Какво има след смъртта?

• 560 829
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 735
Християнството почита Единственият жив Бог! Други религии почитат измислени богове - пример: индийските.

Хубаво де. Къде отиват онези от близките ни, които и в "последният момент" не са повярвали в Бог. Thinking
    С една дума си умре Неверник.
Има голямо значение, дали човек е имал (или нямал) възможност да се запознае с това, което проповядва Библията, и дали открито, съзнателно е отхвърлил Бог, тоест - не са грешни, тези които поради някакви обстоятелства не са могли да чуят или прочетат за Библейските истини и да направят своя избор - на тях също ще им се даде възможност за вечен живот.

# 736
  • София
Християнството почита Единственият жив Бог! Други религии почитат измислени богове - пример: индийските.
...

Ау, вярата е смирена, а това тук за мен е арогантност (макар и "правоверна")! Винаги ме е изнервял догматизма...

# 737
Хубаво де. Къде отиват онези от близките ни, които и в "последният момент" не са повярвали в Бог. Thinking
    С една дума си умре Неверник.

Това дали някой приживе е бил вярващ или не няма никакво значение. След смъртта и неверниците, така или иначе, разбират, че има Бог.  Mr. Green И всички отиват на едно и също място, само че на по-примитивните и материалистични души им е по-трудно и затова метафорично може да се каже, че те живеят в някакъв собствен ад. В отвъдното обаче няма пространствено разделение между ад и рай.

# 738
Ау, вярата е смирена, а това тук за мен е арогантност (макар и "правоверна")! Винаги ме е изнервял догматизма...

Когато имаш въпроси, трябва и да има отговори! Защо питаш, ако не можеш да приемеш, че ще има различни отговори от тези, които очакваш? Ако задаваш своите въпроси поради истински интерес към християнството, то на мен ми е приятно да ти отговоря. Но ако питаш, за да навлизаш в спорове, то това е безсмислено. Истинските християни не само не навлизат в ненужни спорове, но и на никого не натрапват своята вяра!

# 739
  • София

Когато имаш въпроси, трябва и да има отговори! Защо питаш, ако не можеш да приемеш, че ще има различни отговори от тези, които очакваш? Ако задаваш своите въпроси поради истински интерес към християнството, то на мен ми е приятно да ти отговоря. Но ако питаш, за да навлизаш в спорове, то това е безсмислено. Истинските християни не само не навлизат в ненужни спорове, но и на никого не натрапват своята вяра!

Не споря, а се опитвам да провокирам логиката на пишещите предвид, че християнството е догматична религия (което аз лично не и одобрявам)! В крайна сметка, светът е създаден не само християнски!

# 740
Моята вяра е в сърцето ми и тя не се крепи на никаква логика. Не мога да докажа всичко написано в Библията, не намирам и смисъл. Но намирам смисъл да вярвам в Създателя ни, който не само е могъщ, но и милостив. Христос е казал "Искай и ще ти се даде". Старая  се да съм смирена, искам простички неща и те ми се дават. Просто ми се иска повече хора да си дадат този шанс!

# 741

Не споря, а се опитвам да провокирам логиката на пишещите предвид, че християнството е догматична религия (което аз лично не и одобрявам)! В крайна сметка, светът е създаден не само християнски!

Естествено, че християнството, и не само то, е догматична религия. Всяка религия се основава върху определени догмати. Светът не е създаден християнски обаче християнството е най-висшата религия и най-висшата форма на богопознание.

# 742
  • София
Моята вяра е в сърцето ми и тя не се крепи на никаква логика. Не мога да докажа всичко написано в Библията, не намирам и смисъл. Но намирам смисъл да вярвам в Създателя ни, който не само е могъщ, но и милостив. Христос е казал "Искай и ще ти се даде". Старая  се да съм смирена, искам простички неща и те ми се дават. Просто ми се иска повече хора да си дадат този шанс!

Подкрепям, а същият (създател) аз наричам Вселена и съм с равни на твоите шансове без да разчитам на страха от ада.

... обаче християнството е най-висшата религия и най-висшата форма на богопознание.

А това е най-голямата противня!

# 743
... обаче християнството е най-висшата религия и най-висшата форма на богопознание.

Ето,и аз от тези крайности се вцепенявам,
скоро прочетох-в книга на съботяни,че Бог не иска сляпо подчинение,а всеки сам да достигне до истините,ценностите .....,което аз също споделям,императивните реплики,които се "хвърлят" ми действат стресиращо,като че ли човек се е родил ,за да се страхува Confused
Любовта е "нещото",което проповядва Исус,
когато има страх,възможно ли е да има чиста любов??

Последна редакция: пт, 19 авг 2011, 20:20 от Еластина

# 744

По-голяма противня е да вярваш в кучета, котки, дракони, гризачи, едър и дребен рогат добитък и пр. В хиндуизма, примерно,  се почитат няколко хиляди представители на фауната.

# 745
  • София

По-голяма противня е да вярваш в кучета, котки, дракони, гризачи, едър и дребен рогат добитък и пр. В хиндуизма, примерно,  се почитат няколко хиляди представители на фауната.

Повярвай, Той може да има всякаква форма! Той е какъвто ти искаш да бъде - Христос, Аллах, куче, гризач, все тая. Любовта не придиря, нали знаеш, тя е всеприемаща.

# 746

Аха  Laughing Християнския Бог не е измислен, от плът и кръв е  Crazy
Безкрайно ми е интересно и моля някой запознат да ми помогне- какво смята чистата християнска религия за жертвоприношенията? "Не жертва, милост искам" Христови думи ли са и защо поповете си позволяват да присъстват, да освещават и да съветват за курбани и подобни?!
По какъв начин убийството на агънце ще облекчи душата на починал човек?

# 747

на това му се вика вулгарен материализъм.  Laughing

# 748
Потресаващо е какви поражения причинява организираната религия на манталитета.  ooooh!

# 749

на това му се вика вулгарен материализъм.  Laughing

Амиии  Crazy Бог ме е създал такава  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт