Какво има след смъртта?

• 563 320
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 7 470
Предполагам, че трябва да видим нашествието на исляма и да се стреснем от липсата ни на духовност.
Работата на всички религии е една- да ограничават човека. Против противопоставянето на различните религии съм- това само разделя хората и подклажда вражда.
Не знам каква е работата на всички религии, но първо че е опасно да се поставят под общ знаменател, второ единствената, която отстъпва в световен план е християнството. Затова пък настъпват гей парадите и малцинствата. Мисля, че заслужавате БГ да стане циганско-мюсюлманска държава и ще си го получите за децата си. Пък после ще говорите на новите българи думичките в цитатчето над написаното от мен, сигурна съм че няма да реагират така любезно. Най-добре ще е да учите децата си на китайски, че да отидат при будистите, понеже тази вяра май най-върви тук.  

# 7 471
Ех, докъде сте стигнали Confused
Това е човешка трагедия, за мен, предизвикана от алчното човешко око.
При всички случаи, само който носи товара, знае колко тежи.....
Хубав ден на всички....

# 7 472
  • Linz
Серафима, не виждаш ли, че тук няма почва за проповеди? Темата няма голяма връзка нито с християнството, нито с друга религия.

# 7 473
  • Русе
 Ето за това лицемерие говоря.
 Незаменият Джон Ленън го е казал от сърце и точно

http://vbox7.com/play:46e09ff9

И Ошо - Не умирай, преди да си реализирал своето истинско същество !

Последна редакция: пн, 23 сеп 2013, 11:33 от A m b e r

# 7 474
  • Linz
Страхотна песен, с дълбок смисъл Peace

# 7 475
Тази страхотна песен няма нищо общо с реалностите и както текстът подсказва е просто нереална фантазия. В нея се преплитат доста противоречиви ценности, в крайна сметка. Виждам, че е достатъчно, за да успее да омотае главите на някои хора.

# 7 476
Горещо се надявам да има живот след смъртта. Винаги изхождам от теориите на Айнщайн - че енергията не изчезва, а преминава от една форма в друга. А и скоро гледах един сериал на History Channel за древните извънземни и там имаше интересно представяне за живота след смъртта като живот в друго измерение.

# 7 477
  • Linz
Не знам дали заради тази песен, или нещо друго, но действително има хора, които работят за тази кауза- нереална или не. Основателят на Цайтгайст мисля, че беше, не се сещам за името му- един страхотен човек, доста възрастен (дано не е починал вече) с доста смели идеи, има много последователи, а движението му се разраства.

# 7 478
  • Linz
Горещо се надявам да има живот след смъртта.
Защо?
А като какъв вид енергия си представяш живота?
Не се заяждам, просто питам, можеш да не ми отговаряш.

# 7 479
Не знам дали заради тази песен, или нещо друго, но действително има хора, които работят за тази кауза- нереална или не. Основателят на Цайтгайст мисля, че беше, не се сещам за името му- един страхотен човек, доста възрастен (дано не е починал вече) с доста смели идеи, има много последователи, а движението му се разраства.
Самите ценности в песента ги приемам, но не мисля, че ще бъдат постигнати без Бога. Това са традиционни християнски ценности. Но да не спамя повече темата.

# 7 480
 Лилито, забелязала съм следното:всички, следящи редовно темата, нямат сигурни доказателства нито за съществуването на живот след смъртта, нито против нея и това е нормално. Но пък се делят на 2 групи-едните, които се надяват да получат такива в подкрепа на идеята, и такива, които се надяват да получат опровержение. Е, няма да стане нито едното, нито другото. Има и няколко свободни електрона, които са съсредоточени най-вече в себе си и споделят какво им се е случило или им се случва и по-скоро търсят себеподобни, не за да получат някакво потвърждение на собствените си възприятия, колкото, за да са спокойни, че не им хлопа дъската  Mr. GreenТук има избор с една дума....можеш да се надъхваш, след като се ориентираш чии постове да следиш внимателно Wink Ако само наминаваш:здрасти и добър път bye

# 7 481
  • София - Рим и обратно
Какво означава "не могат да бъдат постигнати без Бога"? Кой вмени това задължение на горкия човек...пардон, Бог, да ни води за ръчичка? Мисля, че действително се ползва за патерица понятието Господ от повечето вярващи в Църквата като институция и покривайки се с името "християнин".

# 7 482
  • Русе
 Серафима трябва наистина да тича днес да се изповядва, че каквито ги наговори май си е с двата крака в тъмната страна.

# 7 483
"Imagine" e прекрасна песен  Heart Eyes
Дойде ми на ум нещо - откъде идват човешките мечти и стремежи за вечност /за вечно щастие, вечен живот, вечна любов/, за единение, за живот в различни и непознати досега светове. Възможно ли е да искаш нещо, което не знаеш, че съществува, никой не го е виждал и изпитвал.
Може би всички наши стремежи, търсения идват от спомена за нещо видяно и изживяно.
Дори и да има голяма доза въображение и заблуди в нещата, за които говорим, те все пак според мен се основават на нещо реално.

Серафима
  защо постоянно се опитваш да окупираш Бог като го определяш собственост само на една религия?  Нали е навсякъде - това означава и в християнството, и в исляма, и в будизма, даже и в атеизма.

unadaptable недей така черногледо, де - може пък все пак да получим някой ден "просветление" относно тези въпроси. Може накрая Висшия разум да му писне да ни чака сами да стигнем до истината и да ни я каже в прав текст  Laughing

# 7 484
Шубето е голям страх, а?

Общи условия

Активация на акаунт