поне споделяше разни неща, никъде не е казала, че това я прави уникална.
Никой не те спира да коментираш, но ти наистина основно се заяждаш. Толкова ли е трудно да изкажеш мнение без хапливи реплики и слагане на епитети.
А за грешките - да се обсъждани, зваизно подклаждана... Интересно какво означава зваизно...

# 11 834
значи, все пак има "такива като тях", което е много близко до религиозния плам и зваизно подклаждана психоза.

това също много ме дразни !
навсякъде да пъхат и да свързват с бог и религията. това че съм имала преживяване не ме прави религиозна. а по скоро ме кара да се питам и съмнявам, че нещата с битието и небитието са прости и елементарни.

Общи условия

Активация на акаунт