Какво има след смъртта?

• 562 569
  • 11 927
  •   1
Отговори
# 7 455
Хексе, странното е това, което снощи ми разказаха първо брат ми, после майка ми (държах да им чуя версиите по отделно). Преди 2 месеца майка ми си счупи ръката и оттогава има проблеми, за които лекарите мълчат. Брат ми решил да я заведе при някакъв препоръчан народен лечител, за първи път отивали (всъщност човекът е завършил медицина, специалност неврология- само между другото). Не знаели, че има и други способности. В един момент неочаквано си затворил очите и започнал да говори на майка ми за другото й дете. Казал й подробности, които няма как да знае (дори не е ставало въпрос за мен преди това)- всичко вярно! Казал е нещо, което и аз не знам и ще ми е безкрайно интересно дали ще се потвърди... Винаги съм гледала с насмешка на ясновидските способности, но този път останах изумена. Как, по дяволите, този човек е стигнал до толкова лична информация?! Мисля да се поразровя и лично да го посетя като имам възможност, много ме гризе любопитството.

Такова нещо се случи и на мен ! Аз съм от онези хора, които казват "Аз съм атеист, НО...", но има неща, които наистина не могат да бъдат обяснени към момента.
Вчера гледах лекцията на Лорънс Краус "Вселената от нищото", съгласна бях с всичко, но човека така и не успя да ме убеди, че живота като цяло е просто една случайност и ние сме оставени на самотек. Това, което ми се случи, говори за друго Rolling Eyes !
Аз също не бях търсила контакт с подобни хора.

# 7 456
Гледайте"Елегантната вселена"с Браян Грийн.Физик и автор на книгата със същото заглавие.
Вярвам много отговори ще получите.

п.п.Обърнете внимание на визуализацията на атома и нукклеите които обикалят около ядрото.Какъв е техният брой и доколко атома е плътен,или по-скоро..Кух!!!Празнота..Щото помня тука некви смешни спорове имаше по темата..

Задачка-закачка в такъв случай. Какво представлява квантовият скок (quantum leap)?
Ако беше кух атомът защо електроните не могат да имат произволни орбити в него? Още повече преминаването на електрон от една орбита в друга е подобно на телепортация? Какво му пречи да си премине плавно и постепенно - нали има празнота, кухини?
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=yUz6BeYgxjI#t=445

Всъщност се говори за електронни слоеве съставени от подслоеве и те вече имат атомни орбиталии. Два или повече електрона могат да бъдат в един подслой, но това се определя в зависимост от поредността на съответния слой броено от ядрото навън. Първи слой може да има само един подслой с 2 електрона максимум - туй то. Повече не можеш да добавиш там, щото явно няма място за повече. Във втори слой има 2 подслоя с макс електрони 8 - няма място за повече.
Повече за електронните слоеве
 Който си мисли, че атомите са кухи да се пробва да мине през каменна стена. Атомите се свързват в молекули като споделят общи електронни слоеве и така се свързват силно благодарение на електромагнетизма. В тези електронни слоеве е строго определено колко електрона може да има, така че няма празно тука.

Обаче какви нелепи употреби има термина квантов скок не е истина
Шестата раса ще наследи Земята след квантовия скок?

Цитат
Хората индиго или т. нар. представители на шестата раса ще наследят Земята след очаквания от мистиците квантов скок.
 Според руското електронно издание, квантовият скок ще стане факт, когато земната вибрация достигне 18 Hz, а за да бъдат спасени хората, трябва да се промени вибрацията на съзнанието им и тя да бъде над 19 Hz. Успешно ще преминат през портала между измеренията тези, които носят в себе си вяра в Бога и в своя Божествен произход.
Авторите на материала за квантовия скок от “Наша планета” сравняват времето, в което е живял Исус Христос и сегашната действителност. Преди две хилядолетия вибрацията на човека е била 7 Hz, (на Земля-7,8 Hz). Апостол Петър е достигнал до 16 Hz, Апостол Павел – до 17,5 Hz, Йоан Кръстител имал 47 Hz, а самият Исус Христос - 105 Hz, съобщава planeta.moy.su. Три са етапите на духовното развитие според авторите на хипотезата за квантовия скок. Началото на човешкото пробуждане е при 14 Hz, на същинското пробуждане - 15,5 Hz, а преходът към висшето съзнание - 18 Hz. През последните няколко години вибрацията се повишава много по-бързо. В началото на века тя е била 9,2 Hz.
Душите на хората, които са с примитивно материално съзнание, трептят с по-ниска честота. Те още не разбират разликата между дух, душа и тяло.
През януари 2012 г. хората със животинско (материално) съзнание са били 78% от населението на Земята. През юли 2012 година - намалят до 70%, а през август — 69%. През прехода към новото измерение човешките същества с примитивно съзнание ще са не повече от 10%, а през 2018 г. - 3,5%, прогнозира “Наша планета”.

