Какво има след смъртта?

• 563 265
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 3 180
  • Tам през Атлантическия океан
И по преди в темата забелязах, че мнението ми за тези неща съвпада с Кафе с мед. Simple Smile С представителите на Тома Неверни не ми се спори, се ми е тая кво дрънкат. Rolling Eyes Имат право да са материалисти. Wink

Ти да не си призрак т.е. да нямаш тяло  Rolling Eyes

Материалният свят е и духовен  Grinning

Цитат

Животът е материален и именно като материален, той развива и своя духовна страна, която оправдава своето съществуване

Чудото е не да летиш по въздуха или да ходиш по водата, а да стъпваш по земята.

Дзен 

Последна редакция: чт, 13 дек 2012, 14:56 от Desss

# 3 181
Аха, хубу. Peace Какво пречи на това астралната проекция? newsm78 ''Който е по наясно със света, по сигурно стъпва по земята.'' Пънки Grinning Кафе с мед, на мен са ми казвали, че отиваш в това ниво, където те влече твоята същност. Какво мислиш за това? Кафе с мед, за отговора предварително виртуален сладолед!             Другите сладоледи са за останалите! Simple Smile

# 3 182
Отиваш там(стигаш до там)до където ти позволяват собствените ти вибрации.

# 3 183
А, да, това го знам, само че аз прескачам долните нива, понякога виждам част от тях и спирам на хубави места. Не че не искам това, просто искам всичко да разгледам, и страхотиите също. Опитвам се да спра някъде, но не мога, как точно спирам и аз не зная. Rolling Eyes

# 3 184
Разбира се,че ще ги прескочиш.Това е във възможностите ти....И понеже всичко е с ефекта на матрьошката.Най-образно казано,"нисшите/плътните" "сфери" на вибрации,се съдържат във"висшите/бързите)такива.Но няма как да отидеш до"по-нагоре".Защото ти с твоята степен на вибрация,която се явява нисша/спрямо предхождащите я,няма как да стигнеш до там.Просто не става.На чисто"физическо"ниво(долкото сравнението е уместно)няма да понесеш степента на по-висшите вибрации.Няма как да те разрушат,но ще те"отблъскват"и ще се чувстваш сякаш нямаш "достъп" до тях.
Примера с буркана пълен с камъни с много хубав.Първо големите камъни,после средните(те ще пропаднат между големите),после малки,още по-малки и накрая пясък.Пясъка прониква навсякъде между камъните и камъчетата.Т.е.висшите/бързите вибрации проникват в по-нисшите/ бавните,и на практика бавните се съдържат в бързите и така възходящо до Първоизточника.

# 3 185
Значи може, съгласна съм с обяснението, но на мен ми се струва, че отивам в по фините слоеве, прескачайки по гъстите. Нямам претенции за възможностите си, може да ги развия още, а може и да не ги. Тези пластове със страхотиите са по надолу, нали така? По близко до физичесската земя?

# 3 186
Значи..Първо да уточня,че"нисши"и"висши"е много инвалидно понятие.Няма нисши и висши в смисълът в който го разбираме ние.Всичко просто е.
Нормално е да прескачаш"мъглата",щото там няма кво да правиш.Минал си по тоя"път"през еоните на еволюция,стигайки до "нивото"в което си в момента.Така,че за кво да се върщаш?Не,че не може,просто няма причина.Ако се появи,тогава е друга работа,но това е индивидуално и субективно.Причината би могла да бъде желание да помогнеш на някого от тези "нива",или пък чисто любопитство,да видиш кво правят"бунаците"и да се посмееш на"неволите им",които до скоро са били и твои Grinning)..Но принципно,ако нямаш работа там,за кво да ходиш?
Възможностите на всички ни(както материални/физически,така и духовни)така или иначе се развиват.Ако не днес,то утре..Ако не утре..След 100-ина години..Все някога..Все в някоя инкарнация,ще се научим да боравим правилно с аавтарите си.

# 3 187
Тенкс за отговора! Simple Smile Приемам го напълно. Мъглата?!!! Значи ли това, че си от ''наште''? Или го употреби в преносен смисъл? Защото аз плувам в някаква мъгла, преди да спра, а това не съм го писала тука. Не си длъжен да отговаряш, разбира се.

# 3 188
Разделението е илюзорно.Всичко е едно.Няма няква Космическа олимпиада за духовно развитие.Всеки е до там където е.Ако не днес,то утре ще направи следващата крачка.Неизбежно е.Всеки се движи по спиралата на еволюцията.
Това което пиша за астралната проекция,се отнася и за"местата"които обитаваме след физическата смърт.

# 3 189
Разделението е илюзорно.Всичко е едно.Няма няква Космическа олимпиада за духовно развитие.Всеки е до там където е.Ако не днес,то утре ще направи следващата крачка.Неизбежно е.Всеки се движи по спиралата на еволюцията.
Това което пиша за астралната проекция,се отнася и за"местата"които обитаваме след физическата смърт.

А до местата, които ще обитаваме, ходил ли си, там прилича ли на астрала? Дали там можеш да Го срещнеш?

# 3 190
unadaptable, Този когото предполагам,че търсиш,е много по-лесно да го срещнеш сутрин в огледалото,отколкото в Астрала.   bouquet
Няма как да отидеш на"по-горни нива"от това в което си.Обяснил съм"механиката".
Все едно със свредло пластилин да се опитваш да пробиеш в бетон.Невъзможно е.
Представи си,какво би станало ако сега се изправиш срещу хипер мощен ултразвуков сигнал.Как би се отразило на физическото ти тяло ?Или друго..Много мощна колона дето се тресе блока от нея и бичат басове.Е..къде ще понесеш да бъдеш?Със ухо залепено за колоната ли?
Сори за сравненията,но за по-адекватни не се сещам.

# 3 191
Не ми помогна много...  Sad
Забравих, с първото изречение категорично не съм съгласна, но спорове не искам, само го отбелязвам Simple Smile

Последна редакция: чт, 13 дек 2012, 18:28 от unadaptable

# 3 192
Трудно е да търсиш нещо,когато нямаш представа какво е точно е то.
А вероятността да го е 0.

# 3 193
Прав си Tired Но съм тъпа и упорита и не мога да се спра, макар че все си го обещавам Simple Smile
тц.

# 3 194
Прав си Tired Но съм тъпа и упорита и не мога да се спра, макар че все си го обещавам Simple Smile
тц.
Да спреш да търсиш ли?Това наистина би било тъпо.Просто..Опитай да смениш посоката.Опитай да си изясниш какво точно е това нещо което търсиш.Опитай да ревизираш разбиранията си за"обекта".Осмели се да отхвърлиш старите догми,защото те явно вече са ти отеснели,и те водят до вътрешен конфликт и противоречие.Хората са податливи на привичките и навиците.Навикът да се мисли по определен начин също.Освен това..Някак се чувстваме удобно в познатата обстановка.
И в това няма нищо лошо.Но когато старите модели започват да стават неадекватни,мисля е време за промяна.

Общи условия

Активация на акаунт