И още забавни истории
http://www.youtube.com/watch?v=ub16nOUKOeU
 Това с кокошката беше добро, признавам Simple Smile

Ghost, приличаш ми на реинкарнация на друг потребител.

Ако е умрял може да се е вселил в мен Simple Smile
 Този си ми е първият акаунт във форума, обаче

# 7 457
Несериозно е да се пишат такива статии, кой измери вибрациите на апостолите и Исус, и с какъв уред преди 2000 години?
Искам да разбера как през 2012 хората с животинско съзнание са били 78% и само след няколко месеца намалели на 70%, как стана, кой ги провери? Shocked И как само след 5 години ще се стопят до 3,5%, кой и как ще го докаже?
Щуротии! Crossing Arms

# 7 458
  • Русе
 Нямам време много да чета, ама като стана въпрос аз атоми и електрони. Доклкото ми е известно не може да се говори точно за орбити, а за елктронни облаци. И там е едно мазало.

Елегантната вселена е много добре написана, от физик и то един от теоретиците на струнната теория. И филмът си струва.  Peace

# 7 459
Другото, което казват самите физици, е че когато физик остарее става философ. Пишат се всякакви философски предположения за вселената. Дали има само една или са много, дали е имало голям взрив или други теории и пр.

# 7 460
  • Русе
Другото, което казват самите физици, е че когато физик остарее става философ. Пишат се всякакви философски предположения за вселената. Дали има само една или са много, дали е имало голям взрив или други теории и пр.
  Това им е работата напоследък. Не чакат да остареят.

# 7 461
  • Linz
Голям взрив е имало, заснет е (за микровълново излъчване иде реч). А броя на Вселените и измеренията са загадка на този етап.
Стивън Хокинг обаче твърди убедено, че смъртта е краят.

# 7 462
Стивън Хокинг през 1975 е твърдял, че иформацията се губи в черните дупки, сега обаче друго се говори в научната сфера Wink . Та, това, което исках да кажа е, че и Стивън Хокинг не е безгрешен...което, не значи непременно, че греши, де, но със сигурност не бих вярвала на всичко, което казва.

Последна редакция: пн, 23 сеп 2013, 02:27 от СлънцеЛуна

# 7 463
  • Русе
Стивън Хокинг през 1975 е твърдял, че иформацията се губи в черните дупки, сега обаче друго се говори в научната сфера Wink .
Това беше преобладаващото мнение на физиците. Заради неимоверното мощно гравитационно поле се изкривява до голяма степен пространството и дори фотонът не би могъл да преодолее така наречената "граница на събитията", Мястото от където няма измъкване от привличането. Последно обаче се говори за тохлинно излъчване от обектите, попаднали в обсега на дупката. Така да се каже последния им вик, преди да са засмукани. Сивън Хокинг е много интересен човек. Приел ужасната си съдба, не е престанал да мисли и твори.Има сила да благодари дори за недъга си, който му е дал възможност да се концентрира и отдаде на работа. Създал е и семейство.Който не е чел книгите му, може да го обвинявя.Всъщтост е много деликатен и ерудиран. Аз много го уважавам.

# 7 464
Понеже на тук списващите  Laughing християнството все е трън в очите, надникнете в темата за сирийските емигранти  Mr. Green
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=739057.465;topicseen

# 7 465
  • Linz
Последния "писък" на обектите, преди да бъдат засмукани от черна дупка, според моите лекции, е излъчване на светлина.
Тъмната материя също много изкривява пространството и светлината там не се движи в права линия.
А пък анти-материята се използва в медицината, в някакъв вид томография (на базата на позитроните- анти-материята на електроните), с която се локализират туморни образувания.
Не е много по темата, но на мен ми беше интересно.

# 7 466
  • Русе
Понеже на тук списващите  Laughing християнството все е трън в очите, надникнете в темата за сирийските емигранти  Mr. Green
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=739057.465;topicseen
   Не знам какво трябва да видим в тази тема.  newsm78  Не бих се изразила като тебе. Не християнството е трън, а по скоро лицемерието на институции и ограничаването на личната воля и възможности. Самият Стивън Хокинг води един доста интересен диалог с църквата. Много уважавам предишния папа Йоан Павел втори.

# 7 467
И аз не виждам какво общо има църквата със сирийските бежанци. Доколкото са сирийски и доколкото са бежанци Close

# 7 468
  • Linz
Предполагам, че трябва да видим нашествието на исляма и да се стреснем от липсата ни на духовност.
Работата на всички религии е една- да ограничават човека. Против противопоставянето на различните религии съм- това само разделя хората и подклажда вражда.

# 7 469
  • Русе
  Положението в Сирия е пример, как може да се манипулира една страна на верска основа. Напрежение между хриситянска и мюсюлманска общност. Асад толерира и насърчава раждаемост сред мюсюлманското население. Раждат без да се замислят за работа и образование. Но оръжията си ги внасят руснаците, които са си там от край време и положението е под тяхна протекция. Въпреки че са християнска държава.

Общи условия

Активация на акаунт